יום רביעי, 15 בינואר 2025

טעים, מנחם ומאוזן: איך לעבור את החורף בלי ליפול למלכודות שהעונה מביאה עימה

החורף מביא עמו לא רק גשם ורוחות קרות, אלא גם אתגרים תזונתיים לא מבוטלים. הימים הקצרים והקור עשויים להשפיע על מצב הרוח שלנו ועל החשק למזון, ולפני שאנו מבינים – המנות החמות והמנחמות מתחילות להשתלט על התפריט היומי שלנו. אז איך אפשר לשמור על הבריאות, ליהנות מהאוכל ולהישמר מ"מלכודות החורף"? חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מעניקה לנו עצות כיצד להתמודד עם האתגרים התזונתיים של העונה הקרה.

משקאות חמים – תוספת חורפית טעימה אך טריקית: בחורף , השתייה החמה הופכת להרגל מבוקש, אך בקלות ניתן להוסיף קלוריות מיותרות אם מוסיפים חלב או סוכר לתה או לקפה. תה ירוק, לעומת זאת, מומלץ במיוחד, כיוון שהוא דל קלוריות ועשיר בנוגדי חמצון המועילים לבריאות ומאיצים את חילוף החומרים. (כוס חלב 3% מכילה כ-120 קלוריות?

מרקים – תזונה מנחמת ומאוזנת : מרקי ירקות הם פתרון אידיאלי לארוחה חורפית בריאה. הם מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. כדי לשמור על ערך קלורי נמוך, מומלץ לבחור במרקים מבוססי ירקות בלבד ולהימנע מהוספת שמנת. מרק עם קטניות או דגנים מצריך תשומת לב: כל תוספת עשויה להוסיף קלוריות בצורה משמעותית, כך שחשוב למנן את התוספות. רצוי להימנע גם ממרקים משומרים שמכילים כמויות גדולות של מלח ותוספים מלאכותיים.

קרדיט צילום: שאטרסטוק

ערמונים – הפינוק המושלם אך במידה:  ערמונים, שמסמלים את עונת החורף, הם פחמימה דלת שומן אך עשירה בקלוריות. כדאי להסתפק בכמות קטנה (כ-40 גרם או שבעה ערמונים) כדי ליהנות מהם בלי להעמיס קלוריות מיותרות. (קונוס ערמונים מכיל כ-300 קלוריות.)

אבוקדו – האבוקדו מכיל שומנים בלתי רוויים שמועילים לבריאות, אך הוא עתיר קלוריות ולכן, מומלץ לשמור על צריכה מדודה – 2 כפות אבוקדו היא מנה המכילה כ 50 קלוריות.

קרדיט צילום: pixbay , חלי ממן

חמין וצ'ולנט – המנה המסורתית בכמות מדודה:   תבשילי החורף הכבדים כמו חמין, צ'ולנט או תבשילי קדירה אחרים, יכולים להכיל הרבה קלוריות, במיוחד אם הם כוללים בשר שמן, בטטה ותפוחי אדמה. לשמירה על תזונה מאוזנת, בחרו בשר רזה, הימנעו מתוספת שומן, מזגו מנת חמין קטנה לצד ירקות כדי להפחית את כמות הקלוריות בארוחה. (צלחת חמין עלולה להגיע לכ-800 קלוריות)

תפוזים – הבחירה הבריאה כפרי שלם:  בעוד שמיץ תפוזים טרי עשוי להיראות כמו בחירה בריאה, בפועל הוא מכיל כמות גבוהה של קלוריות וסוכר. ההמלצה היא לאכול תפוז במצבו הטבעי, דבר שיאפשר ליהנות גם מהסיבים התזונתיים ואף להפחית את צריכת הסוכר. (כוס מיץ מ-3-5 תפוזים יכולה להכיל כ-250-300 קלוריות)

מתכון לסלט ביצים ואבוקדו

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:

  • 1/4 אבוקדו קטן מעוך היטב
  • 2 גבעולי בצל ירוק בגודל בינוני, קצוצים היטב (כולל החלק הלבן), או בצל סגול בגודל קטן, קצוץ
  • 2 ביצים קשות מעוכות היטב
  • 1 כף כמיונז
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה: לערבב היטב את כל החומרים ולתבל לפי הטעם, רצוי להכין סמוך להגשה.

 

 

יום שלישי, 14 בינואר 2025

זמן קריאה – צללי ברלין מאת דיוויד גילהם….

הספר צללי ברלין מאת דיוויד גילהם, מחבר רב המכר עיר של נשים, גיבורת הסיפור רייצל, עברה את השואה וחיה בארצות הברית, חיה את חיי היום, בנסיון לחיות אותם בשלווה, אך מאורעות העבר רודפים אותה, ואינם נותנים לה מנוח, עם מחשבות מה ההשרדות גרמה לה לעשות, עושים הכל כדי לשרוד, אך המצפון מייסר ואינו נותן מנוח, בעלילת הספר המרתקת תהנו מקריאה רציפה ומעניינת, עם הרבה תובנות לגבי החיים, וגם הבנות לגבי כך שבכל אחד מאיתנו קיים יצר הישרדות חזק גם בתקופות אפלות, וסליחה וכח האהבה עוזרים לנו.

השנה 1955, המקום ניו יורק סיטי: העיר של ברודוויי ומועדוני ג’ז, של מעדניית הבייגל של כץ, של טלוויזיות אולטרה־מודרניות. אבל בדירתם של רייצ’ל ואֶרון פרלמן בבניין משותף בצ’לסי, העבר קרוב לא פחות מן ההווה. רייצ’ל, ילידת ברלין, מגיעה למנהטן עם גל של יהודים עקורים שניצלו מאימי מלחמת העולם השנייה באירופה, יחד עם הדוד שלה פריץ, ניצול גם הוא. אך זיכרונות המלחמה אינם מניחים לה גם בעיר החדשה, בזרועותיו של ארון, בעלה הטרי האמריקאי. גם כשהיא מנסה להשיל מעליה את רוחות הרפאים מן העבר ולמלא תפקיד של עקרת בית אמריקאית, היא אינה מצליחה להימלט מהמצפון המייסר אותה. ואז הדוד פריץ מגלה בחנות משכונות אפרורית את הפורטרט המדהים ביותר שציירה אמה של רייצ’ל – ציירת פורטרטים ידועה בגרמניה – והזיכרונות שרודפים אותה כופים עליה להתמודד עם ההחלטות שקיבלה בעבר כדי להישאר בחיים, בחירות שעלולות להמיט עליה חורבן.

מבתי הקפה של גרמניה הקרועה במלחמה אל קצב החיים של מנהטן בשנות החמישים, צללי ברלין פורש עלילה דרמטית של הישרדות, ישועה וסליחה, ומלמד כיצד האהבה יכולה לגשר על פערים בלתי אפשריים.

ספר שהוא מחווה לחוסן פנימי ולהתחלות חדשות. צובט את הלב ובלתי נשכח.

– Publisher’s Weekly

הדים מ”בחירתה של סופי” מהדהדים לאורך הרומן של גילהם… דיוקן חד ומפורט של ניו יורק שלאחר המלחמה.

– Booklist

הספר: צללי ברלין

מאת: דיוויד גילהם

מטר הוצאה לאור

450 עמודים, 109 ש"ח

תרגום מאנגלית: עידית שורר

עריכת התרגום: רינה גרינוולד

נערכים לחורף עם פרימור "פרימור" משווקת לרגל החורף מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין C

אנחנו נמצאים בעונת החורף, הטמפרטורות יורדות ואיתם מגיעה שימוש במטריות, בגדים חמים,  לצד החלפת הבגדים לארוכים וחמים, תוכלו לשלב ויטמינים בעלי יתרונות רבים הקשורים למזג האויר החדש, וחברת פרימור חשבה עלינו ומשווקת מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין סי, מצויין לכל המשפחה לאנרגיה טובה וחיזוק הגוף, במיוחד בתקופה של שפעת והצטננות בכל בית.

קרדיט צילום: אראל סגרון

החורף הגיע ואיתו גם מחלות החורף האופייניות, משפעת ועד דלקות גרון, בילדים ומבוגרים כאחד. דווקא בימים אלה, חשוב לספק לגוף את הרכיבים שיסייעו לו להתמודד עם השינויים. אנחנו מדברים כמובן על וויטמין C, הרכיב התזונתי שמסייע לפי מומחים לתפקוד מערכת החיסון, מסייע בהגנה של הגוף מפני וירוסים ופולשים, משפר את ספיגתם של מינרלים בגוף כמו ברזל, סידן ואבץ, משפר את בריאות הלב וכלי הדם ועוד המון.

לדברי ד"ר עומר גלעדי, הרבליסטית קלינית ומטפלת פרא-רפואית, בחודשי החורף הקרים, בטמפרטורה נוחה להתרבות של חיידקים ווירוסים בחדרים שונים (כמו המשרד, הכיתה בבית הספר וכו'), שהם מחוממים ופחות מאווררים, אנחנו זקוקים לכל העזרה שאנחנו יכולים לקבל – וזה בדיוק הזמן לשלוף את מלך נוגדי החמצון, הוויטמין שמספק למערכת החיסון שלנו כוחות על, האביר המגן על בריאות הלב וכלי הדם, הרכיב התזונתי שקל כל כך לצרוך אותו – וחשוב לשלב אותו בתזונה היומית. על פי ארגון הבריאות העולמי, ההמלצה היומית לוויטמין C עבור אדם מבוגר עומדת על כ- 45 מ"ג. על מנת להבטיח שהגוף שלכם מצויד בכל הנדרש לו על מנת לעבור את החורף בבריאות שלמה – הוסיפו לתזונה היומית שלכם כוס מיץ פרי טבעי ועתיר ברכיבים תזונתיים.

"פרימור", מותג המיצים הסחוטים הטבעיים הנמכר ביותר בישראל, מציגה מגוון רחב של מיצים איכותיים המתאימים למגמה הגוברת בצריכת רכיבים טבעיים ומזינים וביניהם מיץ פירות הדר בתוספת ויטמין C, טעמתי את המיץ הנהדר של חברת פרימור, ואני חייבת לציין שהוא ממש טעים, ומומלץ כל השנה ובמיוחד בתקופת החורף, תנסו ותהנו.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 13 – 15 ₪ לבקבוק 1 ליטר.

כשרות מהדרין של חוג חתם סופר פ"ת והרבנות נחל שורק.

להשיג ברשתות המזון ברחבי הארץ והחנויות המתמחות.

זמן קריאה לילדים – מפונים מהבית מאת רות כהן -מרק…

ספר הילדים החדש "מפונים מהבית" מאת רות כהן – מרק, סיפור מאוד חשוב , המוקדש לזכרה של אופיר שושני ז"ל, שנפלה בכפר עזה ב7.10.23, במיוחד לאור התקופה שמדינתנו האהובה עוברת, תקופה של הרבה מפונים מבתיהם, והסתגלות לחיים שונים, ללא הבית המוכר , בהחלט ספר מרגש ושונה, ואחרי שמקריאים לילדים, אפשר להסביר איך מתגברים על קשיים, ואיך שינוי יכול לעשות טוב, ומאחורי תקופה חשוכה, מחכה אור והצלחה, ובעיקר תהליכי למידה, בספר משולבים איורים מקסימים של  האחיות שולמית ורות כהן-מרק.

"מַרְגִישׁ לִי שֶׁהַנּוֹף הִתְקַפֵּל לְתוֹךְ עַצְמוֹ,
וְשֶׁעָלָיו נִפְרְסוּ דַּפִּים מִנְיָר,
שֶׁמְּכַסִים אֶת הַטֶבַע שֶׁהָיָה לִי הָעִקָּר.
דַּפִּים שֶׁלֹא מַשְׁאִירִים לִי מָקוֹם, שֶׁבּוֹ אוּכַל לִנְשֹׁם.
אֲנִי חָנוּק, וְהַטֶבַע לִי חֲלוֹם".

ספר זה, השזור חרוזים לכל אורכו, מתאר את עולמו של אורי, ילד של טבע, שאוהב להתרוצץ בשדות ולפלס דרך בין השיבולים. הוא פונה עם משפחתו מביתו בעקבות מלחמת חרבות ברזל ומשתוקק לחזור לטבע שממנו הגיע. בעזרת דמיונו הוא חוזר לימים שקדמו למלחמה, שבהם ישב על ענף של עץ בקיבוץ. בעזרת משחק מקורי עם כוסות שתייה, שאותו למד ממטפלת בבית המלון, הוא מצליח להעלות חיוך
על פניה העצובות של אימו.

איורים מהספר, המוקדש לזכרה של החיילת אופיר שושני שנפלה בכפר עזה בשבעה באוקטובר 2023, הוצגו בתערוכה "בטבע שלי" (אוצרת: ד"ר אביבית אגם דאלי), שהתקיימה באוגוסט 2024 בגלריית תיאטרון היהלום ברמת גן.

זהו ספרן הרביעי של האחיות מרק, המשתפות פעולה בכתיבה, באיור ובעימוד ספרי ילדים רבים. רות כהן-מרק, רואת חשבון במקצועה, אמא לליאל ולאבישי המתגוררת בישראל, היא סופרת, מאיירת ואמנית רב-תחומית. שולמית מרק, אמא לאריאה המתגוררת במיאמי, פלורידה, היא מעצבת ואמנית.

"הספר כולו נושב אמת ותקוה, עצב לצד הקלה, סוף המסמן התחלה. אורי נכנס ללב ופותח את דלת האהבה. לחושך הגדול מסתננת קרן שמש חמימה טומנת הבטחה, עוד נקום נתחזק, נשמח ונצחק.
תמיד נזכור ולפעמים נשכח. הרגעים הקשים יתמעטו, הרגעים היפים יגברו, הטוב ינצח את הרע, אין לנו ברירה. פשוט ספר מופלא".
מיטל פרג זבולוני, פיסוכודרמטיסטית

ספר הילדים: מפונים מהבית

מאת: רות כהן – מרק

איורים: שולמית מרק, רות כהן -מרק

הוצאה לאור גלילי

24 עמודים, 64 ש"ח

שנת הוצאה לאור: 2024

 

יום שני, 13 בינואר 2025

חורף חם ומפנק עם אחוה חברת "אחוה" משווקת לרגל החורף חלוה סנדוויץ' פרמיום

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, משווקת לרגל החורף חלוה פרמיום עשירה ומפנקת: חלוה סנדוויץ', חלוה עשירה, עשויה משכבות של חלוה בטעם וניל ושוקו ובתווך שכבת נוגט מצופה ומפנקת, החלוה היוקרתית נמכרת במגשיות לפי משקל, במעדניות של רשתות המזון, במרכולים ובחנויות הנבחרות.

קרדיט צילום: יעל האן

את המוצרים האיכותיים והטעימים של חברת אחוה אני מאוד אוהבת, ואת החלוה שלהם במיוחד, שמחתי להתנסות בחלוה פרימיום אשר נפרסת לפי משקל במעדניות ברשתות השיווק, החלוה עשירה בטעמים, וכל ביס פשוט חלום, בחודשי החורף הקרים אין כמו להתפנק ממנת מתיקות מפנקת וטעימה, לקחת ביס ועוד ביס ושפוט להנות מטעם של חלוה איכותית ומפנקת במיוחד, אני ממליצה להתנסות, אחרי שתטעמו פשוט תהנו מחגיגת הטעמים.

חלוה אחוה נחשבת לחלוה הנמכרת ביותר בישראל, החברה הינה מובילת הקטגוריה ומחזיקה בנתח שוק כספי של מעל ל- 55%, הובלה עליה היא שומרת לאורך שנים ארוכות.

לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, מדובר במוצר חורפי קלאסי, המיוצר במפעלי אחוה כבר למעלה מ – 50 שנים מידי חורף, "באמצעות שותפים כמו דין שיווק אנו מוכרים את החלוה היוקרתית שלנו במעדניות של מרבית רשתות המזון ובנקודות מכירה רבות ברחבי הארץ".

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן (נקבע על ידי רשתות המזון): כ- 5-7 ₪ ל-100 גרם. 

להשיג ברשתות השיווק והחנויות הנבחרות ברחבי הארץ.

יום ראשון, 12 בינואר 2025

זמן קריאה לילדים – "ברית בעברית" מאת אורן אהרון טובה

הספר "ברית בעברית" מאת אורן אהרון טובה, ספר ילדים ממש מקסים, נותן דגש למשמעות השפה העברית, והבאת החיים המשותפים בתוך הקהילה, מלמד את הילדים לנתינה, אחדות, וביטוי דרך שיח ודיאלוג, בין אנשים שונים, וכן גם עם עולים חדשים אשר מגיעים מתרבות שונה, ללמוד לקבל כל אדם ללא שיפוט, ולתת לו עזרה, בשילוב האיורים המיוחדים של ורה שלום, הספר ממש נהדר לילדים.

אֲנִי עֲדִי וְיֵשׁ לִי בִּשְׁבִילְכֶם סִפּוּר מְיֻחָד.
לְכָל מִי שֶׁעִבְרִית דּוֹבֵר – הַסֵּפֶר מְיֹעָד.
יוֹם אֶחָד הִגִּיעָה לַשְּׁכוּנָה שֶׁלָּנוּ גְּבֶרֶת,
חָשַׁבְנוּ שֶׁאוּלַי הִיא בָּאָה מִמְּדִינָה אַחֶרֶת.
אֶת הָאִשָּׁה רָאִיתִי לֹא מְעַט לָאַחֲרוֹנָה,
וְהַהִתְנַהֲגוּת שֶׁלָּהּ הָיְתָה דֵּי מְשֻׁנָּה.

הספר ברית בעברית עוקב אחר קורותיה של עדי לאורך השבוע, שבו אישה מוזרה שהגיעה לאחרונה לשכונה חוזרת שוב ושוב על המילה "עברית".אט־אט עדי מבינה שבצלילים המרכיבים את המילה עברית חבויה משמעות נוספת.זהו סיפור מעורר השראה על יחסים בין אנשים, על תרבות דיבור ועל דרך ארץ, והוא רלוונטי יותר מתמיד על רקע המציאות בישראל בשנים האחרונות.אורן אהרון טובה הוא דוקטורנט לחינוך מיוחד ומרצה. הספר נכתב בעקבות מגוון חוויות בין־אישיות מהשנים האחרונות, שמתוכן נבעו המסר המרכזי של הסיפור וחשיבותו.ייחודיותו בשילוב בין המסר ובין השפה העברית שאותה הוא חוקר באמצעות יישומים דיגיטליים באוכלוסיות מיוחדות. זהו ספר הביכורים שלו.
ורה שלום בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית. עסקה במשך שנים רבות בפיתוח פרויקטים עבור בני הגיל השלישי בישראל ובקידום זכויותיהם. ורה היא אומנית בנשמתה, בין השאר גם ציירת.זהו ספר הילדים השני שוורה מאיירת, הפעם למען אחיינה היקר לה.

הספר: ברית בעברית
מאת: אורן אהרון טובה
איורים: ורה שלום
צמרת הוצאה לאור
78 ש"ח, 24 עמודים

לכבוד יום המרציפן העולמי: מתכון תאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל והמותג סולתם

ב-12 בינואר נחגג יום המרציפן העולמי, שמוקדש כולו לאמנות יצירת המעדן המתוק שמקורו בשקד. לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון ייחודי שמשלב בין טעמי המרציפן העדינים למתיקות הטבעית של תאנים בשלות, ברוטב חמאת רוזטה עשיר. התוצאה – קינוח אלגנטי ומעורר השראה שמכבד את טעמו הקלאסי של המרציפן, עם שילוב מרענן של טעמים ומרקמים.

קרדיט צילום: גל בן-זאב

רשימת חומרים ל-4 מנות:

12 תאנים בשלות ויפות

100 גרם מרציפן משובח

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות סוכר דמררה

4 כפות סירופ רוזטה

גרידת ליים

חופן עליי נענע טריים

חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
  2. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
  4. צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
  5. מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.

בתאבון!

המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

זמן קריאה – "חיוניות יום – יומית" להפוך לחצים לכוח מעצים, מאת ד"ר סמנתה בורדמן…

הספר "חיוניות יום – יומית", מאת ד"ר סמנתה בורדמן, חלק מסדרת הספרים המצויינת של חיים נכון, מהוצאת מטר, הספר מלמד את הקוראים איך להפוך לחצים לכוח מעצים, רובנו חווים ימים עמוסים עם מטלות רבות, ובתוך העומס הזה, ניתן להגיע לחיוניות ופעילות אשר תגרום לנו לעוצמות של סיפוק ואושר פנימי, מומלץ לקרוא את הספר ולהגביר את החיוניות שלנו, ולחוות רגעים עם משמעות, ופחות תסכול ומחשבות שליליות, בהחלט אהבתי ואני ממליצה.

הפסיכיאטרית ד"ר סמנתה בורדמן מגלה כיצד נוכל למצוא כוחות בתוך השגרה המלחיצה ולהפוך ימים עמוסים לימים מספקים יותר. היא מסתמכת על מחקרים מדעיים ועל ניסיונה הקליני כדי לחלוק עם הקוראים אסטרטגיות לטיפוח חיוניות – התחושה החיובית של מרץ ורעננות ששוכנת בלב הרווחה הנפשית ומהווה את הבסיס ליום מוצלח.

חיוניות מגבירה פרודוקטיביות, עוזרת לעבד רגשות שליליים, להתגבר על מטרדים וקשיים יום־יומיים, ולהגיב מתוך גמישות וחוזק במקום להיכנע לפחדים ולמחשבות טורדניות. ד"ר בורדמן מסבירה את שלוש הפעולות המרכזיות שמהן תשאבו חיוניות, התרוממות רוח ותחזקו סיבולת רגשית הן:

חיבור בעל משמעות עם אנשים אחרים, כגון להקדיש זמן קבוע לארוחה עם המשפחה או עם חברים ללא הסחות דעת

עיסוק בפעילויות ובחוויות שמאתגרות אתכם, כגון לקחת קורס דיבור בפני קהל או להתנדב להגיש מצגת בעבודה

תרומה למשהו מעבר לעצמכם, כגון התנדבות בקהילה המקומית שלכם

בין שגילכם 20 או 80, "חיוניות יום־יומית" יספק לכם את הכלים לזהות את רגעי החיוניות בחייכם, לפתח אותם ולהיעזר בהם כיסודות לחיים של לבלוב ושגשוג.

"אם אתם מדוכאים, שחוקים או תקועים במקום, הספר הזה שופע וגדוש רעיונות מעשיים – ואפילו אם אתם בתנופת שגשוג, תמצאו בו שפע של תזכורות מועילות לדברים שיעזרו לכם להישאר נמרצים ומרוצים".

אדם גרנט, מחבר רב המכר תחשבו שוב (בעברית בהוצאת מטר)

"ספר עתיר תובנות, אינטימי וקריא להפליא, שבו סמנתה בורדמן ממחישה ומרחיבה את הדינמיקות של פסיכולוגיה חיובית, כדי ללמד אותנו כיצד לבנות מחדש את חיינו ולהעשיר אותם בחדווה… קריאת חובה לכל מי שמחפש משמעות וסיפוק בחייו. זהו ספר נחוץ שכתוב בחן, בסגנון מקסים, ומעל הכול בחמלה נוגעת ללב".

אנדרו סולומון, פרופסור לפסיכולוגיה ומחבר רב המכר רחוק מהעץ (בעברית בהוצאת מטר)

ד"ר סמנתה בורדמן, היא מנחה קלינית בפסיכאטריה ופסיכאטרית מומחית במכללה הרפאוית וייל קורנל, בעלת תואר ראשון מאוניברסיטת הרווארד, הוסמכה לרפואה בבית ספר לרפואה וייל קורנל ובעלת תואר בפסיכולוגיה חיובית יישומית מאוניברסיטת פנסילבניה.

הספר: "חיוניות יום -יומית"

מאת: ד"ר סמנתה בורדמן

מטר הוצאה לאור

תרגום: אסף כהן

עריכת התרגום: רותי חזנוביץ

109 ש"ח, 302 עמודים

תכירו את סדרת סיקלפאט – סדרת SOS טיפולית לכל המשפחה, חובה בכל בית

חברת אוון מציגה את סדרת סיקלפאט,

מוצרי SOS טיפוליים אשר מותאמים לתינוקות, ילדים ומבוגרים, לטיפול בעור פגוע ומגורה, אני משתמשת בהרבה מוצרי טיפוח של חברת אוון המעולה, ומאוד מרוצה מהאיכות והתוצאות מהשימוש במוצרים, לאחרונה העור שלי מפתח אדמומיות והמוצרים החדשים של אוון, מעולים לטיפול בעור פגוע ומגורה, ובכלל לעור עדין, לדעתי חשוב שהם יהיו בכל בית, כי הם מאוד מסייעים לכל המשפחה, מתינוקות עד מבוגרים, והם גם מאוד איכותיים.

אוון סיקלפאט+ קרם משקם ומטפל בעור פגוע ומגורה

אוון סיקלפאט+  קרם משקם ומטפל בעור פגוע ומגורה.

מתאים לתינוקות, ילדים ומבוגרים. ללא בישום, היפואלרגני.

מיועד לגירויים בעור הפנים והגוף, סביב הפה והאף, באיזורים אינטימיים חיצוניים, לאחר גילוח/הסרת שיער, לאחר הסרת שיער בלייזר, לפגיעות ולפציעות (עור שלם בלבד) בעור, לאחר פרוצדורות דרמטולוגיות, לתפרחת חיתולים, לאדמומיות לאחר חשיפה לשמש.

מאיץ תהליך שיקום טבעי של העור הודות ל- 3 מרכיבים פעילים:

C+ -Restore * פטנט* חדשני שפותח ע"י מחלקת המו"פ של חברת התרופות פייר פברה המאיץ את תהליך השיקום הטבעי של העור.

עשיר במים טרמליים ממעיינות AVENE בצרפת המרגיעים גירויים בעור

קופר וזינק סולפט

מחיר לצרכן: 69.90 ₪ עבור 40 מ"ל, 109.90 ₪ עבור 100 מ"ל

אוון סיקלפאט ג׳ל

סיקלפאט ג׳ל הינו ג'ל ניקוי לעור רגיש ומגורה המסייע בהפחתת תחושת אי נוחות בעור. לשימוש בעור הפנים, הגוף, הקרקפת ולאזורים אינטימיים חיצוניים. מנקה אזורים מגורים ואינו מייבש את העור. מרגיע את העור ומפחית תחושות אי נוחות.

מרגיע את העור ומפחית תחושות אי נוחות הודות לשלושה מרכיבים פעילים:

Restore- + C

תרכובת קופר-זינק (נחושת-אבץ)

מועשר במים טרמליים ממעיינות AVENE בצרפת המרגיעים את העור.

מחיר לצרכן: 99.00 ש"ח

מוצרי אוון ניתן להשיג בבתי המרקחת הפרטיים וברשתות הפארם

אודות Avène

Avène הינו מותג דרמו קוסמטי מוביל ומבוסס מחקרית לטיפול בעור רגיש המיוצר על ידי חברת התרופות הצרפתית פייר פאברה. מוצרי Avène מבוססים על המים הטרמליים שנשאבים ישירות ממעיינות Avène בצרפת.

המים הטרמליים של Avène נשאבים בתהליך סטרילי, ישירות ממי המעיין, הם מכילים סיליקה וכן עשירים במינרלים ויסודות קורט.

במים שוכנת מיקרופלורה ייחודית ועתיקה בשם Aqua Dolomiae המייצרת את החומרים הפעילים הנמצאים במי המעיינות הטרמליים של Avène.

המים הייחודיים של Avène נחקרו במעל ל-150 מחקרים שונים ונמצא כי הם מרגיעים גירויים, אנטי דלקתיים ומרככים את העור .מוצרי Avène פותחו במעבדות המחקר והפיתוח של חברת התרופות פייר פאברה והם מיוצרים תחת סטנדרטיים קפדניים ועוברים מבחני יעילות עם בקרה דרמטולוגית.

מותג Avène מציע מגוון רחב של מוצרים לטיפול בעור רגיש ובבעיות עור שונות, כגון פצעונים, שיקום העור, וכדומה, וכמובן מוצרי ההגנה משמש המפורסמים שלו.

זמן קריאה – "מתנת הריפוי השמאני" לגלות את הכוחות החבויים בך לשינוי המציאות מאת יצחק בארי…

הספר הרוחני "מתנת הריפוי השמאני" מאת יצחק בארי, מאפשר לכל אדם לגלות את הכוחות החבויים בו לשינוי מציאות חייו, אני מאוד מאמינה שבכל אחד מאיתנו טמון פנימי רב, ולעיתים החיים מביאים אותנו להתפקחות וגם לשיעורים שאינם שפוטים עבורנו, וכדאי להתעורר רגע לפני, ולא כאשר אין הרבה ברירות ואנו חייבים לשנות את מציאות חיינו, ידע והבנה פנימית זה כח, חשוב להסתכל על המשמעות של החיים שלנו, ולחיות אותם במיטבם, בהחלט ספר חשוב עם הרבה תובנות, והסתכלות שונה על עצמנו ועל האישיות הפנימית שלנו, שחשוב מאוד גם לתת לה תשומת לב ולא רק לחיים החיצוניים.

לכל אחד ואחת מאיתנו יש כוחות נסתרים, מופלאים ושמאניים. הם יכולים להתגלות ללא הכנה ובכל גיל, בצורה של חלומות אינטואיטיביים, דז’ה וו, חזיונות ספונטניים וחוויות חוץ-גופיות. רובנו מתעלמים מחוויות אלו – אולי מחשש להיחשב לא נורמליים – אך אימוץ המתנות הללו יכול לשחרר את הפוטנציאל השמאני החבוי בנו, ולהעניק לנו את הכוח לשנות את עצמנו ואת העולם שסביבנו.

יצחק בארי, בעבר קיבוצניק אתאיסט וספקן שהפך למרפא שמאני מוערך ברחבי העולם, מסביר באמצעות סיפוריו האישיים כיצד הובילה אותו שרשרת של אירועים מופלאים לסדנת השמאניזם הראשונה שלו עם מייקל הארנר, חוקר ומורה ידוע לשמאניזם. מה שהתחיל בסדנה המשיך במסע קסום לאקוודור עם ג'ון פרקינס לצורך עבודה עם מרפאים ילידים באמזונס, והסתיים בקבלה עצמית מפתיעה.

בארי משתף בחוויותיו בטקסי האיוואסקה באמזונס, בטקסי ריפוי בהרי האנדים, במסרים מעוזריו הרוחניים, בחלומות וחזיונות שניבאו אירועים עתידיים ובתצפיות הולוגרפיות של גלגולים קודמים וישויות רוחניות, שליליות וחיוביות כאחת. הוא מפרט את אופן הטיפול השמאני שלו, שעובר דרך מחלות רוחניות, רגשיות ופיזיות באמצעות קריאת נרות וראייה מרחוק. כמו כן, הוא מתאר כיצד סייע לאנשים לתקשר עם יקיריהם שנפטרו ומשתף סיפורים עוצמתיים של החזרת חלקי נשמה במהלך מסעות שמאניים לעולמות אחרים.

באמצעות סיפוריו האותנטיים חושף בארי שלמעשה בכולנו נטועים יסודות שמאניים, ועל ידי שיקום האינטואיציה הטבעית שלנו ופיתוח אמון בכוחות הפנימיים שלנו, כל אחד מאיתנו יכול להתחבר לאחדות של הטבע, שם נמצא כל הידע הדרוש לנו לריפוי וצמיחה.

יצחק בארי הוא מורה לשמאניזם בעל שם עולמי, מרצה מבוקש ומטפל במסורות הקצ'ואה של הרי האנדים ושבטי האמזונס בברזיל ואקוודור, שבהן הוסמך בעשורים האחרונים. מאז 1995 הוא מגשר בין תורתם של מוריו הילידים והמערביים לבין הידע המערבי המודרני, ומקדיש את עצמו לטיפוח דור חדש של מטפלים. יצחק בארי הוא מחזיק פרס "שגריר השלום" מאת הפדרציה לשלום עולמי, וכתביו השונים התפרסמו בפלטפורמות בינלאומיות בולטות, לרבות בניו יורק טיימס. הוא כתב שלושה ספרים נוספים שזכו לביקורות נלהבות מקוראים מכל רחבי העולם. ספרו זה הוא הראשון שרואה אור בעברית.

"יצירה מופלאה ומעוררת השראה. בארי הוא שמאן מודרני שחושף בפנינו את נופי הנשמה בדרך עמוקה שמובילה לשינוי אמיתי. קראו את הספר הזה!" – ד"ר אלברטו וילולדו, מומחה ומוביל דעה עולמי בתחומי הרפואה האלטרנטיבית והלימודים השמאניים, מחבר רבי המכר Shaman, Healer, Sage ו-One Spirit Medicine

הספר: מתנת הריפוי השמאני

מאת: יצחק בארי

264 עמודים, 98 ש"ח

ז'אנר: רוחניות

הוצאה לאור: פוקוס ספרים לבריאות

יום שני, 6 בינואר 2025

חגיגת מתכונים מסורתית עם "אחוה" חברת "אחוה" מגישה לרגל החורף סלט מפנק עשיר ברכיבים תזונתיים: סלט סביח עם טחינה מסורתית

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל החורף  מתכון עם גרסה מקורית וטעימה למנה האהובה: סלט סביח עם טחינה מסורתית. המתכון קל להכנה, עשיר בירקות צלויים וטריים המוגשים עם גרגירי חומוס וביצים קשות ומעל הכל, טחינה קטיפתית בנדיבות. השימוש במתכון בטחינה גולמית חדשה של אחוה, באיכות פרמיום, המיוצרת בשיטה מסורתית בטחינה דקה ובמליחות מעודנת ובעלת מרקם וטעם של הטחינות המסורתיות.

קרדיט צילום: הדס ניצן

בתיאבון!

מצרכים (למנה זוגית):

1 חציל אחד בינוני חתוך לטבעות

1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים

2 ביצים קשות חתוכות לרבעים

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

5 כפות טחינה מסורתית של "אחוה"

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

2-3 מלפפונים חמוצים פרוסים לפרוסות

1/4 פלפל אדום חתוך לקוביות

1/4 פלפל כתום חתוך לקוביות

1/4 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פיתה חתוכה לרצועות

צרור עלי רוקט/ פטרוזיליה

1/4 כוס שמן זית להברשת הירקות והפיתה

אופן ההכנה:

  1. מברישים את טבעות החציל ופרחי הכרובית בשמן זית ומכניסים לקלייה בתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
  2. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, מברישים את רצועות הפיתות ומכניסים לקלייה עד שהן מזהיבות.
  3. מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי הרוקט/ פטרוזיליה בקערה שטוחה, מפזרים מעל את גרגרי החומוס ופרחי הכרובית, מניחים את פרוסות החציל, הביצים הקשות ופרוסות המלפפון החמוץ.
  4. מערבבים את קוביות הפלפל הצבעוניות עם קוביות הבצל הסגול ומפזרים מעל ומעליהן מניחים את רצועות הפיתה הקלויה.
  5. מכינים את הטחינה: 5 כפות טחינה מסורתית מדוללת במים, עם מעט לימון ומלח לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי.
  6. מוזגים את הטחינה בנדיבות מעל הסלט, מערבבים ומגישים.

 

יום ראשון, 5 בינואר 2025

לכבוד יום השעועית העולמי: ראגו שעועית לבנה עם שלל פטריות, סלרי ובצלים מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם

ב-6 בינואר מציינים ברחבי העולם את יום השעועית העולמי – הזדמנות נהדרת להכיר את האיכויות המגוונות של הקטנייה העשירה והמזינה הזו. לכבוד היום המיוחד, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה המוביל סולתם, מגישים מתכון ייחודי לראגו שעועית לבנה, שמשלב טעמים עמוקים של פטריות, סלרי ובצלים. מנה חורפית מושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית מפנקת, שמדגישה את הפשטות והעושר שבחומרי גלם טבעיים.

קרדיט צילום: גל בן-זאב

רשימת מצרכים:

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

4 כפות שמן זית

1  סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

1  חב' פטריות שי-מג'י

1 חב' פטריות מיובשות

1  בצל קטן חתוך לרצועות

1/2  כרישה פרוסה לרצועות (החלק הלבן בלבד)

2  ענפי סלרי אמריקאי קצוצים

2 כפות סילאן

2  כפות רוטב סויה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

חופן בצל ירוק קצוץ

חופן עליי סלרי צעירים

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפטריות המיובשות ב2/3 כוס מים רותחים
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל, הסלרי והכרישה.
  3. מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים ושומרים את הנוזלים.
  4. באותו סיר מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומזהיבים את פטריות השמפיניון והשי-מג'י. מוסיפים פטריות מיובשות, מיצים יחדיו.
  5. מחזירים לסיר עם הפטריות את הבצלים, מוסיפים את השעועית ומערבבים יחדיו על להבה גבוהה.
  6. מערבבים ½ כוס נוזלי פטריות מיובשות, סילאן וסויה. מתבלים את התבשיל ברוטב לפי הטעם.
  7. מתקנים תיבול ומגישים חם בעיטור בצל ירוק וסלרי.

בתאבון!

המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

 

זמן קריאה – "חסרת תקנה" מאת שרה גודמן קונפיני….

הספר "חסרת תקנה" מאת שרה גודמן קונפיני, מלברת רב המכר "אל תשכחי לכתוב", זהו ספרה השני, ספר מקסים עם סיפור נוגע ללב, סיפור על שברון ואכזבה, והזדמנות ותקווה חדשה, גם כאשר נראה שנמצאים בשבר גדול, יש תקווה והזדמנות לחיים מאושרים, וזמנים מפתיעים, האושר נמצא בכל מקום, רק צריך לפעול באומץ ולהתחבר לחיים במלוא עוצמתם וההפתעות אשר הם מביאים, בהחלט ספר מומלץ.

חסרת תקנה הוא רומן מרומם נפש מאת מחברת רב־המכר 'אל תשכחי לכתוב', על אודות סודות, לבבות שבורים ומשפחה יהודית אחת

רומן בלתי נשכח החוגג את כוחן של מערכות יחסים ואת כוחה של הרוח האנושית

"כל כך טוב. כל כך חכם. כל כך מעצים, מלא בתובנות ובאהבה אמיתית"  – Goodreads

בעלה של ג'נה שפירו מודיע לה שהוא רוצה להתגרש, אחרי ארבע שנות נישואים. ג'נה ההמומה מסכימה להתלוות לסבתה האקסצנטרית אוולין במסע שורשים לעיירת חוף במסצ'וסטס, כור המחצבה של ההיסטוריה המשפחתית.

בדרכים, אוולין מספרת לג'נה על רומן נעורים שהתרחש לפני יותר משבעים שנה ושינה את מהלך חייה באופן דרמטי. היא אמנם מתעקשת שהחזרה לעיירת הולדתה לא קשורה לכל זה – אבל לא מפסיקה לדבר על טוני, אהבתה הראשונה והבלתי נשכחת.

עם הגעתן, ג'נה פוגשת את ג'ו, הנכד הרגיש של אחיו של טוני. החברות החדשה ואוויר הים הרענן מעניקים לה את הביטחון והמרחק שהיתה זקוקה להם על מנת להתחיל להתמודד עם התפוררות נישואיה ולשים את הכאב מאחור. בשעה שהסודות מעברה של אוולין נחשפים, ג'נה מגלה צד חדש של סבתה, ושלה עצמה, שמעולם לא היתה מודעת לקיומו, ולומדת שהאפשרויות להחלמה יכולות לצוץ ברגעים הכי לא צפויים בחיים.

שרה גודמן קונפינו היתה מורה לספרות ועיתונות בבית ספר תיכון אך פרשה מהוראה על מנת להתמסר לכתיבה. היא מתגוררת במרילנד עם בעלה, שני ילדיהם ושני כלבי שנאוצר קטנטנים. ספרה "אל תשכחי לכתוב" (פן וידיעות ספרים, 2023) זכה לשבחים רבים והיה לרב-מכר. חסרת תקנה הוא ספרה השני שמתורגם לעברית.

הספר: "חסרת תקנה"

מאת: שרה גודמן קונפיני

פן הוצאה לאור וידיעות ספרים

407 עמודים, 98 ש"ח

תרגום מאנגלית: רחל פן

 

כל מה שרצית לדעת על משפחת הדלועים מאת ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc ראשית בחלי ממן

משפחת הדלועים – משפחה שכזאת

מאת ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc ראשית בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

משפחת הדלועים כוללת בתוכה מגוון רחב של חברים מוכרים: מלון, אבטיח, מלפפון, קישוא והדלעות השונות. זו היא משפחת צמחים בעלי ירקות ופירות השכיחה בתזונה האנושית כבר אלפי שנים ותועדו ביבשות שונות כמזון שבוית למאכל ופירותיו שימשו ככלי אחסון. במטבח העולמי בכלל והישראלי בפרט, ניתן למצוא שילוב של פירות משפחת הדלועים במתכונים רבים.

אומנם ירקות אלו הם משפחה אחת אך יש הבדל בערכים התזונתיים בין חברי המשפחה. המלון והאבטיח עשירים בסוכר ועל כן בערך התזונתי שלהם נחשבים כפירות, המלפפון והקישואים עם גווני הירוק השונים שלהם מכילים כמות פחמימות וקלוריות קטנה יחסית על כן מבחינת הערך התזונתי נחשבים כירקות. לעומתם, למגוון הדלעות הקיים, יש כמות פחמימות משתנה וערכים קלוריים שונים, בהתאם לסוג הדלעת וחשוב להכירם:

הדלעת הנפוצה ביותר היא דלעת השדה,  שמפאת גודלה נמכרת כפרוסות ארוזות, אותה אנו מכירים ממתכונים אהובים כמו במרק של הקוסקוס, מרק דלעת ובלביבות ירק. פרט לה, ניתן למצוא בשווקים דלעות נוספות קטנות יותר:

דלורית, הנראית כמו אגרטל אובלי קדמוני, לדלעת הערמונים מבנה כדורי וקליפה קשה בעלת צבע ירוק כהה ודלעת ספגטי הנראית כמו מלון.

ניתן לציין כמה ערכים תזונתיים שנמצאו בדלעות השונות:

דלעת השדה מכילה פחות פחמימות לעומת הדלעות האחרות. היא מכילה כ 6 גרם פחמימה ל 100 גרם לעומת 7 גרם בדלעת ספגטי,  10 גרם בדלעת ערמונים, 12 גרם בדלורית. על כן מתכונים מדלעות אלו מכילים כמות פחמימות לא מבוטלת ועדיף שיהוו את החלק הפחמימתי בארוחה ולא כתחליף דל קלוריות כמו ירקות אחרים כגון קישואים, שעועית ירוקה או כרוב וכו'.  כמו כל פחמימה אחרת, מומלץ לשלב אותן עם ירקות ושומנים בריאים כגון שמן זית, אבוקדו, אגוזים וכו' על מנת למתן בעזרתם את עליית הסוכר בדם המתרחשת אחרי אכילה של פחמימות.

רכיב תזונה חשוב הנמצא בדלעות מגיע מהצבע הכתום. זהו הבטא קרוטן, פיטוכימיקל הנחשב כנוגד חימצון והופך בגוף לויטמין A החיוני לשמירה על בריאות העיניים, לחידוש תאי האפיתל בעור וביעילות פעילותה של מערכת החיסון. הספיגה של בטא קרוטן בגוף משתפרת בנוכחות שומן על כן חשוב לשלב אכילה של ירקות או פירות כתומים יחד אכילה של מזון שומני.

כמות הסיבים התזונתיים בסוגי הדלעת השונים, כמו גם בשאר חברי משפחת הדלועיים, קטנה יחסית. 100 גרם דלעת שדה טרייה מכילה רק כחצי גרם סיבים תזונתיים לעומת 100 גרם גזר טרי המכיל כבר 3 גרם סיבים תזונתיים או 2.5 גרם סיבים ב 100 גרם כרוב טרי.

קל לבשל את כל חברי משפחת הדלועיים. בשל תכולת מים רבה שלהם זמן הבישול קצר, הטעם שלהם נייטרלי וניתן להתאימו למגוון של מתכונים מלוחים או מתוקים. לדלעת הערמונים טעם אגוזי ומרקם קמחי וניתן לאפות אותה כמו שהיא או לחתוך לחצי ולשמש ככלי אכיל בו ניתן לשלב מגוון מילוים. בשר דלעת הספגטי לאחר הבישול הופך להיות במרקם של חוטים על כן ניתן לשלב אותה כתחליף ללא גלוטן ומופחת פחמימות לפסטות שונות.

תכולת העמילן הגבוה בדלעות הקטנות והקליפה העבה מהווים בין היתר יתרון שיש להן והוא אורך חיי המדף שלהן. כל עוד הדלעת נשארה שלמה, הקליפה לא פגומה והגבעול קיים ניתן לשמור אותה למשך שבועות בטמפרטורת חדר רגילה ללא חשיפה לשמש או ללחות. כך ניתן לתזמן את הקנייה שלה בנוחות לעומת ירקות אחרים. דלעת שנחתכה יש כמובן לאחסן במקרר באריזה סגורה ולצרוך תוך כמה ימים.

גרטאן בטטות ודלעת

באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות קלופות
  • 300 גרם דלעת
  • חצי מיכל שמנת לבישול 9%
  • שליש כוס חלב
  • חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
  • שן שום קטנה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון( מערבבים את השמנת עם החלב. מוסיפים את התבלינים ושן שום כתושה. מתקנים תיבול לפי הטעם.

מערבבים בעדינות עם הידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם הרוטב. שומרים מעט מהרוטב בצד. מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים בחום בינוני גבוה כחצי שעה מכוסה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות להזהבה קלה.

דלעת מתובלת אפויה

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים

1  כפית זרעי כוסברה מרוסקים
2  ענפי תימין
1  ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור
2 כפיות שמן

אופן הכנה

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, כך שהתבלינים יצפו את הדלעת היטב. מעבירים לתבנית אפיה ואופים כחצי שעה-שעה, עד שהדלעת שחומה ורכה.

קרדיט מתכונים וצילומים: חלי ממן

 

זמן קריאה – ספר השירים "גלי חלומותי" מאת יהורם גלילי

ספר השירים "גלי חלומותי" מאת יהורם גלילי, משורר וסופר מוכשר, דרך קריאת השירים, מקבלים הצצה למסע בזמן של יהורם גלילי, מתוך תקופות בחייו, ילדות, נעורים ובגרות, וגם את אהבתו ומסירותו לבת זוגו וילדיו, אהבתי לקרוא את השירים ולקבל השראה מהכשרון וההבעה הרגשית העמוקה, בהחלט כל שיר עם היופי שלו, ועם המילים הנוגעות ללב.

מְטוּטֶלֶת חַיַּי נָעָה

בְּקֶצֶב מְטׄרָף

כָּאוֹרְלוֹגִין הַיָּשָׁן שֶבְּבֵית הוֹרַי.

בֵּין דַּפִּים חוּמִים

מִסתְַּתֵּר

יְפִי יַלְדוּתִי

(מתוך השיר "מְטוּטֶלֶת")

סודרים בעולם חסר סדר? כיצד אפשר לתעד את זהותך, כשאתה מתפתח ומשתנה מרגע לרגע? האם אתה משוחרר או לכוד בכבלי הזמן?

הרעב לחוש ברוח החופשית נשלט על ידי הזמן, מוגבל בשל נסיבות שונות, מרוסן בידי החברה ומאופק על ידי האני העצמי, מחלחל לספר זה. אפילו הרחובות מכוונים את הנשמה ולפעמים אף הן את המחבר והן את השירים שבספר.

הסדר הגדול הוא באמצע הספר, המכיל שיר על פעימות לב של עובר.

נְקֻדָּה קְטַנָּה פּוֹעֶמֶת

בְּקֶצֶב הַלֵּב,

מְחַכָּה עַד לְבוֹא

צִירֵי הַכְּאֵב.

(מתוך השיר "נקודה של כאב")

לכל אורך הספר קיימת מודעות לסדר ולשינוי, המהווה נושא חשוב בשירים שבו. כך למשל השיר "סיפור חיים" מתאר את מצב הקורא, שבו הוא שרוי.

דַּפֵּי חַיֶּיךָ כְּבָר

פְּתוּחִים לִרְוָחָה,

נִשְמָתְךָ מְפַזֶּרֶת בֵּינֵיהֶם

פְּתִיתֵי זִכְרוֹנוֹת.

פרופ' קרן אלקלעי-גוט, סופרת, משוררת ויו"ר אגודת הסופרים כותבי האנגלית בישראל

יהורם גלילי, משורר, סופר, עורך ספרותי ולשוני ומו"ל, כותב שירים וסיפורים קצרים מאז כיתה א'. צילומים אומנותיים שצילם ואיורים של האמניות גבי קזן ומיטרה אריאלי בשילוב שירים ייחודיים, הפורטים על נימי הנפש, הוצגו ומוצגים בגלריות רבות בישראל, כולל ברוצ'סטר שבמדינת ניו-יורק.

בשנת 2017 זכה שירו "פוטו מלחמה" במקום הראשון בתחרות שירה של "ביטאון שירה". שירו "מטמורפוזה" זכה בציון לשבח בתחרות "איך שיר נולד". בשנת 2007 זכה סיפור קצר שלו, "רומן עם מחבל", בפרס לעידוד היצירה בתחרות "ניצני פרוזה" במודיעין.

ספרו "פוטו מלחמה" (הוצאת ארגמן מיטב) זכה במענק מטעם הקרן לקידום היוצר והיצירה הישראלית של אקו"ם. ספר זה, "גלי חלומותי", זכה במענק מטעם הקרן ע"ש יצחק לייב ורחל גולדברג, הקרן הקימת לישראל.

ספר השירה: גלי חלומותי

מאת: יהורם גלילי

הוצאת כתב

כריכה רכה

86 עמודים, 68 ש"ח