יום שני, 2 במאי 2016

במיוחד ליום העצמאות: "חוות תקוע" מציעה לשדרג את מאכלי המנגל במבחר ירקות מיוחדים על האש.....

פטריות מלך היער, כרוב ניצנים ובצלצלי שאלוט ישדרגו כל מנגל של יום העצמאות!
קיבלתי את פטריות מלך היער להתנסות והן בהחלט בשרניות מאוד,נראות כפטריות מאוד מיוחדות,ומוסיפות טעם לשולחן,אני מאוד אוהבת לאכול ירקות צלויים על האש,ומאוד אהבתי את הרעיון של הפטריות גם כתחליף לצמחוניים להנאה מארוחה.


"חוות תקוע" המתמחה בפטריות ובירקות מיוחדים, מציעה לכבוד יום העצמאות מבחר ירקות מיוחדים שיקפיצו כל מנה – בשרית או צמחונית. במגוון הירקות: פטריות מלך היער – בשרניות וטעימות מאוד על האש (מתאימות כתחליף צמחוני לבשר); כרוב ניצנים חגיגי ומיוחד – הכרובונים נוחים לשיפוד ומקבלים טעם ומרקם נהדרים לאחר הצלייה; ובצלצלי שאלוט ארומטיים ומתקתקים המשדרגים כל שיפוד, בשר או ירקות.
כשרות – רבנות ניר עציון. מחירים: מארז פטריות מלך היער – 14 ₪ (ל-150 גרם), כרוב ניצנים: 14 ש"ח (למארז של 350 גרם), בצלצלי שאלוט - 14 ש"ח (ל-350 גרם). להשיג ברשתות השיווק.
שיפודי כרוב ניצנים במרינדת שום וחרדל
מארז (350 ג') כרוב ניצנים
כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כף חרדל דיז'ון
1/2 כפית פפריקה
      מלח ופלפל לפי הטעם
 

אופן ההכנה
מנקים את כרוב הניצנים – מסירים עלים רופפים וקוטמים מעט את הגבעול. שמים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-4-3 דקות. מסירים מהאש, מנקזים ומניחים לצינון.
מוסיפים לסיר שמן זית, שום פפריקה, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים. משפדים וצולים על מנגל חם למשך 10 דקות, 5 דקות מכל צד, או עד לקבלת סימני צלייה.
מרינדה לפטריות מלך היער
מרכיבים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף מים
כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה: קוטמים כחצי ס"מ מרגל הפטרייה ופורסים את כל הפטרייה לאורך – כולל הרגל, בעובי של כ-1 ס"מ.
מכינים מרינדה מכל המרכיבים ומשרים את הפטריות החתוכות כחצי שעה במרינדה. מניחים על האש ומשחימים משני הצדדים.
לפרטים ומתכונים נוספים: www.tekoafarms.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה