מדובר בלחמניות אווריריות, עשירות בטעמים, רכות, נימוחות בפה ומשלבות שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.
המתכון באדיבות: דניאל וגנר @cheffe_vegan Cheffa - קונדיטורית ושוקולטיירית.
קרדיט צילום: דניאל וגנר
מצרכים:
מתכון ל 12 לחמניות בתבנית עגולה קוטר 26-28
500 גרם קמח לבן
כפית קינמון
50 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
60 גרם רסק תפוחים
60 גרם שמן קנולה
30 גרם סילאן
30 גרם מייפל
200 גרם חלב סויה/ שקדים
חצי כפית מלח
לציפוי לפני האפייה:
חלב סויה
סוכר גבישי (אופציונלי)
לציפוי לאחר האפייה:
3 כפות סילאן
3 כפות מים חמים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, קינמון, סוכר ושמרים ומערבבים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים: רסק תפוחים, שמן קנולה, סילאן, מייפל, חלב סויה ומלח ולשים למשך כ 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
3. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה בחוץ (הבצק יחסית דביק בשלב הזה וזה בסדר).
4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים במשקל 70-75 גרם ליחידה.
5. מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה עם מעט מרווחים עם נייר אפייה אקולוגי If You Care, מברישים בחלב סויה ומעבירים להתפחה שניה של כ-40 דקות כשהתבנית מכוסה במגבת.
6. בנתיים מחממים תנור ל 180 מעלות
7. מברישים את הלחמניות שוב בחלב סויה ומפזרים סוכר גבישי אם רוצים. אופים את הלחמניות כ- 30 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום.
8. בנתיים מכינים את הסירופ: מערבבים סילאן עם מים חמים עד לאיחוד
9. כשהלחמניות מוכנות מברישים אותן בסירופ.
הלחמניות במיטבן בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו, ניתן להקפיא אותן בקופסא סגורה עד חודש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה