יום שישי, 25 בנובמבר 2016

טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" משיקה קמח כוסמין לבן....

אני מאוד אוהבת להשתמש בקמחים של "הטחנות הגדולות של א"י", יש  להםמגוון קמחים שמתאימים לסוגי אפייה שונים, ויש קמחים שמגיעים באריזות מיוחדות וצבעוניות מיוחדות לחגים, בדרך כלל עם מתכונים בגב האריזה.
לאחרונה קיבלתי להתנסות את קמח הכוסמין הלבן שהשיקו בטחנות הגדולות של א"י, הקמח מיוצר מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה,קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד. טעמו של הקמח עדין ומתקתק יותר משל קמח החיטה, והמאפים המתקבלים ממנו רכים ועדינים.

קמח הכוסמין הלבן מצטרף לסדרת קמחי הכוסמין האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% אורגני, קמח כוסמין מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל"סדרה הבריאה" שפיתחה הטחנה. 
הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" מסבירה את יתרונות הכוסמין: הכוסמין הוא אחד ממיני הדגן המוזכרים במקורות. הוא עשיר בחלבון ובמיוחד בחומצת אמינו מתיונין (החיונית לכבד), הוא קל לעיכול ומכיל מינרלים, כגון - אבץ, מגנזיום, מנגן ונחושת.
המלצות לאפייה: בצק מקמח כוסמין זקוק לזמן לישה וזמן התפחה קצרים יותר מאשר בצק מקמח חיטה לבן. חשוב לא לערבב יותר מדי זמן את תערובת המים והקמח כדי שהבצק לא יתקשה מדי ויישבר באפייה. מומלץ לאפות לחמים מקמח כוסמין לבן בתבנית, כדי לשמור על צורת המאפה הרצויה.
אני הכנתי מהקמח כוסמין, מאפה בטטה עם גבינת כנען, יצא ממש טעים, אפשר להכין אם איזה ירק שאוהבים,קישואים,תרד,ברוקולי,תירס,פטריות ועוד על אותו בסיס של המאפה.

מאפה בטטות וגבינת כנען:
מצרכים:
4 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
25 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
1 חבילה 500 גרם גבינת כנען
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים טרופות
3 כפות קמח כוסמין לבן
1 כפית עלי טימין.
אופן ההכנה:
להקפיץ את קוביות הבטטה עם החמאה כ-5 דקות, להמליח ולפלפל ולהוסיף טימין ואת השום הקצוץ,

לחמם תנור 180 מעלות,ולצנן בינתיים את הבטטות המוכנות, בקערה נפרדת לערבב את שאר המצרכים ולהוסיף שני שליש מכמות הבטטה ולערבב בעדינות,


לשמן תבנית מרובעת, ניתן להוסיף שכבה של פירורי לחם, לשטח את התערובת בתבנית, להוסיף מעל את יתרת הבטטות שנשארה ולהשקיע אותה קצת בתערובת, לאפות כ-50 דקות עד להשחמה, יוצא מדהים.


מוצרי "הטחנות הגדולות של א"י" כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח כוסמין לבן: 15 ש"ח (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
למידע ולמתכונים:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
 
הצעה למתכון: עוגת גזר עסיסית עם סילאן, אגוזי מלך וחמוציות
לאפות בתבנית לב בקוטר 22 ס"מ או בתבנית קוגלהוף, בתנור מחומם ל-180 מעלות
מצרכים:
125 גרם (1 כוס) קמח כוסמין מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן טחון
3 כוסות גזר מגורד (330 גרם – כ-8 גזרים בינוניים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס קוקוס לא ממותק (רצוי טבעי, אפשר להשתמש גם בקוקוס טחון)
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין
90 גרם דבש תמרים (סילאן) טבעי, ללא תוספת סוכר
180 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום
3 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית לב בקוטר 22 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.
שמים בקערה גדולה קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין לבן, אבקת אפייה, מלח, תבלינים, גזר מגורד, אגוזי מלך, חמוציות וקוקוס, ומערבבים היטב.
מערבבים בקערה נפרדת את השמן, דבש התמרים, הסוכר החום והביצים.
מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
יוצקים לתוך תבנית האפייה המרופדת.
אופים 50-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מקררים את העוגה לגמרי לפני ההגשה.
אפשר לקשט באבקת סוכר או בקרם גבינה וקוקוס.

קרם גבינה וקוקוס:
מצרכים:
120 גרם חמאה רכה
225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
480 גרם (4 כוסות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית קוקוס
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
מערבבים את החמאה וגבינת השמנת בקערת מיקסר עם וו הגיטרה.
מוסיפים את אבקת הסוכר.
מוסיפים את התמציות ואת הקוקוס ומערבבים לקבלת קרם אחיד,
מקשטים את העוגה בקרם.
קרדיט צילום: גלית נתן, מנחם גרייבסקי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה