יום רביעי, 15 בינואר 2025

טעים, מנחם ומאוזן: איך לעבור את החורף בלי ליפול למלכודות שהעונה מביאה עימה

החורף מביא עמו לא רק גשם ורוחות קרות, אלא גם אתגרים תזונתיים לא מבוטלים. הימים הקצרים והקור עשויים להשפיע על מצב הרוח שלנו ועל החשק למזון, ולפני שאנו מבינים – המנות החמות והמנחמות מתחילות להשתלט על התפריט היומי שלנו. אז איך אפשר לשמור על הבריאות, ליהנות מהאוכל ולהישמר מ"מלכודות החורף"? חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מעניקה לנו עצות כיצד להתמודד עם האתגרים התזונתיים של העונה הקרה.

משקאות חמים – תוספת חורפית טעימה אך טריקית: בחורף , השתייה החמה הופכת להרגל מבוקש, אך בקלות ניתן להוסיף קלוריות מיותרות אם מוסיפים חלב או סוכר לתה או לקפה. תה ירוק, לעומת זאת, מומלץ במיוחד, כיוון שהוא דל קלוריות ועשיר בנוגדי חמצון המועילים לבריאות ומאיצים את חילוף החומרים. (כוס חלב 3% מכילה כ-120 קלוריות?

מרקים – תזונה מנחמת ומאוזנת : מרקי ירקות הם פתרון אידיאלי לארוחה חורפית בריאה. הם מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. כדי לשמור על ערך קלורי נמוך, מומלץ לבחור במרקים מבוססי ירקות בלבד ולהימנע מהוספת שמנת. מרק עם קטניות או דגנים מצריך תשומת לב: כל תוספת עשויה להוסיף קלוריות בצורה משמעותית, כך שחשוב למנן את התוספות. רצוי להימנע גם ממרקים משומרים שמכילים כמויות גדולות של מלח ותוספים מלאכותיים.

קרדיט צילום: שאטרסטוק

ערמונים – הפינוק המושלם אך במידה:  ערמונים, שמסמלים את עונת החורף, הם פחמימה דלת שומן אך עשירה בקלוריות. כדאי להסתפק בכמות קטנה (כ-40 גרם או שבעה ערמונים) כדי ליהנות מהם בלי להעמיס קלוריות מיותרות. (קונוס ערמונים מכיל כ-300 קלוריות.)

אבוקדו – האבוקדו מכיל שומנים בלתי רוויים שמועילים לבריאות, אך הוא עתיר קלוריות ולכן, מומלץ לשמור על צריכה מדודה – 2 כפות אבוקדו היא מנה המכילה כ 50 קלוריות.

קרדיט צילום: pixbay , חלי ממן

חמין וצ'ולנט – המנה המסורתית בכמות מדודה:   תבשילי החורף הכבדים כמו חמין, צ'ולנט או תבשילי קדירה אחרים, יכולים להכיל הרבה קלוריות, במיוחד אם הם כוללים בשר שמן, בטטה ותפוחי אדמה. לשמירה על תזונה מאוזנת, בחרו בשר רזה, הימנעו מתוספת שומן, מזגו מנת חמין קטנה לצד ירקות כדי להפחית את כמות הקלוריות בארוחה. (צלחת חמין עלולה להגיע לכ-800 קלוריות)

תפוזים – הבחירה הבריאה כפרי שלם:  בעוד שמיץ תפוזים טרי עשוי להיראות כמו בחירה בריאה, בפועל הוא מכיל כמות גבוהה של קלוריות וסוכר. ההמלצה היא לאכול תפוז במצבו הטבעי, דבר שיאפשר ליהנות גם מהסיבים התזונתיים ואף להפחית את צריכת הסוכר. (כוס מיץ מ-3-5 תפוזים יכולה להכיל כ-250-300 קלוריות)

מתכון לסלט ביצים ואבוקדו

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:

  • 1/4 אבוקדו קטן מעוך היטב
  • 2 גבעולי בצל ירוק בגודל בינוני, קצוצים היטב (כולל החלק הלבן), או בצל סגול בגודל קטן, קצוץ
  • 2 ביצים קשות מעוכות היטב
  • 1 כף כמיונז
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה: לערבב היטב את כל החומרים ולתבל לפי הטעם, רצוי להכין סמוך להגשה.

 

 

יום שלישי, 14 בינואר 2025

זמן קריאה – צללי ברלין מאת דיוויד גילהם….

הספר צללי ברלין מאת דיוויד גילהם, מחבר רב המכר עיר של נשים, גיבורת הסיפור רייצל, עברה את השואה וחיה בארצות הברית, חיה את חיי היום, בנסיון לחיות אותם בשלווה, אך מאורעות העבר רודפים אותה, ואינם נותנים לה מנוח, עם מחשבות מה ההשרדות גרמה לה לעשות, עושים הכל כדי לשרוד, אך המצפון מייסר ואינו נותן מנוח, בעלילת הספר המרתקת תהנו מקריאה רציפה ומעניינת, עם הרבה תובנות לגבי החיים, וגם הבנות לגבי כך שבכל אחד מאיתנו קיים יצר הישרדות חזק גם בתקופות אפלות, וסליחה וכח האהבה עוזרים לנו.

השנה 1955, המקום ניו יורק סיטי: העיר של ברודוויי ומועדוני ג’ז, של מעדניית הבייגל של כץ, של טלוויזיות אולטרה־מודרניות. אבל בדירתם של רייצ’ל ואֶרון פרלמן בבניין משותף בצ’לסי, העבר קרוב לא פחות מן ההווה. רייצ’ל, ילידת ברלין, מגיעה למנהטן עם גל של יהודים עקורים שניצלו מאימי מלחמת העולם השנייה באירופה, יחד עם הדוד שלה פריץ, ניצול גם הוא. אך זיכרונות המלחמה אינם מניחים לה גם בעיר החדשה, בזרועותיו של ארון, בעלה הטרי האמריקאי. גם כשהיא מנסה להשיל מעליה את רוחות הרפאים מן העבר ולמלא תפקיד של עקרת בית אמריקאית, היא אינה מצליחה להימלט מהמצפון המייסר אותה. ואז הדוד פריץ מגלה בחנות משכונות אפרורית את הפורטרט המדהים ביותר שציירה אמה של רייצ’ל – ציירת פורטרטים ידועה בגרמניה – והזיכרונות שרודפים אותה כופים עליה להתמודד עם ההחלטות שקיבלה בעבר כדי להישאר בחיים, בחירות שעלולות להמיט עליה חורבן.

מבתי הקפה של גרמניה הקרועה במלחמה אל קצב החיים של מנהטן בשנות החמישים, צללי ברלין פורש עלילה דרמטית של הישרדות, ישועה וסליחה, ומלמד כיצד האהבה יכולה לגשר על פערים בלתי אפשריים.

ספר שהוא מחווה לחוסן פנימי ולהתחלות חדשות. צובט את הלב ובלתי נשכח.

– Publisher’s Weekly

הדים מ”בחירתה של סופי” מהדהדים לאורך הרומן של גילהם… דיוקן חד ומפורט של ניו יורק שלאחר המלחמה.

– Booklist

הספר: צללי ברלין

מאת: דיוויד גילהם

מטר הוצאה לאור

450 עמודים, 109 ש"ח

תרגום מאנגלית: עידית שורר

עריכת התרגום: רינה גרינוולד

נערכים לחורף עם פרימור "פרימור" משווקת לרגל החורף מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין C

אנחנו נמצאים בעונת החורף, הטמפרטורות יורדות ואיתם מגיעה שימוש במטריות, בגדים חמים,  לצד החלפת הבגדים לארוכים וחמים, תוכלו לשלב ויטמינים בעלי יתרונות רבים הקשורים למזג האויר החדש, וחברת פרימור חשבה עלינו ומשווקת מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין סי, מצויין לכל המשפחה לאנרגיה טובה וחיזוק הגוף, במיוחד בתקופה של שפעת והצטננות בכל בית.

קרדיט צילום: אראל סגרון

החורף הגיע ואיתו גם מחלות החורף האופייניות, משפעת ועד דלקות גרון, בילדים ומבוגרים כאחד. דווקא בימים אלה, חשוב לספק לגוף את הרכיבים שיסייעו לו להתמודד עם השינויים. אנחנו מדברים כמובן על וויטמין C, הרכיב התזונתי שמסייע לפי מומחים לתפקוד מערכת החיסון, מסייע בהגנה של הגוף מפני וירוסים ופולשים, משפר את ספיגתם של מינרלים בגוף כמו ברזל, סידן ואבץ, משפר את בריאות הלב וכלי הדם ועוד המון.

לדברי ד"ר עומר גלעדי, הרבליסטית קלינית ומטפלת פרא-רפואית, בחודשי החורף הקרים, בטמפרטורה נוחה להתרבות של חיידקים ווירוסים בחדרים שונים (כמו המשרד, הכיתה בבית הספר וכו'), שהם מחוממים ופחות מאווררים, אנחנו זקוקים לכל העזרה שאנחנו יכולים לקבל – וזה בדיוק הזמן לשלוף את מלך נוגדי החמצון, הוויטמין שמספק למערכת החיסון שלנו כוחות על, האביר המגן על בריאות הלב וכלי הדם, הרכיב התזונתי שקל כל כך לצרוך אותו – וחשוב לשלב אותו בתזונה היומית. על פי ארגון הבריאות העולמי, ההמלצה היומית לוויטמין C עבור אדם מבוגר עומדת על כ- 45 מ"ג. על מנת להבטיח שהגוף שלכם מצויד בכל הנדרש לו על מנת לעבור את החורף בבריאות שלמה – הוסיפו לתזונה היומית שלכם כוס מיץ פרי טבעי ועתיר ברכיבים תזונתיים.

"פרימור", מותג המיצים הסחוטים הטבעיים הנמכר ביותר בישראל, מציגה מגוון רחב של מיצים איכותיים המתאימים למגמה הגוברת בצריכת רכיבים טבעיים ומזינים וביניהם מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין C, טעמתי את המיץ הנהדר של חברת פרימור, ואני חייבת לציין שהוא ממש טעים, ומומלץ כל השנה ובמיוחד בתקופת החורף, תנסו ותהנו.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13 – 15 ₪ לבקבוק 1 ליטר.

כשרות מהדרין של חוג חתם סופר פ"ת והרבנות נחל שורק.

להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ והחנויות המתמחות.

זמן קריאה לילדים – מפונים מהבית מאת רות כהן -מרק…

ספר הילדים החדש "מפונים מהבית" מאת רות כהן – מרק, סיפור מאוד חשוב , המוקדש לזכרה של אופיר שושני ז"ל, שנפלה בכפר עזה ב7.10.23, במיוחד לאור התקופה שמדינתנו האהובה עוברת, תקופה של הרבה מפונים מבתיהם, והסתגלות לחיים שונים, ללא הבית המוכר , בהחלט ספר מרגש ושונה, ואחרי שמקריאים לילדים, אפשר להסביר איך מתגברים על קשיים, ואיך שינוי יכול לעשות טוב, ומאחורי תקופה חשוכה, מחכה אור והצלחה, ובעיקר תהליכי למידה, בספר משולבים איורים מקסימים של  האחיות שולמית ורות כהן-מרק.

"מַרְגִישׁ לִי שֶׁהַנּוֹף הִתְקַפֵּל לְתוֹךְ עַצְמוֹ,
וְשֶׁעָלָיו נִפְרְסוּ דַּפִּים מִנְיָר,
שֶׁמְּכַסִים אֶת הַטֶבַע שֶׁהָיָה לִי הָעִקָּר.
דַּפִּים שֶׁלֹא מַשְׁאִירִים לִי מָקוֹם, שֶׁבּוֹ אוּכַל לִנְשֹׁם.
אֲנִי חָנוּק, וְהַטֶבַע לִי חֲלוֹם".

ספר זה, השזור חרוזים לכל אורכו, מתאר את עולמו של אורי, ילד של טבע, שאוהב להתרוצץ בשדות ולפלס דרך בין השיבולים. הוא פונה עם משפחתו מביתו בעקבות מלחמת חרבות ברזל ומשתוקק לחזור לטבע שממנו הגיע. בעזרת דמיונו הוא חוזר לימים שקדמו למלחמה, שבהם ישב על ענף של עץ בקיבוץ. בעזרת משחק מקורי עם כוסות שתייה, שאותו למד ממטפלת בבית המלון, הוא מצליח להעלות חיוך
על פניה העצובות של אימו.

איורים מהספר, המוקדש לזכרה של החיילת אופיר שושני שנפלה בכפר עזה בשבעה באוקטובר 2023, הוצגו בתערוכה "בטבע שלי" (אוצרת: ד"ר אביבית אגם דאלי), שהתקיימה באוגוסט 2024 בגלריית תיאטרון היהלום ברמת גן.

זהו ספרן הרביעי של האחיות מרק, המשתפות פעולה בכתיבה, באיור ובעימוד ספרי ילדים רבים. רות כהן-מרק, רואת חשבון במקצועה, אמא לליאל ולאבישי המתגוררת בישראל, היא סופרת, מאיירת ואמנית רב-תחומית. שולמית מרק, אמא לאריאה המתגוררת במיאמי, פלורידה, היא מעצבת ואמנית.

"הספר כולו נושב אמת ותקוה, עצב לצד הקלה, סוף המסמן התחלה. אורי נכנס ללב ופותח את דלת האהבה. לחושך הגדול מסתננת קרן שמש חמימה טומנת הבטחה, עוד נקום נתחזק, נשמח ונצחק.
תמיד נזכור ולפעמים נשכח. הרגעים הקשים יתמעטו, הרגעים היפים יגברו, הטוב ינצח את הרע, אין לנו ברירה. פשוט ספר מופלא".
מיטל פרג זבולוני, פיסוכודרמטיסטית

ספר הילדים: מפונים מהבית

מאת: רות כהן – מרק

איורים: שולמית מרק, רות כהן -מרק

הוצאה לאור גלילי

24 עמודים, 64 ש"ח

שנת הוצאה לאור: 2024

 

יום שני, 13 בינואר 2025

חורף חם ומפנק עם אחוה חברת "אחוה" משווקת לרגל החורף חלוה סנדוויץ' פרמיום

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, משווקת לרגל החורף חלוה פרמיום עשירה ומפנקת: חלוה סנדוויץ', חלוה עשירה, עשויה משכבות של חלוה בטעם וניל ושוקו ובתווך שכבת נוגט מצופה ומפנקת, החלוה היוקרתית נמכרת במגשיות לפי משקל, במעדניות של רשתות המזון, במרכולים ובחנויות הנבחרות.

קרדיט צילום: יעל האן

את המוצרים האיכותיים והטעימים של חברת אחוה אני מאוד אוהבת, ואת החלוה שלהם במיוחד, שמחתי להתנסות בחלוה פרימיום אשר נפרסת לפי משקל במעדניות ברשתות השיווק, החלוה עשירה בטעמים, וכל ביס פשוט חלום, בחודשי החורף הקרים אין כמו להתפנק ממנת מתיקות מפנקת וטעימה, לקחת ביס ועוד ביס ושפוט להנות מטעם של חלוה איכותית ומפנקת במיוחד, אני ממליצה להתנסות, אחרי שתטעמו פשוט תהנו מחגיגת הטעמים.

חלוה אחוה נחשבת לחלוה הנמכרת ביותר בישראל, החברה הינה מובילת הקטגוריה ומחזיקה בנתח שוק כספי של מעל ל- 55%, הובלה עליה היא שומרת לאורך שנים ארוכות.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, מדובר במוצר חורפי קלאסי, המיוצר במפעלי אחוה כבר למעלה מ – 50 שנים מידי חורף, "באמצעות שותפים כמו דין שיווק אנו מוכרים את החלוה היוקרתית שלנו במעדניות של מרבית רשתות המזון ובנקודות מכירה רבות ברחבי הארץ".

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן (נקבע על ידי רשתות המזון): כ- 5-7 ₪ ל-100 גרם. 

להשיג ברשתות השיווק והחנויות הנבחרות ברחבי הארץ.

יום ראשון, 12 בינואר 2025

זמן קריאה לילדים – "ברית בעברית" מאת אורן אהרון טובה

הספר "ברית בעברית" מאת אורן אהרון טובה, ספר ילדים ממש מקסים, נותן דגש למשמעות השפה העברית, והבאת החיים המשותפים בתוך הקהילה, מלמד את הילדים לנתינה, אחדות, וביטוי דרך שיח ודיאלוג, בין אנשים שונים, וכן גם עם עולים חדשים אשר מגיעים מתרבות שונה, ללמוד לקבל כל אדם ללא שיפוט, ולתת לו עזרה, בשילוב האיורים המיוחדים של ורה שלום, הספר ממש נהדר לילדים.

אֲנִי עֲדִי וְיֵשׁ לִי בִּשְׁבִילְכֶם סִפּוּר מְיֻחָד.
לְכָל מִי שֶׁעִבְרִית דּוֹבֵר – הַסֵּפֶר מְיֹעָד.
יוֹם אֶחָד הִגִּיעָה לַשְּׁכוּנָה שֶׁלָּנוּ גְּבֶרֶת,
חָשַׁבְנוּ שֶׁאוּלַי הִיא בָּאָה מִמְּדִינָה אַחֶרֶת.
אֶת הָאִשָּׁה רָאִיתִי לֹא מְעַט לָאַחֲרוֹנָה,
וְהַהִתְנַהֲגוּת שֶׁלָּהּ הָיְתָה דֵּי מְשֻׁנָּה.

הספר ברית בעברית עוקב אחר קורותיה של עדי לאורך השבוע, שבו אישה מוזרה שהגיעה לאחרונה לשכונה חוזרת שוב ושוב על המילה "עברית".אט־אט עדי מבינה שבצלילים המרכיבים את המילה עברית חבויה משמעות נוספת.זהו סיפור מעורר השראה על יחסים בין אנשים, על תרבות דיבור ועל דרך ארץ, והוא רלוונטי יותר מתמיד על רקע המציאות בישראל בשנים האחרונות.אורן אהרון טובה הוא דוקטורנט לחינוך מיוחד ומרצה. הספר נכתב בעקבות מגוון חוויות בין־אישיות מהשנים האחרונות, שמתוכן נבעו המסר המרכזי של הסיפור וחשיבותו.ייחודיותו בשילוב בין המסר ובין השפה העברית שאותה הוא חוקר באמצעות יישומים דיגיטליים באוכלוסיות מיוחדות. זהו ספר הביכורים שלו.
ורה שלום בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית. עסקה במשך שנים רבות בפיתוח פרויקטים עבור בני הגיל השלישי בישראל ובקידום זכויותיהם. ורה היא אומנית בנשמתה, בין השאר גם ציירת.זהו ספר הילדים השני שוורה מאיירת, הפעם למען אחיינה היקר לה.

הספר: ברית בעברית
מאת: אורן אהרון טובה
איורים: ורה שלום
צמרת הוצאה לאור
78 ש"ח, 24 עמודים

לכבוד יום המרציפן העולמי: מתכון תאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל והמותג סולתם

ב-12 בינואר נחגג יום המרציפן העולמי, שמוקדש כולו לאמנות יצירת המעדן המתוק שמקורו בשקד. לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון ייחודי שמשלב בין טעמי המרציפן העדינים למתיקות הטבעית של תאנים בשלות, ברוטב חמאת רוזטה עשיר. התוצאה – קינוח אלגנטי ומעורר השראה שמכבד את טעמו הקלאסי של המרציפן, עם שילוב מרענן של טעמים ומרקמים.

קרדיט צילום: גל בן-זאב

רשימת חומרים ל-4 מנות:

12 תאנים בשלות ויפות

100 גרם מרציפן משובח

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות סוכר דמררה

4 כפות סירופ רוזטה

גרידת ליים

חופן עליי נענע טריים

חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
  2. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
  4. צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
  5. מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.

בתאבון!

המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il