יום שבת, 6 במאי 2023

"תבואות" מאחלת ל"ג בעומר שמח ומציעה מתכון אחד – ואינסוף גיוונים להכנת עוגיות מלוחות, או מתוקות! איך? עם התבלינים האורגניים של תבואות, או עם הגרעינים והאגוזים של החברה, כמובן

חברת "תבואות" מאחלת ל"ג בעומר שמח ומציעה מתכון אחד – ואינסוף גיוונים להכנת עוגיות מלוחות או מתוקות – אותן אפשר לקחת למדורה. איך? מכינים מתכון בסיסי של עוגיות מבצק פריך ומגוונים את טעמם עם התבלינים האורגניים של תבואות, או עם הגרעינים והאגוזים האורגניים של החברה.

קיבלתי להתנסות את מגוון מהתבלינים האורגניים הנהדרים של חברת תבואות, מעבר לכך שמדובר בתבלינים אורגניים באיכות משובחת, התבלינים הללו הם תוצרת של חקלאות אורגנית, נקיים מחומרי הדברה ורעלים נוספים, ללא גלוטן, כך שאני רגועה כאשר אני משתמשת בהם לתיבול למגוון המאכלים שאני מכינה למשפחתי.

השבוע אנו חוגגים את ל"ג בעומר, והשמחה של הילדים מהחגיגה לצד המדורות היא שמחה ענקית, בהרבה מפגשים נהנים גם לאכול ביחד, אני מציעה להכין תפוחי אדמה קטנים ולתבל בתבלינים האורגניים של חברת תבואות, וגם שיפודי ירקות מאוד טעימים, ובכך להנות מבילוי משותף לצד המדורה, וגם להנות מאוכל טוב, בהחלט זמן איכות.

בנוסף קבלו מתכון בסיסי לעוגיות מבצק פריך, תבלו אותו באופן שונה והתוצאה תהיה משהו אחר לחלוטין. שימו בקופסה וקחו למדורה.

מתכון לעוגיות בצק פריך עם גיוונים

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

חומרים לתערובת בסיסית:

200 גרם חמאה רכה (לפרווה, אפשר להמיר במרגרינה/נטורינה)

1 ביצה

1/2 כוס סוכר קנים של תבואות (או סוכר רגיל)

2+1/2 כוסות קמח לבן, מנופה

1 כפית מלח הימלאיה של תבואות

להכנת עוגיות מתוקות מוסיפים לתערובת הבסיסית:

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס סוכר דמררה אורגני של תבואות

לפיזור על העוגיות: 1/3 כוס סוכר דמררה אורגני של תבואות + 1/2 כף קינמון טחון אורגני של תבואות

להכנת עוגיות מלוחות מוסיפים לתערובת הבסיסית:

1/2 כפית מלח הימלאיה של תבואות

1-2 כפיות פלפל קאיין אורגני של תבואות (תלוי במידת החריפות שרוצים)

או

1 כפית כמון טחון אורגני של תבואות (או תבלין אחר שאוהבים: אורגנו, זעתר…)

לשתי האופציות אפשר להוסיף: 4 כפות שומשום של תבואות או 2 כפות אגוזי מלך של תבואות, קצוצים (או אגוז אחר שאוהבים).

הוראות הכנה:

  • לערבב קמח, סוכר, חמאה, מלח, ביצה והתוספות או התיבולים לפי סוג העוגיות
  • לחלק לשני כדורים. לעטוף בשקית ניילון או ניילון נצמד ולשים במקרר כחצי שעה
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות
  • להכין מכל כדור גלילים בקוטר 3 ס"מ. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • להניח את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה

עוגיות מתוקות:

מפזרים על העוגיות את תערובת סוכר הקנים והקינמון

לפזר אגוזים

עוגיות מלוחות:

מפזרים מעל העוגיות שומשום / אגוזים / פרג

אופים 8 – 10 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהעוגיות מזהיבות. על העוגיות להישאר בהירות

לצנן לחלוטין על רשת. לשמור בקופסה אטומה.

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה