יום שני, 13 באפריל 2015

סיור במרכז המבקרים - ברא צמחים

ביום שישי נסעתי לביקור במרכז המבקרים של ברא צמחים ביקנעם עילית.


התרשמתי מהמיקום שטובל בירוק, אוירה רגועה של טבע בשילוב בריאות,
בלב חורש טבעי.
ברא צמחים, חברה המובילה את רפואת הצמחים בארץ.
מעבדת למעלה מ-700 סוגים של צמחים איכותיים,טריים ויבשים,סיניים
ומערביים מכל רחבי העולם.
התחלנו את הסיור בגן הרפואי ראינו איך מגדלים את צמחי המרפא,

מרכז ברא צמחים מתפרס על שטח של 2000 מ"ר ומכיל בתוכו את מפעל
מיצוי הצמחים הגדול בישראל.
כבר מהתבוננות בצמחי המרפא, מהריח והטעם אפשר ללמוד על כל
צמח, וההרגשה נהדרת הטבע במלוא עוצמתו.
מוללתי בידיי את הטימין, הרחתי טעמתי, עצמתי את עיניי וניסיתי לדמיין
איזה ריחות נוספים אני מקבלת, החיבור לצמח ממחיש את הכח הרב
שטמון בו.
לצמח הטימין עלים קטנים,זהו צמח שלא צריך הרבה מים כדי לשרוד,
בעצם זה מלמד אותנו על האופי הייחודי של הצמח.
הידעתם שחליטת צמח הטימין מעולה לוירוסים, ויש בה כח ריפוי אדיר
לגופנו,בצמח הטימין מזיקים אינם פוגעים ,טימין הינו צמח נוגד חיידקים.
בסיור למדתי את התהליך שהצמח עובר ומאוד מרתק לראות את שלבי
עיבוד הצמח עד למוצר הסופי, צפיתי במפעל המיצוי וראיתי הדגמות של
הכנת קפסולות.

השילוב במפעל ברא בין המסורת לידע הטכנולוגי זהו שילוב רב ערך.


צמחי מרפא ידועים בתכונתם עוד מימי קדם ויש להם השפעה מדהימה
על גופנו, מאוד חשוב להקפיד לשמור גם על המערכות הפנימיות,
וגם לשמור על איזון ושלווה פנימית.

אם אתם מגיעים למקום אל תפספו את חנות הקונספט של ברא,
המציעה מגוון מוצרים גדול המבוסס על צמחי מרפא,


מאוד ממליצה להכנס לאתר , מצרפת קישור,
http://www.bara.co.il
התנסתי גם בסדנת בישול בריא שנערכת בברא צמחים בתאום מראש.
מאוד התרשמתי מאופן ההכנה, מהטעם ולמדתי איך אפשר להכין בבית
ממש בקלות מזונות בריאים וטבעיים שתורמים רבות לגופנו.
יגאל קוטין העביר את סדנת בישול בריא, והעביר את החוייה של הכנת
מזון בריא ואת חשיבותו הרבה לגופנו.
מצרפת לכם כמה מתכונים מיוחדים שלמדתי,
ממרח גבינת אגוזי קשיו:
מצרכים:
1.5 כוסות קשיו מושרים ללילה.
1-2 כפות שמרי בירה או כף מיסו לבן.
קורט מלח
1 כף שמן קוקוס
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
לטחון בבלנדר את כל החומרים, להעביר לשק גבינה, לתלות במקום מוצל
בין 12-24 שעות.
להעביר לכלי זכוכית, לשמור במקרר, אפשר להוסיף 2 שיני שום,2 כפות
מיץ לימון,עגבניות מיובשות,בזיליקום,עירית וכל תבלין אחר.
ממרח שעועית לימה:
מצרכים:
3 כוסות של שעועית לימה מושרים לפחות 8 שעות.
3-4 שיני שום או יותר לפי הטעם.
3-4 כפות טחינה
מיץ מלימון שלם
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית כ-40 דקות על אש בינונית עד שהיא מתרככת.
מסננים את המים מהסיר,שומרים את המים וכמה מהשעועיות.,
ומכניסים את השעועית לבלנדר.
תוך כדי טחינה מוסיפים, טחינה,כמון,שום מלח ולימון.
מתקנים תיבול וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם הרצוי.
לקישוט וגם לטעם שופכים מעט ממי הבישול,כמה שעועיות שלמות,פטרוזיליה,
שמן זית ופפריקה.
שקדים מיובשים ברוטב טריאקי:
מצרכים:
כוס רוטב סויה תמרי ללא גלוטן
אפשר לנסות מיסו במקום רוטב סויה.
כוס דבש
כמה כפות של שום
כמה כפות של פלפל צ'ילי קאיין
לערבב הכל.
שקדים מושרים:
להשרות שקדים במים לכמה שעות, לסנן, לערבב עם הרוטב,להכניס לתנור
לחום בינוני.
התוצאה שקדים קלויים ללא פגיעה בערכים התזונתיים טעימים להפליא.
קינוח קקאו:
2 תאנה יבשה/4 תאנים טריות/4 תמרים
2 כפות צימוקים שחורים
2 כפות גוג'י בריס
6 כפות שבבי קקאו
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת צ'ילי חריף
2 כוסות חלב שקדים/אורז/סויה
2 כפות סירופ אגבה/סירופ מייפל
2 כפיות מאקה
אופן ההכנה:
להשרות את התאנים,תמרים,גוג'י, במים לשעה.
לשים את כל המצרכים בבלנדר לערבל הכל.
לחלק למנות ולהקפיא שעה, פשוט מעדן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה