יום שני, 11 בנובמבר 2024

עם כמות גבוהה של נוגדי חמצון וויטמין סי: כל הסיבות לאכול פומלית

תורמת ליעילות מערכת החיסון, שופעת נוגדי חמצון המאיטים את הזדקנות הגוף ועשירה בויטמין C  • לרגל פתיחת העונה מגישה "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת של פומלית בארץ ובעולם, כמה עובדות מעניינות על הפרי שהפך כוכב בקרב פירות ההדר

החורף הגיע ואיתו נפתחת גם עונת פירות ההדר. "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו ופירות ההדר הגדולה בישראל, החלה בקטיף של תפוזים, אשכוליות, קלמנטינות, פומלה ופומלית. כוכבה של הפומלית עולה בשנים האחרונות, בעיקר בקרב אוהבי אשכוליות שרוצים ליהנות מהפרי ללא טעמי לוואי. הפומלית מוכרת בעולם כ- sweetie  בשל טעמה המתקתק והיא נבדלת משאר זני האשכוליות ומרבית פירות ההדר בכך שהיא עסיסית כאשר הקליפה עדיין ירקרקה.

לרגל הגעת הפרי לשווקים מגישה "חקלאי גרנות" כמה עובדות חשובות על הפומלית ולמה כדאי להתחיל לאכול אותה, עכשיו! היא נהדרת כתוספת לסלט פירות חורפי ובריא או לאכול פשוט כמו שהיא.

הפומלית הנה הכלאה של פומלה ואשכולית, הגדלה בתנאי אקלים ים תיכוני או מדברי. הפומלית דומה לאשכולית אך קליפתה ירקרקה וטעמה מתוק יותר. הפרי הפנימי מחולק לפלחים ומכוסה בשכבה דקה רכה. קליפת הפרי גם היא אכילה אך לעיתים מרירה ומשמשת לריבות וממתקים וכתוספת של טעם וריח.

קרדיט צילום: פיני הלוי

הדרישה לפירות הדר מישראל הופכת את הפומלית לפרי מבוקש בעולם. מדי שנה מייצאת ישראל כ- 35 אלף טון של אשכוליות ופומליות, המהווים כ-33% מסך כמות פרי ההדר המיוצאת מישראל. הפומלית מבוקשת מאוד במדינות האיחוד האירופאי ובריטניה, כששוק משמעותי נוסף הוא המזרח הרחוק, בעיקר סין, יפן ודרום קוריאה.

הפומלית מכילה כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המונעים את פעולת החמצון בתאי הגוף. חמצון תאים עלול ליצור רדיקלים חופשיים הנעים בגוף ועלולים להפוך אלימים, אז הם פועלים להרס רקמות. הפומלית נחשבת לפרי בעל הכמות הרבה ביותר של נוגדי חמצון. במחקר שנערך באוניברסיטה העברית, נמצאה רמה גבוהה בהרבה של נוגדי חמצון בקרב חולדות שלתזונתן הוסף מיץ פומלית, לעומת קבוצת הביקורת.

הפומלית עשירה בויטמין C ובמינרלים. כיאה לפרי הדר, הפומלית עשירה בוויטמין סי שהוא הבסיס לנוגדי החמצון שבה. 100 גרם של פומלית מכילים כ-61 מ"ג ויטמין סי, הכמות הגבוהה ביותר מכל פירות ההדר. כמו כן מכילה הפומלית 216 מ"ג אשלגן, 17 מ"ג זרחן ורק 38 קלוריות ל-100 גרם פרי, מתוכם כ-89% הם מים.

הפומלית נמצאה יעילה נגד סרטן המעי הגס. במחקר שנערך בפקולטה לחקלאות, נמצא כי הפומלית יעילה נגד סרטן המעי הגס, אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקטלניים ביותר. על פי המחקר, תכולת חומר המצוי בפומלית הנקרא נרינגין, מסייע לזרז את פעולתם של אינזימים בכבד שתפקידם לסלק פסולת מהגוף, ובכך לסייע במניעת התפתחותן של מחלות.

הפומלית מסייעת להורדת כולסטרול, "הרע" (LDL) ותורמת לפעילות קרישת הדם. במחקר בנערך בביה"ח קפלן, נמצא כי מיץ פומלית יעיל להורדה של הכולסטרול והשומנים בדם, בקרב חולים עם רמה גבוהה של כולסטרול, לאחר ניתוח מעקפים.

באדיבות "חקלאי גרנות"

 

זמן קריאה – "גנגסטרים נגד נאצים" מאת מייקל בנסון, איך נאבקו מאפיונרים יהודים בנאצים באמריקה בזמן מלחמת העולם השנייה

הספר "גנגסטרים נגד נאצים" מאת מייקל בנסון , ספר מעניין ומרתק, חושף את הקורא למאבקים אשר נלחמו מאפיונרים יהודיים אשר חיו בארצות הברית, נגד נאצים אשר חיו גם הם בארצות הברית, וכל זה נעשה לפני מלחמת העולם השנייה , בהחלט מאבק של אומץ מול תאי הנאצים שהתפתחו באותה תקופה, בהחלט הגנה טובה ליהודים, ולמרות האלימות הרבה של הגנגסטרים היהודים כלפי הנאצים, זהו מאבק צודק וטיפול בגזענות נוראית  ואנטישמיות, של הנאצים, ובכך נחסכה מהיהודים בארצות הברית שואה אכזרית.

"תלבשו את האגרופנים, חברים," אמר ברמן. "תנו להם ישר בשפם המברשת המטופש שלהם." … במשך עשר דקות תמימות הם חבטו בראשים נאצים … כשנגמרו המכות ברמן עלה לבמה, חליפתו מוכתמת בדם נאצי … ואז שלף אקדח וירה ירייה אחת אל תוך התקרה.

כאשר עלה אדולף היטלר לשלטון בגרמניה, הפשיזם החל להכות שורש באדמת אמריקה. פעילים נאצים החלו להתאגד בערים הגדולות וב־1933 היו יותר מ־100 קבוצות אנטישמיות שפעלו בגלוי בארצות הברית. אמריקאים מעטים העזו להשמיע את קולם או להשיב מלחמה – עד שהתנגדות מאורגנת של גנגסטרים יהודים פתחה במלחמה אישית משלה נגד הנאצים שבקרבם.

הסיפור האמיתי המדהים על עליית הנאציזם באמריקה בשנים שלפני מלחמת העולם השנייה – ועל הגנגסטרים היהודים חסרי הפחד ומשפחות הפשע שאיחדו כוחות להשיב מלחמה. מייקל בנסון, חושף בסגנון קולנועי מרתק את התפקיד שמילאו מאפיונרים כמו מאיר לנסקי, בגסי סיגל ומיקי כהן בהדיפת הגל הגואה של אוהדי הנאצים בשנות השלושים והארבעים של המאה הקודמת.

הספר מציג עובדות מפתיעות, דמויות בלתי נשכחות ומתעד את הטקטיקות חסרות הרחמים של הגנגסטרים למיגור הפשיזם – שהמריצו אמריקאים מן השורה להצטרף אליהם במאבקם. הספר מגיע לשיא באחד האירועים הידועים לשמצה לפני המלחמה – העצרת הנאצית ב־1939 במדיסון סקוור גארדן – כאשר אזרחים שומרי חוק עמדו לצד פושעים קשוחים כדי להיאבק על נפשה של האומה. זהו אחד הפרקים המרתקים והפחות ידועים בהיסטוריה האמריקאית ובפשע המאורגן האמריקאי.

מייקל בנסון הוא אחד מכותבי הפשע האמיתי הפופולריים ביותר בעולם. בטלוויזיה, בנסון מופיע כפרשן ברשת ABC, ב"אינבסטיגיישן דיסקברי", בערוץ "אוקסיג'ן" וברשת HLN. במשך ארבעה עשורים עבד עם מאפיונרים לשעבר, סוכני מודיעין, שוטרים וה־FBI בכתיבת ביוגרפיות, סיקור משפטים מתוקשרים ופרשיות רצח.

"גנגסטרים נגד נאצים נקרא כמו סיפור פשע בדיוני במיטבו, אף על פי שהאירועים המתוארים בספר אמיתיים לגמרי… אחד הספרים המרתקים ביותר שנתקלתי בהם." – ג'ון לנד, The Providence Journal

"בנסון מספר את הפרק הנשכח הזה בהיסטוריה היהודית האמריקאית בצורה טובה ומלאת להט." – New York Journal of Books

שם הספר: גנגסטרים נגד נאצים

מאת: מייקל בנסון

מטר הוצאה לאור

תרגום: דפנה לוי

עריכה: שרה מאני לנגפוס

344 עמודים, 118 ש"ח

מתכון מרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם

מצרכים למרק:

קרדיט צילום: גיל אבירם

2 בצלים בינוניים חתוכים גס

4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס

3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3

4 כפות רסק כף גדושה מלח

כפית פלפל שחור טחון

כף סוכר

מיץ מלימון שלם סחוט.

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.

מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.

מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.

מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.

מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.

סוחטים לימון שלם ומערבבים.

ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/קרפלך/פילמני ועוד ועוד.

בתאבון!

המתכון ניתן באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

יום חמישי, 7 בנובמבר 2024

זמן קריאה לילדים – "הפוני של נוני" מאת ארנולד איחייב…

ספר הילדים הקסום "הפוני של נוני" מאת ארנולד איחייב, מלווה באיורים המיוחדים של דיאנה שמעון, הינו ספר חובה לכל ילד וילדה, וגם עוזר להורים להעביר לקטנטנים מסרים והכוונה על התמודדות חברתיות, והבנה שבטחון מגיע מבפנים ואין צורך בסממנים חיצוניים וחיקוי כדי להיות ילדים עם בטחון פנימי ועוצמה פנימית, ואין צורך להשתנות בשביל אף אחד, והכי חשוב להיות שלמים עם עצמכם.

גַּם נוֹנִי רוֹצָה שֶיַּעֲרִיצוּ אוֹתָהּ,
הֶחְלִיטָה גַּם הִיא
לְשַנוֹת אֶת דְּמוּתָהּ.
הִיא בָּאָה לְבֵיתָהּ,
לְהוֹרֶיהָ נִגְּשָה:
"יֵש בְּבֵית הַסֵּפֶר
אוֹפְנָה חֲדָשָה,
וְלִי תֵּכֶף חוֹגְגִים יוֹם הֻלֶּדֶת.
לִגזְֺר אֶת הַפּוֹנִי
אֲנִי נְחוּשָה,
כְּמוֹ חָנִי אֶהְיֶה מְיֻחֶדֶת".

ארנולד איחייב, כותב הסיפור, מעביר בהומור ובשטף סיפור מקורי על ילדה, המבקשת להידמות למלכת הכיתה, וכיצד, בעזרת הוריה, הופכת מילדה שקטה לכזו שילדי כיתתה מעוניינים בקרבתה. סוף הסיפור מפתיע ומעניין ובסיומו מובא בו מתכון ל"עוגת ישראלה" בצורת מגן דוד."הַפּוֹנִי שֶל נוֹנִי" מעביר מסרים חשובים לילדים ולילדות בגילים שונים, הנוגעים בנושאים, כמו לחץ חברתי, הרצון להידמות לדמויות אחרות וכיצד שומרים על ייחודיות בעידן שבו לאותן דמויות יש השפעה רבה על חיינו.
בספר משולבים איורים מקוריים של האומנית והציירת דיאנה שמעון.ארנולד איחייב, כותב הספר, הוא תושב שדרות. בעקבות אירועי השבעה באוקטובר נאלצו הוא ומשפחתו להתפנות לבית מלון באילת. הסיפור המעניין והיפה נכתב בעת שהותם בבית המלון.שני ספרי הילדים הקודמים של ארנולד: "סוֹד הַמַּפְתֵּחַ וַהֲכִי גָּדוֹל זֶה לִהְיוֹת קָטָן" ו"הפַַּרְפַּר והְפַָּר" (גלילי הוצאה לאור) נמצאים מספטמבר 2023 בגני החובה בשדרות, לאחר שנרכשו על ידי מחלקת גני הילדים שבעיריית שדרות.הספר:"הפוני של נוני"
מאת: ארנולד איחייב
איורים: דיאנה שמעון
גלילי הוצאה לאור.
24 עמודים, 65 ש"ח
 
 
 
 
 

יום רביעי, 6 בנובמבר 2024

אוון מציגה:טיפוח העור בעונת המעבר והחורף: סדרת הידרנס לטיפול בעור רגיש

החורף ממש בפתח, ורובנו סובלים מעור רגיש אשר מושפע מחילופי העונות, חברת Avene המעולה מציגה לקהל הלקוחות הרחב, את סדרת הידרנס לטיפול בעור רגיש.

השינויים במזג האויר והמעבר בין ימים חמימים לימים קרירים יותר משפיע באופן ישיר על רמת הלחות שלנו, וכתוצאה מכך העור יבש, ונראה עייף וחסר זוהר, אלסטיות וברק, על מנת לאזן את העור ולהחזיר לו את הלחות שאבדה, יש למרוח על עור הפנים מוצרי לחות איכותיים, אשר משפרים ומיטבים עם מצב עור הפנים, סדרת הידרנס מעולה ועוזרת מאוד לעור הפנים להראות זוהר וקורן, וגם היא מותאמת לעור רגיש, כך שלא מרגישים עקצוצים, או אדמומיות לאחר השימוש, אני מאוד אהבתי וממליצה עליה מאוד.

סדרת הידרנס – סדרת הלחויות של אוון המציעה לחות לאורך זמן לכל סוגי העור.

הסדרה כוללת מוצרים לכל סוג עור: קרם עשיר/ ריצ' המתאים לעור יבש ותחליב במרקם קל/לייט המתאים לעור רגיל על מעורב.

מוצרי הסדרה מכילים Cohederm (פעיל פטנט המסייע לעור לשמור על לחות) ומים טרמליים ממעיינות Avène בצרפת המרגיעים ומרככים את העור.

אוון הידרנס קרם לחות במרקם עשיר

אוון הידרנס קרם לחות היפואלרגני במרקם עשיר לעור רגיש – יבש עד יבש מאוד. מעניק לחות לאורך זמן ומרגיע את העור.

מחיר לצרכן: 139.90 ש"ח

אוון הידרנס תחליב לחות במרקם קל עם הגנה 30SPF

אוון הידרנס תחליב לחות היפואלרגני במרקם קל עם הגנה 30 SPF לעור רגיש – רגיל עד מעורב. מעניק לחות לאורך זמן ומרגיע את העור, מגן על העור בשגרת היומיום מפני רדיקלים חופשיים, קרני UV וזיהום אוויר. אנטי אוקסידנט / נוגד חמצון

מחיר לצרכן: 145.90 ש"ח

אוון הידרנס סרום לחות אינטנסיבי

אוון הידרנס סרום לחות אינטנסיבי סרום המעניק לחות אינטנסיבית לפנים, משקם את מאגרי הלחות ומעניק לחות לעור למשך 48 שעות. מועשר במים הטרמליים של AVENE המרגיעים את העור ובחומצה היאלורונית וויטמין 3B המסייעים בלכידת הלחות בעור ובחידושו. הסרום מעניק לעורך מראה קורן וזוהר

לאורך היום, בעל מרקם ג׳ל קליל במיוחד, אינו שומני ואינו דביק. מתאים לעור יבש ועדין96% . מרכיבים ממקור טבעי, היפואלרגני. נון קומדוגני

מחיר לצרכן: 189.90 ₪

מוצרי אוון ניתן לרכוש ברשתות הפארם ובתי מרקחת פרטיים

אודות Avène

Avène הינו מותג דרמו קוסמטי מוביל ומבוסס מחקרית לטיפול בעור רגיש המיוצר על ידי חברת התרופות הצרפתית פייר פאברה. מוצרי Avène מבוססים על המים הטרמליים שנשאבים ישירות ממעיינות Avène בצרפת.

המים הטרמליים של Avène נשאבים בתהליך סטרילי, ישירות ממי המעיין, הם מכילים סיליקה וכן עשירים במינרלים ויסודות קורט.

במים שוכנת מיקרופלורה ייחודית ועתיקה בשם Aqua Dolomiae המייצרת את החומרים הפעילים הנמצאים במי המעיינות הטרמליים של Avène.

המים הייחודיים של Avène נחקרו במעל ל-150 מחקרים שונים ונמצא כי הם מרגיעים גירויים, אנטי דלקתיים ומרככים את העור .מוצרי Avène פותחו במעבדות המחקר והפיתוח של חברת התרופות פייר פאברה והם מיוצרים תחת סטנדרטיים קפדניים ועוברים מבחני יעילות עם בקרה דרמטולוגית.

מותג Avène מציע מגוון רחב של מוצרים לטיפול בעור רגיש ובבעיות עור שונות, כגון פצעונים, שיקום העור, וכדומה, וכמובן מוצרי ההגנה משמש המפורסמים שלו.

זוכת פרס גפן 2024: נעמה בר-שירה

הפרס הוענק לבר-שירה על הספר השני בטרילוגיה "מלאכיות עליון" – "מלאכיות עליון: שער הצללים" * פרס גפן מוענק מטעם האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה לספרים בז'אנר * בר-שירה גברה על 58 מתמודדים אחרים על הפרס

הסופרת והמחזאית נעמה בר-שירה היא זוכת פרס גפן לשנת 2024, בקטגוריית ספרי מקור. הפרס הוענק לה על הספר השני בטרילוגיה "מלאכיות עליון" – "מלאכיות עליון: שער הצללים".

פרס גפן הוא פרס ספרותי ישראלי המוענק מדי שנה (מאז 1999), לספרים ולסיפורים בתחום המדע הבדיוני והפנטזיה, הטובים ביותר, שראו אור בעברית באותה שנה. הפרס מוענק  מטעם האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה. הפרס קרוי על שם עמוס גפן, ראשון מתרגמי המדע בדיוני בישראל וממייסדי האגודה. מטרת הפרס היא "לקדם הוצאת פרסומים איכותיים בתחום היצירה הספקולטיבית".

"מלאכיות עליון: שער הצללים" התמודד על הפרס מול 58 ספרים – המספר הגבוהה ביותר של מתמודדים בהיסטוריה של הפרס. ברשימה הקצרה בשלב השני נכללו 5 מתמודדים, ובסופו של דבר זכתה, כאמור, נעמה בר-שירה. ראוי לציין כי בכל השנים הקודמות, למעט אחת,

זכו ספרים שיצאו לאור בהוצאות ספרים גדולות, כגון כנרת, כתר, זמורה ביתן ועוד. נעמה בר-שירה היא רק הסופרת העצמאית השנייה שזכתה בפרס.

"אני מאמינה שהזכייה שלי מעידה על צמיחה של זרם חזק של יוצרים צעירים ועצמאיים, במיוחד בז'אנר הפנטזיה אבל לא רק, שיוצרים ספרים ישראלים, מקוריים, ומחוברים למציאות הישראלית," אמרה בר-שירה לאחר הזכייה.

"אני מרכזת קבוצה של כמעט שמונים סופרים עצמאיים ברובם, שמטרתה להעצים ולפתח את הסופרים ולתת מענה לנושא החשוב והקשה מכולם: איך לשווק את הספר שלך, איך להגיע לקהל, איך לבנות קהילה. לי ולינון בן זוגי יש גם פודקאסט בשם "ספרים עם כנפיים" שמקדם את תחום הסיפורת עצמאית ובעיקר נותן כלים מעשיים  לסופרים עצמאיים."

"מלאכיות עליון: שער הצללים" ממשיך לגולל את עלילותיהן המסעירות של האחיות הירושלמיות מיקה, גבי ואור, וכל קבוצת המלאכים והשדים המקיפים אותן בחאן בירושלים. בנפשה של אור, או בזהותה המלאכית – המלאך העליון אוריאל, מתחוללת סערה. המלאכים חייבים להפריד בינה ובין השדה שכבשה את ליבה, גם אם בכוח, ואור נאלצת לרדת אל מעמקי השאול כדי להציל לא רק את עצמה, אלא גם את כל מי שהיא אוהבת.

בין ההמלצות לפרס נכתב כך:

"סגנון הכתיבה של נעמה מרהיב ובעל גוונים רבים וניתן למצוא בו שילוב של סיפור לנוער צעיר ולנוער בוגר … וגם ספרים בעלי תוכן בוגר למבוגרים." ליעד לרנר, בעל הפודקאסט "המנחה מהבית השכן".

"יצירתה של נעמה ייחודית וטביעת האצבע שלה מורגשת. החיבור שלה למדינה ולתיאולוגיה מרתק. ביצירותיה היא לוקחת נושאים מהכתובים ובוחרת להציג אותם בראי תקופתנו ולעסוק בשאלות כמו תפקיד הנשים בתנ"ך

לעומת היום, העצמה של נערות וצעירות והמסתורין מאחורי המיתולוגיה היהודית." אורי אגוז, מחזאית ותסריטאית.

נעמה בר-שירה עוסקת גם בחינוך במאמץ לקרב את הנוער לעולם הספרים. היא מעבירה בבתי ספר יסודיים, חטיבה ותיכון הרצאות מעוררות השראה על איך ילדה דיסלקטית יכולה להפוך סופרת, מחזאית ומנהלת חברה מצליחה ואיך להתגבר על אתגרים, וכן הרצאות על הקשר בין טיקטוק לספרות.

הביבליוגרפיה של נעמה בר-שירה כוללת:

טרילוגיית "מלאכיות עליון"

"מלאכיות עליון: מעיין הנשמות" יצא לאור ב -2022
"מלאכיות עליון: שער הצללים" יצא לאור ב -2023 (זוכה הפרס)

"מלאכיות עליון: שממת העדן" יצא רשמית לאור במאי 2024

סדרת פריקוואל של מלאכיות עליון:
"בין השמשות: ברק" יצא לאור ביוני 2024
"בין השמשות: זהר" יצא לאור באוקטובר 2024

באנגלית

the archangels sisters – spring of souls

עתידים לצאת:
"בין השמשות" אחרון בטרילוגיה – אפריל 2025

"מלאכיות בשערי השחר" – טרילוגיית המשך למלאכיות עליון. ספר ראשון בטרילוגיה צפוי לצאת בשבוע הספר, יוני 2025.

יום שלישי, 5 בנובמבר 2024

הקונדיטוריה של "אחוה" ואסטלה "אחוה" והקונדיטורית אסטלה מגישים מתכון לעוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מילוי מתוק: עוגת פוביטיצה טבעונית עם חלוה

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם הקונדיטורית המומחית אסטלה, מתכון לעוגת פוביטיציה חלומית, עוגת שמרים ואגוזים מסלובניה עם מלית מתוקה של חלוה ואגוזים. העוגה טבעונית, נהדרת להגשה באירוח משפחתי וכקינוח מתוק לצד שתייה קרה או חמה.

קרדיט צילום: שירן כהן שי

מצרכים (לתבנית מלבנית רחבה):

לבצק:

2 כוסות ו-2 כפות קמח לחם לבן ללא צורך בניפוי (300 גרם)

3 כפות סוכר (40 גרם)

1 כפית מלח

1/2 כף שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים

2 כפות שמן

1 כף שטוחה זירו-אג (6 גרם תחליף ביצה) + 4 כפות מים

1/2 כוס + 2 כפות חלב שקדים (150 גרם)
מעט תמצית וניל
למילוי:

150 גרם שערות חלבה או גוש חלבה בטעם וניל של "אחוה" מפורר לפירורים

1/3 כוס שמן (60 גרם)

5 כפות חלב שקדים

2 וחצי כוסות אגוזי לוז או אגוזי מלך (280 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפות אבקת קקאו

1/4 כפית זירו-אג (2 גרם תחליף ביצה) + 1 כף מים
מעט תמצית וניל
למשטח ושימון הבצק: שמן זית/תרסיס שמן

אופן ההכנה:

  1. מניחים את האגוזים של המילוי על מגש וקולים בתנור ב-180 מעלות במשך כ- 8 דקות. מצננים לחלוטין.
  2. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה.
  3. בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים יחד עם סוכר ואבקת קקאו לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את השמן, חלב שקדים, זירו-אג והווניל וטוחנים לקבלת מרקם משחתי. שומרים בצד.
  4. מרססים את משטח העבודה בתרסיס שמן ומניחים עליו את הבצק. גם את הבצק משמנים היטב שלא יתייבש. מרדדים את הבצק על גבי המשטח לגודל 30 על 50 ס"מ ומשמנים שוב. בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלי חוץ עד להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק. צריכים לקבל עלה בגודל 100 על 60 ס"מ והוא צריך להיות דק ושקוף.
  5. מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב שקדים. מפזרים את החלווה על גבי המילוי בצורה אחידה. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
  6. משמנים תבנית כיכר רחבה. מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
  7. מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים מעט את המאפה.
  9. אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות. מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין.
  10. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים.

 

"אופי חזק" מאת רוברט קאסלן , ומייקל מתיוז

הספר "אופי חזק" מאת לוטננט גנרל (רב אלוף) רוברט ל' קאסלן וד"ר מייקל ד' מתיוז, מהו בעצם אופי חזק? ומהם הערכים ההכרחיים להצלחתם של מנהיגים, כגון, אמון, יושרה, אומץ אישי וכבוד, בתחילת הספר ישנה הקדמה של האלוף במיל דורון אלמוג, ספר מאוד מעניין ותורם גם באופן אישי לכל אחד ומנהלים בפרט אשר רוצים להבין ממה קורצו מנהיגים רמי מעלה, ואופי חזק זה בהחלט גורם מאוד משפיע כחלק מהאישיות שלהם וההתמודדות עם הקשיים אשר מגיעים עם מנהיגות, בהחלט מעניין ומסקרן.

 

המפקח לשעבר של אקדמיית וסט פוינט חובר לפרופסור לפסיכולוגיה, ויחד הם מסבירים למה כל המנהיגים המצליחים מסתמכים על אופי חזק וערכי. מבין המנהיגים המצליחים ביותר בהיסטוריה – מאברהם לינקולן ועד למהטמה גנדי, ממרטין לותר קינג ועד נלסון מנדלה – כמה היו מתמטיקאים וכלכלנים מבריקים, אחרים היו בעלי חזון ויצירתיים, וחלק היו מומחים בתכנון אסטרטגי. מומחיותם בתחומם לא הייתה הסוד למנהיגותם רבת ההשפעה. המיומנות, כושר העמידה, החוסן הנפשי, הכריזמה והאומץ שלהם נבעו כולם מגורם אחד בלבד: אופי חזק.

אופי – הערכים המוסריים וההרגלים של כל אדם – זוכה בימים אלה להתייחסות רבה יותר מבכל תקופה אחרת בהיסטוריה המודרנית. פוליטיקאים מסלפים עובדות. חברות עסקיות מרמות לקוחות ומשקיעים. ספורטאים נתפסים בשימוש בחומרים אסורים. לא זו בלבד שכשלי האופי הללו פוגעים בתרבותנו ככלל, הם חותרים תחת יסודות המנהיגוּת של החברה שלנו.

בספר זה, מחברי אופי חזק צוללים לעומק חשיבות האופי והקשר בינו לבין מנהיגות מוצלחת, והם מלמדים כיצד להטמיע אותו בקרב אנשים ומנהיגים לעתיד. גנרל רוברט ל' קָאסלן הבן שירת בצבא ארה"ב במשך יותר מ־43 שנים והיה המפקח של האקדמיה הצבאית בווסט פוינט. הפסיכולוג ד"ר מייקל ד' מתיוז הוא מרצה לפסיכולוגיה בווסט פוינט, ובמשך שנים התמקד במחקריו בנושא הפסיכולוגיה של האופי. יחד הם עדים מכלי ראשון לכך שאין די בכישרון גולמי; הנהגה מוצלחת נסמכת על בסיס חיוני של אופי חזק וערכי.

טענה זו מבוססת על סיפורים מהמציאות ומגובה במחקרים המדעיים העדכניים ביותר. המחברים גם מעניקים לקוראים את הכלים לבנות ולשמר אופי בעצמם ובארגונים שלהם, ומלמדים אותם כיצד למדוד את חוזקות הבטן, חוזקות הראש וחוזקות הלב שלהם וכיצד לבנות אמון ולטפח את הזרעים החיוניים לבניית אופי.

הספר: אופי חזק

מאת:רוברט קאסלן ומייקל מתיוז

מטר הוצאה לאור

236 עמודים, 118 ש"ח

יום שני, 4 בנובמבר 2024

בריא ופשוט: סוגת משיקה "גריסי שיבולת שועל"

סוגת משיקה מוצר חדש – "גריסי שיבולת שועל". גריסי שיבולת שועל הינו דגן ייחודי העשוי מגרעיני שיבולת שועל מלאים חתוכים שכמעט ולא עברו טיפול תרמי, ולכן משמרים את מירב היתרונות התזונתיים של הדגן שהינו מקור חשוב לפחמימה מורכבת וסיבים תזונתיים, וכן חלבון מן הצומח.

גריסי שיבולת השועל,מוצר חדש ומיוחד של חברת סוגת, בזכות הערכים התזונתיים הנהדרים, גיוון נפלא לארוחות שאני מכינה בבית, תוספת למנה עיקרית, וגם למגוון ארוחות ביתיות, מאוד אהבתי את המוצר, עכשיו בתקופת החורף אני רעבה יותר בגלל הקור, ושמחה להתנסות ולהכיר את גריסי שיבולת השועל, ולהמליץ לכם.

ההבדל המרכזי בין גריסי שיבולת שועל לשיבולת שועל עבה או לקוואקר (שיבולת שועל דקה) הוא ברמות עיבוד ושימור של הערכים התזונתיים. גריסי שיבולת שועל נספגים לאט, מעניקים תחושת שובע ומעשירים את הגוף לאורך זמן בכמות מספקת של מינרלים (ברזל, מגנזיום, זרחן, סידן ואבץ) וויטמינים.

ניתן להגיש את גריסי שיבולת השועל המבושלים כתוספת לכל מנה עיקרית, כבסיס לסלט או קערת בודהה, כתוספת למרק, כתחליף לאורז לממולאים ואפילו כמנה אחרונה בשילוב עם פירות ודבש או מייפל.

בן זוגי הכין תבשיל ממש טעים עם גריסי השיבולת שועל של סוגת, הכנה פשוטה, ויוצא ממש טעים, מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים גזר חתוך לקוביות, ופטריות חתוכות לקוביות קטנות, מוסיפים 2 כפות שמן זית או קנולה, לאחר כמה דקות , מוסיפים כוס גריסיי שיבולת שועל, 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח, מערבבים , לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומגישים, אנחנו אכלנו לצד סטייק טעים, יצא מושלם.

בישול גריסי שיבולת שועל פשוט: מחממים בסיר כפית שמן, מוסיפים כוס גריסי שיבולת שועל ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים בין כוס וחצי ולשתי כוסות מים רותחים (תלוי אם רוצים לקבל מרקם אל דנטה או מרקם דייסתי יותר) וקצת מלח, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18 ל-20 דקות, או עד שכל המים נספגים וגריסי שיבולת השועל מוכנים, רכים אך קצת נגיסים במרכז.

המוצר "גריסי שיבולת שועל" זמין בכל רשתות השיווק בהשגחת כשרות בד"צ ורבנות קריית גת.

סוגת המובילה את שוק האורז, הקטניות והסוכר בישראל, הינה קבוצה לשיווק והפצה של מוצרי מזון שהם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. סוגת פועלת מאז שנות החמישים של המאה הקודמת והמפעל משתרע על פני שטח של כ-100 דונם בקרית גת. לסוגת מגוון רחב של מוצרים, החל מסוגים רבים של קטניות ואורז ועד לקמח, פתיתים ועוד, כל זאת תוך הקפדה על תהליכי איכות וטעם של חומרי הגלם המשובחים ביותר, לאורך כל הדרך מהשדה ועד לצלחת.