יום שלישי, 5 בנובמבר 2019

לרגל יום הנאצ'וס הבינלאומי, מציעה חברת "תבואות" להכין נאצ'וס ביתי, מקמח כוסמין לבן אורגני...

לרגל יום הנאצ'וס הבינלאומי, החל ב- 6 לנובמבר, מציעה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, להכין נאצ'וס ביתי, איכותי וטעים מקמח כוסמין לבן אורגני – אותו מלווים במגוון סלסות.

נאצ'וס (Nachos) הוא חטיף מצפון מקסיקו, העשוי מטורטייה מטוגנת המוגשת עם מבחר רטבים וסלסות בהן נהוג לטבול את הנאצ'וס. המנה הקלאסית מורכבת מנאצ'וס ורוטב מגבינת צ'דר ופלפל חלפיניו. ההערכה היא שאת המנה יצר בשנת 1943 מלצר בשם איגנסיו אנאיה, שעבד במסעדה בצפון מדינת קואווילה במקסיקו, קרוב לגבול עם טקסס.
אני מאוד אוהבת נאצ'וס, ועם הקמח כוסמין המשובח של חברת תבואות אין ספק שהנאצ'וס יהיה איכותי וטעים, חברת תבואות בהחלט מביאה קמח נהדר שחשוב שיהיה במזווה, אני משלבת אותו קבוע באפייה, והמאפים יוצאים נהדר.
הקמח כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.
מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
מתכון לנאצ'וס מקמח כוסמין לבן:

נאצ'וס מכינים מטורטייה: המתכון הוא לטורטייה, אותה חותכים לטריזים/משולשים או שוברים, ואז מטגנים או אופים – כדי לקבל נאצ'וס.
טורטייה ביתית מקמח כוסמין לבן (8 טורטיות)
מצרכים:
1+2/3 קמח כוסמין לבן אורגני של "תבואות"
1/2 כפית מלח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית כורכום
3 כפות שמן ענבים או חמאה רכה (לא נוזלית)
1/2 כוס מים חמימים
אופן ההכנה:
להכניס לקערת המיקסר את החומרים היבשים, ולערבב היטב – עם וו לישה -  1/2 – 1 דקה.
מוסיפים את המים והשמן בהדרגה, ומערבלים 3 – 4 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים למשטח עבודה ולשים ביד, עד שהבצק הופך לכדור חלק ורך. על הבצק להיות נעים למגע ומעט דביק. אם הוא עדיין קשה – להוסיף עוד 1 – 2 כפות מים, וללוש עוד דקה.
מכסים במגבת לחה (ללא ניחוח של סבון/מרכך כביסה!), ומניחים למנוחה של 20 דקות.
על משטח עבודה מקומח, מחלקים את כדור הבצק ל-8 חתיכות, שאותן מגלגלים לכדורונים שווים בגודלם. מניחים בצלחת/מגש מקומח, מכסים ומניחים למנוחה של עוד 12 דקות.
מרדדים כל כדורון לטורטייה דקיקה, בעובי של כ-2 מ"מ ובקוטר של כ-20 ס"מ.
מחממים היטב מחבת גדולה וכבדה, על אש גבוהה. לא לשמן.
מניחים בה טורטייה וצורבים 1 – 1.5 דקות, עד שנוצרות בועות, והיא מזהיבה - אך לא נשרפת. להפוך צד ולצרוב עוד כדקה.
להניח בצלחת שעליה מגבת מטבח (נטולת ריח...).
נאצ'וס
כשהטורטיות מוכנות, חותכים כל אחת ל- 12- 16 טריזים/משולשים.
מטגנים את המשולשים בשמן חם, או – מרססים אותם בשמן ומניחים  בתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה, המרוסס גם הוא במעט שמן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-4 דקות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מגישים עם מבחר סלסות ומטבלים: סלסת עגבניות חריפה (או לא), גוואקמולי, מטבלי יוגורט וגבינות ועוד.
צילום מוצר – אייל גרניט
צילום מנה – PIXABAY

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה