יום שלישי, 9 במאי 2023

מתכונים ללא גלוטן, ללא פחמימה לקראת חג שבועות, באדיבות עדי גבירצמן.

מתכון למאפה בצק "עלים" קיטוגני פתוח, ללא גלוטן, דל פחמימה

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מהתפריט.

כמות: 6 יח'. רמת קושי: קל . זמן הכנה לקולרבי: שעה וחצי . זמן הכנה למאפה:  30 דק'

מצרכים לבצק:

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1 כפית קסנטן גאם

1/2 כפית מלח

מצרכים לתוספות:

1 קולרבי אפוי ופרוס

1 כף שמ"ז

50 גרם גבינת פטה מגורדת

3-4 ענפי טימין טריים

מלח גס/פלפל, לפי הטעם

הכנהקולרבי אפוי:

  1. לקלף קולרבי, ולעטוף אותו במרובע של נייר אפייה מעל נייר אלומיניום (כלומר נייר האפייה מונח מעל נייר האלומיניום וביחד שניהם עוטפים את הקולרבי).
  2. להכניס לתנור בחומם מראש ל-200C למשך שעה וחצי לפחות, עד שהקולרבי רך ומזלג ננעץ בו בקלות.
  3. לצנן במשך כשעה, ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מ"מ.

אופן הכנת הבצק:

  1. לחמם תנור ל-180C.
  2. בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו להמיס את המוצרלה.
  3. להעביר את המוצרלה המומסת למיקסר (אפשר לערבב גם ידנית) ולהוסיף תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצה.
  4. להוסיף לתערובת את הקמח שקדים, הקסנטן גאם והמלח ולערבב עד שמתקבלת תערובת בצקית שנראית "משויישת" (כמו שיש).
  5. לאסוף את התערובת הבצקית לכדור של בצק, להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד למלבן בגובה של כ-1/2 ס"מ.
  6. בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך של פיצה לחתוך את הבצק ל-6 מרובעים שווים ולהעביר אותם אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל.
  7. לקפל את הקצוות של כל מרובע בצק משני הצדדים לאורך. במרכז של כל מרובע להניח 3-4 פרוסות של קולרבי אפוי ולהכניס לתנור לאפייה של 12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה של הבצק.
  8. להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת תרבד להפוך את המאפים כשהקולרבי יהיה מונח עכשיו מעל נייר האפייה. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-7 דק'.
  9. להוציא מהתנור ולפזר מעל כל מרובע בצק מעט גבינה בולגרית ועלי טימין. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-3-4 דק'.
  10. להוציא מהתנור, לתבל ולזלף מעל מעט שמ"ז. להגיש חם או חמים.
    *ניתן לאחסן בקירור במשך 2-3 ימים.

 קינוח כוסות קיטוגני ב-3 צבעים

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מהתפריט.

כמות:  8 כוסות קינוח  . *מבחינת הקרמל מספיק לכמולת כפולה של כוסות

קושי הכנה: קל מאוד . זמן הכנה:  60 דק'

מצרכים:

לשכבת קרמל:

1/4 כוס חמאה

3 כפות ממתיק כמו סוכר חום

2 כפות ממתיק אבקת סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כפית קסנטן גאם

1/4 כפית מלח

2 כפות מים

לשכבת קצפת:

1.5 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (בערך 400 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר

לשכבת שטרויזל:

1/4 כוס קמח שקדים

1 כף ממתיק

1 כפית קינמון

1 כף חמאה רכה

הרכבה:

שטרויזל:

  1. בקערה קטנה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק וקינמון.
  2. להוסיף לתערובת את החמאה ולמולל עד שהתערובת הופכת לפירורית.
  3. לחמם תנור ל-180C ולשמן תבנית/מחבת.
  4. להעביר את התערובת הפירורית אל התבנית המשומנת ולהכניס לתנור למשך 15-20 דק'. לערבב מידי פעם בכדי שהפירורים לא ישרפו ויהיו עשויים היטב.
  5. להוציא מהתנור ולהניח בצד לצינון מוחלט. לערבב מידי פעם ל"שבירה" של הפירורים.

קרמל:

  1. בסיר קטן להמיס ביחד חמאה וממתיקים. להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דק' (לערבב מידי פעם ולשים לב שלא ישרף).
  2. לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת המתוקה.
  3. לפזר תוך כדי ערבוב את הקסנטן גאם ואת המלח.
  4. להחזיר אל הכיריים ולבשל כדקה עד לרתיחה. להוסיף מים תוך כדי ערבוב. להוריד מהאש ולצנן לגמרי לפני ההרכבה של הקינוח. *לצנן בטמפ' חדר ולא במקרר.

קצפת:

  1. להקציף ביחד את מרכיבי הקצפת עד לקבלת מרקם קצפת יציב.
  2. להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר לקישוט (לא חובה צנתר, אפשר פשוט לחורר את השקית בקצה לטובת הזילוף).

הרכבה:

  1. בתחתית כל כוס להניח בערך כפית של רוטב קרמל.
  2. לפזר מעל מעט שטרויזל.
  3. לזלף מעל שכבה עשירה של קצפת.
  4. לסיים עם מעט שטרויזל מעל.

*לשמור במקרר עד להגשה.

מתכון ללחם גרעינים ארוך מבצק גבינה, ללא גלוטן

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מהתפריט.

כמות: 2 יחידות גדולות . רמת קושי:  קל . זמן הכנה: 60 דק'

מצרכים:

לבצק

170 גרם מוצרלה מגורדת

5 כפות חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת שום

1 ביצה

למילוי : 50 גר' גבינה בולגרית שמנה

1-2 כפות זעתר

לציפוי

ביצה, טרופה

1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-170C.
  2. להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.
  3. להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.
  4. לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.
  5. להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.
  6. לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
  7. לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).
  8. במרכז כל "חצי" להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק ולפזר מעל זעתר.
  9. לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג'חנון).
  10. למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.
  11. להכניס לתנור למשך 18 דק', להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק' נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.
  12. אפשר להגיש חם/קר.

*לאחסן בקירור.

קרדיט מתכונים וצילומים: עדי גבירצמן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה