מתכון למאפה בצק "עלים" קיטוגני פתוח, ללא גלוטן, דל פחמימה
באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ–התפריט.
כמות: 6 יח'. רמת קושי: קל . זמן הכנה לקולרבי: שעה וחצי . זמן הכנה למאפה: 30 דק'
מצרכים לבצק:
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
מצרכים לתוספות:
1 קולרבי אפוי ופרוס
1 כף שמ"ז
50 גרם גבינת פטה מגורדת
3-4 ענפי טימין טריים
מלח גס/פלפל, לפי הטעם
הכנה–קולרבי אפוי:
- לקלף קולרבי, ולעטוף אותו במרובע של נייר אפייה מעל נייר אלומיניום (כלומר נייר האפייה מונח מעל נייר האלומיניום וביחד שניהם עוטפים את הקולרבי).
- להכניס לתנור בחומם מראש ל-200C למשך שעה וחצי לפחות, עד שהקולרבי רך ומזלג ננעץ בו בקלות.
- לצנן במשך כשעה, ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מ"מ.
אופן הכנת הבצק:
- לחמם תנור ל-180C.
- בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו להמיס את המוצרלה.
- להעביר את המוצרלה המומסת למיקסר (אפשר לערבב גם ידנית) ולהוסיף תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצה.
- להוסיף לתערובת את הקמח שקדים, הקסנטן גאם והמלח ולערבב עד שמתקבלת תערובת בצקית שנראית "משויישת" (כמו שיש).
- לאסוף את התערובת הבצקית לכדור של בצק, להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד למלבן בגובה של כ-1/2 ס"מ.
- בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך של פיצה לחתוך את הבצק ל-6 מרובעים שווים ולהעביר אותם אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל.
- לקפל את הקצוות של כל מרובע בצק משני הצדדים לאורך. במרכז של כל מרובע להניח 3-4 פרוסות של קולרבי אפוי ולהכניס לתנור לאפייה של 12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה של הבצק.
- להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת תרבד להפוך את המאפים כשהקולרבי יהיה מונח עכשיו מעל נייר האפייה. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-7 דק'.
- להוציא מהתנור ולפזר מעל כל מרובע בצק מעט גבינה בולגרית ועלי טימין. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-3-4 דק'.
- להוציא מהתנור, לתבל ולזלף מעל מעט שמ"ז. להגיש חם או חמים.
*ניתן לאחסן בקירור במשך 2-3 ימים.
קינוח כוסות קיטוגני ב-3 צבעים
באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ–התפריט.
כמות: 8 כוסות קינוח . *מבחינת הקרמל – מספיק לכמולת כפולה של כוסות
קושי הכנה: קל מאוד . זמן הכנה: 60 דק'
מצרכים:
לשכבת קרמל:
1/4 כוס חמאה
3 כפות ממתיק כמו סוכר חום
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
2 כפות מים
לשכבת קצפת:
1.5 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (בערך 400 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
לשכבת שטרויזל:
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק
1 כפית קינמון
1 כף חמאה רכה
הרכבה:
שטרויזל:
- בקערה קטנה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק וקינמון.
- להוסיף לתערובת את החמאה ולמולל עד שהתערובת הופכת לפירורית.
- לחמם תנור ל-180C ולשמן תבנית/מחבת.
- להעביר את התערובת הפירורית אל התבנית המשומנת ולהכניס לתנור למשך 15-20 דק'. לערבב מידי פעם בכדי שהפירורים לא ישרפו ויהיו עשויים היטב.
- להוציא מהתנור ולהניח בצד לצינון מוחלט. לערבב מידי פעם ל"שבירה" של הפירורים.
קרמל:
- בסיר קטן להמיס ביחד חמאה וממתיקים. להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דק' (לערבב מידי פעם ולשים לב שלא ישרף).
- לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת המתוקה.
- לפזר תוך כדי ערבוב את הקסנטן גאם ואת המלח.
- להחזיר אל הכיריים ולבשל כדקה עד לרתיחה. להוסיף מים תוך כדי ערבוב. להוריד מהאש ולצנן לגמרי לפני ההרכבה של הקינוח. *לצנן בטמפ' חדר ולא במקרר.
קצפת:
- להקציף ביחד את מרכיבי הקצפת עד לקבלת מרקם קצפת יציב.
- להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר לקישוט (לא חובה צנתר, אפשר פשוט לחורר את השקית בקצה לטובת הזילוף).
הרכבה:
- בתחתית כל כוס להניח בערך כפית של רוטב קרמל.
- לפזר מעל מעט שטרויזל.
- לזלף מעל שכבה עשירה של קצפת.
- לסיים עם מעט שטרויזל מעל.
*לשמור במקרר עד להגשה.
מתכון ללחם גרעינים ארוך מבצק גבינה, ללא גלוטן
באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ–התפריט.
כמות: 2 יחידות גדולות . רמת קושי: קל . זמן הכנה: 60 דק'
מצרכים:
לבצק
170 גרם מוצרלה מגורדת
5 כפות חמאה
2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת שום
1 ביצה
למילוי : 50 גר' גבינה בולגרית שמנה
1-2 כפות זעתר
לציפוי
ביצה, טרופה
1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-170C.
- להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.
- להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.
- לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.
- לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
- לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).
- במרכז כל "חצי" להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק ולפזר מעל זעתר.
- לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג'חנון).
- למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.
- להכניס לתנור למשך 18 דק', להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.
- אפשר להגיש חם/קר.
*לאחסן בקירור.
קרדיט מתכונים וצילומים: עדי גבירצמן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה