יום שבת, 4 ביוני 2016

לכבוד חג השבועות משיקה "הטחנות הגדולות של א"י" אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר....

כל שנה לקראת חג השבועות אני מתכננת איזו עוגת גבינה להכין, ואין לי תמיד רעיונות,אך שמגיע קמח כל כך איכותי וחגיגי עם קופסה מקסימה ומתכונים מיוחדים לחג השבועות ,אז זה בהחלט קל וכיף.
לכבוד חג השבועות, כמו לכל חגי ישראל, משיקה "הטחנות הגדולות של א"י" אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר, בעיצוב רטרו, עם איור מקסים של עוגת גבינה וברכה לחג שבועות שמח! על האריזה גם מתכון של עוגת גבינה חגיגית לכבוד החג.
כמו כן, תשווק "הטחנות הגדולות של א"י" לחג השבועות  מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת בעיצוב חגיגי תואם לאריזת הקמח, לאחסון נוח ופרקטי של קמח לאורך כל השנה,הקופסה ממש יפה ומאוד נוחה לאחסון הקמח על השיש.
אריזת הקמח לחג השבועות נמנית על סדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לחגי ישראל – ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award , לשנת 2015.
מחיר אריזת  קמח לבן בהיר : 5-3 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות. מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או
בטלפון: 04-8672137.
התלהבתי מאוד מהקמח האיכותי והחלטתי להכין ממנו ופל בלגי עבודת בית, את המתכון לקחתי מהאתר של קרין גורן,ואני חייבת לציין שהוא יצא מדהים, תשכחו מלאכול ופל בלגי בחוץ...

למידע נוסף ומתכונים
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

"הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכונים חגיגיים לחג השבועות:
מתכון לעוגת גבינה פירורים בניחוח אקזוטי, המופיע על אריזת הקמח:

אפייה: 10-15 דק', תנור מחומם ל-170 מעלות, תבנית 26
חומרים לתחתית ולפירורים:
340 גר' חמאה בטמפ' החדר
150 גר' ( 3/4כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
420 גר' (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 כפיות תערובת 5 תבלינים סיניים מוכנה (ניתן להחליף בקינמון, אגוז מוסקט, הל ופלפל שחור או כל תבלין אחר)
חומרים לקרם:
225 גר' חמאה רכה
225 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 ביצים L
2 כפות תמצית וניל
3 גביעי שמנת חמוצה
300 גר' גבינת שמנת 5% רכה
1 סלסלה של תותים/דובדבנים טריים ו/או ריבת תותים/דובדבנים עם חתיכות פרי
אופן ההכנה:
תחתית ופירורים: מקרימים חמאה וסוכר במיקסר עד לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק. משטחים על מגש מרופד בנייר פרגמנט ומקררים חצי שעה. מחוררים בעזרת מזלג. אופים 10-15 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
קרם: מערבבים חמאה, סוכר, ביצים ותמצית וניל בקערת מיקסר עד לקבלת קרם אחיד ואוורירי. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים שמנת חמוצה ומקפלים פנימה בעזרת מרית גומי.
הרכבת העוגה: מרפדים תבנית 26 עם תחתית מתפרקת בנייר פרגמנט. מרפדים את צדי התבנית בנייר פרגמנט/שקף להוצאה קלה של העוגה. מפוררים 2/3 מהבצק האפוי, מכסים את תחתית התבנית ומהדקים מעט. יוצקים מעל את קרם הגבינה. מפוררים את שארית הבצק האפוי ומפזרים על הקרם. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים לפחות 6 שעות במקרר. לפני ההגשה מקשטים עם תותים/דובדבנים טריים ו/או ריבה.
מתכון להכנת בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס
תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית אינגליש קייק / עגולה / מרובעת
חומרים
בריוש:
500 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
75 גרם (1/3 כוס + 1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
152 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב, פושר
2 ביצים, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
מלית גבינה:
450 גרם (2 קופסאות) גבינת ריקוטה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף גדושה פודינג וניל
1 כף גדושה קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3/4 כוס כוס מיני שוקולד צ'יפס
2 כפות ליקר שוקולד או קרמל (אופציונלי)

סירופ סוכר:
1 כוס מים
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 לימון
אופן הכנה:
מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה.
מוסיפים חמאה, חלב וביצים ומעבדים כ-3 דק' במהירות נמוכה-בינונית.
מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-6 דק', לקבלת בצק חלק ודביק מעט (אם דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח, אם יבש להוסיף מעט חלב או מים).
מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים במגבת נקייה ולחה ומניחים בצד 45 דק'-שעה לתפיחה.
לאחר תפיחה ראשונה, טופחים קלות על הבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
מערבבים את כל חומרי המלית יחד, שומרים במקרר עד לשימוש (עד 1 יום).
מרדדים את הבצק למלבן. מורחים את מלית הגבינה, מגלגלים לגליל וחותכים לשושנים או לצמה.
מעבירים לתבנית, מורחים בביצה טרופה, מכסים בניילון ומניחים בצד 30-45 דק' לתפיחה שנייה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מורחים בעדינות בביצה טרופה (שוב).
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
מבשלים מים, סוכר ולימון (חצוי) בסיר בינוני, על אש בינונית עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוציאים את הלימון וסוחטים את המיץ לתוך הסירופ.
מוציאים את הבריוש מהתנור ומורחים עליו סירופ סוכר קר.
- ניתן לפזר אבקת סוכר במקום סירופ סוכר לפני ההגשה.
- סירופ חם מורחים על מאפה קר, סירופ קר מורחים על מאפה חם.
למידע נוסף ומתכונים
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
קרדיט צילום: מנחם גרייבסקי,רם נתן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה