רשימת חומרים ל-6 מנות:
2 כרעי עוף
1 ק"ג עצמות בקר למרק
1 בצל חצוי על קליפתו
½ ראש שום מפורק לשיניים
2 ס"מ ג’ינג’ר פרוס לפרוסות
1 כף מלח
1 כף זרעי כוסברה כתושים
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון קטן
5 מסמרי ציפורן
½ כפית גרגירי פלפל שחור
2-3 כפות סוכר חום
5 ליטר מים
להגשה:
1 חבילת אטריות אורז מבושלות ומוכנות על פי הוראות היצרן
2 יח׳ זוקיני חותכים לרצועות דקיקות דמויות ספגטי
1 צרור בצל ירוק קצוץ לטבעות
½ צרור עלי בזיליקום
½ צרור כוסברה
½ חבילת נבטים טריים ופריכים
ג׳ינג׳ר חתוך למקלונים דקיקים
1 צ'ילי אדום פרוס או קצוץ דק
רוטב הויסין לפי הטעם
רוטב צ'ילי שום לפי הטעם
2 לימוני ליים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
למרק:
- צולים את הבצל, השום והג'ינג'ר על להבת הכיריים (או מתחת לגריל של התנור) כ-10 דקות עד שהם משחירים מעט. מקררים ומסירים את החלקים השחורים-מפוחמים.
- מבשלים את העוף והעצמות בסיר מים רותחים במשך כ-5דקות, מסננים ושוטפים במי ברז.
- מחזירים את העוף והעצמות לסיר, מוסיפים מים ואת שאר החומרים למרק, כולל הירקות החרוכים.
- מביאים לרתיחה, ומסירים כל הזמן את הקצף שצף על פני המרק.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כשעתיים.
- מוציאים את העוף ומקררים אותו. מסננים את המרק.
- בינתיים משרים את האטריות במים חמים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושומרים בקערת מים קרים עד לשימוש.
- מומלץ לפרק את בשר העוף המבושל ולשמור להגשה.
להגשה:
- מסדרים 6 קערות מרק עמוקות על גבי השולחן ומפזרים את כל המרכיבים באופן שווה – האטריות החמימות בתחתית ומעליהן ספגטי זוקיני שיתרכך בנוזל החם, עשבי התיבול השונים ונתחי בשר העוף. את הצ'ילי, ההויסן והסרירצ'ה מפזרים לפי הטעם האישי של הסועדים.
- מביאים את הציר לרתיחה חזקה, מביאים לשולחן ויוצקים לקערות. מגישים עם רבע ליים לצד כל מנה.
המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין והמותג סולתם,
קרדיט צילום גל בן זאב
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה