אוזני המן מלוחות במילוי תרד וגבינה/ ארז קומרובסקי ל"סוגת"
קרדיט צילום: נמרוד
סונדרס
חומרים
ל-20 יחידות
לבצק:
500
גרם קמח קסם – קמח שמרים "סוגת"
1/2
1 כפות סוכר לבן "סוגת"
1/2
כף מלח
2 כפות
שמן זית
275-300
מ"ל מים
למלית:
500
גרם תרד טורקי או רגיל, שטוף ומיובש
1/2
כפית מלח ים גס
200
גרם גבינת עזים טרייה (למשל פטה עזים), מפוררת
3 שיני
שום, קצוצות דק
פלפל
לבן גרוס גס
הוראות הכנה:
1.מתחילים
בהכנת הבצק: מעבירים לקערת המיקסר או לקערה גדולה את רכיבי הבצק ולשים במשך 10
דקות לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח. מכסים בניילון
ומתפיחים כחצי שעה.
2.מוציאים
את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט ומחזירים לקערה לחצי שעה נוספת.
3.מחלקים
את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים עוד
10-15 דקות.
4.בזמן
ההתפחות מכינים את המלית: מעבירים את התרד השטוף והמיובש לקערה ומפזרים מעל מלח גס.
מעסים את התרד בידיים כדי שיפריש נוזלים. סוחטים היטב וקוצצים.
5.מערבבים
בקערה את התרד הקצוץ עם הגבינה המפוררת, שום כתוש ופלפל לבן, לקבלת מלית אחידה.
6.מרדדים
את כדורי הבצק במערוך לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים במרכז העיגול כף גדושה של
מלית ומברישים את השוליים במעט מים. סוגרים לצורת אוזן המן.
7.מסדרים
את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפוח עוד 15-30 דקות.
8.מכניסים
אבן אפייה או תבנית מתכת לשליש התחתון של התנור ומחממים ל-240 מעלות.
9.מברישים
את המאפים הממולאים בשמן זית ומעבירים עם נייר האפייה לאבן או לתבנית החמה שבתנור.
אופים 10-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.
חג פורים
שמח!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה