למי שרוצה לפתוח את חג שבועות בארוחה מרשימה, המאפיינת את חג הביכורים, מומלץ להתחיל ולהציע לאורחים סלט ייחודי, המשלב טעמים שונים ונותן כבוד לגבינות, לירוקת ולפסטות.
מותג הפסטה האיטלקי ברילה, משתף לרגל שבועות במתכון לסלט מיוחד המאפיין את מאכלי החג ומשלב פסטה קצרה, פלחי סלקים צלויים בתנור, גבינה כחולה פיקנטית, עם בזיליקום בוויניגרט ואגוזי פקאן.
קרדיט צילום: רונן מנגן
רשימת חומרים ל-4 מנות:
1/2 פסטה קצרה פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן, מצוננת לטמפרטורת החדר.
2 סלקים גדולים עטופים בנייר כסף.
8 אספרגוסים בשרניים.
100 גרם גבינה כחולה טובה.
4 כפות אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
2/3 כוס שמן אגוזים (אפשר גם שמן זית)
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חופן עליי בזיליקום
חופן עליי רוקט
אופן ההכנה:
- צולים את הסלקים בתנור בחום בינוני 180 מעלות במשך כ-45 דקות/שעה. מסירים את נייר הכסף, מצננים ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה. חותכים לפלחים ומצננים.
- מערבבים שמן אגוזים, חומץ בלסמי מלח ופלפל, ומתבלים מעט את הסלקים. את יתרת הרוטב שומרים בצד.
- קולפים בעדינות את גבעולי האספרגוס (רצוי להשתמש בקולפן , כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").
- מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד. מסננים ומצננים.
- מערבבים את הפסטה הצוננת עם כל המרכיבים למעט הסלקים, מתבלים. אחרונים חביבים מערבבים פנימה את הסלקים ומגישים.
חג שבועות שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה