מדי שנה אנו מזדרזים לבדוק באיזה תאריך חלים החגים הפעם – מאוחר או מוקדם, בימות חול או בסופי שבוע. השנה חגי ישראל "נופלים" באמצע השבוע ויוצרים תקופה מאתגרת למי מאיתנו המעוניינים לשמור על גזרתם גם בחודש הזה.
כל המעוניין לסגל לעצמו אורח חיים בריא חייב להבין שתירוצים תמיד יש. הבחירה בידינו - האם לדחות את ה"דיאטה" לאחרי החגים ולשלם אולי בעלייה של עוד כמה קילוגרמים או ללמוד לאכול נכון ובשפיות גם בתקופות לא שגרתיות ולחסוך לעצמנו את התסכול שבא אחרי החג בעקבות הקילוגרמים המיותרים.
להלן מספר עצות כיצד נוכל לעבור את החגים בשלום באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא:
• בראש ובראשונה, אל תצומו כל היום לפני ארוחת החג, כדי לא להגיע אליה מורעבים. אכלו ארוחות קטנות ומסודרות במשך היום ושמרו את הארוחה העיקרית לערב. כאשר מגיעים מורעבים לארוחה נתנפל על האוכל ונאכל כמויות גדולות יותר כפיצוי.
• הרשו לעצמכם לטעום מעט מהמאכלים המיוחדים של החג וותרו על המזונות המוכרים שבאים לשולחנכם בארוחות היומיום והשבת. שימו לכם בצלחת את הכמות שאתם רוצים. אם בחרתם לאכול את הפחמימה בצורה של לחם טעים שימו לצד הצלחת את הכמות שאתם רוצים ואל תבצעו כל פעם עוד חתיכה קטנה מהכיכר המרכזית ובמצטבר תאכלו כמות לחם גדולה בלי להבחין.
• וותרו על מזון מטוגן ודאגו שסביבתכם תהיה מלאה בירקות טריים, צלויים ומבושלים. במידה ויתאפשר השנה לארח ולהתארח דאגו להביא איתכם מתכוני ירקות דלים בקלוריות שניתן לשלב אותם בארוחה.
• אכלו לאט, הניחו את הסכין והמזלג מדי פעם ושוחחו עם היושבים לצדכם.
• קומו מן השולחן ועזרו למארחים, למען הרושם הטוב ובעיקר כדי להתרחק מדי פעם מן השולחן. לתחושת השבוע לוקח זמן להתפתח על כן הפסקות קטנות יאפשרו להאריך את משך הארוחה ולאפשר לתחושת השבוע להגיע.
• העדיפו תמיד משקה דל קלוריות או מים במקום משקאות ממותקים. ואם חשקה נפשכם במשקה אלכוהולי, הגבילו למשקה אחד כדי לא לשתות קלוריות סתם.
• נשאר אוכל בסוף הארוחה, תנו לאורחים את השאריות או אכסנו מייד בכלים אטומים, עמוק במקרר ובמקפיא אם ניתן. זכרו – רחוק מהעין, רחוק מהפה...
• נצלו את ימי החג וחול המועד לטיולים, צעדות ופעילויות שאינן קשורות לאוכל. בימים אלו יש אווירת חג, חופש ויציאה משגרה ולכן תכננו עד כמה שניתן את הארוחות, אם בבית ואם בטיול כדי שתוכלו להתארגן עם המזון המתאים לכם.
• למי מכם שחושב שצום יום הכיפורים הוא הזדמנות להוריד את המשקל העודף שצברתם בראש השנה, טעות בידיו. הארוחות הגדולות לפני ואחרי הצום משלימות כמעט לגמרי את החסך הקלורי של יום הצום. ומעבר לכך, צום של יום אחד לא מכניס את הגוף לתהליך של פירוק שומן והשינוי שרואים במשקל הוא בעקבות הירידה בכמות הנוזלים בגוף בשל הצום.
• השנה אנו חוגגים בספטמבר ומזג האוויר מתקרר מעט בהדרגה ומאפשר יותר יציאה לפעילות גופנית בחוץ בשעות יותר מגוונות. אולי הליכה ברגל היא לא הדרך הכי מהירה לשרוף הרבה קלוריות בבת אחת אך מבחינת הירידה במשקל, ההשפעה שלה מצטברת לאורך זמן ותורמת בטווח הארוך להרזיה, ותקופה של חודש בו משלבים 3-4 פעמים בשבוע שעה הליכה בהחלט ישאיר את חותמו על הגוף מבחינת שמירה על המשקל ושיפור בבריאות.
ניתן לסיים את חודש החגים בצורה שונה בלי לעלות במשקל וזה תלוי רק בכם, המעשים שאנו בוחרים לעשות היום משפיעים על ההרגשה שלנו בעתיד. בחרו במעשים שיאפשרו לכם להרגיש בתום החודש הזה תחושת סיפוק והישג.
סלט שומר וקוביות סלמון אפוי בלימון עם רוטב חרדל ודבש
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
• 600 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בגודל 3*3 ס"מ
• 1 לימון חצוי וחתוך לפרוסות דקות
• 1 כוס יין לבן (200 מ"ל)
• 3 יח' שומר חתוך לפרוסות דקות
• 1 בצל אדום חתוך לטבעות קטנות
• 2 כפות עלי כוסברה טריים קצוצים או פטרוזיליה קצוצה
• 1/4 רוטב כוס חרדל ודבש לייט אוסם
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את נתחי הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לפי העדפה. מניחים על כל קובייה פרוסת לימון דקה. יוצקים בתחתית התבנית יין לבן. אופים 10 דק' או עד שהדג מזהיב.
בקערה גדולה מערבבים יחד את השומר, הבצל והכוסברה, מוסיפים רוטב חרדל ודבש לייט ומערבבים היטב. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה ומניחים מעל את נתחי הסלמון האפוי עם הלימון ומגישים.
פלפלים ממולאים בירקות
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
תוספת של ירק מבושל צבעוני ומתובל שניתן לאכול בכייף, דל בקלוריות
6 פלפלים בינוניים בצבעים שונים
מילוי:
קישוא גדול
גזר גדול
סלסלת פטריות שמפיניון
חצי כרובית בינונית
בצל גדול
תבלינים- מלח, פלפל, כמון או ראס אל חנות
לרוטב:
כוס מים רותחים
3 עגבניות מרוסקות או חצי קופסא של עגניות מרוסקות ללא תוספת סוכר
3 כפות רסק עגבניות
2-3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל,5-6 עלי בזיליקום
הכנה:
לטחון את הירקות במעבד מזון למרקם דק – לא לטחון למחית
לסחוט את הנוזלים או להעביר למסננת שנמצאת מעל סיר הבישול להגרת נוזלים (לשמור את נוזלי הירקות שעשירים בויטמינים ומינרלים כחלק מהרוטב לבישול)
לתבל את המילוי בכף רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון או כל תבלין אחר שרוצים
מסירים את הראשים של הפלפלים ומנקים מגרעינים.
מלאים כל פלפל עד הסוף ומסדרים בסיר.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב ושופכים מעל הפלפלים ומבשלים עד לריכוך.
במהלך הבישול יופרשו עוד נוזלים מהירקות, לאדות עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
קרדיט צילום חלי ממן אורן סונגו , קרדיט מתכונים וצילומים חלי ממן, יח"צ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה