סדרת כלי בישול Provence
מתכון שוק אוסובוקו טלה
קרדיט צילום: גל בן זאב
מצרכים:
5 יחידות אוסובוקו טלה
15 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
2 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים גס
שורש סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ
2 ענפי מרווה
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
חצי בקבוק יין אדום
4 עלי דפנה
1 פלפל צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
- מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.
- מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב, מוסיפים את הירקות ומשחימים מעט עד שמתחילים להתרכך.
- מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומבשלים 4 דק׳.
- מוסיפים את הבשר והיין ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.
- מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש. מכסים במים בדיוק עד כיסוי האוסבוקו ולא יותר, מרתיחים, מקטינים את האש וסוגרים היטב.
- מבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך ונימוח.
המתכון באדיבות השפית רותם ניצן ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה