יש רגעים במטבח שמצליחים ללכוד בתוכם את כל הפשטות והאלגנטיות של חומרי גלם משובחים. כזה הוא הגאלט אגסים של השף גיל אבירם – קינוח כפרי במראהו, אך עשיר בטעמים ובניחוחות שמשלבים מתיקות עדינה של אגסים בשלים עם עושר ארומטי של יין אדום וקינמון. השימוש בבצק פריך שנאפה עד להזהבה, עוטף את האגסים בצורה חופשית ולא מחייבת, מה שמעניק לקינוח קסם נוסטלגי ותחושה ביתית במיוחד. השילוב בין פריכות הבצק לבין הרכות של האגסים המבושלים יוצר ביס מאוזן ובלתי נשכח, שמתאים לאירוח מרשים או פשוט לפינוק של שבת בבוקר לצד קפה מהביל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה