יום שלישי, 20 בספטמבר 2022

מתכון לעוגת וניל ותפוחים טבעונית לראש השנה וחגי תשרי:

לרגל ראש השנה וחגי תשרי, חברת אורגניקזון מציעה מתכון לעוגת קראמבל תפוחים, טבעונית. מדובר בעוגה חגיגית, יפה להגשה, קלה להכנה.

קרדיט צילום: יעל אלעד

המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית

מצרכים יבשים:

1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר

1/2 כוס סוכר קנים

כפית סודה לשתיה

1.5 כפיות א.אפיה

קורט מלח

מצרכים רטובים:

גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה

כף וחצי רסק תפוחים טבעי

5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי

כפית תמצית וניל 

*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)

לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳

לקישוט:

2 תפוחים ירוקים קלופים

כף סוכר קוקוס/קנים

כפית קינמון

אופן ההכנה:

לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב

לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ

ולערבב בעזרת מרית

במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה

למזוג לתבנית 

לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם

לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)

להניח על הבלילה

לפזר בעזרת היד סוכר 

לסנן את הקינמון מעל

לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180 

ל30 דק׳ על טורבו

ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון

אופציה שניה לקישוט:

קראמבל:

2 כפות קמח שקדים

כף סוכר קנים

כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)

לערבב 

ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה

להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה