יום שני, 2 בנובמבר 2015

"חוות תקוע" משווקת שורש ג'ינג'ר טרי, העשיר בסגולות רפואיות ומתאים לתיבול מגוון תבשילים

ג'ינג'ר משורש טרי הינו מוצר חובה אצלי במקפיא,אני מקלפת פורסות לפרוסות,ומשאירה גם שלם ובכל עת יש לי את הצמח הכל כך עשיר בסגולות רפואיות.
אני משתמשת בו לתיבול אוכל סיני ומוקפצים,מוסיפה למרק,מוסיפה לכוס תה לחיזוק הגוף בחורף,כמו שאמרתי מוצר חובה בכל בית, גם כשחולים ממש מחזק את הגוף,תרופת פלא טבעית.
חוות תקוע ידועה במוצרים המעולים שלה פטריות וירקות מיוחדים, והפעם היא משווקת שורש ג'ינג'ר טרי,לקראת עונת החורף,צמח הג'ינג'ר ידוע בסגולותיו הרפואיות הרבות,ובמיוחד בהתמודדות עם מחלות החורף.


אני נזכרת כשהייתי בהריון סבלתי מבחילות קשות,והג'ינג'ר הציל אותי,נהניתי להריח אותו ולעסתי ולאט לאט הבחילה עברה פשוט פלא לבחילות.
טל בן דוד, נטורופתית, יועצת ל"חוות תקוע", מציינת כי הג'ינג'ר נחשב לתבלין עתיק יומין שמקורו בדרום מזרח אסיה, הידוע בסגולותיו לפי הרפואה הטבעית, כמשכך כאבי בטן, מסייע להורדת חום ולטיפול בהצטננות ושפעת, מקל על בחילות, אנטי דלקתי ועוד. זאת הודות למרכיבים הפעילים שבו - הגי'נג'רולים - שמנים נדיפים מיוחדים האחראים לתכונותיו. לדברי בן דוד, סגולותיו הבריאותיות אף הוכחו במחקרים מדעיים רבים, בהם: יעילותו בחיזוק מערכת החיסון וטיפול בשפעת, הפחתת רמת הדלקת וכאבים במצבים של דלקת מפרקים, מניעת התפתחות תאים סרטניים במעי הגס וקטילת תאי סרטן בשחלה, וטיפול בבחילות והקאות.
הג'ינג'ר ניחן בארומתיות וחריפות מיוחדים. ניתן לשלב את הג'ינג'ר במגוון מטעמים במטבח - להכנת משקה בריאות עם דבש ולימון, לתיבול תבשילי עוף, דגים ובשר, לתיבול מרקים, תבשילי ירקות, לשלב בקינוחים ועוד.
המלצות לקנייה ואחסון: מומלץ לבחור שורש נוקשה בעל קליפה מתוחה וחלקה. מומלץ לאחסן במקרר, עטוף בנייר מגבת לשמירה על הלחות. ניתן גם להקפיא. בעת הצורך להשתמש בכמות הרצויה ולהחזיר להקפאה.
כשרות: מועצה אזורית גוש עציון והרבנות ירושלים.
מחיר: 10-13 ₪  (משקל: 250 גרם)
להשיג ברשתות השיווק.
למידע נוסף ומתכונים: www.tekoafarms.co.il
הצעות למתכונים:
חליטת בריאות חמה

מצרכים: 3 פרוסות ג'ינג'ר קלוף
2 כפיות לימון
דבש לפי הטעם
אופן הכנה:
שמים את הג'ינג'ר הקלוף בספל ומוזגים מעט מים רותחים. משרים 2-3 דקות לשחרור הטעמים והשמנים הארומתיים. מערבבים קלות, מוסיפים מים רותחים מלוא הכוס ומוסיפים לימון ודבש לפי הטעם.
מרק בניחוח תאילנדי. מאת השף  עופר אסלן

מצרכים:
1 שקית לקט פטריות למרק של חוות תקוע
4 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
4 כוסות ציר עוף/ירקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
חופן נבטים סיניים
3 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית מיץ לימון/ליים
3 כפות שמן (לא זית)
1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה:
משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כחצי שעה.
מטגנים את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר, מוסיפים שאלוט וג'ינג'ר וממשיכים בטיגון עד שגוון השום יהפוך לחום כהה, אך לא שרוף. מוסיפים ציר עוף/ירקות.
מסננים וסוחטים את הפטריות ומוסיפים למרק (שומרים את הנוזל המסונן).
מוסיפים את נוזל הפטריות המסונן ומביאים לרתיחה קלה למספר דקות.
מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם.
מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה