יום חמישי, 16 באפריל 2015

לשחק עם אוכל - יצירת כריכים בריאים וטעימים בשיתוף הילדים..

כהורים אנו מודעים לחשיבות תזונה בריאה בקרב ילדנו ולצערנו מאוד קשה
להרגיל את הילדים לאורח חיים בריא.
נעמי גטניו מנהלת בלוג יצירות האוכל "כן משחקים עם אוכל", עוזרת לנו
ההורים להיות יצירתיים עם הילדים ומלמדת אותנו ליצור אוכל יצירתי במיוחד.
שלל רעיונות ליצירת כריכים לארוחות עם הילדים, תוך שיתופם בהכנת הארוחה.
בתי אהבה את נסיכת הקיץ האינדיאני, והחליטה להכין יצירה משלה.



חשוב לתת לילדים את ההזדמנות ליצור, הם נחשפים לשלל צבעים ומרקמים,
והופכים להיות עצמאיים יותר, וזוהי דרך מצויינת לגרום להם להנות מאוכל בריא.
מצרפת לכם את המתכון של נסיכת הקיץ האינדיאני - זכויות יוצרים נעמי גטניו,



המתכון משלב מוצרי חלב, ורבות מדברים על חשיבות מוצרי החלב בקרב
הילדים, מצרפת כמה ציטוטים חשובים מספרה של אולגה רז, שנקרא ,
"סודות התזונה- המדריך השלם לתזונה נכונה".
1. חלב וגבינה מהווים מעלה מ-50% ממקור הסידן שילדים מקבלים מהמזון
    שהם אוכלים.
2. מוצרי החלב,משלבים בין טעם שילדים אוהבים,לבין רכיבים תזונתיים
    החיוניים לבריאותם, התזונה בגיל הילדות היא מפתח לגדילה
    והתפתחות אופטימלית.
3. הגבינה בדומה לשאר מוצרי החלב, מספקת בנוסף לחלבון איכותי בעל
    ערך תזונתי גבוה גם סידן שחיוני לבריאות העצמות ושלל ויטמנים ומינרלים.
4. חצי גביע לבנה 125 גרם מכיל חלבון כמו בביצה גדולה, סידן כמו
    ב-3 כוסות כרוב ושלל ויטמנים ומינרלים נוספים כמו, ויטמין b12 ,ויטמין a,
    אבץ ומגנזיום.
לסיכום כיף להתנסות חוויה מעשירה ומיוחדת לילדים, מצרפת קישור
לחוברת , משחקים עם אוכל.


http://doula.co.il/files/misc/APlayingWithFood/smiling_plates2_web.pdf


2 תגובות: