יום ראשון, 26 באוקטובר 2025

קציצות ושקדים טחונים עם ירוקי העונה מתכון מאיה דרין שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם

ב־22 באוקטובר ציינו ברחבי העולם את יום האגוזים, חגיגה קולינרית שמוקדשת למרכיב הקטן והאצילי הזה שמעשיר כמעט כל מנה. בין כל סוגי האגוזים, השקד נחשב לבן האלגנטי של המשפחה בזכות טעמו העדין והיכולת שלו להשתלב במנות מתוקות ומלוחות כאחד. מעבר לניחוח האגוזי ולמרקם העדין שהוא מוסיף למנות, השקדים עשירים בשומנים טובים, סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמין E ונוגדי חמצון שמסייעים לשמירה על בריאות הלב והעור. לכבוד יום האגוזים העולמי מציגה השפית והעיתונאית מאיה דרין, באדיבות סולתם, מתכון לקציצות עסיסיות עם שקדים טחונים וירוקי העונה- מנה ביתית עם טוויסט טבעי ומזין שמוכיחה שאגוזים יכולים לככב לא רק בקינוחים אלא גם במנות עיקריות מלאות טעם ורעננות.

קרדיט צילום: גל בן – זאב

רשימת חומרים לכ-20 קציצות:

1/2 ק"ג בשר עגל טחון

1 ביצה

1  כוס שקדים טחונים

2  כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן

2 שיני שום קלופות

חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, נענע, כוסברה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שמן לטיגון

להגשה:

עלי תרד טורקי קרועים לפיסות

עלי קייל קרועים לפיסות

אפונת שלג

שפע עשבי תיבול

1/2לימון טרי

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת חלקה ואחידה.
  2. בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.
  3. במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כ-3   4/ דקות מכל צד עד שמשחימות.
  4. מוציאים את הקציצות מן המחבת, מוסיפים למחבת מעט שמת זית ומעבירים פנימה עלי תרד טורקי, עליי קייל, אפונת שלג ועשבי תיבול. מקפיצים דקותיים, מוסיפים את הקציצות, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות שפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

יום שבת, 25 באוקטובר 2025

רוח מזרחית חדשה במדף העוגיות המלוחות חברת "אחוה" משיקה סדרת עוגיות מזרחיות חדשה בטעם קלאסי, שום ובצל ועם זעתר

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, נכנסת לראשונה לשוק העוגיות המלוחות ומשיקה סדרת עוגיות חדשה תחת מותג אחוה – עוגיות מזרחיות. הסדרה החדשה כוללת עוגיות בשלושה טעמים: קלאסי, בטעם שום ובצל ועם זעתר.

חברת "אחוה" הנהדרת ממשיכה להפתיע עם סדרת העוגיות המזרחיות, עוגיות טעימות מאוד, פריכות והטעם וואו, אני מאוד אוהבת את מגוון המוצרים של חברת "אחוה", הייחודיות שלהם טעם נפלא, איכות בלתי מתפשרת, ומחיר נגיש לקהל הצרכנים, גם העוגיות המזרחיות החדשות מביאות בשורה לצרכן, בכך שהמחיר חצי מהמחיר של המותג המתחרה, ואחרי שטועמים אותן, בהחלט מבינים שהעוגיות ממש טעימות וגם מגיעות במגוון טעמים, קלאסי, שום ובצל ועם זעתר, העוגיות המזרחיות מתאימות לצד הקפה,לאירוח, לחיילים, ועוד…

בנוסף מאוד אהבתי את הקליפס שנמצא בתוך שקית העוגיות המזרחיות לשמירה על טריות מירבית, חשיבה בהחלט מחוץ לקופסה…

העוגיות אפויות בתנור, ללא טיגון, ללא חומרים משמרים, במרקם קריספי מבחוץ ופריך מבפנים ובטעם נפלא של אפייה ביתית, במתכון ייחודי בסגנון מזרחי. מחיר העוגיות ינוע בין 10 ל-13 שקלים, עשרות אחוזים מתחת למחיר בו נמכרת חבילת עוגיות מזרחיות  במשקל 400 גרם של החברה המתחרה.

בטרם החלה אחוה בשיווק ארצי של העוגיות החדשות הוגשה כנגדה תביעה על ידי חברת עבאדי, השולטת בשוק העוגיות המזרחיות, בטענה כי אחוה העתיקה את מוצריה ותפגע בפעילותה. כיום מחזיקה עבאדי בנתח שוק של כ – 85% משוק העוגיות המלוחות ונחשבת ליקרה ביותר בקטגוריה. בתוך חודש בלבד הגיעה אחוה לנתח שוק של 12%, לאחר שהעוגיות המזרחיות שלה נמכרו במחיר השקה של כ-10 שקלים, לעומת עוגיות עבאדי הנמכרות בכ-18-21 ₪ לאריזת 400 גרם. בית המשפט המחוזי אישר לאחוה להמשיך בפעילותה בכפוף להגדלת לוגו החברה ושינוי גוון מינורי באחת האריזות.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת אחוה, "כמפעל פרו צרכני אנו מביאים בשורה בשוק העוגיות המזרחיות ומשיקים סדרת מוצרים במתכון ייחודי, במרקם ובטעם מעולים. אין עוררין כי התחרות תיטיב עם הצרכן וזו מטרתנו המרכזית, להמשיך ולהציע לצרכן מוצרים איכותיים במחירים נגישים". עוד לדבריו, "אנו עמלים על פיתוחים נוספים בתחום ובקרוב נפתיע עם טעמים וגדלים יוצאי דופן".

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן (נקבע על ידי רשתות המזון): כ- 10 – 13 ₪ לאריזת 400 גרם. 

להשיג בכל רשתות השיווק, חנויות הנוחות והמכולות ברחבי הארץ.

יום שישי, 24 באוקטובר 2025

חוזרים לשגרה עם "פרימור" "פרימור" מגישה לרגל החזרה לשגרה מתכון קליל, מזין ועשיר בערכים תזונתיים: גספצ'ו עגבניות עשיר

יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל פרימור, מגישה לרגל החזרה לשגרה מתכון למנה קלילה וטעימה, המתאימה לתפריט מאזן לאחר החגים: גספצ'ו עגבניות עשיר. מרק עגבניות קר, עשיר ורענן, המבוסס על מיץ עגבניות פרימור, המוגש בכוס מרטיני עם גבינת פטה, ירקות קצוצים וגריסיני פריך. דרך נפלאה לחזור לשגרה וליהנות מערכים תזונתיים מטיבים במתכון פשוט וקל להכנה.

קרדיט צילוםף הדס ניצן

מצרכים (ל-4 מנות):

3 כוסות מיץ עגבניות "פרימור" קר (750 מ"ל)

1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס

1/2 מלפפון עם הקליפה, קצוץ

1 בצל סגול קטן

1 שן שום קלופה

2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ שרי

3 כפות שמן זית איכותי

מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

לקישוט:

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

2 עגבניות קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף או גמבה ירוקה קצוצה

4 מקלות גריסיני מצופי שומשום/קצח

נגיעת שמן זית / רוטב טבסקו

אופן ההכנה:

  1. לבלנדר חזק מכניסים את כל רכיבי המרק: פלפל, מלפפון, בצל, שום, חומץ, שמן זית, תיבול ומיץ העגבניות. טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד. טועמים ומדייקים טעמים – מוסיפים מלח, פלפל או חומץ לפי הצורך. לגרסה מתובלת יותר ניתן להוסיף מעט רוטב טבסקו.
  2. מכניסים לקירור למשך שעתיים לפחות, עד שהמרק קר מאוד.
  3. להגשה אלגנטית: מוזגים לכוסות מרטיני או לכוסות יין ומפזרים מעל את הקישוטים – גבינה, עגבנייה ופלפל קצוצים ונגיעת שמן זית.
  4. מניחים על שפת הכוס מקל גריסיני פריך, מגישים ונהנים.

 

זמן קריאה – "שובר גלים" מאת נגה דיין קמיל

הספר "שובר גלים" מאת נגה דיין קמיל, רומן מלא רגישות, על התבגרות של גליה, נערה תל אביבית, בשנות השבעים, שנים רחוקות מהיום, אך מלאות נוסטלגיה ומסע ברחובות העיר תל אביב, גליה נערה מופנמת עם עוצמות פנימיות, ברגע שהיא פוגשת את רפאל חייה משתנים מהקצה לקצה, והיא עוברת מסע נפשי מטלטל, בהחלט ספר מעניין וחוויתי עם עוצמות של גיל ההתבגרות ועם שינויים רבים בחייה של גליה.

שנים ספורות לאחר מלחמת יום הכיפורים, גליה, נערה בוגרת ורגישה, מתאהבת ברפאל, סטודנט יפה תואר לארכאולוגיה שאיבד את רגלו בקרב. למרות תמימותה והיותה מסוחררת מאהבה, היא מחברת רמז אחר רמז, עד שמתגבש בה החשד שמעשה פשע עומד להתרחש. היא חוששת שהכעס והטינה של רפאל כלפי שר הביטחון משה דיין והעניין הרב שלו בידיד משפחתה – דויד פרנקפורטר שירה למוות בדיפלומט נאצי בשווייץ ערב מלחמת העולם השנייה – מעידים על תוכניותיו של רפאל לרצוח את דיין. מיטלטלת בין גאוּת אהבתה לשפל חרדותיה, גליה מתקשה להחליט אם התאהבה במתנקש בפוטנציה, או שמא המזימה כולה היא פרי הזיותיה.

שובר גלים הוא רומן התבגרות חכם ונוגע ללב, המבוסס על גלריה של דמויות ססגוניות מתל אביב של שנות השבעים. דרך סיפור אישי־פוליטי מרתק, הקוראים מוזמנים למסע נוסטלגי אל בתי הקפה המיתולוגיים של דיזנגוף, הצלמניות, הגלידה האמריקאית, החזיות של "בנות פסיה" והדירות בדמי מפתח – לצד דיונים סוערים על עתידה של המדינה, שממשיכים להדהד גם בעידן שלאחר שבעה באוקטובר. הכתיבה שופעת ביטויים מהתקופה, מחיָה זיכרונות נשכחים ומעלה חיוך לעתים קרובות.

נגה דיין קמיל, מרצה להסטוריה במרכז האקדמי לוינסקי – וינגייט, מביטה בעבר הישראלי בעין בוחנת ומלאת חמלה, ספרה הראשון, "התרפקות", שילב סיפור מתח עם אירועים הסטוריים וזכה לשבחים, שובר גלים הוא ספרה השני.

קישור לרכישת הספר

הספר: שובר גלים

מאת: נגה דיין קמיל

הוצאה: שולחן כתיבה מבית מטר הוצאה לאור

232 עמודים, 95 ש"ח

עריכה: ורד נדב

עריכת לשון: רותי חזנוביץ

יום חמישי, 23 באוקטובר 2025

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי: 7 כללים מדעיים להכנת הפסטה הביתית המושלמת

ב־25 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום הפסטה הבינלאומי, אחד המאכלים האהובים ביותר בתולדות האנושות. למרות שמדובר במנה פשוטה לכאורה, גם טבחים מנוסים נופלים בטעויות בסיסיות שפוגעות בטעם, במרקם ובחוויה. כדי להבין איך להפוך פסטה ביתית למנה מושלמת, מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג סולתם, מרכזת את העקרונות המדעיים והמעשיים שעליהם נשבעים השפים.

קרדיט צילום: גל בן-זאב

1.סיר קטן מדי הוא מתכון בטוח לפסטה דביקה

אחת השגיאות הנפוצות ביותר היא שימוש בכמות מים מועטה או בסיר קטן. הפסטה זקוקה למרחב תנועה במים רותחים כדי להתבשל באופן אחיד. כשאין לה מקום, היא מפרישה עמילן בכמות גדולה מדי ונדבקת לעצמה. הכלל הפשוט: לליטר מים על כל 100 גרם פסטה, ורק כשהמים רותחים לחלוטין להוסיף את הפסטה.

2.המלחת המים בזמן הנכון ובכמות הנכונה

המלח אינו רק טעם, אלא גם רכיב שמדגיש את מתיקות החיטה ומאזן את חומציות הרוטב. המים צריכים להיות “מלוחים כמו הים”- כלומר, כף שטוחה של מלח גס לכל ארבעה ליטרים של מים. חשוב להוסיף את המלח רק לאחר הרתיחה, כדי לא להאט את התהליך ולשמור על רתיחה אחידה.

3.שמן במים? מיתוס ותיק שעדיף לשכוח

הוספת שמן למי הבישול לא תמנע מהפסטה להידבק, משום שהשמן צף על פני המים ואינו נצמד לאטריות. יתרה מכך, שכבת שמן דקה עלולה למנוע מהרוטב להיספג בפסטה. הדרך הנכונה למנוע הידבקות היא פשוט לערבב היטב בדקות הראשונות של הבישול, שם מתרחשת רוב הפרשת העמילן.

4.לא שוטפים פסטה חמה

שטיפת הפסטה במים קרים אחרי הבישול מסירה את שכבת העמילן שמאפשרת לרוטב להיצמד אליה. התוצאה: רוטב שמחליק מעל הפסטה במקום להתערבב בה. יוצאי הדופן היחידים הם מנות קרות כמו סלט פסטה, שבהן דווקא רוצים לעצור את הבישול.

5.מבשלים עד “אל דנטה”- לא פחות ולא יותר

“אל דנטה” פירושו “לנגיסה”, ומדובר בדיוק שבין פסטה קשה מדי לרכה מדי. הסוד הוא לבדוק את המרקם כדקה לפני הזמן הרשום על האריזה. זכרו שפסטה ממשיכה להתבשל עוד רגעים אחדים גם אחרי שמוציאים אותה מהמים. אם היא מיועדת לרוטב חם, עדיף לעצור מעט לפני ולהעביר ישירות למחבת עם הרוטב להשלמת הבישול.

6.מי הבישול- הזהב הנוזלי של המטבח האיטלקי

מי הפסטה הם נכס קולינרי של ממש. העמילנים שבהם מסייעים לקשור בין השומן שברוטב לבין הנוזלים, ויוצרים מרקם קטיפתי ומבריק. מומלץ לשמור כחצי כוס ממי הבישול ולהוסיף בהדרגה למחבת בזמן הערבוב, עד שהרוטב מקבל סמיכות מושלמת.

7.לא שוברים את הספגטי!

למרות הפיתוי, אל תשברו את הספגטי לשניים כדי שייכנס לסיר. החוטים הארוכים נועדו בדיוק כך, כדי לאפשר סיבוב על המזלג וחוויית אכילה נכונה. פשוט המתינו כמה שניות עד שקצות האטריות יתרככו והכניסו אותן בעדינות פנימה.

לסיכום, הסוד לפסטה מושלמת אינו טמון ברכיבים יקרים או בטכניקות מסובכות, אלא בהבנה מדויקת של תהליך פשוט: הרבה מים, מלח בזמן, ללא שמן, ללא שטיפה, ושליטה במרקם. זו אמנות קטנה של דיוק, שמוכיחה שוב מדוע מנה בת שלושה מרכיבים בלבד הפכה לאחת המנות האהובות בעולם. נסו ליישם את כללים האלה ותגלו שאפשר להכין פסטה מושלמת גם בבית, כל עוד נותנים למים, לחיטה ולזמן לעבוד בהרמוניה.

המאמר נכתב על ידי מיכל מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

חדשנות דרמטולוגית: תכירו 3 מוצרים חובה בכל בית שיעזרו לטפל בעור בתקופת המעבר והחורף ולשלוט בגירויים, אדמומיות וביובש. שמן ניקוי אקסאומגה קונטרול קרם לחות במרקם עשיר אקסאומגה קונטרול קרם דרמליבור

א-דרמה מחדשת עם מוצרים נהדרים , אני מאוד בררנית בשימוש במוצרי קוסמטיקה וטיפוח, ומעדיפה להשתמש במוצרים יעילים ובטוחים לעור רגיש, אני מאוד אוהבת את המוצרים של חברת א-דרמה, ומשתמשת בהם באופן קבוע, ובכך דואגת לעור הפנים שלי, ולא סובלת מעור אדמומי, או מגירויים אשר אינם עוברים, ומנסיון אישי שלי עם המוצרים הללו, אני מאוד ממליצה, זה נהדר לכל הגילאים, ובטוח לשימוש, עם רכיבים טבעיים ומצויינים.

שמחתי להכיר ולהתנסות במוצרים החדשים של סדרת אקסאומגה קונטרול של א-דרמה המיועדת לעור מגורה, אדמומי ויבש במיוחד, הסדרה הייחודית ,מציגה חדשנות דרמטולוגית בתחום ומסייעת לשלוט בסממנים כמו גירויים, אדמומיות ויובש. הסדרה מבוססת על שיבולת שועל מזן ריהלבה המרגיעה את העור, מסייעת לווסת גירויים בעור ובהרגעת תחושת הגירוי.

המוצרים מכילים שמן זרע פרח נר הלילה העשיר בחומצות שומן אומגה 6 הידועי כמסייע לשיקום מראה העור, רכיבים הידועים ביכולתם לבנות ולשקם את העור. שילוב אופטימלי של רכיבים אלו מרגיע ושומר על הלחות בעור יבש ומגורה.

מוצרי אקסאומגה מתאימים לשגרת טיפול וטיפוח מלאה לעור מגורה, אדמומי ויבש. כל המוצרים מתאימים לתינוקות מגיל לידה, ילדים ומבוגרים.

שמן ניקוי אקסאומגה קונטרול

שמן ניקוי לגוף ולפנים לניקוי יומיומי של עור מגורה, אדמומי ויבש במיוחד. היפואלרגני מתאים לתינוקות מגיל לידה, ילדים ומבוגרים. 91% חומרים ממקור טבעי.

מחיר לצרכן: 99.90

הוראות שימוש: למרוח על העור בזמן המקלחת או האמבטיה, לשטוף ולייבש ע"י טפיחות מגבת ללא שפשוף. להשלמת הטיפול מומלץ למרוח תחליב או קרם א-דרמה אקסומגה קונטרול לאחר הייבוש.

קרם לחות במרקם עשיר אקסאומגה קונטרול

קרם לחות הינו מוצר הדגל של הסדרה. ההמלצה היא להשתמש בקרם פעם אחת ליום בלבד, לעומת מרבית קרמי הלחות בשוק בהם ההמלצה הינה לפעמיים ביום. מתאים לתינוקות מגיל לידה, ילדים ומבוגרים. מכיל 95% רכיבים ממקור טבעי.

מחיר לצרכן: 129.90

דרמליבור+סיקה קרם

דרמליבור+סיקה הינו קרם רב שימושי לטיהור ושיקום העור לשימוש יומיומי. הקרם נבדק דרמטולוגית, ללא חומרי ריח ומתאים למבוגרים, ילדים ותינוקות מגיל לידה.

מכיל %100 רכיבים ממקור טבעי ומראה תוצאות תוך 24 שעות מתחילת השימוש.

מכיל תמצית שיבולת שועל מזן הריהלבה, המטהרים ומרגיעים את העור מיידית ומסייעים בשיקום העור. בנוסף, הקרם מכיל קופר (נחושת) וזינק (אבץ), המטהרים ומרגיעים את העור וגם מכיל שמן חוחובה אשר נבחר בזכות התכונות המשקמות והמעשירות שלו.

מיועד לעור מגורה, עדין, אדמומי ומשופשף. מתאים לעור הפנים, הגוף, סביב העיניים, סביב הפה, תפרחת חיתולים, גירויים באזור הפטמות לנשים מניקות, כתמי עור יבשים ואיברים אינטימיים חיצוניים. המרקם העשיר והמלחח מרגיע ומשקם את העור ומבטיח נוחות אופטימלית. ספיגה מיידית ללא תחושה שומנית או דביקה.

הוראות שימוש: למרוח 2-3 פעמים ביום על עור נקי ויבש.

מחיר מומלץ לצרכן:  59.90 ₪

מוצרי א-דרמה ניתן לרכוש בפארמים ובתי מרקחת

א-דרמה הינו מותג דרמו קוסמטי מבית חברת התרופות הצרפתית פייר פאברה, אשר פותח במיוחד לעור יבש ומגורה. מוצרי א-דרמה מבוססים על נבטי שיבולת שועל מזן הריהלבה אשר נבחר מבין 80 זנים של שיבולת שועל בשל תכונותיו הייחודיות. בזמן הקציר זן הריהלבה מכיל את הריכוז הגבוה ביותר של רכיבים פעילים, יעילים ובטוחים. גידול הריהלבה נעשה תחת תנאי בקרה קפדניים על פי התקנים של חקלאות אורגנית, ללא חומרי הדברה, בשיטה המוגנת בפטנט בינלאומי. שיבולת השועל מזן הריהלבה מרגיעה את העור, מווסתת גירויים בעור ומסייעת בהרגעת תחושת הגירוי.