יום ראשון, 31 במאי 2020

במטבח עם ג'קי "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי מגישים:סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מנה נפלאה ומזינה של סלט טאבולה רענן וטעים, עם קוסקוס מלא ובתיבול של טחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית או כתוספת ולאירוח משפחתי. בתיאבון!


קרדיט צילום: נופר בוגנים
מצרכים:
1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה
1 בצל
3 מלפפונים
2 פלפלים אדומים
2 צנוניות פרוסות דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
חופן אגוזי מלך
לרוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"
1 כף שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.
קוצצים את עשבי התיבול.
חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.
מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.
להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.
יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

חברת כרמית חוגגת את עונת הקיץ החמה וחולקת מתכון מצנן וקל הכנה - שלגוני יוגורט ופירות יער בציפוי אגו

חברת כרמית מציעה מתכון קיצי וקליל להכנה שיקפיא לכם את הקיץ - שלגוני יוגורט ופירות יער בציפוי אגו שוקולד חלב.

קרדיט צילום: מדיאס
מצרכים ל- 6 שלגונים :
1 כוס פרי קפוא בטעם שאתם אוהבים:  תותים, אוכמניות, פטל (או כל פרי שאתם שאוהבים) .
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת
¼ כוס חלב

3 טבלאות אגו שוקולד חלב /שוקולד לבן / מריר,  לפי הטעם שאתם אוהבים.
1  כף שמן צמחי
אופן ההכנה:
מוזגים את החלב לקערה, לאחר מכן מוסיפים את היוגורט, מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק.
לאחר מכן יש להוסיף חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות.
יוצקים אל תוך תבניות ארטיק או לתוך כוס שתבחרו.
מכניסים מקל והיישר למקפיא לפחות ל- 6 שעות, כאשר השלגון קפוא, מחלצים מהתבניות בזהירות ושומרים עדיין במקפיא, עד שיהיה מוצק.
יש לקחת סיר או קערה חסינת חום,  ולהמיס לתוכה את השוקולד והשמן.
מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחכים שיתקרר (רצוי להעביר לכלי עמוק או כוס ארוכה לצורך הטבילה).
לאחר מכן, מוציאים את השלגונים מהמקפיא(לאחר שקפאו היטב)  וטובלים את השלגון בשוקולד שהמסנו, ניתן גם לזלף מעל השלגונים פסים של שוקולד או סוכריות.
שיהיה קיץ מתוק ומרענן.

יום רביעי, 27 במאי 2020

כיצד לעבור את ארוחת חג השבועות מבלי לאכול בהגזמה? מאת: רותי אבירי, דיאטנית

חג השבועות הוא חג של מאכלי חלב, אך בפועל, גם שרוב המאכלים בארוחת החג יתבססו על מוצרי חלב,  עדין יש מקום למאכלים שיוסיפו בריאות לארוחה ויתבססו על מזונות כגון ירקות, דגנים מלאים, קטניות וכמובן דגים שבארוחה חלבית תופסים בטבעיות את מקומו של הבשר ומשתלבים תוך כדי שמירה על האווירה החגיגית והחלבית.
הטונה בקופסה הינה דג לכל דבר והיא שומרת על רוב הערכים התזונתיים של הדג הטרי וכל זאת ללא תוספת חומרים משמרים, ניתן לשלבה במאכלים קרים כגון סלטים וממרחים, וגם לחמם אותה ולהגיש כמנה חלבונית בתוספת פסטה או אורז או להכין מנות חמות כגון פשטידות (בהם ניתן גם לשלב מאכלי חלב כמובן), קציצות דגים, וכו'.

לעיתים קשה לעמוד מול השפע של התבשילים בארוחות החג ואנו עלולים לאכול יותר ממה שרצינו.  כדי להימנע מכך, מומלץ לא להגיע רעבים לארוחת החג ואפילו לאכול משהו קטן לפני. כשדרגת הרעב גבוהה מדי היכולת לעמוד בפני פיתויים ולהיות קשובים לתחושת השובע הראשונית נמוכה יתר, וכך מצליחים להימנע מלאכול בהגזמה.
וגם, עדיף לבחור מראש את המאכלים שאנו אוהבים מאשר להימנע ממאכלים מסוימים שאנחנו פחות אוהבים כי בפועל זה עלול לגרום לנו לחוש פחות שביעות רצון וסיפוק ולכן מומלץ לאכול מהם ובמידה. תכנון מראש יכול לאפשר יותר הנאה ופחות תחושת אשם.
לכן בארוחה כדאי להסתכל על המבחר ואז לקחת מה שבאמת מתחשק לנו.
אם יש מאכלים שאנחנו מעדיפים לא להגזים באכילתם, אפשר להרחיק אותם מאיתנו באופן פיזי מהשולחן כך שיקשה עלנו יותר להגיע אליהם. ככה הם גם לא יפתו אותנו כל הזמן מתחת לעיניים.
כשלוקחים אוכל מהמנות המרכזיות לצלחת האישית, כדאי לקחת לצלחת מראש את הכמות שנראה לנו שתספק אותנו ולא לקחת כל פעם קצת לצלחת היות וזה מקשה עלינו לבקר את הכמות שאנחנו אוכלים.
ולסיום, יותר קשה להתמודד עם הימנעות (החלטה לא לאכול) מאשר עם החלטה מה כן לאכול. לכן, כשמגיעים לקינוחים- מומלץ לבחור את הקינוח שאנחנו הכי אוהבים או אם קשה לנו להחליט, אפשר להכין לנו צלחת עם טעימות קטנות מכל מנה.
והכי חשוב שנזכור ליהנות בארוחה גם מהאנשים שסביבנו ולנסות להחליש את חשיבותו של האוכל באירוע וליהנות מהחברה לא פחות!
המלצות למתכונים לערב חג השבועות,
ריזוטו טונה, שמפיניון ואספרגוס טרי  מאת: השפים ג'ול שלופי וניקי גרנר

מצרכים:
 6 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בעשבי תיבול (מסוננות)

200  גרם אורז עגול לריזוטו מזן ארבוריו
600  מ"ל ציר ירקות
1 אגודה אספרגוס ירוק טרי
1 סלסלה פטריות שמפיניון
4  שיני שום כתוש
1/2  כוס יין לבן יבש
1  כפית גרידת לימון
גבינת פרמזן
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מקלפים, חולטים, מצננים וחותכים את האספרגוס ליחידות בגודל כחצי ס"מ.
יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה. במקביל, מחממים סיר נוסף בגודל בינוני ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את האורז מערבבים ומבשלים כדקה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את היין ונותנים לו לבעבע ולהצטמצם עד שהאורז נראה די יבש.
מוסיפים בהדרגה את הציר הרותח, מצקת מלאה בכל פעם, ומערבבים תכופות. נותנים לאורז לספוג את רוב הציר לפני שמוסיפים מצקת נוספת.
כשהאורז מגיע לדרגת אלה דנטה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרגוס החתוך ומכבים את האש. מניחים לריזוטו לנוח כמה דקות. פורסים את הפטריות.

מחממים מחבת ומוסיפים 4 כפות שמן זית מאדים את הפטריות מתבלים בגרידת לימון, שום מלח ופלפל.
מוסיפים את הטונה והפטריות לריזוטו ומערבבים, ניתן להוסיף עוד ציר ירקות לקבלת המרקם האהוב עליכם, מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים.
מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים עוד פרמזן.

30 לחמניות איטלקיות מלוחות בסגנון טוניסאי . מאת: השפית פאולין שובל

מצרכים:
 500 גרם תפוחי אדמה מבושלים וחמים

700  גרם קמח
 4-5 ביצים בגודל בינוני
100  גרם חמאה רכה
2  כפות שמרים יבשים
גרדת תפוז/ לימון (למתוק בלבד)
קורט מלח
2  כפות סוכר
שמן צמחי לטיגון
מרכיבים למילוי:
2  קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון
לימון כבוש מרוסק (אופציה)
3  ביצים קשות חתוכות
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
עריסה או סחוג, לפי הטעם
מעט זיתים שחורים קצוצים
מעט בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה. שופכים קמח על משטח העבודה בצורת לוע הר געש. שמים במרכזו את כל המרכיבים יחד: חמאה, תפוחי אדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל, עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לאט את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק. יוצרים כדור בצק רך. מניחים במקום חמים לתפיחה למשך כ-20 דקות.
יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים לחצי שעה.
על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהשמן חם מספיק, מטגנים את הלחמניות משני הצדדים, עד השחמה.
מערבבים יחד את כל החומרים למילוי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.
לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/
סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים- החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.
קרדיט צילום: ניר עצמון

לכבוד חג שבועות, מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה" ליהנות ביחד ממבחר של "קרקרים פשתן" בריאים ופריכים, עם מבחר גבינות וירקות

סוף סוף אפשר להיפגש עם המשפחה והחברים! לכבוד חג השבועות, מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה", המתמחה בייצור לחמים ולחמי בריאות, ליהנות ביחד ממבחר של קרקרים איכותיים מפשתן, בריאים ופריכים, עם מבחר גבינות וממרחים טעימים וירקות טריים.

כשיש את הקרקרים הטעימים של חברת ביכורים,כל מה שצריך זה לארגן מגשים מעוטרים בקרקרים עמוסי כל טוב, או להניח את הקרקרים בקערה נאה ואת כל הממרחים, הגבינות והירקות לסדר בכלים יפים – ושכל אחד ימרח על הקרקר שלו מה שהוא אוהב, וחג השבועות זוהי הזדמנות נהדרת להנות מאירוח חלבי טעים, ועם תוספת הקרקרים מפשתן הנהדרים אפשר לאכול עם מגוון ממרחים מיוחדים, ולסדר על שולחן החג,


מה למשל?
קרקרים עם גבינת שמנת, טפנד זיתים ורבעים של עגבניות שרי
קרקרים עם גבינת שמנת-שמיר ופרוסות סלמון מעושן
קרקרים עם גוואקמולי אמיתי (קוביות חצי מעוכות של אבוקדו, קוביות עגבנייה וקוביות קטנטנות של בצל סגול),
עם או בלי טבסקו
קרקרים עם חמאת שום (פשוט כמו שזה נשמע: לערבב חמאה עם שום כתוש טרי או עם שום גבישי)
קרקרים עם גבינה צהובה, גבינת עזים, בצל ירוק ורבע עגבניית שרי
קרקרים עם חומוס, סחוג ופרוסות דקות של מלפפון טרי
קרקרים עם טחינה, פרוסת ביצה קשה ופרוסה דקיקה של צנונית
קרקרים עם קוביות של חציל מוקפץ, גבינה בולגרית ופטרוזיליה קצוצה
הקרקרים פריכים ועשירים בערכים תזונתיים, מכילים רק 1 גרם פחמימה לקרקר ומוצעים ב-3 טעמים נהדרים – שום, זעתר וטעם טבעי. הקרקרים גם לא מכילים חומרים משמרים, רכיבים מהונדסים גנטית, רכיבים מן החי או תוספת סוכר.

כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית והרבנות מעלה אדומים. מחיר: 25 – 28 ש"ח (למשקל של 150 גרם). הקרקרים ארוזים ב-3 אריזות נפרדות לשמירה מירבית על הטריות.
להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ובאתר "ביכורים מזון מאפה": https://www.bikurim.co.il/
קרדיט צילום יוסף לבין, pixabay

אוכלים ומנשנשים ללא חשש בגן, בבית הספר ובעבודה סטודיו "אהבה קטנה" מציע פריטים אישיים, מעוצבים ואיכותיים לאכילה ושתייה: קופסת אוכל אישית, בקבוק נירוסטה ומדבקות שם, שיעזרו לחזור לשגרה באופן היגייני ונוח

החזרה למסגרות החינוך ולעבודה מלווה בהקלה מהולה בחשש. האם המתוקים יזכרו לחטא את הידיים? האם מספיק לשלוח להם את הכריך והפרי בשקית, כמו קודם? ומה לגבינו, ההורים?
הסירו דאגה מליבכם: סטודיו "אהבה קטנה", המתמחה בעיצוב וייצור מתנות עם אמירה אישית, מציע לצייד את הילדים וגם אותנו, המבוגרים – בפריטים אישיים, מעוצבים ואיכותיים, לאכילה ושתייה בטוחים:

קופסת אוכל, בקבוק נירוסטה ומדבקות שם, שיעזרו לחזור לשגרה באופן היגייני ונוח, לכל אחד מהפריטים מגוון דגמים ועיצובים.

האתר של סטודיו אהבה בהחלט מציע מגוון של פריטים מקסימים וצבעוניים, ממש חוויה נהדרת להכנס לאתר ולבחון את  האפשרויות למתנות מיוחדות עם אמירה אישית,תוכלו לקבל שם הרבה רעיונות כיצד לפנק את האהובים שלכם, אני כל פעם מופתעת מחדש מהיצירתיות, בימים אלו הוסיף סטודיו אהבה קטנה, פריטים חדשים ומקסימים, אני מאוד מאוד אהבתי את הרעיון של קופסת האוכל המחולקת בצורה כל כך נוחה,

נהדרת מאוד לשימוש נוח לתלמידים, סטודנטים וגם מבוגרים ללקיחת אוכל לכל צורך,

בנוסף יש את בקבוקי הנרוסטה הכל כך שימושיים ליום יום בשילוב המדבקות הצבעוניות המיוחדות והעמידות במים,


בהחלט תהיה זו מתנה ממש מקסימה, ומלאת אהבה, הכי כיף להתפנק ולפנק.
קופסת אוכל: מודולרית ורב פעמית של sistema. שקופה, עם סגר צבעוני, מחולקת ל-5 תאים ב-2 קומות וכוללת גם קופסה נוספת עם מכסה.

עשויה מפלסטיק ידידותי לסביבה ללא BPA, המתאים להקפאה, למיקרוגל ולשטיפה (במדף העליון) במדיח. לכל קופסה איור מקסים ואמירה אישית לבחירה, כמו למשל: שיהיה לך יום נפלא, made with love , מי אוהב אותך יותר ממני? ועוד - בהדפסה איכותית ועמידה בשטיפות יום יומיות. נפח: 1.25 ליטר, גודל: 16.5*16.5 ס"מ. מחיר: 69 ש"ח.
בקבוק נירוסטה אישי: בקבוק רב פעמי הכולל קשית מובנית לשתייה נוחה.

הבקבוק שומר זמן רב על איכות נוזל השתייה והטמפרטורה שלו, כמו גם על איכות הסביבה. מכיל 600 מ"ל. גודל: 24*7 ס"מ (כולל הפקק). מידות ההדפסה: 10*10 ס"מ. רקע לבן. מחיר: 39 ש"ח.
מדבקות שם צבעוניות: גיליון מדבקות שם מעוצבות, עמידות במים ובטוחות לשימוש במדיח הכלים או במיקרוגל – לסימון ברור מה של מי... בכל גיליון גדלים וצורות שונים, המתאימים להדבקה על כל חפץ חלק וקשיח.

מחיר: 19 ש"ח (48 מדבקות) ; 38 ש"ח (138 מדבקות). ** מדבקות שקופות: מיועדות להדבקה על המדבקות הצבעוניות, למתן הגנה על הצבע והכיתוב לאורך זמן. מחיר: 23 ש"ח (48 מדבקות צבעוניות ומדבקות שקופות) ; 42 ש"ח (138 מדבקות צבעוניות ומדבקות שקופות).
כל מה שנשאר זה לבחור את הדגם והשם...

את הפריטים אפשר להזמין בקלות באתר הסטודיו: https://ahavaktana.co.il  ולקבל במשלוח ישיר לבית.
"אהבה קטנה" (משנת 2013) מייצרת באהבה מוצרים משמחים לרגעים גדולים וקטנים. בצוות החנות האינטרנטית 10 נשים, מרביתן אימהות.
ההקפדה על איכות המוצרים יצרה קהל לקוחות נאמן בארץ ומעבר לים, הכולל הורים, סבים וסבתות, גננות, בתי מלון, ועדי עובדים ומפיקי אירועים.

חדש על המדף בשוק הטבעוני: "אביב ירוק" משיקה פיצות טבעוניות מקמח חיטה מלא, ללא לקטוז וחומרים משמרים הסדרה המיוחדת כוללת פיצה מרגריטה עם גבינה טבעונית, ופיצה מרגריטה בתוספת זיתים ירוקים

חדש על המדף בשוק הטבעוני: חברת "אביב ירוק" משיקה פיצות מרגריטה טבעוניות מקמח חיטה מלא 100%, ללא לקטוז וחומרים משמרים.

בחג השבועות מגיע לכולם להנות גם לטבעוניים וגם לרגישים ללקטוז, פיצה ממש אהובה על רבים , ואין כמו להתפנק עם פיצה טעימה ,לכן פיצה מרגריטה טבעונית של חברת אביב ירוק, נותנת מענה נהדר, וכך על שולחן החג ובמשך כל השנה יכולים להנות מפיצה טבעונית איכותית וטעימה, עוד מוצר נהדר שמצטרף לשלל המוצרים והפיתוחים של חברת אביב ירוק.

הסדרה המיוחדת כוללת פיצה מרגריטה - עם רוטב עגבניות וגבינה טבעונית, ופיצה מרגריטה בתוספת זיתים ירוקים.
את הפיצות אין צורך להפשיר: רק לשים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ולאפות 10- 12 דקות להשחמה קלה. בתיאבון!

למה קוראים לפיצה מרגריטה? פיצה מרגריטה היא גירסה של פיצה נפוליטנה, והיא הפיצה האיטלקית הנפוצה והמוכרת בעולם. הפיצה עשויה מבצק שמרים שטוח שעליו רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום.
בעת שהותה באזור נאפולי הזמינה מרגריטה, מלכת איטליה, פיצות מאופה הפיצות הפופולארי, רפאל אספוזיטו. אחת מהן, שהוכנה במיוחד לכבודה, היתה עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום – במטרה לסמל את צבעי הדגל האיטלקי (לבן, אדום וירוק). הפיצה מאוד מצאה חן בעיניה ובשנת 1906 נקראה על שמה.
יש לשמור בהקפאה עד לשימוש.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
מחיר:  .29.90 ₪ לאריזה במשקל 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.
קרדיט תמונות: לירן אגסי

יום שלישי, 26 במאי 2020

השיער צריך חיזוק חיובי? בוודאי! ecoLove מציע להעשיר שיער עייף בעזרת קולקציית מסיכות שיער נמרצות, שעושות טוב גם לנשמה: המסיכות עשויות מתמציות של פירות וירקות אורגניים ללא SLS, פארבנים, פטרוכימיקלים או רכיבים מן החי

אצל רבים מאיתנו, הימים המרובים בבית לא היטיבו עם שגרת הטיפוח של הגוף, השיער או הנשמה... מותג ecoLove (אקו לאב) הישראלי (משנת 2011), המתמחה בפיתוח ושיווק מוצרים מהטבע לטיפוח הגוף והשיער, מציע להעשיר שיער עייף ומותש בעזרת קולקציה של מסיכות שיער ייעודיות, נמרצות ועשירות בכל טוב מהטבע, שעושות טוב גם לנשמה.

המסיכות עשויות מתמציות של פירות וירקות אורגניים, ללא SLS, פארבנים, פטרוכימיקלים או רכיבים מן החי. המסיכות כוללות שמנים איכותיים, תמציות צמחים טבעיות ומים ומלחים מים המלח המועשרים ב-26 מינרלים - המסייעים לשיקום וטיפוח השיער. המסיכות מאושרות Vegan Friendly ולא נוסו על בעלי חיים. כי גם השיער צריך חיזוק חיובי!
בימים אלו אחרי תקופה של מתח בצל הקורונה ותחילת הקיץ אני ממש זקוקה לרגעים של פינוק, וחלק מהם טיפוח השיער,אני אוהבת מסיכות לשיער איכותיות שעושות את העבודה , אני דוגלת במוצרי טיפוח על בסיס טבעי, ומאוד שמחתי להכיר את המסיכה לשיער המעולה והאיכותית של אקו לאב, בהחלט מטפחת ומשקמת את השיער,

השתמשתי במסיכה לשיער צבוע ויבש מאוד עם פירות אורגניים סגולים, והתוצאה וואו, שיער חלק, מסתדר מצויין לאחר החפיפה, ללא צורך בפן, והריח וואו , ריח מדהים , בהחלט מרוצה מאוד מאוד מהתוצאה, וממליצה מכל הלב...

הקולקציה כוללת:
מסיכה טבעית לשיער צבוע ויבש מאוד - פירות אורגניים סגולים:

המסיכה מכילה תמציות של אוכמניות, ענבים ולבנדר אורגניים, חמאת שיאה, שמן ארגן מרוקאי, שמן חוחובה, שמן שקדים, אלוורה, קלנדולה, תמציות של תה ירוק וקמומיל ומים ומלחים מים המלח המועשרים ב-26 מינרלים.
מסיכה טבעית לשיער רגיל עד יבש - ירקות אורגניים כתומים:

המסיכה  מכילה חמאת שיאה, שמן ארגן, אלוורה ותמצית ירקות כתומים – גזר, דלעת ובטטה, ומים ומלחים מים המלח המועשרים ב-26 מינרלים.
מסיכה טבעית ללא מלחים, לטיפול אינטנסיבי ולשיער לאחר החלקה:

המסיכה מכילה שמן מקדמיה, חמאת שיאה, שמן ארגן מרוקאי, שמן קוקוס, שמן זית, שמן חוחובה, אלוורה, קלנדולה וקמומיל.
מחיר: 39.90 ש"ח למסיכה הסגולה והכתומה , 44.90 ש"ח למסיכה נטולת המלחים (כל מסיכה במשקל 350 מ"ל).
להשיג: ברשתות הטבע - ניצת הדובדבן, שופרסל גרין, אניס וטבע קסטל, טיב טעם, בתי טבע, בתי מרקחת נבחרים ובאתר "בשבילנו"  https://www.b-shvilenu.co.il/

ecoLove נולד ב-2011 מאהבה לטבע ולחוויית רחצה מפנקת. המוטיבציה ליצור מוצרים אפקטיביים וטבעיים לטיפוח אמיתי של השיער והגוף, הביאה לפיתוח קולקציית מוצרים ישראליים איכותיים. המוצרים מכילים ♥ תמציות של פירות וירקות אורגניים ♥ שמן זית אורגני ♥ אלוורה אורגנית ♥ חמאת שיאה ♥ תמציות טבעיות מצמחים ♥ מים ומלחים מים המלח, המועשרים ב-26 מינרלים ♥ אהבה כמשאב טבע אנושי ♥ המוצרים מיוצרים בישראל, לתמיכה ועידוד התעשייה והתעסוקה המקומית. המותג משווק ע"י חברת אורגניקזון בע"מ.
קישורים:
https://www.instagram.com/ecolove_official/
https://www.facebook.com/ecoLove.international/
קרדיט צילום: חברת אורגניק זון

יום חמישי, 21 במאי 2020

השולחן בפינת האוכל עבד שעות נוספות? הכיסאות התבלו? "המרכז הישראלי לריהוט" מציע שתעניקו לעצמכם חיזוק חיובי על התקופה המורכבת שעברתם, ותתפנקו בפינת אוכל חדשה

מבצעים מיוחדים לרגל הפתיחה! המרכז יפעל עפ"י הנחיות התו הסגול
השולחן של פינת האוכל עבד שעות נוספות? הכיסאות התבלו מרוב שימוש? נילי בוסאני, מנהלת קניוני "המרכז הישראלי לריהוט" בראשל"צ ובאשדוד, מציעה שתעניקו לעצמכם חיזוק חיובי על התקופה המורכבת שעברתם, ותתפנקו בפינת אוכל חדשה. הקניונים, שנפתחו מחדש, מציעים מבצעים מיוחדים לרגל הפתיחה! המרכזים יפעלו עפ"י הנחיות התו הסגול.


"כולנו עברנו תקופה מאתגרת, שכללה שהות כמעט ללא הפסקה בבית. מטבע הדברים, פינת האוכל עבדה שעות נוספות, בין אם בארוחות משותפות ובין אם בנשנושים בלתי פוסקים... בואו להתחדש וליהנות מפינת אוכל חדשה עם שולחן וכיסאות לטעמכם – והכל במחירים אטרקטיביים", אמרה.


בין השאר, פינות האוכל כוללות:


שולחן מלבני מעץ גושני ורגלי ברזל, ל-8 אנשים
שולחן  עץ עגול עם רגלי עץ, נפתח. מתאים עד ל- 8 אנשים
שולחן עץ מלבני עם רגלי מתכת, ל-8 אנשים
שולחן אבן שיש מלוטשת עם רגלי עץ כהות, ל-6 אנשים
שולחנות מזכוכית מחוסמת עם רגלי עץ או מתכת, במגוון גדלים
כיסאות עץ טבעי או עץ צבוע, עם רגלי עץ, במבחר צבעים וגוונים
כיסאות מרופדים וצבעוניים עם רגלי עץ
כיסאות עץ בשילוב ברזל או מתכת, ועוד


המרכזים מאגדים, תחת קורת גג אחת, כ-70 חנויות ריהוט בתחומים שונים ובהם: מערכות ישיבה, כורסאות וספות, ארונות, חדרי שינה, פינות אוכל וכיסאות, חדרי ילדים, טפטים, פרקטים, וילונות ועוד.
"המרכז הישראלי לריהוט":
סניף ראשון לציון: רח' משה לוי 10 , קומות ב' ו-ג'.
סניף אשדוד: רח' הבושם 7, מנרב סנטר, אזה"ת אשדוד.
קרדיט צילום – המרכז הישראלי לריהוט

"תבואות" מציעה לחג השבועות מתכון טעים במיוחד: פסטה מאק אנד צ'יז מפוזילי מקמח דורום מלא אורגני, בשאמל וגבינות משובחות

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים, טבעיים ואיכותיים, מציעה לחג השבועות מנה מנה! פסטה מאק אנד צ'יז מפוזילי מקמח דורום מלא אורגני, בשאמל וגבינות משובחות.
"פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני" היא פסטה איכותית, תוצרת איטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.
קרדיט צילום: אייל קרן
קמח מלא עשוי מטחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות ("תוספות") אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה - משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף טמון בעובדה שהיא מכילה ויטמינים (E ו-B), נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.


אני מאוד אהבתי את "פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני" , בהחלט פסטה משובחת עם ערכים תזונתיים גבוהים, הפסטה מאוד מאוד טעימה לאחר ההכנה, ובהחלט יכולה להחליף את הפסטה הרגילה, בימים אלו לקראת חג שבועות כדאי מאוד לתכנן את ארוחת החג עם מגוון פסטות ברטבים מיוחדים, אני התנסתי בינתיים בהכנת הפוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני, והכנתי אותה והקפצתי על מחבת עם פטריות עלי מרווה ושמן זית, הוספתי גבינת פרמז'ן ויצא משגע....


הפסטה כשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ארגון STAR-K.
מחיר: 8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il
"תבואות" מציעה מתכון למאק אנד צ'יז:


קרדיט צילום מנה – pixabay
חומרים:
1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
75 גרם חמאה
3.5 כפות קמח לבן
4 כוסות חלב
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית שום גבישי
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
לפיזור מעל: 50- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (מי שמעדיף טעם דומיננטי יכול לבחור אמנטל, קשקבל, פקורינו או צ'דר)
אופן ההכנה:
להכין את הפסטה לפי ההוראות אך להשאירן מעט נוקשות (כ-2 דקות פחות מהזמן שלרוב אתם מכינים). לסנן, לשטוף ולהשאיר בצד.
להמיס את החמאה בסיר. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש. להוסיף את החלב, לערבב ולהחזיר לאש נמוכה-בינונית, להוסיף תבלינים. לערבב עד שהרביכה מסמיכה. להסיר מהאש.
להוסיף את הגבינות ולערבב.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשמן תבנית פיירקס מתאימה. לערבב את האיטריות ותערובת הבשאמל והגבינות, ולשטח את התערובת בתבנית. לעטוף ברדיד אלומיניום ולאפות 20 דקות.
להוציא מהתנור ולהסיר את הרדיד. לרסס במעט שמן זית ולפזר מעל את המוצרלה. להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות, להשחמה.

יום שלישי, 19 במאי 2020

אחד מסמלי חג השבועות הוא הצבע הלבן – המסמל נתינה וטוהר לכבוד החג מציעה "מדגל" לרענן את חדר האמבט עם ארונות בגוונים לבנים, נקיים ומרגיעים

אחד מסמלי חג השבועות הוא הצבע הלבן, המסמל נתינה וטוהר, ולכן גם נהוג ללבוש בחג בגדים לבנים. לכבוד החג הכי לבן שיש, מציעה "מדגל" מבית פלסאון לרענן את חדר האמבט בארונות בגוונים של הצבע הלבן, הנקי והמרגיע.


לחברה 9 סדרות איכותיות של ארונות אמבט מעוצבים, הכוללות למעלה מ-100 דגמים במגוון מפרטים וחומרים, סגנונות עיצוב ומחירים. כל אחד מוזמן לבחור את הארונות הלבנים שמתאימים לו ולצרכיו - בגווני לבן שבור, לבן מט או שמנת מט!


הארונות  מיוצרים בסטנדרטים גבוהים ומחומרי גלם איכותיים: עץ סנדוויץ' רב שכבתי של גוף הארון, חזיתות המותאמות לחללים רטובים, פרזול איכותי אל-חלד, מנגנוני טריקה שקטים ועוד. כדי לספק פתרון עיצובי כולל, הארונות מוצעים עם מוצרים נלווים ובהם כיורי חרס אינטגרליים, משטחי אבן קיסר  או בוצ'ר, מראות  ועוד.


הארונות ברוחב 60–150 ס"מ (תלוי בדגם). מדגל מעניקה לארונות 3 שנות אחריות.
להשיג בחנויות הקרמיקה ברחבי הארץ.
לפרטים: www.madgal.co.il
קרדיט צילום: חברת מדגל

יום שני, 18 במאי 2020

אפשר להשתכר מריח מדהים? המותג ההודי לסבונים טבעייםmedimix מציע סבון איורוודה 100% טבעי, המבוסס על שמן קוקוס טהור ו-18 צמחי מרפא

אפשר להשתכר מריח מדהים? המותג ההודי לסבונים טבעיים medimix  מציע סבון איורוודה 100% טבעי בניחוח משכר, המבוסס על שמן קוקוס טהור ו-18 צמחי מרפא – שכיף לתת ולקבל!

בחירת הצמחים, הגדלים באזור הרי ההימלאיה, אינה מקרית: על פי האיורוודה (מסורת מרפא הודית עתיקה), הם בעלי סגולות מיוחדות. השילוב המיוחד של הצמחים מטפח ומטפל בעור, הסבון מנקה את העור ביסודיות אך בעדינות ועם זאת הוא מזין את העור, מבלי לייבשו, הסבון מתאים לכל סוגי העור, לשימוש על עור הפנים והגוף, זה הזמן להתפנק ולטפח את העור!
במגוון הצמחים בסבון: נים, כוסברה, ליקוריץ (שוש קירח), ג'ינג'ר (זנגוויל), קצח, כמון, קיסוסית (קוצנית וסינית), ברברית הודית, אקורוס קלמוס (דגל מתוק), ארז הימלאי, כורכום, זרעי פרג, סמילקס סיני, אמבליה (אברשאי), הולארנה פאבנסנס, שרעול, גוגול ועפרית.


אין ספק שהסבון הטבעי של המותג ההודי medimix  בהחלט עם ניחוח משכר, ניחוח שברגע שהרחתי ממש ממש לא יכולתי להפסיק להריח, מאוד מפנק לנקות עם הסבון הזה את עור הגוף והפנים, לאחר השימוש העור מרגיש נהדר ואפילו ויתרתי על מריחה של קרם גוף , בהחלט מוצר נהדר וממש משמח שהגיע לארץ , כך שכולנו נוכל להנות ממנו.
הסבון בעל תקן GMP והוא אינו מכיל כימיקלים, פטרוכימיקלים, צבעים מלאכותיים, ריחות סינתטיים, דטרגנטים או שומן מן החי.
הסבון מוצע בשלושה גדלים: 75 גרם, 125 גרם ומארז מיוחד הכולל 48 סבונים אישיים to go.
מחירים: 125 גרם: 28 ש"ח.
75 גרם: 20 ש"ח.
מארז של 48 סבוני to go אישיים: 95.90 ש"ח (את המארז ניתן להשיג רק באתר http://www.uherbals.co.il/).
להשיג ברשתות וחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר: http://www.uherbals.co.il/
קרדיט צילום: ישראל כהן

.

"LITTLE LOVIES" – סדרת סוכריות במגוון טעמים נהדרים, ללא סוכר, שומן, גלוטן, נתרן, צבעי מאכל מלאכותיים

מעכשיו אפשר להשיג את little lovies  – סדרת סוכריות  קשות במתיקות מעודנת ובמגוון טעמים נהדרים - ללא סוכר, שומן, גלוטן, נתרן, צבעי מאכל מלאכותיים או חומרים משמרים, הסוכריות, המיוצרות בחברת "caring candies" מדרום אפריקה, הדוגלת במוצרים בריאים יותר, מיובאות בידי "שניידר שירות ושיווק".

בסדרה סוכריות טבעוניות (ויג'ן פרנדלי) בטעמי פירות, במבחר טעמים מתוקים וחמצמצים: באריזה הסגולה סוכריות בטעמי פטל, דומדמנית שחורה ותותי פרוטי, ובאריזה הירוקה - טעמי תפוח, דובדבן, קלמנטינה ולימון חמצמץ.
בכל סוכריה 5.7 קלוריות בלבד! הסוכריות הצבעוניות מכילות תמציות של חומרי טעם וריח וצבעי מאכל טבעיים, המופקים מצמחים (סלק, כרוב אדום, פפריקה, כורכום ועוד), וממתיק מופחת קלוריות שמופק מסלק, הסוכריות לא מכילות פרי, כל סוכריה בצורת לב, עטופה באהבה ובאכפתיות בנייר הניתן למיחזור.


טעמתי את הסוכריות הנהדרות בטעמי פירות פטל, דומדמנית שחורה ותותי פרוטי, וממש אהבתי, כיף אמיתי להתפנק עם הסוכריות הנהדרות הללו בידיעה שהן ללא סוכר, שומן, צבעי מאכל ועוד חומרים שאני פחות אוהבת, ובמשך היום שממש בא לי ממתק אני אשמח להתפנק עם הסוכריות ללא רגשות אשם, ועם טעם נפלא, בהחלט ממליצה מכל הלב.

כשרות: מהדרין פרווה, בהשגחת בד"ץ קייפטאון ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
מחיר: כ-13.90 ש"ח לאריזה במשקל 100 גרם.
להשיג בחנויות טבע, בתי מרקחת וחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
קרדיט צילום אריזות סוכריות: שניידר שירות ושיווק

זמן קריאה - "ניצנה" מאת אביחי אורן...

בספר ניצנה מאת אביחי אורן, הכל מתחיל בשנת 1948, מדבר סיני – חיילים מוצאים בחולות תינוקת בדואית נטושה ומביאים אותה לישראל, הם קוראים לה ניצנה, כארבעים שנה אחר כך, משמשת ניצנה כעוזרת במוסד למפגרים שנפתח סמוך לביתו של ויקטור, המפגש בין השניים מעורר הרבה ריגוש וסערה, אך גם מטלטל את עולמו של ויקטור, ניצנה הביאה תפנית לחייו והרבה תשוקה, והסיפור המותח לוקח את הקורא הסקרן לעולמו של ויקטור ולתפנית בחייו.

ויקטור, גבר ממוצא יווני בן 59, שכל משפחתו נספתה בשואה למעט אחותו, שאף במשך כל חייו להתערות בחברה הישראלית ולזכות ליציבות בה. הוא הפך לקצין בצה"ל, הקים משפחה והתקדם בעבודתו, אולם לאחר יותר משלושים שנות נישואים, אשתו מודיעה לו כי היא נוטשת אותו כדי לבלות את שארית חייה עם אחותה הגדולה ממנה, שלא נישאה מעולם.
ויקטור אינו מוצא נחמה למצוקתו, לא מידידו הטוב, לא מילדיו שהתרחקו ממנו במהלך השנים ולא מבקבוק הראקי החביב עליו, רק המפגש עם ניצנה מטלטל את עולמו הסדור והמוגדר ומכניס לחייו תשוקה וציפייה, אך גם סכנה גדולה ולבסוף - אישום ברצח ומשפט מתוקשר.
"ניצנה" הוא רומן מרתק ומותח, הכתוב ביד אמן ופורש יריעתו מימי מלחמת העולם השנייה ביוון ועד שנות התשעים של המאה העשרים בישראל, במרכזו עומדת ההתנגשות בין הסדר הפטריארכלי הישן שעל פיו חונך וגדל ויקטור, לבין ערכים פמיניסטיים הפולשים אל חייו מכל כיוון וסוגרים עליו, חסר אונים צופה גיבור הסיפור בקריסת אידיאל הגבר הלאומי שבו דבק מאז הגיעו ארצה, אך גם מצפה לתפנית שתטעין את חייו במשמעות חדשה.
"ניצנה" נכתב בהשראת ספרו של ההיסטוריון ג'ורג' מוסה – "מין ולאומיות", העוסק בזיקה שבין לאומיות, גבריות ומיניות, בעידן המודרני (מסוף המאה ה-19 ועד אחרי מלחמת העולם השנייה) ובעיצובה של הגבריות החדשה במדינות הלאום במרכז ומערב אירופה,אביחי אורן לקח את התובנות העולות מתוך הספר הנ"ל ואת דמות הגבר הנגזר מהן והשליך על אופי החיים במדינת ישראל.
אביחי אורן, מרצה להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה הפתוחה. ערך מקראות לימוד ופרסם שני ספרי לימוד. האחד על תיאוריות שונות בחקר האנטישמיות והשני על האנטישמיות בגרמניה בסוף המאה ה-19 וראשית המאה ה-20.
"ניצנה" הוא הרומן השני פרי עטו. קדם לו הרומן "שלישיית בית הכרם" (גוונים 2013).
היצירה שלפנינו, "ניצנה", מעלה תרומה חשובה לדיון העכשווי בנושאי מגדר. אחת הסוגיות המרכזיות בדיון זה היא הזיקה בין הפרט המצוי במערכת המשפחתית-אינטימית, לבין התקיימותו במרחב הציבורי. עלילת הרומן נפרשת על פני עשורים אחדים בתקופה המכוננת של החברה הישראלית: ימי הבראשית של  המדינה.
אולם, הפרט איננו נעדר מגדר. המדינה הצעירה גייסה את האזרח-הגבר לצרכיה הלאומיים ולאישה- העזר כנגדו הקצתה תפקידים לאומיים שהיו ייחודיים לה. בעוד שהאזרח- הגבר נהנה ממעמד רם במשפחתו ובסביבתו הקרובה, אשתו נעדרה הילה וסובבה במעגלי עשייה ביתיים ואפורים.  
ארגונה של המשפחה הישראלית בהשראת המדינה, ובחסות האידיאולוגיה שייצגה, יצרו ניכור ואי שוויון בין בניה לבנותיה. אולם, הרומן "ניצנה" מלמדנו, שגם לגבר לא היה מפלט, אף הוא היה שבוי בצורך למלא את המוטל עליו. וכך, על אף שהגבר נהנה ממעמד מיוחד בשנים אלה, בבגרותו ובזקנתו נאלץ להתמודד עם העובדה, שהערכים שעיצבו את חייו השתנו והתפוגגו והוא  נותר חשוף פגיע ומנוצל.
פרופ' בת-שבע מרגלית שטרן
ראש התכנית ללימודי מגדר ופמיניזם
מכון שכטר למדעי היהדות
רומן :ניצנה
מאת: אביחי אורן
הוצאת פרדס
336 עמודים, 88 ₪

זמן קריאה - "הילדה מגוטליב 17" מאת מרים רום...

הספר המקסים"הילדה מגוטליב 17" מאת מרים רום, מיועד לבני הנוער, אך גם אני התרגשתי שקראתי אותו, מאוד חשוב לקרוא את הספר שמשלב באופן מעורר השראה את סיפור הילדות וההתבגרות של מרים בתל אביב, עם שילוב המאורעות שעברה משפחתה בשואה בזמן מלחמת העולם, המעברים בין הילדות הרגילה של מרים סיפור של נערה שמתארת את התיאורים המשמחים בחייה, מול הכובד של העבר שנוכח בחיי משפחתה.

במהלך הקריאה בין הדפים יש את האיורים המקסימים שאיירה ורדה שינבאום, ובאחד הקטעים כשמרים מספרת על תמונתו של אביה שנמצאה ביד ושם, יש את האיור שנעשה לפי התמונה, הספר "הילדה מרוח גוטליב",חשוב גם כמסר על השואה לבני הנוער, ובהחלט מעניין ומרגש כאחד.
מי היא הילדה שגרה בקומה השנייה ברחוב גוטליב 17 בתל אביב? האם היא גגה, כמו שקוראים לה הקרובים, מירושקה כמו שלעיתים קוראת לה אימה, או בכלל מרים? האם היא הילדה השובבה שמרבה לשחק ברחוב וחוזרת הביתה חבולה אחרי קטטות בין חבורות הילדים בשכונה, או אולי דווקא זו בשמלה וסרט ורוד בשיער, שהוריה מקפידים שתאכל לפי כל כללי הנימוס? והשאלה הגדולה ביותר: מיהו אביה של מרים?מריה?גגה? לְמה התכוונו השכנות כשהסתודדו בפולנית על אביה? ומה כתוב במסמך שמוסתר במגירה הסודית של הוריה?
הילדה מגוטליב 17 הוא סיפור התבגרות ייחודי ומרגש שמתרחש בראשית שנות המדינה, תל אביב של אותן שנים היא עיר של סודות ? ושל תקוות: סודות של האנשים שבאו "משם", ותקווה לחיים חדשים. אבל במדינה הקטנה שרק קמה לא קל לשמור על סודות חבויים... וכך מרים, הנערה הדעתנית, העקשנית והרגישה, בין הברזות מבית ספר לנשיקה ראשונה ומריבות עם ההורים, מפענחת אט אט את סודות ילדותה, ואת סודותיה של הארץ החדשה הזאת.
תוך כדי סיפור אנחנו מגלים את תל אביב של ראשית המדינה, עיר של עולים וקיבוץ גלויות, עם משחקי ילדים בגוגואים ובמחבואים, פעולות בקן של התנועה, נערים ונערות שמתגייסים למאמץ המלחמתי, אבל גם חווים חופש ואהבה.
"הילדה מגוטליב 17" הוא ספרה השני של מרים רום,קדם לו "נוצת יען" שזכה לשבחי הביקורת ותורגם לאנגלית ולפולנית.
מרים רום, יזמת, אשת עסקים, סופרת וחוקרת שואה. נולדה ב-1944 בכפר לובלה שבסלובקיה להורים שנמלטו מגטו בוכניה שבפולין. כשאמה, לאה לבית הבר, הייתה בשלבי הריון מתקדמים, נתפס אביה, משה ישראל גריובר, על ידי שוטרים סלובקים והועבר לנאצים ומאז נעלמו עקבותיו. האם הצטרפה לפרטיזנים ולקראת הלידה נמצא עבורה מחסה אצל משפחה נוצרית, שם נולדה רום בשם הבדוי מריה-חדויגה גייבסקה, והוטבלה לנצרות בכנסייה בכפר. לימים, עמלה למען הכרתה של המשפחה שהסתירה אותה ואת אמה כחסידי אומות העולם.
בשנת 1949 עלו רום ואמה ממרסיי שבצרפת לישראל באנייה. לאחר שהייה במעברת "שער העלייה", התיישבו בתל אביב, שם נישאה האם שנית, בשנת 2000 החלה במחקר מקיף אודות אביה ומשפחתה אשר נספו בשואה, מחקר אשר הניב את הרומן הביוגרפי "נוצת יען". מאותה תקופה פעילה רום בהנצחתה של הקהילה היהודית באזור בוכניה שבפולין.
מרים רום נשואה לאלוף גיורא רום. להם שלושה ילדים ועשרה נכדים.
לפרטים נוספים הכנסו לאתר המחברת: www.ostrich-feather.com
משבחי הביקורת על ספרה הקודם "נוצת יען"
"סיפור רגיש, אנושי, מרטיט, נוגע"                                       פרופ' שבח וייס

"קראתי את הספר בנשימה עצורה. זה הוא ספר מרגש. ספר שהוא אישי מאד ויחד עם זאת הוא בעל משמעות גדולה לחווייה ולהווייה הישראלית והיהודית של ימינו... הוא חושף לא רק סיפור מרתק, עוצר נשימה, על הצלחתה של מרים רום במשימה הקשה, המורכבת, הכמעט בלתי אפשרית של "למצוא" את אביה הנעלם, הוא שופך אור גם על היבטים רבים ומגוונים של המהות של החיים בישראל, של יהודים שנעקרו מבתיהם באירופה בשל השואה – ושל ילדיהם"
                                                                                  פרופ' רות גביזון

"רומן מרתק"                                                     סמדר שיר, ידיעות אחרונות

"קראתי אותו בנשימה עצורה... ספר מרגש, מרתק וידבר לליבו של כל מי שמבקש להתמודד עם עברו תוך מבט אופטימי לגבי העתיד".
                               עו"ד שמואל זיסמן, "המלצה יומית", ידיעות אחרונות

הספר:הילדה מגוטליב 17
מאת: מרים רום
עריכה: עפרה גלברט-אבני
טפר-הוצאה לאור
216 עמודים, 88 ₪

זמן קריאה - מר ואלכה מאת גדעון הרן

הספר מר ואלכה מאת גדעון הרן , הינו ספר המשך של מר עכבר ומר למפל , הספר שנון ומעניין, ואפשר לקרוא אותו גם כחלק נפרד ולהנות, מר ואלכה הוא מר רוברט רופא בדימוס, שמאמץ לו זהות בדויה והופך להיות מתוקף הנסיבות מר ואלכה, הוא יוצא למסע בו הוא בורח מחשש לנקמה,ומוצא את עצמו במסע ארוך ומתעתע במיוחד..., כתיבה רהוטה של גדעון הרן עם הרבה דמיון והומור ,מצרפת את הקורא למסע ביחד עם מר ואלכה...

עם סוף המלחמה, שיכולה להיות מלחמת העולם השנייה אך גם כל מלחמה אחרת, ולאחר שהצליח להשתחרר ממחנה השבויים, בלי לעמוד לדין בגין תצפיות רפואיות שערך על שבויים רוסים, מחליט מר רוברט לאמץ זהות חדשה. מר רוברט הוא הרופא המוכר מספרו של אריך קסטנר הכיתה המעופפת, והוא גם מוזיקאי לשעבר שהקריירה המוזיקלית שלו, כמו חייו, היא דבר והיפוכו. הוא החולם הגדול, הפנטזיונר הגדול עוד יותר והאיש שחייו הקודמים, שלקחו ממנו את אשתו ואת בנו, שרטו בו לבלי הכר.
כחלק מזהותו החדשה משנה מר רוברט את שמו למר ואלכה ומתחיל בחיים חדשים בכפר קטן ונחשל – בעמק יפה בין כרמים ושדות – נושא לאישה צ'לנית בת המקום ועובד כדוור. אלא שהבלון היפה שהוא ניפח מתפוצץ לו בפרצוף ומר רוברט, המוכר לכול כמר ואלכה, מוצא את עצמו נאשם ברצח אשתו, ואשם בעקיפין במותו של מר עכבר. כמי שכל רצונו לכפר על מעשיו ולהרבות טוב בעולם הוא יוצא למסע נקמה שהוא גם מסע שחרור וגאולה על מנת לחזור לזהותו המקורית ולחייו הקודמים.
ברומן פילוסופי־קיומי זה כובש גדעון הרן פסגות חדשות בכתיבתו. מר ואלכה הוא רומן מסע אפל, החומל בדרך כלל על דמויותיו ועל קוראיו, שנון, מחכים, מופרך ולעתים אף מצחיק עד דמעות.
הרן מעמיד בפנינו עולם כתיבה מרשים ויוצא דופן. לשון שמנסה לחמוק מגבולותיה, תחביר חריג (המייתר סימני פיסוק) היוצר מוסיקה חדשה, ספר המנגן את עצמו.
מר ואלכה מנהל דיאלוג עם יצירות מתחומי תרבות שונים שהשפיעו על עולמו של הסופר. בראש וראשונה המוסיקה. כמו בשני ספריו הקודמים של הרן, מככבת המוסיקה, בחזית וברקע, כמנוע מופלא. לאחריה מתכתב הרן עם דמויות מתוך שלושה סרטים של פליני האהובים עליו ואשר גם בהם תופסת המוסיקה מקום נכבד. ולבסוף, ספרו של אריך קסטנר "הכיתה המעופפת", בהשראתו נבנתה דמותו של מר רוברט – גיבור הספר
מר ואלכה הוא הספר השלישי בטרילוגיה שכתב גדעון הרן, קדמו לו מר עכבר ומר למפל, והוא משלים למעשה את המסע החיצוני והפנימי המקשר בין שלוש הדמויות, ובו בזמן מותיר כל דמות לנפשה ולכן גם עומד בפני עצמו. בכך הוא מאפשר לנו הקוראים לקרוא את שלושת הספרים בכל סדר שנחפוץ.
גדעון הרן, יליד ירושלים ליד שכונת שערי חסד, הורה לאורי, נרי ורותם,  צלם סדרתי, חי בעולם של צלילים ומתרגל באך בפסנתר. אוהב את המדבר, יזם. התגלגל לעולם המילים כמעט-במקרה ונשאר לגמרי-לא-במקרה
משבחי הביקורת על "מר עכבר":
מירי שחם, עורכת ומנחת סדנאות כתיבה:
"נגיד שאתם קוראים ספר שגורם לכם להתגרד מרוב הנאה כמו חתול מדושן שטובל באמבטיית שמנת; ונגיד שאתם מגיעים לעמ' 60-61 בספר, ואומרים לעצמכם, לא, לא יכול להיות שהוא כתב את זה. שלא לדבר על עמ' 40-41. ובכל פעם שאתם לוקחים את הספר ליד עולה לכם על הפרצוף חיוך אידיוטי של תענוג צרוף, ואתם קוראים לאט, ואז יותר לאט, כדי שלא ייגמר. ואחר כך קשה לכם להתאפק, ואתם קוראים מהר, אבל נשבעים לעצמכם שתקראו מחדש ברגע שתסיימו את הסיבוב הראשון, ובעצם אתם לא רוצים יותר ספרים, רק את הספר הזה, לקרוא אותו שוב ושוב ושוב, במעגלים, בלי לחגוג עם דגל ותפוח אבל עם חגיגה פנימית. בקיצור, תקראו את 'מר עכבר', לפני שכולם ידברו עליו. תגידו שגיליתם אותו ראשונים. איזה ספר!!!"
סלין אסייג, סופרת, זוכת פרס ספיר לספר ביכורים:
"הספר הזה גאוני בעיני. הכתיבה, הקצב, הרעיונות. זהו ספר חדשני ומרענן שלא קראתי כמותו...נהניתי מכל רגע. הוא עצוב ומצחיק ופרוע. מכתירה אותו כאחד הספרים הטובים שקראתי בשנים האחרונות. לא לפספס."
יותם שווימר, ynet:
"שימו לבכם ועיניכם ל'מר עכבר' ספרו המפתיע, העצוב והנהדר של גדעון הרן. הרן מציג בספרו כתיבה מרשימה ויוצאת דופן, מבלי שתיתפס לרגע כיומרנית או כמפגן ראווה אינטלקטואלי. זוהי יצירה מוזיקלית לכל דבר, שבה הלשון הופכת גמישה ותזזיתית, והתנועה לכל עבר הופכת תחת ידי המנצח של הרן לחגיגה של ביטויים רגשיים עזים."
אילנה ברנשטיין, סופרת:
"מר עכבר הוא אחד הספרים היפים, החכמים, העצובים, המצחיקים, הפסנתריים שקראתי זה זמן רב. ולא יהיה זה חסר אחריות מצדי אם אומר שעמודים 88-1 הם יצירת מופת קטנה."
משבחי הביקורת על "מר למפל":
"מר למפל" הוא הספר השני בטרילוגיה של גדעון הרן על גיבורי ילדות צדדיים – אחד המהלכים הספרותיים הכי מעניינים שיש, ובאופן ספציפי, הטרילוגיה המסקרנת ביותר בספרות העברית כיום. כמו בספר הקודם, "מר עכבר", גם כאן הרן מרהיב בלשון שמנסה לחמוק מגבולותיה, והוא מצליח לייצר טקסט מטריד, אך נוגע ללב, על בדידות וחוסר אונים, אובססיה וכישלון של האדם לחיות את חייו.                                                                                             
                                                                                                          יותם שווימר
"ספר חדש ששווה לבדוק הרואה אור בסידרת 'מלח מים' המשובחת של הוצאת פרדס"  -  טיים אאוט
"תודה שטילטלת אותי מאיזור הנוחות, גדעון"  -  ענבר אשכנזי, סופרת עטורת שבחי ביקורת
"מצאתי בו עניין רב וסקרנות. ספר שונה ואחר מכל בחינה שהיא"  -     שניר פלג , אתר הספרים נוריתה
"הרן מגלה סגנון כתיבה ייחודי מעין כמוהו, שונה מאד...הוא בנה נובלה יוצאת דופן, מקורית מאד, אחרת...יצירה נוגעת, מרגשת, נועזת"                                      
                                                                         דורון בראונשטיין, בלוג 'חי תרבות'
סידרת "מלח מים" – הוצאת פרדס
'מלח מים' היא סדרה משובחת לפרוזה עברית מקורית מבית פרדס הוצאה לאור שזוכה בשבחי הביקורת.  בסדרה זו אנו מבקשים לתת במה לספרות רעננה וחדשנית מאת כותבים המבקשים לספר סיפור, ולעשות זאת בקולם שלהם. המלח והמים הוא מה שישנו לפני שנוסף כל השאר, לפני שתובל ושוייף וגוהץ בקצוות. איננו מבקשים לביית את הפרא העומד בשערי השפה, אלא לשמוע את קולן והדן של המלים הצומחות מן המקום, מבלי לגזום, מבלי לשתול את הסיפור באדמה אחרת, בשפה אחרת, בפיו של גיבור אחר. 
את כותבי הסדרה מלווים טובי העורכים: סמי ברדוגו, עינת יקיר, עמיחי שלו, עמרי הרצוג,  יותם שווימר, אילנה ברנשטיין ועוד. 
עד כה ראו אור בסדרה  23 ספרים
הספר: מר ואלכה
מאת: גדעון הרן
עריכה: אילנה ברנשטיין
סדרת מלח מים
הוצאת פרדס
119 עמודים, 88 ₪

יום שלישי, 12 במאי 2020

מותג "עץ הזית" משיק סדרת ארוחות חדשה עם טונה בשמן זית- Lunch To Go

בחודשיים האחרונים נאלצתי לשהות הרבה בבית בעקבות הקורונה שהגיע לבקר בארצנו היפה, כתוצאה מכך עברו הרבה ימים עם מחשבות מה מכינים לאכול, הרבה חשקים לאוכל בעיקר בגלל התקופה המאתגרת הזו, וגם רעיונות מה לשלוח לצבא עם הבת החיילת, כל פעם אני צריכה להמציא את עצמי מחדש, לכן סדרת המוצרים החדשה של מותג עץ הזית, חייבת להיות בכל בית, פתרון נהדר, נוח, טעים וזמין לכל אחד מבני המשפחה, כך שיהיו פחות התלבטויות מה עוד אפשר לאכול בימים אלו ובכל השנה, אצלנו בבית ממש אהבו, ואני ממליצה בחום.
 

בימים אלו משיק מותג עץ הזית סדרת מוצרים חדשה בקטגוריית הטונה -  Lunch To Go.
הסדרה כוללת:
פסטה עם טונה בשמן זית - בתוספת זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות.
אורז ועדשים עם טונה בשמן זית - בסגנון מג'דרה.
הסדרה החדשה פותחה ע"י צוות הפיתוח של החברה, המוצרים מבוססים על חומרי גלם משובחים ואיכותיים.
במבחני טעימה שערכה החברה למוצרים אלו התקבלו ציוני אהדה גבוהים מאוד.
 

הארוחה מגיעה באריזת צריכה אישית (160 גרם) הכוללת מזלג והמאפשרת פתרון צריכה מיידי, נוח, איכותי ומהיר בכל זמן ובכל מקום.
המוצרים מוכנים למאכל ואינם דורשים חימום, פשוט פותחים ואוכלים. הארוחות מותאמות למגוון סיטואציות צריכה: בבית, לתלמידים בביה"ס (ארוחה מזינה ושונה מעוד סנדוויץ...), לסטודנטים, לארוחת צהרים במקומות עבודה, לחיילים ,לטיולים בשטח ובחו"ל ועוד...
 

אחד הטרנדים המרכזיים בעולם הצריכה הינו טרנד הנוחות אשר דורש מחברות מזון לספק פתרונות תזונה איכותיים הניתנים לצריכה בכל מקום ובכל זמן תוך חסכון בזמן הכנה.
סדרת Lunch To Go עונה בדיוק על טרנד זה.
 


"עץ הזית" הינו מותג פרמיום, המעניק לצרכנים ערך מוסף במוצריו- בכל הקטגוריות בהן הוא נמצא. "עץ הזית" מבית 'שמן תעשיות', הינו המותג המוביל את שוק שמני המאכל בישראל באמצעות מגוון שמני איכות, המהווים חלק בלתי נפרד מהטעמים והניחוחות של המטבח הישראלי מזה שנים רבות.
עץ הזית הינו מותג וותיק ומוערך הנמצא בכל מטבח ובית בישראל. המותג אהוד מאוד בקרב הצרכנים ובשנים האחרונות אף התרחב לקטגורית הטונה, סדרת Lunch To Go הינה שלב נוסף בהתפתחות מותג עץ הזית בשוק המזון בכלל ובקטגוריית הטונה בפרט.
לדברי עודד איזק, סמנכ"ל השיווק בחברה: " סדרת LUNCH TO GO מספקת מענה גם למגמת הנוחות- "פותחים אוכלים" וגם כמוצר TO GO אמיתי שניתן לצרוך בכל מקום ובכל זמן. האתגר שלנו היה להשיק מוצרים מיוחדים ומותאמים לטעם הישראלי ואנו סבורים שאכן פיתחנו מוצרים מצוינים שהצרכן הישראלי ייהנה מהם".
מחיר מומלץ לצרכן 13.9 ₪ וניתן להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ.

חדש בתחום טיפוח ויופי, השקת מוצרים חדשניים של חברת מוצרי הטיפוח והקוסמטיקה ADN

בתקופה האחרונה אחרי חודשיים של שינויים ובידוד חברתי, התחלתי יותר לטפח את עור הפנים ,לקחתי לעצמי זמן של פינוק והתנסתי בשני מוצרים מעולים של חברת מוצרי הטיפוח והקוסמטיקה ADN בבעלותה ובניהולה של פני בן עמי, לאחר שימוש קבוע בקרם פילינג לילה וקרם לחות פפטיד, בהחלט ראיתי תוצאות נהדרות, לאור העובדה שאני נמצאת בגיל המעבר ועור פניי אינו עור צעיר ורענן, היכולת של מוצרי הטיפוח החדשניים הללו לחולל שינוי כל כך מבורך בעור הפנים שלי מאוד שימח אותי, ובהחלט אהבתי מאוד את הריח של המוצרים ואת המרקם המעולה ואת התוצאה של השימוש בהם, אין ספק שימי הקורונה הביאו איתם גם הרבה זמן פנוי והתבוננות פנימית, והסתכלות גם עליי, בדרך כלל אנחנו נמצאים בתוך לחץ מתמשך של החיים וההפוגה הזו הביאה איתה הרבה טוב.

פני בן עמי, הבעלים והמנכ"ל של חברת הקוסמטיקה והטיפוח ADN משיקה בימים אלה שני מוצרים חדשים המתאימים לכל סוגי העור.


NEW WAY NIGHT PEELING CREAM קרם פילינג לילה, מתאים לכל סוגי העור
פילינג עדין המכיל חומצות הידרוקסיות שממיסות את השכבה הקרנית בעור.
הפילינג מחליק ומטשטש פגמים ללא קילוף, מזרז התחדשות תאים, יעיל לטיפול ושיקום מרקם העור.
מבהיר  את השכבה הקרנית ומעניק ברק ורעננות לעור.
כן משמש כחומר הולכה לכל קרם וסרום הנמרח מעליו ומאפשר חדירה טובה יותר.
התוצאה: עור יפה המתחדש בקביעות, ללא תופעות לוואי.
הקרם מתאים לכל סוגי העור ולמגוון גילאים.
הוראות שימוש:  מידי ערב  למרוח מעט (כמות של כחצי גרגר אפונה קפואה) מהתכשיר על פנים נקיות . למרות היותו מאוד שומני, הקרם חודר במהירות לעור. אינו משאיר תחושת שמנוניות ואינו סותם את הנקבוביות).
מחיר:  176 ₪ ל – 50 גרם
את המוצר ניתן לרכוש באתר החברה https://www.adn-fani.co.il/
או אצל קוסמטיקאיות מורשות.

 
NEW WAY ANTI AGING PEPTID +MOISTURIZING ּ קרם לחות פפטיד מתאים לכל סוגי העור
קרם לחות פפטיד, קרם יום ולילה עדין וקל.
עשיר בחומצה היאלורונית, ויטמינים, פפטידים, חומצות אמינו ומרכיבי לחות החודרים
לעור, מעשירים אותו בלחות, עוזרים בבניה מחודשת של סיבי הקולגן והאלסטין, מעניקים לו תחושת מיום, רעננות, גמישות וחלקות.
התוצאה: עור חלק בעל נפח וטקסטורה אחידה.
הוראות שימוש: בבוקר  ובערב.
הקרם אינו שומני חודר במהירות לעור ואינו משאיר תחושת יובש
מחיר:  270 ש"ח ל 50 גרם.
את המוצר ניתן לרכוש באתר החברה: https://www.adn-fani.co.il/ 
או אצל קוסמטיקאיות מורשות. 




חברת ADN בבעלותה ובניהולה של פני בן עמי
עוסקת בייצור ופיתוח תכשירים מקצועיים  לתחום הקוסמטיקה הרפואית. מוצרי החברה מסמלים את הדרך החדשה במלחמה היום יומית בהזדקנות העור. הידע והחומרים המשולבים בסדרות המוצרים, הם פורצי דרך בשיקום העור ומיועדים לטיפול בבעיות אקנה מורכבות, טיפולי מזותרפיה ואנטי-אייג’ינג וטיפול במגוון רחב של בעיות עור המאפיינות את כף הרגל.עוסקת בייצור ופיתוח תכשירים מקצועיים  לתחום הקוסמטיקה הרפואית. מוצרי החברה מסמלים את הדרך החדשה במלחמה היום יומית בהזדקנות העור. הידע והחומרים המשולבים בסדרות המוצרים, הם פורצי דרך בשיקום העור ומיועדים לטיפול בבעיות אקנה מורכבות, טיפולי מזותרפיה ואנטי-אייג’ינג וטיפול במגוון רחב של בעיות עור המאפיינות את כף הרגל.
פני בן עמי החלה את דרכה לפני כ – 40 שנה כקוסמטיקאית וניהלה מספר מכוני קוסמטיקה רפואית מתקדמים אשר שילבו בין רופאי עור, מנתחים פלסטיים וטיפולים קוסמטיים מתקדמים. הניסיון הרב שצברה, הביא את פני בן עמי לחקור את הפוטנציאל הקיים בחומרים פעילים ובשילובם בטיפולי המכון. בדרך זו הפכה בן עמי לאשה הראשונה בישראל שבבעלותה חברה לייצור ושיווק תכשירי קוסמטיקה מקצועיים . המוצרים בתחום טיפולי עור הפנים והפדיקור הפכו למותג בארץ והעולם. פני אף מעבירה הרצאות, סדנאות והדרכות לקוסמטיקאיות בארץ ובחו"ל.