יום שלישי, 23 במאי 2023

מתכון למאפה חגיגי לרגל חג השבועות: פוזילי גבינות ושלל פטריות

כולנו רוצים לגוון את ארוחת חג השבועות ומותג הפסטה האיטלקי  ברילה, מציע מתכון למאפה חגיגי: פוזילי, מוצרלה מגוררת, שבבי פרמזן, רוטב עגבניות והמון פטריות חרוכות.

קרדיט צילום: רונן מנגן

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1/2 חבילת פוזילי מבושלת לפי הוראות היצרן

1 מיכל שמנת מתוקה לבישול

1/2 צנצנת רוטב עגבניות נפוליטנה, "ברילה"

2 ביצים

8 פטריות שמפיניון פרוסות

4 פטריות פורטובלו פרוסות

8 פטריות ירדן פרוסות

1 בצל קצוץ

2 שיני שום מעוכות

1 כף עלי תימין טריים

שמן זית לפי הצורך

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את הפסטה  המבושלת לקערת ערבוב גדולה.
  2. טורפים שמנת עם ביצים, מוסיפים רוטב עגבניות, מתבלים במלח ופלפל ושופכים על הפסטה.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומזהיבים את הפטריות הפרוסות.
  4. מוציאים את הפטריות מהמחבת, מחממים שוב שמן זית ומזהיבים קלות את הבצל והשום, מוסיפים תימין.
  5. מוסיפים את הפטריות, הבצל והשום וגבינת המוצרלה לתערובת הפסטה, מתקנים תיבול.
  6. מעבירים לתבנית מרובעת ומשומנת. מפזרים מעל פירורי לחם ופרמזן.
  7. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת והציפוי מזהיב.

חג שמח!

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה