יום שני, 29 בינואר 2018

תלמה משיקה גרסה חדשה ל'כריות נוגט' עם כ-45% פחות סוכר והטעם נהדר...

בשורה ממש נהדרת מתלמה לכל אוהבי 'כריות נוגט' , גרסה חדשה לכריות נוגט עם כ-45% פחות סוכר המוצר החדש החדש ישווק במקביל למוצר הקיים, כך שכל אחד יכול לבחור איזה דגני בוקר לאכול.

כחלק מ"מהפכת הסוכר" של תלמה, הפחיתה החברה את כמות הסוכר במגוון מוצרי דגני הבוקר של החברה, בהם גם דגני הילדים וזה ממש מבורך, כי דגני הבוקר הם חלק מהיום יום כמעט בכל בית בישראל, אותי הם ממש מצילים כשאני רוצה לאכול ארוחת בוקר קלילה וגם את הילדים תמיד הקפדתי שיאכלו משהו קטן לפני היציאה לבית הספר, כי התחלת הבוקר עם אנרגיה זה ממש חשוב, וגם לפני מבחנים לאכול משהו מתוק זה ממש תורם.

ארנון שפירא, סמנכ"ל שיווק יוניליוור: "מהפכת הפחתת הסוכר בדגני הבוקר של תלמה היא חלק ממהלך אסטרטגי רחב שיוניליוור ישראל מובילה כבר שנים רבות, במסגרתו, שיפרנו ואנו ממשיכים לשפר באופן דרמטי את הערכים התזונתיים של המוצרים שלנו.
כריות נוגט הוא מוצר פופולארי ואהוב ביותר, הנצרך לעיתים קרובות כחטיף,לכן החליטו בתלמה להמשיך להציע את המוצר הקיים, ובמקביל להשיק אלטרנטיבה עם כמות סוכר נמוכה משמעותית".
לאחר שטעמתי את כריות נוגט החדשות עם הפחתת סוכר של 45%, אני חייבת לציין שממש אהבתי, כיף לאכול את הכריות נוגט ככה כסתם נשנוש שממהרים בבוקר,

מזגתי חלב לקערת הכריות נוגט וממש התפנקתי מעבר לכך שהן היו ממש טעימות עם מילוי הנוגט שאני כל כך אוהבת, המתיקות הייתה נהדרת וממש לא הורגשה הפחתת הסוכר, כך לדעתי הילדים מאד יאהבו ויוכלו בכיף.

תלמה מבית יוניליוור, מובילת שוק הדגנים בישראל, משיקה גרסה נוספת למוצר הפופולרי 'כריות נוגט', המכילה כמות סוכר פחותה בכ-45% ביחס למוצר 'כריות נוגט' הקיים, 'כריות נוגט' החדש מכיל כ-20.5 גרם סוכר ל 100 גרם, זאת לעומת כ-39.5 גרם סוכר ל-100 גרם במוצר הרגיל. 'כריות נוגט' החדש ישווק במקביל ל'כריות נוגט' הקיים ולא יחליף אותו,בהתאם למדיניות השקיפות של החברה, יסומנו מספר כפיות הסוכר למנה (ככפית ורבע) באמצעות אייקון בולט בחזית האריזה.
תלמה השיקה את 'כריות נוגט' החדש כחלק מ"מהפכת הסוכר" עליה הכריזה החברה בשנת 2016, שכללה לצד התחייבות להמשך הפחתת סוכר בדגני הבוקר גם את סימון תכולת הסוכר בחזית האריזה. בזאת, תלמה היתה החברה הראשונה בעולם שהחלה לסמן את כמות הסוכר באייקונים של כפיות בחזית האריזה. את תהליך הפחתת הסוכר בדגני הבוקר החלה תלמה כבר בשנת 2010, באופן הדרגתי לאורך השנים, וזאת במטרה לאפשר לצרכנים להתרגל לשינויים בטעמים ובכך לצרוך פחות סוכר בארוחת הבוקר שלהם. בקטגוריית דגני הבוקר לילדים של החברה, בוצעה הפחתה כוללת של עשרות אחוזים מכמות הסוכר המקורית, כאשר בשנת 2017 לבדה ההפחתות בדגני הילדים השונים נעות בין 27%-7%.
'כריות נוגט' החדש, שפיתוחו ארך למעלה משנה, מכיל 19 גרם פחות סוכר ל-100 גרם לעומת 'כריות נוגט' הקיים, וכדי לשמור על טעם ומרקם איכותיים, פותח המוצר מחדש וערכי השומנים והחלבונים בו השתנו. כך, כמות השומן הרווי, שמקורו בקרם הנוגט, עלתה בפחות מ-2 גרם ל-100 גרם, כאשר המוצר החדש עומד כבר היום בכמות המומלצת לשומן רווי עפ"י תקנות משרד הבריאות הצפויות להיכנס לתוקף בשנת 2020. ל'כריות נוגט' החדש אף הוספו כ-2 גרם חלבון, וכלל שינויים אלו העלו את הערך הקלורי ל-100 גרם בכ-32 קלוריות (לעומת המוצר הקיים).
תלמה מחויבת להמשך תהליך הפחתת הסוכר בדגני הבוקר גם בשנים הקרובות, בהתאם לתקנות משרד הבריאות שייכנסו לתוקפן בשנת 2020. עד סוף הרבעון הראשון של 2018 כל דגני הבוקר של תלמה (למעט מספר מוצרים מסדרת כריות) יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה (30 גרם) בלבד. בהשוואה ל-2012, כבר היום ניתן ליהנות משוגי, המכיל כ- 34% פחות סוכר, קוקומן כדורים, המכיל כ- 40% פחות סוכר וברנפלקס, המכיל כ- 15% פחות סוכר. במקביל לתהליך הפחתות הסוכר, השיקה תלמה מאז 2012 מספר מוצרים חדשים עם רמת סוכר נמוכה, בהם קורנפלקס אלופים מלא, אלופים ריבועים, ברנפלקס ריבועים וברנפלקס אקסטרא פייבר.
סימון אייקון הכפית בחזית האריזה מתייחס לסך הסוכרים במנה ולא רק לסוכר המוסף, כשבחזית אריזות דגני הבוקר מסומנים גם רכיבים חיוניים, כגון סיבים תזונתיים ודגנים מלאים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה