יום רביעי, 22 ביוני 2016

"חוות תקוע" מציעה מתכונים עם אנדיב - לקיץ טעים במיוחד!

בקיץ אין לי חשק למאכלים כבדים ואני מעדיפה לאכול הרבה סלטים קיציים ומרעננים,מנות קלילות יותר, האם אתם מכירים את הירק שנקרא אנדיב? אנדיב משווק ע"י "חוות תקוע" המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים.

האנדיב אלגנטי פריך ורענן,ומשתלב נפלא במנות וסלטים קיציים,הוא מוצע בשני מארזים, מארז של אנדיב לבן ומארז של אנדיב אדום,כשמסתכלים על האנדיב אין ספק שהוא נראה אלגנטי ומושך את העין.
האנדיב הוא ירק אירופאי קלאסי בעל פריכות נעימה ומרירות מעודנת. הוא נהדר כבסיס לסלטים טריים עם תוספות כמו אגוזים, גבינות חריפות ופירות, אפוי או צלוי כתוספת ירק לארוחה. כמו כן הודות לצורתו המיוחדת - מעין סירות קטנות, הוא נהדר למילוי ולהגשת מתאבנים אלגנטיים במיוחד.
הכנתי סלט קייצי ומרענן לארוחת הערב בשילוב האנדיב,  ממש טעים,
לאנדיב ערך תזונתי רב, הוא עשיר בוויטמין A ובוויטמין K, במינרלים, בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית.
מחיר: 12-15 ₪ (למשקל של מינימום 220 גרם).
כשר בהשגחת הרבנות גוש עציון.
להשיג ברשתות השיווק, בחנויות הפרטיות ובשווקים.
הצעות למתכונים:
 מאת השף שמעון דהן, מסעדת LIV – מטבח בריא
ראשי אנדיב אפויים עם שום, עשבי תיבול ופרורי לחם

מתכון ל-4 סועדים:
מצרכים:
5 ראשי אנדיב חצויים
3 שיני שום פרוסות
כף עלי תימין
2 כפות שמן זית
2 כפות מי סוכר חום (ממיסים חצי כפית סוכר חום בכף וחצי מים רותחים)
1/2 כוס פירורי לחם
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.
מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים. מברישים אותם במי סוכר, מזלפים שמן זית ומפזרים מעל את שיני השום והתימין. אופים 10-15 דקות עד להשחמה והתרככות קלה. בינתיים מערבבים את פירורי הלחם עם פטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור.
מוציאים את ראשי האנדיב מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פרורי הלחם ומגישים.
סלט אנדיב, כרוב סגול, קינואה ואגוזי מלך ברוטב טחינה-סילאן

מתכון ל- 3 אנשים
מצרכים:
1 ראש אנדיב
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
חופן עלי ארוגולה
1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה
3 כוסות מים חמים
חופן אגוזי מלך קצוצים
תיבול:
2 כפות שמן זית, 1/2 לימון טרי סחוט, קורט מלח ים אטלנטי, קורט פלפל שחור גרוס
רוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כפית סילאן
1/2 לימון טרי סחוט
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים קרים לסמיכות הרצויה
אופן הכנה:
מבשלים את שני סוגי הקינואה בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות, עד שהקינואה רכה, ומצננים.
מכינים את רוטב הטחינה - מערבבים בקערה את כל הרכיבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
מפרידים את עלי האנדיב וחותכים לחצי, לאורך.
מערבבים בקערה את הקינואה, הכרוב הסגול, עלי הארוגולה והאנדיב, ומתבלים.
מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים את אגוזי המלך, מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.
צילום מנות – שרית גופן, סטיילינג – אינה גוטמן
צילום מוצר – חוות תקוע
לפרטים ומתכונים נוספים:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה