יום שלישי, 26 באוגוסט 2025

קוקטייל "שנה מתוקה" קוקטייל רימונים, דבש ולימון עם ניחוח רוזמרין / המתכון באדיבות סולתם

לצד ארוחת החג המושקעת, זו הזדמנות להפתיע את האורחים עם משהו שהם לא ישכחו (אלא אם ישתו קצת יותר מדי). קוקטייל חגיגי, שמבוסס על סממני ראש השנה כמו רימונים ודבש, לא רק משלים את השולחן בטעם וברוח העונה, אלא גם מוסיף קריצה מודרנית למסורת. תוסיפו כוסות יפות, תאורה נעימה ואווירה טובה, וקיבלתם פתיחה מתוקה במיוחד לשנה החדשה!

קרדיט צילום: סולתם

מרכיבים (לכוס אחת):

45 מ"ל ג'ין איכותי (אפשר להחליף בודקה אם מעדיפים טעם נייטרלי יותר)

30 מ"ל מיץ רימונים טבעי (רצוי סחוט טרי או איכותי מאוד)

20 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

15 מ"ל סירופ דבש (הערה בהוראות ההכנה)

קוביות קרח

רוזמרין טרי (לקישוט ולניחוח)

גרגרי רימון לקישוט

אופן ההכנה:

1. מכינים סירופ דבש: מערבבים חלק אחד של דבש עם חלק אחד של מים חמים עד שהתערובת חלקה ונוזלית. שומרים בצנצנת קטנה.

2. ממלאים שייקר בקרח. מוסיפים את כל הרכיבים: ג'ין, מיץ רימונים, מיץ לימון וסירופ דבש.

3. מנערים היטב כ־15 שניות עד שהשייקר מצטנן לגמרי.

4. מסננים ומוזגים לכוס קוקטייל או לכוס אולד פאשן עם קרח טרי.

5. מקשטים בענף רוזמרין (אפשר לצרוב מעט עם מצית לשחרור הארומה) וגרגרי רימון.

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

יום שישי, 22 באוגוסט 2025

אחוה עושה לכם חג מתוק – עוגה בכ-6 שקלים בלבד! חברת "אחוה" תשווק לרגל ראש השנה עוגה בטעם דבש במחיר נגיש לכל כיס

חגי תשרי בפתח והפעם אין סיבה להתלבט – חברת אחוה מביאה לשולחן שלכם את הטעם של החג במחיר שלא תאמינו: עוגה בטעם דבש חגיגית בכ-6 שקלים בלבד!

המרקם הרך והטעם הביתי של העוגה יתנו לכם הרגשה של חום ומשפחתיות בלי לפגוע בכיס – כי חג שמח לא חייב להיות יקר.

חגי תשרי האהובים עליי במיוחד, מתקרבים אלינו, וזהו זמן מצויין לחגוג עם המשפחה האהובה לצידנו וגם להנות מעוגת הדבש המסורתית שכל כך מזוהה עם ראש השנה, אז לכבוד החג, חברת אחוה המצויינת מנגישה עוגה בטעם דבש במחיר נהדר, והטעם והאיכות מושלמים, כך שיהיה חג מתוק לכולנו, ועם תקווה שהשנה הזו הבאה אלינו לטובה, תביא בשורות טובות לכל עם ישראל, אמן, ולשחרור החטופים במהרה, כך שנהייה יותר שלמים ומאושרים.

לקראת ראש השנה, ובעיצומו של משבר יוקר המחייה, ממשיכה חברת אחוה לשים את הצרכן במרכז ומשיקה עוגה בטעם דבש חגיגית במחיר נגיש במיוחד, כ-6-7 שקלים בלבד. העוגה, האהובה על משפחות רבות, נאפית מחומרי גלם איכותיים ומציעה טעם ביתי וניחוח חגיגי, כך שכל אחד יוכל ליהנות ממנה בשולחן החג מבלי להתפשר על האיכות או לשלם מחיר גבוה.

בנוסף, לכבוד החגים, משיקה אחוה ממרח טחינה עם סילאן – שילוב מסורתי ומתוק המושלם כתוספת לקינוחים, למנות חגיגיות או לאפייה של עוגות ועוגיות, ומשתלב באופן טבעי באווירת חגי תשרי, ממרח הטחינה עם סילאן של חברת אחוה, טעים ומומלץ, אני משתמשת בו קבוע, וממש אוהבת את השילוב של הטחינה עם הסילאן, מומלץ להנות ממנו גם בחגי תשרי, ולהכין מנות טעימות לחג.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של "אחוה", המהלך נועד לאפשר לכלל הציבור ליהנות ממוצרי חג איכותיים במחירים הוגנים, תוך שמירה על המסורת והטעם הישראלי האותנטי.

כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן (המחיר נקבע על ידי רשתות המזון והמשווקים): כ- 6-7 שקלים לעוגה בטעם דבש (400 גרם); כ- 8.90 – 12.90 שקלים לממרח שומשום עם סילאן (400 גרם).

להשיג ברשתות השיווק, החנויות והמרכולים ברחבי הארץ.

יום חמישי, 21 באוגוסט 2025

פרימור מרעננת את חגי תשרי חברת פרימור משיקה לרגל חגי תשרי משקה קל לימונים ונענע מצונן באריזה משפחתית

חגי תשרי ממש בפתח, ואני מאוד אוהבת את התקופה הזו שבה כל המשפחה נאספת ,בין אם סביב שולחן החג, בארוחה משפחתית או בפיקניק של חול המועד בסוכות ,וחלק מהמשקאות הקבועים שלנו בשולחן החג וכל השנה, אלה משקאות של פרימור, המשקה הקל של פרימור הוא הבחירה המושלמת לרגעים של ביחד, קריר, מרענן, וטעים כל כך – בדיוק מה שצריך כשחם בחוץ והלב מלא בשמחה.

קרדיט צילום: אראל סגרון

לכבוד חגי תשרי וימי הקיץ החמים, תשווק חברת פרימור משקה קל לימונים ונענע מצונן, בטעם מרענן ומאוזן – בדיוק כשצריך אותו! המשקה החדש מגיע באריזה משפחתית של 2 ליטר, המתאימה לארוחות החג, אירוח ולרגעים המשותפים עם כל המשפחה.

משקה קל לימונים ונענע של פרימור משלב חמיצות עדינה של לימון טרי עם מתיקות מרעננת של נענע, ליצירת חוויית שתייה מרעננת, קייצית ומלאת טעם. פרימור, הידועה באיכות מוצריה, מבטיחה גם הפעם משקה טבעי, מצונן וטעים במיוחד – כזה שמוסיף ניחוח של חג לשולחן וללב.

המשקה קל לימונים ונענע של פרימור, מאוד טעים, וממש מתאים גם לחגים וגם לחום הקייצי, מאוד מרענן, ומיוחד בזכות תוספת הנענע, פתרון נהדר לטעם מיוחד, בלי לסחוט לימונים ולהוסיף נענע טרייה, הטעמים הנהדרים כבר בתוך המשקה, ומה שנשאר זה ללגום ולהנות מרגעים קסומים  ומרעננים עם המשפחה בשולחן החג, ובכל רגע במהלך השבוע.

עוד תשווק פרימור לראש השנה וחגי תשרי מגוון מיצים סחוטים ומצוננים בהם מיץ תפוזים 100% סחוט טבעי, המיץ האהוב והנמכר ביותר בישראל בקטגוריית המיצים הסחוטים, מיץ רימונים 100% סחוט טבעי, מיקס פירות ונגיעת גזר ועוד.

מחיר לצרכן (נקבע על ידי המשווקים): כ- 24.90 – 34.90 שקלים לבקבוק 2 ליטר.  

כשרות חוג חתם סופר פ"ת והרבנות נחל שורק.

להשיג ברשתות המזון, חנויות הנוחות והחנויות המובחרות ברחבי הארץ.

יום רביעי, 20 באוגוסט 2025

חגי תשרי בפתח – יינות חדשים של יקב "טפרברג ", קברנה סוביניון אסנס 2020 ושרדונה אסנס 2203

חגי תשרי מתקרבים אלינו,  יקב טפרברג המשובח, מציע יינות חדשים לשולחן החג, וגם לקנייה כמתנה למארחים, אין כמו יין משובח ואיכותי, ואני יכולה להעיד שאני מאוד אוהבת את היינות של יקב טפרברג, כל יין נעשה באהבה ובמקצועיות, והטעמים מפתיעים אותי כל פעם מחדש,

אני אוהבת להנות מהם לצד גבינות, ומגוון ארוחות טעימות, לקראת ראש השנה הכירו את היינות החדשים של יקב טפרברג, והכי חשוב שתהייה שנה נפלאה עם בשורות טובות לעם ישראל, אמן.

קברנה סוביניון אסנס 2020 

הרכב זני : 100% ענבי קברנה סוביניון

עונת 2020 :החורף שקדם לעונת  2020 היה חורף  רווי משקעים עם טמפרטורות ממוצעות. עונת הגידול לוותה בטמפרטורות גבוהות במקצת מהממוצע הרב שנתי  ולוותה עם פוריות טובה מאוד בכרמים.

מקור הענבים :ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משלושה כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי.   הכרם הראשון ברמת הגולן, השני נמצא ברום הרי אפרים והשלישי ברום הרי יהודה.

כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה וקרקע שונה.

הכרם ברמת הגולן נטוע בגובה של 860 מטר מעל גובה פני הים על קרקע מינרלית ובזלתית. הכרם נטוע על גבי כנה מתונה. הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרמים בהרי אפרים ובהרי יהודה גם נטועים באזורים הנהנים מתנאי אקלים הרריים , עוצמת הצימוח הינה מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת  לטמפרטורת לילה קרירה התורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .

הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות

נתוני בציר ממוצעים :

בריקס 24.8
חומצה [ג/ל] 5.9
pH 3.71

 

תהליך ייצור היין : ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.

לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה סוביניון בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.

לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר בתוך הבקבוק לפני שחרורו לשוק.

תיאור היין : צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער אדומים ושחורים ,נגיעות של טבק, מנטה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי.

בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ,הטאנינים רחבים והסיומת ארוכה וחלקה… היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב,

אנליזת היין :

סוכר יבש
כהל  [ב-%] 14.0
pH 3.74
חומציות [ג/ל] 6.2

שרדונה אסנס 2023

שם היין : שרדונה אסנס  2023

הרכב זני : 100% ענבי שרדונה

מקור הענבים : היין גדל בשני כרמי איכות האחד בהרי יהודה והשני במורדות יהודה.

נתוני בציר :

בריקס 25.2
חומצה [ג/ל] 5.8
pH 3.41

שנת בציר 2023 התאפיינה כעונה חמה באופן יחסי לעומת הבציר הקודם ולעומת הממוצע הרב שנתי. מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, הכרמים גודלו עם מעטה עלוותי אשר הגן על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יצרו  תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליין זה.

תהליך ייצור היין : בציר הענבים מכל כרם נעשה באופטימום ההבשלה של הענבים.

מכל כרם הענבים הגיעו ליקב לאחר בציר ידני והוכנסו למכולת קירור. בבוקר שלאחריו הוכנסו הענבים, לאחר תהליך מיון, לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.

הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי אינרטי עם מעטה של גז חנקן – לצורך שמירה על מגוון הארומות של הענב .

המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה – FLOTATION . בטכניקה זו מרחפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.

לאחר יומיים תסיסה במיכל נירוסטה מקורר, הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להמשך התסיסה האלכוהולית עד תומה, ולהתבגרות בחביות אלו.

תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאחר סיום התסיסות הכוהלית , היין התבגר על שמריו בשיטת ה- "sur lie"  למשך כ- 8 חודשים.

במהלך חמשת החודשים הראשוניים היין עבר אחת לשבוע,  ערבוב של משקעיו בתהליך ה- battonage.

לקראת הבקבוק הוחלט על הבלנד הסופי של שני הכרמים.

לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק.

תיאור היין :צבע היין צהבהב עדין וצלול , ליין בוקה עשיר המלווה בארומות של פרי אפרסק ומשמש, בשילוב עם פופקורן חמאה ועץ אלון אלגנטי של וניל וקרמל בנגיעות של שקדים ודבש.

בפה היין פירותי,מאוזן ,בעל חמיצות עדינה וגוף בינוני עם סיומת עגולה , מהנה וארוכה היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל

אנליזת היין :

סוכר יבש
כהל  [ב-%] 14
חומציות [ג/ל] 5.6
pH 3.44

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק

הצעת הגשה : בטמפרטורה של 10-12 מעלות:.

 

  1. ניוקי תפוחי אדמה ברוטב חמאה ומרווה
  2. ריזוטו פטריות פורצ’יני עם חמאה ופרמזן
  3. שוק אווז מקורמל עם פירה בטטה
  4. קציצות עוף עם רוטב קוקוס וליים סגנון תאילנדי עדין

לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

הצעת הגשה : בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.

 

אם את בת 35+, זה הזמן שלך, וזה בשבילך!

אולי את כבר מרגישה את זה בגוף: עייפות, קשיי שינה, גלי חום, ירידה בחשק, יובש או מצבי רוח. חשוב שתדעי – את לא "מדמיינת" וזו לא "עוד תקופה שתעבור" – זה פיזיולוגי. זה הורמונלי. ויש לזה שם: #פֶּרִימנופאוזה. #טרום_גיל_המעבר. כשההורמונים (אסטרוגן ואחרים) מתחילים לצאת מאיזון, וזה משפיע על כל תחום בחיים.

ובניגוד לכל מה שסיפרו לנו, זה לא קורה רק אחרי גיל 50 ולא כשהמחזור נגמר. מחקרים מראים שאצל חלקנו זה מתחיל כבר סביב גיל 35. וכשלא מטופל – זה יכול להרוס זוגיות. משפחות. קריירות. חיים.

אבל הכי חשוב – אתן חייבות לדעת שיש טיפול ויש מה לעשות!

ועכשיו – קורה שינוי היסטורי:
אחרי עשרות שנים של מידע שגוי, הפחדות לא מבוססות, מיתוסים וטעויות שמנעו מאיתנו טיפולים בטוחים ויעילים,  ה-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאית) סופסוף בוחן מחדש את ההנחיות לטיפול הורמונלי לנשים.

וממש עכשיו, לאחר קבלת תמיכה מדהימה מרופאים/ות מומחים/ות, הוא פונה לראשונה לשמוע גם אותנו, הנשים.

קהילת #מדברות_פֶּרִי, בשיתוף האגודה הישראלית לגיל המעבר בראשות ד"ר גדעון קופרניק, מובילה סקר אנונימי לנשים בישראל.

מסקנות הסקר יוגשו ל-FDA ולמומחים/ות בינלאומיים, ויוכלו להשפיע ישירות על ההנחיות וההמלצות הרפואיות לטיפול ההורמונלי בנשיםבעולם, וגם אצלנו, בשבילנו, כאן.

5 דקות. אנונימי לחלוטין. ללא מטרות רווח. רק שינוי אמיתי.

אם את בת 35+, זה הזמן שלך להשפיע.

זה הלינק:   https://www.surveyhero.com/c/FDAVerA

יום שני, 18 באוגוסט 2025

פותחים את עונת האבוקדו עם חקלאי גרנות "חקלאי גרנות" מגישה לרגל עונת האבוקדו הנפתחת בישראל מתכון קייצי, צבעוני וטעים במיוחד: טאקוס עוף ואבוקדו

לרגל פתיחת עונת האבוקדו בישראל, מגישה חקלאי גרנות, מגדלת ומשווקת האבוקדו הגדולה בישראל, מתכון חגיגי, צבעוני ומלא טעמים – טאקוס עוף ואבוקדו. המנה משלבת את האבוקדו הישראלי הטרי שזה עתה נקטף, עם עוף עסיסי ותיבול רענן, ומזמינה את הצרכנים ליהנות מחוויית בישול קלה, מהירה, צבעונית ובריאה שמכניסה את האבוקדו למרכז הצלחת. בתיאבון!

קרדיט צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ-4 מנות):

4 טורטיות

2 אבוקדו מוכן לאכילה של "חקלאי גרנות"

1 כוס גרגרי תירס
6 עגבניות שרי חצויות

1 כוס שעועית שחורה (מבושלת ומסוננת)

2 יחידות חזה עוף

4 עלי חסה

1 פלפל אדום/צהוב חתוך לקוביות

1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק

4 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה

קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
להגשה: לימון ליים, פלפל חלפיניו

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מסדרים את הטורטיות בצלוחיות עמוקות, מניחים בתבנית ואופים בתנור כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.
  3. מערבבים שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מכניסים את חזה העוף ומערבבים עד שהם נעטפים בתערובת. צורבים היטב את העוף על מחבת פסים במשך כ- 5 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי צריבה יפים משני הצדדים. מצננים וחותכים לקוביות.
  4. מרפדים כל טאקו בעלה חסה, מניחים קוביות עוף, קוביות פלפל, קוביות אבוקדו, תירס, קוביות עוף, חצאי עגבניות שרי ובצל סגול.
  5. מגישים עם סחיטה נדיבה של לימון ליים וחלפיניו בצד לאוהבי החריף.

 

זמן קריאה לילדים – "הלב של ליבי" מאת רות כהן מרק ושלי משל – יוגב…

ספר הילדים הקסום "הלב של ליבי", מאת רות כהן – מרק ושלי משל – יוגב, מנציח את ליבי כהן מגורי, שנרצחה במסיבת הנובה ב-7.10.23, יום אשר יזכר לדורי דורות, וכמה חשוב לזכור את האנשים המדהימים שנרצחו באותו יום, וגם את החטופים והחללים שנמצאים עדיין בעזה, הספר מאוד מיוחד ונוגע ללב, אהבתי את האיורים המקסימים של שולמית מרק ורות כהן – מרק, ואת הסיפור האופטימי עם הבעת שלל הרגשות, בהחלט מלבב את הלב ומנציח את ליבי בלב כולנו.

"אמא, אני גאה בציור שציירתי בגן,
כי הלב מכיל את הרגשות האלה,
הוא מכיל את כולם.
אני אוהבת לבבות ואני אוהבת את הקשת,
אני אוהבת חלומות ואת שעת הפטפטת,
ויותר מכול, אמא, אתכם אני אוהבת."

מהי שעת הפטפטת וכיצד גילו אמא וליבי את קשת הרגשות שבלב ?
"הלב של ליבי" הוא סיפור מרגש ומלא אהבה, השזור בתקווה ובאופטימיות. הוא נכתב על ידי הסופרת רות כהן-מרק ושלי משל-יוגב, אמה של ליבי כהן-מגורי ז"ל, שנרצחה במסיבת הנובה בשבעה באוקטובר 2023, מתוך כוונה להנציח את זכרה ולחבר בין דמותה השמחה והמיוחדת ובין ילדים בארץ ובעולם.

הספר נכתב מתוך רצון להכיר לילדים את עולמם הפנימי ולסייע להם להתמודד עם מגוון הרגשות שהם חווים. דרך סיפור מרגש ומלא משפחתיות ואהבה מציג הספר רגשות כמו שמחה, כעס, עצב, גאווה והתרגשות, כמו קשת צבעים רחבה המלווה אותנו בחיים. ההיכרות עם הרגשות השונים מאפשרת לילדים לפתח אמפתיה כלפי עצמם וכלפי אחרים ומסייעת להם לפתח כישורים רגשיים חשובים כמו התמודדות עם אתגרים ובניית קשרים חברתיים.
זהו ספרן השביעי של האחיות רות כהן-מרק ושולמית מרק, המשתפות פעולה בכתיבה ובאיור של ספרי ילדים רבים.

"הסיפור המרגש לצד האיורים הנפלאים של האחיות מרק מנציח בצורה נוגעת ללב את זכרה של ליבי כהן-מגורי ז"ל, ולצד זה מנגיש בדרך קסומה וחכמה את נושא הרגשות על גווניהם השונים. הספר משקף את חשיבותם העצומה של השיתוף והשיח הרגשי ומעודד ילדים והורים להיפתח זה בין מילות הספר מנשבת רוח טובה ואופטימית, שמעניקה לילדים תחושת ביטחון ברגשות השונים, שהם חווים, ונותנת מקום מכבד לכל רגש ורגש. ממליצה בחום רב".
שרון קורן, מאמנת רגשית-מנטלית לילדים, מתבגרים והורים.

ספר הילדים: "הלב של ליבי"

מאת: רות כהן מרק , שלי משל יוגב

איורים: האחיות מרק

גלילי הוצאה לאור

24 עמודים, 78 ש"ח