יום חמישי, 30 באפריל 2015

הקפה המושלם שלי עם חלב דל לקטוז של יטבתה

לאחרונה החלטתי להתחיל לעבור בהדרגה לחלב דל לקטוז, בתי הגדולה
סובלת מכאבי בטן לאחר שתיית חלב בגלל שקשה לה לעכל חלב רגיל.
לפני כמה ימים קיבלתי להתנסות את החלב החדש של יטבתה
חלב דל לקטוז 2% שומן.


הכנתי לי כוס קפה,עם כוס מושלמת, וממש הופתעתי מהטעם
והמרקם של החלב, ובעיקר מהיתרונות של החלב ללא תוספת
סוכר והיחיד בתוספת ויטמנים,
דל לקטוז לצרכנים הרגישים לחלב ורק 2% שומן.


בחלב ישנם ויטמנים חשובים, ויטמין E המשמש כנוגד חמצון,
ויטמין D החשוב לספיגת הסידן ולבניית העצמות והשיניים, וויטמין B12
החיוני לתפקוד מערכת העצבים והמח.
בהחלט התרשמתי לטובה מהחלב דל לקטוז של יטבתה
שהצטרף למוצרים מעולים נוספים של יטבתה.
אני מצרפת לכם קישור לאתר להורדת קופון התנסות,


http://www.yotvata.co.il/


יום רביעי, 29 באפריל 2015

GOOMBA מטבח איטלקי משובח

 

נהרסה לי הדיאטה אבל היה ממש שווה, ביקרתי בסניף של מסעדת GOOMBA
בפתח תקווה וחזרתי עם הרבה רשמים.



גומבה הוא בחור אמריקאי ממוצא איטלקי, שאוהב את החיים, ובמיוחד אוהב לאכול.
הוא נהנה לבשל, הוא יודע להסתער על מנת ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות,
וכשמדובר בפיצה אל תדברו איתו במשולשים,הוא אוכל את כל המגש.
מסעדת גומבה היא חוויה שמחה ומלאת אקשן של מנות פסטה טריות,
פיצות עם קראסט פריך, סלטים רעננים והמון אווירה.
גומבה היא חוויה איטלקית אותנטית, וכדי שהיא תהיה מושלמת,
בגומבה משתמשים בטכניקות מסורתיות של בישול ואפייה,
בציוד ובחומרי גלם המיובאים במיוחד מאיטליה.
GOOMBA מטבח איטלקי משובח, היתרון במסעדה מזמינים את האוכל,
מקבלים זמזם וכשהאוכל מוכן הזמזם מצפצף וניגשים לקחת אותו.


אין מלצרים, יש פינת צלחות מפיות וסכום, פינת פרמזן ורטבים, פינת קנקני מים,
הכל נגיש וקל.
 


בכלל חוויה להסתובב במקום, לראות איך מכינים את הפסטות, איך מכניסים
את הפיצה לטאבון המיוחד,


הכל צבעוני ומזמין, המקום כולל גם מעדניה
עם מגוון מוצרים לקנייה.
המעדניה מציעה מגוון מטעמים מן המטבח האיטלקי על גווניו השונים:
מעמק הפו שבצפון ועד סרדיניה בדרום, המוצרים יסייעו לכם
להכין בבית אוכל איטלקי אמיתי,
וחלקם מהווים מעדנים בפני עצמם, לפתוח, לטעום וללקק את האצבעות.




והאוכל נהדר טעים ביותר והכי חשוב הכל טרי נעשה במקום, סלטים,
פסטות, פיצות ,טורטיליני מקלות שום, וקינוחים נהדרים .


המחירים מאוד ידידותיים והרמה מסעדה איטלקית משובחת.
כיף להגיע עם הילדים, עם חברים, עם הבני זוג ופשוט להנות
מחוויה שונה וייחודית ולראות איך מכינים את האוכל, הכל פתוח ומזמין.
ועכשיו נעבור למנות המצויינות שטעמתי , לאחר ההזמנה המנות הוכנו במהירות
עניין של דקות בודדות , כך שאין את התסכול לחכות למלצרים עד שמגיעות המנות,
מאוד נוח וכיפי.
קפרזה - מנה מצויינת של עגבניות,מוצרלה,בזיליקום,מעוטר בשמן זית
ורוטב בלסמי, מנה טרייה וטעימה מאוד.
מחיר המנה, 20 ש"ח.


סלט עגבניות ופטה - חתיכות גבינת פטה מצופות בפירורי לחם כמו חלומי
רק עם גבינת פטה,מגוון עגבניות ,שרי,מיובשות,בצל סגול,זיתים,צנוברים,
מתובל בשום שמן זית ורוטב בלסמי, טעים טעים ומעל מקלוני פרמזן.
מחיר המנה, 41 ש"ח.


פיצה 4 גבינות - בצק מצויין, פיצה טעימה עם ארבע גבינות, מוצרלה,פטה,
ריקוטה ופרמזן, בשילוב רוטב פסטו.
מחיר המנה, 41 ש"ח.


טורטליני בתוצרת ביתית - מנה ששווה להגיע במיוחד בשבילה,
בצק טורטיליני טרי שנעשה במקום במכונה מיוחדת, ממולא
במילוי גבינות ופטריות צלויות, ברוטב חמאה ומחית כמהין.
מנה מצויינת שראיתי איך מכינים את הטורטיליני בחדר הפסטה.
מחיר המנה, 41 ש"ח.




פסטה מלנזאנה - פסטה מסולסלת שמכינים במסעדה,
המנה מגיעה בתיבול מיוחד, חצילים,בזיליקום,פלפל קלוי, רוטב עגבניות,
זיתים צנוברים ופטה מגורד, כל המרכיבים נותנים טעם ייחודי ביותר.
מחיר המנה, 40 ש"ח.



במסעדה יש פינה שלמה של קינוחים , לאחר שנהנים מהארוחה ניגשים לעמדת
הקינוחים, מזמינים ומקבלים זמזם שמודיע מתי ההזמנה מוכנה, יעיל ונוח.


לסיום קינחתי בקפה הפוך מעולה והמחיר מצחיק 4.5 ש"ח בלבד,
גלידה איטלקית רכה בטעם וניל איכותי , מחיר 6 ש"ח.


וטירמיסו מכינים במקום, קרם מסקרפנה עם שכבות של
בסקויטים וקפה , 16 ש"ח.


כן איטליה פה ב- GOOMBA ממש שווה לבקר בסניף פתח תקווה
רחוב לשם 11, וגם בסניף החדש שנפתח ברחוב לזרוב 33 ראשל"צ.
מצרפת קישור לאתר המסעדה,
http://www.goomba.co.il/




"מושבניק"- להנות מפירות וירקות טריים ומובחרים ישירות מהחקלאים עד הבית....

לאחרונה כחלק מתהליך הרזייה אני משלבת הרבה פירות וירקות בתפריט היומי,
וגם הילדים התרגלו לאכול סלט ירקות בריא ומזין.
כשהתבקשתי להתנסות בשירות של "מושבניק" ולהזמין דרך האתר הסתקרנתי
מאוד, כי אני לא נמצאת בחנות ובודקת ובוחרת אלא מזמינה דרך האתר, ומקבלת
את המשלוח לביתי.


נכנסתי לאתר "מושבניק", מאוד נוח להבנה ותפעול, מסודר לפי נושאים, פירות,
ירקות,מחלקת מזון אורגני,תבלינים וחליטות,מיצים סחוטים טבעיים,פסטות תוצרת
איטליה ומוצרי בוטיק נוספים.
גולת הכותרת סחורה טרייה מהשדה ,הסחורה הטרייה נפרקת מידי יום באור ראשון,
במושב מצליח ומגיעה טרייה הישר לבית הלקוח, בלי פערי תיווך, ובאיכות דרג א`.
לאחר התלהבות בסיור באתר,ההזמנה התבצעה בהצלחה,המשלוח עולה
20 ש"ח ויש גם מתנה מתחלפת על כל הזמנה.
המשלוח הגיע עם שליח חייכן ונמרץ שהביא את הארגז ופרק את המוצרים,


שהיו עטופים כהלכה ובשקיות יפות של "מושבניק", הכל מסודר וסחורה נהדרת.
הירקות והפירות נהדרים, המראה מושלם בלי פגמים, באמת דרג א`,והטעם נפלא.


שאר המוצרים שהזמנתי הגיעו עטופים,ובקופסאות נוחות לאחסון.
אני ממליצה להזמין את נשנושי מושבניק, עשויים מתפוחי אדמה,טעים ביותר ליד בירה ,
והילדים שלי אהבו מאוד מאוד...


הזמנתי גם צימוקי עגבניות שרי,מאוד טעים לגבינות,מאפים,סלטים ועוד...

שקדים במים,תורמוס מתובל, תערובת אורז אדום לבנוני,
עלי קמומיל וביצי משק.


מאוד נוח וכיפי לקבל את המשלוח ישר לבית, ונראה לי שאני אאמץ את האתר
בעיקר בגלל הפירות והירקות, אין מה לעשות מדובר בטעם ואיכות אחרים,
מורגש שזה מגיע הכי טרי וללא קירור מיותר, ישר מהקטיף.
המיזם הוקם במושב מצליח על ידי נתי תורכיה ואבי יעקב , הידוע גם כ"אבי המושבניק",
חקלאי מזה עשרות שנים אשר הקים עסק חדש במטרה להציע לצרכנים מוצרים טריים
ומובחרים אשר נקטפים מדי בוקר בשדה ובערב כבר מגיעים למטבח
כל הפירות והירקות הינם דרג א׳ באיכות ייצוא ועוברים סינון קפדני כך שרק
הטובים ביותר יכנסו לסל הקניות.
"מושבניק" אשר הוקם כפיילוט לפני פחות משנה, עבר מפה לאוזן ונחל הצלחה רבה,
לאור כך השירות התרחב לאזורים נוספים וכיום ניתן להזמין מאזור השרון ועד
לאשדוד ואף החל  לאחרונה לשווק בתל אביב, שוהם, יבנה, מודיעין וישובים נוספים.
לאור הביקוש הרב, בנוסף לירקות ופירות, החל לשווק גם מזון גורמה המיוצר ברובו
על ידי השכנים במושב כולל פיתות טריות, חמוצים, קטניות, דים סאם ומוצרים
מן המזרח, ריבות וחלוות לצד מותגי בוטיק של שמן זית כתית מעולה
מעמק המעיינות, דבש מפרחי אבוקדו ומוצרי מעדנייה, פסטות איטלקיות וללא גלוטן,
מחלקה אורגנית וכלי בישול.
הסחורה הטרייה מהשדה נפרקת מדי יום באור ראשון במרכז הלוגיסטי במושב
מצליח ושם נעשית מלאכת האריזה באופן ידני.
בדרך זו אבי מכיר באופן אישי את כל החקלאים המספקים סחורה וחוסכים את
פערי התיווך הנהוגים בשוק לסחורה באיכות ייצוא.
ההזמנות נעשות אונליין באתר החברה, כך שהחנות פתוחה למעשה מכל מקום
24/7 ובקרוב תושק גם אפליקצייה למובייל.
המשלוחים מגיעים עד פתח הבית עוד באותו היום.
לאתר מושבניק:
 
 

ננה- מסעדה מדהימה בנווה צדק

הוזמנתי  עם קבוצת בלוגרים למסעדת ננה בנווה צדק.
מסעדה איכותית, לדעתי האישית היא מסעדה שהמנות שמוגשות בה מיוחדות, שיש דגש
גם על אירוח נעים במתחם יפה, וגם על איכות בבחירת חומרי הגלם למנות.
מסעדת ננה החדשה לא מתפשרת, המתחם מעוצב , ובמתחם המסעדה יש פינה
נפרדת לבר, חצר פרטית יפיפיה וחדר אירוח פרטי.

הבר מופרד מחלל המסעדה ומציע מבחר רחב של אלכוהול מובחר, קוקטיילים קייציים
ויינות מרחבי העולם עם דגש על יין בוטיק ישראלי.


לפתיחה התרשמנו מהבר טעמנו חמוצי ננה, מיקס נאטס, וזיתים מתובלים, וכמובן
טעמנו קוקטייל מדהים.
קוקטייל גרנדה ורדה- על בסיס מלפפונים, סטולי תפוח ומידורי,
היה מאוד מרעננן וטעים וביקשתי מנה נוספת, יש לציין שבדרך כלל אני לא מתלהבת
משתייה חריפה , בקוקטייל הזה המינון של האלכוהול היה מושלם.
לאחר הפתיחה הוזמנו לחלל המסעדה בתוך חצר מדהימה ורומנטית עם אוירה חלומית.
שאני חושבת על זה בהחלט מקום חלומי לקבל הצעת נישואים.
אז איך הייתה הארוחה? בהחלט ארוחה טעימה וייחודית, ואני אשתף אותכם לפחות
בתמונות ואנסה להעביר לכם את הטעמים במחשבות.
במרכז השולחן הוגש לחם בריוש ולחם דגנים עם חמאה,


גבינת בורטה וחציל קלוי על גחלים עם סלסלת צילי וקונפי עגבניות,מאוד מיוחד.


סלט עגבניות- לקט עגבניות, בצל שאלוט,קרוטונים,בזיליקום, אורגנו וריקוטה סלטה.


כבד קצוץ- מוגש על ברוסקטה מלחם שאור מלא, שמן זית ופטרוזיליה.


מצרפת לכם את המתכון, בבית שלי אנחנו מכינים כבד קצוץ כמעט כל יום שישי.
מתכון לכבד קצוץ באדיבות מסעדת ננה:
רבע כוס שמן זית.
רבע בצל שאלוט קצוץ.
1 שן שום פרוס דק.
2 כפות יין "מדידה".
2 כפות יין פורט.
500 גרם כבדי עוף נקיים.
מלח,פלפל שחור.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה:
לחמם את השמן זית במחבת לחום גבוהה, לייבש את הכבדים ולתבל במלח, לצרוב
את הכבדים ולתבל במלח, לצרוב את הכבדים לוודא השחמה טובה.
להוציא את הכבדים ולעשות "דיגלייז" עם הפורט, במחבת נוספת לחמם שמן זית
ולאדות את הבצל. כאשר הבצל מגיע לשקיפות להוסיף את השום ולהמשיך לטגן
עד קבלת צבע זהוב עדין. לעשות דגלייז למחבת עם יין מדירה ולחבר עם הכבדים.
לטחון 3/4 מהכמות של הכבד במטחנת בשר ו-1/4 מהכמות לקצוץ ביד.
לחבר הכל ביחד לתבל עם מלח,פלפל שחור ולהוסיף את שאריות שמן הזית.
כאשר התערובת קרה אפשר להוסיף פטרוזילה קצוצה.
ממליצה בחום טעים, טעים.
במהלך הארוחה במסעדת ננה, הוגשו יינות הבית, שאטו סן מישל,סירה,ויין מרק
ברדיף, עמק הלואר,ווברה שנין בלאן, היינות הוגשו ביחד עם המנה העיקרית.
אני הזמנתי נתחי פילה בקר וקרם פרש חזרת, על ירקות שורש צלויים בתנור
וזרעי שומר. הפילה היה מושלם מבחינת העשייה רך ונימוח טעים ביותר, ירקות השורש
טעימים מאוד, מנה נפלאה מאוד.

נהנתי גם מפסטה גרגנלי כרובית צרובה- עגבניות שרי, אספרגוס,שאלוט ופרמזן.
המסעדה אינה כשרה ומי שאוהב מאכלי ים יכול להנות מאוד.


לקינוח הוגשו לשולחן קינוחים מדהימים,
ברולה סמי- פרדו פירות יער ופילו פריך , מאוד אהבתי את הטעמים שילוב של מתיקות
עם חמיצות עדינה, מושלם.


כדור מוס טרפלס שוקולד וטוויל קרמל, מאוד מעניין.


ויין קינוח ארומטי מבעבע קלות נראה לי שאקנה כזה יין ואהנה ממנו, הוא נקרא
ניבולה מוסקאטו די אסטי, עשוי מ-100% ענבי מוסקט מאיזור העיירה אסטי.
מצרפת לכם את התפריט להתרשמות,

מסעדת ננה - אחד העם 1, נווה צדק , תל-אביב.
המסעדה אינה כשרה.
תודה רבה על האירוח הנפלא.


סדרת גבינות של מחלבות גד - להרגיש את השמנת ב-5% שומן בטעמים ירקות,טבעי,בזיליקום וזיתים...

למחלבות גד יש סדרת גבינות טעימה, קרם שמנת ניו יורק , 5% שומן , מרקם
עשיר ושמנתי, הגבינה עשירה בסידן ומכילה 400 מ"ג סידן ל-100 גרם גבינה.
הסידן הוא אחד המינרלים החשובים לגופנו, ומומלץ לצרוך בתפריט היומי,
500-800 מ"ג לילדים ו- 1200-1300 מ"ג סידן למבוגרים.
סדרת הגבינות מכילה 4 טעמים - ירקות,טבעי,בזיליקום וזיתים.
אני קיבלתי להתנסות את טעם הזיתים וטעם הבזיליקום, מצא חן בעיניי אחוזי השומן
הנמוכים, ובעיקר הטעם הנפלא, מרחתי את גבינת קרם השמנת בטעם זיתים
על טוסטונים קטנים, ואני חייבת לציין שהטעם מופלא.



הבת שלי שמאוד אוהבת גבינת נפוליון זיתים עם אחוזי שומן גבוהים, ראתה את
מה שהכנתי וביקשה לטעום , היא ממש אהבה את הטעם.
בהחלט הגיעו לטעם ומרקם מושלמים והכי חשוב להרגיש את השמנת ורק 5% שומן.
מקרם שמנת ניו יורק 5% בטעם בזיליקום , הכנתי קנלוני ממולאים עם בצל ופטריות,



המתכון להנאתכם,המנה דלת קלוריות ואפשר לאכול שליש ממנה לארוחת ערב.

המצרכים:

קרם שמנת ניו יורק 5% גד בטעם בזיליקום.
סלסלת פטריות חתוכה.
בצל גדול חתוך לקוביות.
3 ביצים.
9 קנלוני חלולים למילוי.
2 כפות שמנת חמוצה 9%.
מלח, פלפל, אבקת שום,אורגנו.
רסק עגבניות קטן.
2 עגבניות מגורדות.
אופן ההכנה:

לטגן בצל ופטריות עם כפית שמן זית להוסיף טיפה מלח שהבצל לא יחרך,
לערבב בקערה את הגבינה,ביצים,שמנת חמוצה,ותבלינים, להוסיף פטריות ובצל.
למלא קנלוני בתערובת הגבינות , לסדר בתבנית, לשים מעל רסק עגבניות מעורבב
עם חצי כוס מים ו-2 עגבניות מגורדות ואורגנו,אבקת שום,פלפל ומלח לפי הטעם.
ניתן להוסיף 2 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת מעל.

מצרפת קישור למחלבות גד,
http://www.gad-dairy.co.il/

יום שלישי, 28 באפריל 2015

לראשונה בישראל תוספי תזונה לילדים המכילים סטיביה – ממתיק ממקור צמחי

תכירו את סדרת תוספי התזונה החדשה לילדים, medi bear מולטי ויטמין וויטמין c
והחידוש 30% פחות סוכר והוספת סטיביה כמקור ממתיק נוסף.

התרשמתי מאוד, הטעם נהדר כמו שילדים אוהבים וייחוד נוסף מגיע בצורת פירות.


כאמא לילדים אני לא בטוחה כמה התזונה שלהם מגוונת, פירות וירקות ומגוון
ויטמנים שהם מקבלים מהמזון.
הבן הגדול שלי אינו אוכל פירות וירקות ולדעתי מאוד חשוב לתת השלמה
בצורת ויטמנים.
בין המצב האידאלי שאנו כהורים רוצים לבין מה שקורה בפועל יש פער
מאוד גדול לכן תוספי תזונה הינם דרך טעימה להשלמת התזונה.
חברת ניאופארם מוצרי צריכה משיקה בימים אלו את סדרת "מדיבר",
סדרת הויטמנים ותוספי תזונה לילדים, התורמים לסיוע בהגנה הטבעית
של הגוף,להתפתחות הילד ולתזונה מאוזנת.
צריכה עודפת של סוכר עלולה לגרום להשמנת יתר בקרב ילדים ולכן קיימת חשיבות רבה
בהקניית הרגלי תזונה תקינים כבר מגיל צעיר.
תופעת השמנת היתר בקרב ילדים ומבוגרים, היא אחת הבעיות המטרידות היום את
משרדי הבריאות בעולם המערבי ומגמת החיפוש אחר ממתיקים לא מלאכותיים ושימוש
במוצרים מופחתי סוכר, הולכת וגדלה.
ממתיק הסטיביה מופק מעליו של צמח הסטיביה. הסטיביה מתוק פי 300 מסוכר
וכמעט שאינו משפיע על ערכי הסוכר בדם ולכן משמש כממתיק המחליף את הסוכר.
ממתיק הסטיביה נמצא בטיחותי לילדים ולמבוגרים ונמצא בשימוש כתוסף למזון
החל משנת 2008 בארה"ב ולאחר מכן אושר השימוש גם באירופה.
סדרת מדיבר החדשה:

בסדרת מדיבר החדשה - מולטי ויטמין, ויטמין C ומוצר חורף, אשר מכילים 30%
פחות סוכר וזאת בזכות השימוש בממתיק הסטיביה.
מדיבר מולטי ויטמין: סוכריות ג'לי בצורת פירות בטעם תות, המכילים 8 סוגי ויטמינים
ומינרלים, ללעיסה/מציצה. תכולת המוצר: 60 סוכריות ג'לי.
מחיר מומלץ לצרכן: 59.90  ₪.
מדיבר מולטיויטמין פורטה - סוכריות ג'לי בצורת פירות בטעם תפוז,
עם נוסחה מקיפה המכילה 22 ויטמינים ומינרלים, ללעיסה/מציצה.
תכולת המוצר: 75 סוכריות ג'לי.מחיר מומלץ לצרכן: 89.90 ₪.
מדי בר ויטמין C  - סוכריות ג'לי בצורת פירות בטעם תפוז,
המהווים מקור עשיר של ויטמין C, ללעיסה/מציצה. תכולת המוצר: 60 סוכריות ג'לי.
מחיר מומלץ לצרכן: 49.90  ₪.
מדי בר חורף פלוס - סוכריות ג'לי בצורת פירות בטעם תפוז,
המכילים ויטמין  C בשילוב פרופוליס, אכיניציאה וסמבוק, ללעיסה/מציצה.
תכולת המוצר: 60 סוכריות ג'לי.מחיר מומלץ לצרכן: 59.90  ₪.
*30% פחות סוכר מסדרת מוצרי מדיבר הקודמת
(ויטמין סי, מולטיויטמין+, מגה מולטיויטמין, מגה פרופוליס ואכיניצאה)
עוד בסדרת מדיבר:
מדיבר אומגה 3 - כמוסות אומגה 3 בטעם תותי פרוטי לבליעה/לעיסה המותאמות
במיוחד לילדים ומכילות EPA  ו- DHA. תכולת המוצר: 100 כמוסות.
מחיר מומלץ לצרכן: 99.90 ₪.
מדיבר אומגה 3 קיד - דובונים בטעם שוקולד חרובים המכילים אומגה 3.
ללעיסה/מציצה בתוספת סידן, אבץ וברזל. תכולת המוצר: 60 דובונים.
מחיר מומלץ לצרכן: 79.90 ₪.
מדיבר פרוביוטיקה פורטה - דובונים בטעם שוקולד לבן-בננה,
המכילים חיידקים ושמרים פרוביוטיים, בתוספת סיבים תזונתיים (FOS).
אינם מכילים גלוטן. תכולת המוצר: 20 דובונים.
מחיר מומלץ לצרכן: 29.90 ₪.
לרגל ההשקה 30% הנחה על מוצרי מדיבר בחודש פברואר.
ניתן להשיג: ברשתות הפארם, בתי המרקחת, בתי הטבע ובכל בתי המרקחת של קופות החולים.
אתר מדי בר: www.medibear.co.il
חשוב לדעת:
סוכרים, הם תרכובות שכיחות המצויות במזון אותו אנו צורכים.  
הם מצויים באופן טבעי בצורת פרוקטוז, סוכרוז ולקטוז בפירות, ירקות ומוצרי חלב.
אולם הרבה מאכלים שאנחנו צורכים מכילים "תוספת" סוכר - סוכר שהוסף למזון עצמו
כדי להוסיף טעם והנאה או סוכר שהוסף למזון בתהליך ייצורו למטרה טכנולוגית.
המוצרים השכיחים ביותר בהם יש תוספת סוכר כוללים משקאות קלים, עוגות,
דברי מאפה שונים, שוקולד, רטבים כולל קטשופ ורסק עגבניות וקינוחים
התזונה כיום בעולם כולו ”מתוקה“ יותר בהשוואה לעבר.
כמעט כל המומחים יסכימו: "אנחנו צורכים יותר מדי סוכר".
נוסיף על כך את המשיכה המולדת שלנו ל"מתוק" ונקבל כי כמות לא מבוטלת
מהקלוריות בתזונתם של הילדים והמתבגרים בארצות הברית נצרכת ממזון
ומשקאות המכילים תוספת סוכר. לדוגמא, נבדקה צריכת הקלוריות בילדים
ומתבגרים בני שנתיים עד 19 שנים ונמצא כי 13%-16% מסך הקלוריות היומיות
מקורן בתוספת סוכר למזון (על פי נתוני המרכז למניעת ובקרת מחלות, CDC).
רמות אלה גבוהות בצורה משמעותית מההמלצות התזונתיות של ארגון
הבריאות העולמי, שהמליץ להגביל את הצריכה הקלורית היומית של סוכר פשוט
(סוכר שבא באופן טבעי במזון ותוספת סוכר בתהליך ייצור המזון).
מטרת קווי ההנחיה הללו היא לספק המלצות על צריכת סוכר,
כדי להפחית את הסיכון של מחלות כרוניות במבוגרים ובילדים,
עם התמקדות מיוחדת על מניעה ופיקוח על השמנת יתר ובריאות השיניים.
צריכת סוכר מוגברת קשורה קשר חזק ביותר לעלייה בתופעת השמנת יתר.
שכיחות השמנת יתר אצל ילדים בארה"ב עלתה בעשורים האחרונים,
אך גם בקרב ילדי ישראל ישנה עליה בשכיחות ההשמנה.
ההערכה היא שכרבע מתלמידי בתי ספר בישראל סובלים מעודף משקל או השמנה.
ועם זאת, הרבה מומחי בריאות מאמינים כי כמו רכיבים נוספים,
ניתן לצרוך גם סוכר כחלק מתזונה בריאה וכי לפחמימות וסוכר תפקיד בתזונה שלנו,
לדוגמא כמקור זמין לאנרגיה. מכאן שיש מקום מתאים בתפריט של הילד למזונות מתוקים,
כאשר הם נצרכים במידה. כדאי תמיד לאזן ולאמץ הרגלי תזונה שאינם קיצוניים לשום כיוון.
עינת ששון, דיאטנית קלינית ויועצת מדעית למדיבר, סדרת ויטמינים ותוספי
תזונה נוספים המותאמת לילדים, המכילה את ממתיק הסטיביה, מציעה לנו ההורים,
מספר טיפים להפחתת הסוכר מהתפריט היומי של ילדנו (ושלנו):
  1. במקום לשתות משקאות מוגזים או משקאות מתוקים בטעם פירות, הציעו מים או משקאות לא ממותקים. במקרה של בחירה במשקה ממותק רצוי לדלל את המשקה, על מנת שלא להרגיל את הילדים לטעם מתוק. טיפ נחמד הוא, לדלל משקה בטעם פירות בסודה מוגזת.

  1. ניתן להחליף עוגה או עוגיות בפרוסה עם ממרח דל שומן.

  1. נסו להפחית את כמות הסוכר המוספת במשקאות חמים.

  1. החליפו במידת האפשר, ממרח מתוק כמו ריבה, ממרח שוקולד, או דבש על הלחם, בממרח על בסיס גבינה או ממרח דל שומן אחר.

  1. כדאי לוותר על שוקולד ועוגיות. ריכשו אותם לעיתים רחוקות כאשר אתם מבלים מחוץ לבית. יהיה טוב יותר, אם תוכלו לסיים את החפיסה או המוצר לפני חזרתכם הביתה.

  1. הקפידו למלא את קערת הפירות בפירות טריים ושימרו אותה באופן נגיש לילדים.

  1. הציעו פחות עוגה כקינוח. העדיפו להציע פרי או יוגורט במקום.

  1. קיראו את תווית המזון לפני הקנייה, השוו בין מוצרים דומים וביחרו את המוצר המכיל את כמות הסוכר הנמוכה ביותר.

  1. בחרו בדגני בוקר מחיטה מלאה, אך לא כאלו המצופים בסוכר או המוסף להם דבש.

  1. ביחרו במוצרים המותאמים לילדים, וודאו שהם מופחתי סוכר. לדוגמה מוצרים המכילים ממתיק מצמח הסטיביה, היכול להחליף בחלקו את הסוכר. ממתיק הסטיביה  מעניק טעם מתוק פי 300 מסוכר וכמעט שאינו משפיע על ערכי הסוכר בדם.

לסיכום: אין נזק בצריכת סוכר מבוקרת. הסכנה היא באכילת מוצרים המכילים כמות גבוהה של סוכר בתדירות גבוהה והבאים על חשבון  מזונות העשירים ברכיבים חיוניים ובריאים יותר. חשוב לזכור שסוכר קיים באופן טבעי במגוון רחב של מזונות - כולל פירות, ירקות ומוצרי חלב - וחשוב לצרוך אותם כחלק מתזונה בריאה ודיאטה מאוזנת. כמו תמיד, איזון וגיוון הן מילות המפתח.

מסעדת בורגר סאלון- חוויה של המבורגר מגידול בקר בטבע.

ביום חמישי הוזמנתי לבקר במסעדת Burger Saloon , המסעדה ממוקמת מול נוף עוצר
נשימה באזור זכרון יעקב - בנימינה מול הכניסה לגני הנדיב.

את הבוקר התחלנו בסיור בחוות הגידול של הבקר במושב תמרת,
קיבלנו הסבר מהבעלים רמי גינת, האני מאמין שלו, להגיש המבורגר איכותי,
טרי טרי ישר מהטבע .



הסיור בחווה וההתרשמות מהמקום המקסים והמראה של הבקר שמגדלים
בטבע בצורה חופשית ובתנאים מדהימים.




השיא של הסיור היה נסיעה למסעדה החדשה של הרשת בכביש זכרון יעקב- בנימינה,
המנות הוגשו לשולחן, ובטעימה באמת הרגשתי שאני אוכלת המבורגר איכותי ביותר.



לשולחן הוגשו מגוון צלחות עם סוגי המבורגרים, יש גיוון גדול וכל אחד יכול להתחבר למה
שהוא אוהב, אהבתי מאוד את הבורגר עוף, את תוספת האסאדו המעושן
המדהים ששמים על ההמבורגר,


 סלט הכרוב היה טעים במיוחד עם תוספת של זרעי פשתן.


התלהבתי מסלט עוף שנקרא על שם המקום סלט saloon


טעמנו גם סלופי גו פיקנטי,
גבטה במילוי בשר טחון בתוספת בצל ופטריות , מדהים.


בורגר נוסף מיוחד היה בורגר סלומון.
הציפס וטבעות הבצל פריכים ומזמינים חוויה אמיתית.
הלחמניות נאפות במקום טרי טרי ומזמין.
הקינוחים מדהימים סיום מתוק לארוחה מדהימה,


אמיר טלמור הבעלים של המסעדה הסביר לנו שהמקום עוצב בהשראת מסבאות
בעיירות המערב הפרוע, המטרה לתת למקום חוויה אחרת ,
דיינר אמריקאי בעל מראה עדכני עכשווי.
המקום מציע  בילוי באווירה משחררת, נוחה וזמינה בכל עת.
ההחלטה להקים את `בורגר סאלון` נבעה מהרצון  לבנות רשת מזון
מהיר אך איכותית וייחודית.
הרשת תציע אחידות בתמהיל המוצרים לצד שמירה על איכותם.
הבעלים הם מגדלי בקר ולכן השליטה על הבשר, מאפשרת לדעת בוודאות שהלקוחות
מקבלים מוצרים אחידים וטריים במחירים הוגנים.
לרשת סניפים נוסף נוסף בחיפה, סניף נוסף יפתח בטבעון,
רמי גינת ואמיר טלמור , שותפים ותיקים ובעלים של
מסעדת הבשר הידועה "לימוזין".
רמי גינת ואמיר טלמור, בוקרים מקיבוץ בצפון הארץ, מגדלים בקר יותר מ-35 שנה ברמת
הגולן וב- 16 שנים האחרונות בעמק יזרעאל בגליל התחתון .
גינת וטלמור הכירו בשנת 1991 בעת עבודתם המשותפת בעדר של קיבוץ גשור  ובשנת
1996 הקימו שניהם את העדר של `לימוזין`. גידול הבקר מתבצע בשטחים פתוחים באזור
יערות כפר החורש.
המפגש של רמי עם בקר התחיל בגיל 17, כשהגיע לקיבוץ נוה איתן בעמק בית
שאן שם פגש את קצ׳ה שהיה מרכז עדר הבקר בקיבוץ.
אין ספק שאישיותו השפיעה על דרכו של גינת עד היום.
חוות הבקר של הקיבוץ הייתה ביהודיה ברמת הגולן שם עבד וגם ניהל אותה כ-11 שנה .
המפגש של טלמור עם הבקר התחיל בגיל 20  בעדר של קיבוץ גשור.
על מנת לייצר מנוף כלכלי לתמיכה בחווה וכמובן להתפרנס הקימו טלמור וגינת את מסעדת
`לימוזין`, שבארבע השנים הראשונות נפתחה כ`איטליז `קטן ברמת ישי.
לאחר מכן הקימו גינת וטלמור את מסעדת `לימוזין`.
השילוב של האטליז והמסעדה התבקש ותרם להצלחה.
עד היום צברו גינת וטלמור נסיון עשיר וידע רב בבשר לכן הכניסה לתחום ההמבורגרים היא
צעד טבעי ומתבקש בייחוד כשיש לך סדר ושליטה מלאה על איכות וטיב הבשר.
תפריט בורגר סאלון אחיד ומוצע לאורך כל שעות הפעילות הסניפים:
בורגרים:
 Wild בורגר במשקל 160 גר` / 220 גר` - 37 שקלים І43 שקלים
בורגר צמחוני (סויה, ציר מרק ירקות, בצל ופטריות)- 37 שקלים
בורגר עוף 160 גר - 37 שקלים
תוספות:
בצל מטוגן, פלפל קלוי, גבינת רוקפור, ביצת עין ועוד: 3 שקלים - 5 שקלים לתוספת
אסאדו מעושן - 10 שקלים
ליד ההמבורגר:
צ`יפס, סלט כרוב, טבעות בצל ועוד: 9 - 12 שקלים
ארוחות ילדים (שניצלונים / בורגר) - 35 שקלים ועוד.
·        במקום ניתן לרכוש המבורגר בעלות של 56 שקלים (לקילו) ולחמניה בעלות של 4 שקלים ליחידה.
בורגר סאלון 
רחוב פיקא 39 חיפה
בורגר סאלון זכרון יעקב - על כביש 652 (כביש בנימינה זכרון) בתחנת דלק דור אלון
בורגר סאלון טבעון
רחוב אלונים 2
טלפון להזמנות: 1-700-705-715

11:00 - 23:00 (בקיץ בחצות) - פתוח כל השבוע. לא כשר (חניה בשפע)