יום שני, 27 בנובמבר 2023

פירות לנשמה "חקלאי גרנות" מגישה מתכון צבעוני, מרומם נפש ועשיר בטעמים: סלט אננס אבוקדו ומלפפונים

בימים של צורך באוכל קל לעיכול, שיהיה גם מזין ומרענן, מגישה "חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מתכון לסלט צבעוני, עשיר בטעמים ובשילוב נהדר של פירות וירקות: סלט אננס, אבוקדו ומלפפונים. הסלט מזין וטעים, קל להכנה, מורכב מפירות העונה כמו אננס ואבוקדו ומתאים לארוחת ביניים, בוקר או ערב, לזוג או למשפחה.

קרדיט צילום: הדס ניצן

בתיאבון!

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 אבוקדו של "חקלאי גרנות" קלוף וחתוך לקוביות

1/4 אננס קלוף וחתוך לקוביות

2 מלפפונים

1 פלפל אדום חריף קצוץ ללא הגרעינים

חופן עלי נענע או כוסברה קרועים גס

1/2 לימון

2 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. חוצים את המלפפונים ובעזרת כפית מורידים את הגרעינים. חותכים את המלפפונים לקוביות ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את קוביות האבוקדו, אננס, פלפל חריף ועשבי התיבול. מזליפים מיץ לימון ומערבבים.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמן זית ומערבבים.

 

יום שני, 20 בנובמבר 2023

מתכון להכנת ארטישוק מבושל עם פיטריות מתכון מאת מירי חיון ובאדיבות סולתם

ארטישוק מבושל הוא תוספת חמה, אלגנטית, מענגת וטעימה לכל ארוחת ובכלל.

הארטישוק משתלב עם כל מנה ואף עומד כמנה צמחונית בפני עצמה.

קרדיט צילום: מירי חיון

רמה: קלה ופשוטה להכנה

מספר סועדים: 10 סודעים

מצרכים:

2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות.

2 קופסאות שימורי פטריות .

מלח, פלפל לפי הטעם

חצי כפית כורכום

2 פלפלים אדומים יבשים.

כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

מפשירים את תחתיות הארטישוק, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר.

שוטפים את הפטריות במים, מסננים מוסיפים לסיר .

מניחים את הפלפלים האדומים.

מתבלים במלח, פלפל, כורכום .

מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה של 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך.

לאחר 20 דקות לבשל עוד 5 דק ללא מכסה לצמצום הנוזלים.

לקשט בכוסברה ולהגיש חם לצד אורז.

המתכון באדיבות מירי חיון ובאדיבות המותג סולתם www.Soltam.co.il

אוכל מחבק עם "מעדני יחיעם" "מעדני יחיעם" מגישה מתכון קל הכנה לכל המשפחה: פריטטה עם סלמי הרץ

בימים של צורך באוכל חם ומנחם לכל המשפחה, מגישה חברת "מעדני יחיעם", יצרנית הנקניקים והפסטרמות מקיבוץ יחיעם, מתכון קל הכנה, משפחתי וטעים של פריטטה עם תפוחי אדמה, ביצים ונקניק סלמי הרץ. הפריטטה עשירה ומשביעה, נקניק הסלמי משביח את טעמה והיא יכולה לשמש כארוחת צהריים או ערב קלילה לצד סלט רענן.

קרדיט צילום: תפיקו הפקות

בתיאבון!

מצרכים (לכ- 2-3 מנות):

1/2 חבילת נקניק סלמי הרץ של מעדני יחיעם

3 ביצים גדולות

2 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ

קורט מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות וסופגים מעט בנייר מגבת.
  2. מחממים את השמן לטיגון במחבת ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה. מוציאים לנייר סופג לאחר הטיגון ומקררים מעט.
  3. בקערה מערבבים את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות עם הבצל הירוק הקצוץ והביצים. חותכים את נקניק הסלמי הרץ לקוביות ומוסיפים לבלילה.
  4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים במחבת משני הצדדים עד שמוכן.

 

 

יום רביעי, 15 בנובמבר 2023

"כנס אוכלים בריא ה-14" ושירן אגמי מגישים מתכון לאוכל שעוטף את הנשמה: קדירת אורז מלא עם עדשים ושלל ירוקים

בימים אלו נחמה מגיעה בכל מיני צורות. אוכל מנחם בהגדרתו הוא מזון שנאכל בזמן שאדם זקוק לנחמה ומתנחם באוכל, בגלל ערכו הנוסטלגי או הסנטימנטלי. כנס אוכלים בריא ה-14 ושירן אגמי, מתכונאית תזונה טבעית, מנחת הפודקאסט 'תזונה מושכלת', מגישים מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים ושפע של ירוקים, בדגש על הזנה וחיבור לאדמה. המתכון קל להכנה, מכיל דגנים מלאים, קטניות וירוקים, הוא עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים ובכך מסייע להקטין את רמת החרדה והסטרס בגוף. בכנס אוכלים בריא ה-14 שייערך בתיאטרון גבעתיים, תעביר שירן אגמי סדנא לאימוץ כלים מעשיים מתחום האימון לשינוי תזונתי.

קרדיט צילום: שירן אגמי

מצרכים:

1 כוס אורז מלא עגול שטוף היטב

1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות למחצה/מוכנות

1 עגבנייה מרוסקת

חופן ירוקים קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, גבעול סלרי

10-15 עלי חסה

3 כפות שמן זית

3 כפיות מלח שטוחה

מעט פלפל שחור

1/2 ליטר מים רותחים + 1 כוס מים רותחים

2 כפיות מלח שטוחות

1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה:

  1. בקערה נערבב את כל מרכיבי הקדרה: אורז מלא, תפוח אדמה, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסא, הירוקים הקצוצים, עגבנייה מרוסקת, 1 כף שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ומעט פלפל. נערבב היטב ונניח בצד.
  2. נמלא מים בסיר ונביא לרתיחה. כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות. נעביר את עלי החסה למי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר ונוציא לייבוש על מגבת מטבח.
  3. בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור נרכיב את המנה: נזלף 2 כפות שמן זית, נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית, נשפוך מעל את תערובת האורז והעדשים ובין לבין נניח את עלי החסה. נניח מעל עלי חסה נוספים לעיטור ונפזר פלפל שחור גרוס.
  4. נשפוך את הנוזלים: חצי ליטר מים רותחים ועוד כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות מלח שטוחות, 1/2 כפית כורכום ומעט פלפל שחור.
  5. נעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה. כעבור חצי שעה ננמיך את החום ל- 180 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.

יום ראשון, 12 בנובמבר 2023

רוצים לתרום מזון לחיילים? העדיפו חטיפי חלבון ! חברת "סיטי תוספי מזון" מציעה סדרת חטיפי חלבון PROTEIN MAXX, עשירה בחלבון איכותי ואנרגייה, קלת משקל וגם טעימה

רוצים לתרום מזון לחיילים? העדיפו חטיפי חלבון !  חברת "סיטי תוספי מזון" מציעה סדרת חטיפי חלבון PROTEIN MAXX, עשירה בחלבון איכותי ואנרגייה, קלת משקל וגם טעימה. הסדרה ללא גלוטן ומתאימה גם למי שמסיבות שונות נמנע. החברה, בעלת ידע וניסיון של 26 שנים בתחום תוספי המזון וחטיפי החלבון, תרמה עד כה אלפי חטיפים לחיילים!

החיילים היקרים שלנו מגנים על מדינת ישראל כבר תקופה די ארוכה, ועוד נכונו להם ימים של לחימה, וכולנו רוצים לשלוח להם מארזים ולתת להם תשומת לב, והוקרת תודה,אני רואה ברחבי הרשת את השמחה שלהם כאשר הם מקבלים את החבילות המפנקות שעם ישראל שולח אליהם.

בימים מורכבים אלו, כדאי ורצוי לשלוח מארזים שיתנו להם גם כח ואנרגיה, ומנסיון שלי, אני יודעת כמה אנרגיה חטיפי החלבון נותנים, אני בהחלט חושבת שכדאי לשלוח את חטיפי החלבון שהם גם טעימים, וגם מאוד עשירים בחלבון איכותי, ועכשיו זה בהחלט הזמן לפנק את חיילנו אשר נמצאים בקוי העימות, ולהתפלל לטוב, ולזכור איזה עם חזק מאוחד ונפלא אנחנו.

לוחמינו וחיילינו נמצאים כעת במאמץ פיזי ומנטלי מוגבר ובמצבים אלה, מה שמכונה "דלק לוחמים" (soldiuer fuel) – מתאים במיוחד. מדובר בחטיף מזון קל משקל אך דחוס מבחינה תזונתית, שמכיל חלבון ואנרגייה ברמה גבוהה שיסייעו בשטח לתפקוד פיזי ומנטלי מיטבי, לשעות רבות.

החטיפים מכילים חלבון איכותי של מי גבינה וחלבון קולגן, ללא חלבונים צמחיים וללא טעמי לוואי. קיימים שני גדלים: 91 גרם, המכיל כ-31 גרם חלבון; ו-62 גרם, המכיל  כ-21 גרם חלבון. בסדרה 4 טעמים: קרמל מלוח; קרם עוגיות וקרמל; שוקולד וקרמל; עוגת גבינה קוקוס וקרמל מלוח.

כשר חלבי (חלב עכו"ם) באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת מאור הכשרות.

מחיר: 11 – 17 ש"ח (תלוי משקל).

להשיג ברשתות פארם, חנויות טבע, חדרי כושר ובתי מרקחת.

 

 

 


יום חמישי, 9 בנובמבר 2023

מתכון של ירקות מוקפצים עם אטריות קונג'אק אורגני בסגנון פסטה פנה…..

מאז ה-7.10 עבר חודש שאני מוצאת את עצמי עם הרבה מחשבות ועצב על האירוע האכזרי שהתחולל בישובי עוטף ישראל, ואני משתדלת לאכולאכילה מאוזנת, ופחות אכילה רגשית בגלל האירועים, וכחלק מזה אני מחפשת מתכונים של אוכל בריא ומהיר הכנה, עם הפחתה משמעותית של פחמימות וקלוריות, ולשמחתי מצאתי בחנות הטבע את האיטריות קונג'אק האורגניות של תבואות, והחלטתי להכין מוקפץ ירקות דל פחמימות, יצא טעים מאוד, ואני מצרפת את המתכון להנאתכם.

קוצצים 2 בצלים ירוקים, ושלושה שיני שום ומטגנים בשתי כפות שמן זית, מוסיפים 3 קישואים חתוכים, פטריות חתוכות, מקפיצים על המחבת כמה דקות, מתבלים במלח, פלפל גרוס, טימין, ומוסיפים את איטריות הקונג'אק, אני בחרתי בסגנון פסטה פנה, מערבבים ומבשלים 5 דקות, מוסיפים מעל בצל ירוק קצוץ, ונהנים מארוחה משביעה וטעימה.

האיטריות קלות להכנה,מוכנות וצריך רק לסנן, לשטוף במים ולחמם במחבת או במיקרו לדקה או שתיים, לתבל, להוסיף רוטב או להוסיף למרק וזהו, מוכן. בגלל היכולת שלהן לספוח מים הן גם מאוד משביעות אבל שימו לב – מומלץ לשתות איתם גם מספיק מים או נוזלים.

איטריות קונג'אק אורגניות של חברת תבואות, הן עשירות בסיבים תזונתיים, 0 גרם פחמימה, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ורק 9 קלוריות ל-100 גרם.

האטריות פרווה, מתאימות לשומרי כשרות, לצמחונים, לטבעונים, לתזונה קטגונית ולשוחרי בריאות.

לחובבי הטריוויה: קונג'אק הוא צמח בר רב שנתי ממשפחת הלופיים, הגדל במזרח אסיה, אפריקה, אוסטרליה ובאיים טרופיים. מהפקעות שלו מכינים קמח וג'לטין והוא נפוץ במטבח היפני, הסיני והאסיאתי ומעכשיו, גם אצלי.

 

יום שני, 6 בנובמבר 2023

במטבח עם הילדים טחינה טורקיז והשף אבי ביטון מגישים מתכון משפחתי שילדים אוהבים במיוחד: קציצות בקר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

בימים מורכבים אלה, יש צורך בשמירה על השגרה ועל תזונה מיטבית לילדים ולמשפחה. יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה יחד עם השף אבי ביטון, מתכון לקציצות שילדים אוהבים במיוחד, עם טחינה גולמית שמעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה. המתכון מתאים להכנה עם הילדים ונפלא להגשה בארוחת צהריים או ערב עם כל המשפחה. רוצו להכין!

קרדיט צילום: שני בריל

מצרכים (לכ-4 מנות):

500 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

4 כפות טחינה גולמית "טורקיז"

3 כפות גדוש קמח חומוס

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

לרוטב:

150 גרם שעועית ירוקה

1 בצל קצוץ

4 שיני שום

1 צרור עלי סלרי קצוצים

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.
  2. יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  3. מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.
  4. מכינים את הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.
  5. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות.
  6. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.