לרגל ראש השנה וחגי תשרי, חברת אורגניקזון מציעה מתכון לעוגת קראמבל תפוחים, טבעונית. מדובר בעוגה חגיגית, יפה להגשה, קלה להכנה.
קרדיט צילום: יעל אלעד
המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית
מצרכים יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח
מצרכים רטובים:
גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל
*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳
לקישוט:
2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון
אופן ההכנה:
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב
לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ
ולערבב בעזרת מרית
במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה
למזוג לתבנית
לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם
לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)
להניח על הבלילה
לפזר בעזרת היד סוכר
לסנן את הקינמון מעל
לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180
ל30 דק׳ על טורבו
ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון
אופציה שניה לקישוט:
קראמבל:
2 כפות קמח שקדים
כף סוכר קנים
כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)
לערבב
ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה
להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה