יום שלישי, 5 בספטמבר 2023

טעמים מבית אמא – תבשיל צלעות כבש לראש השנה

צלעות כבש, מעדן אהוב וחגיגי לשולחן ראש השנה במשפחתו של שף מלון נווה אילן,  חגי אסרף. המנה תיכלל בתפריט ארוחת החג במלון. חגי שמח לשתף את המתכון שתמיד מזכיר לו את הבית. 

לכבוד ראש השנה בחרתי להכין מנה מיוחדת במינה שהייתה חלק משולחן החג שלנו ומזכירה לי את בית הוריי ואת מטעמיה של אמי תמר אסרף ז"ל."

תבשיל צלעות כבש מבית אמא – המתכון באדיבות שף חגי אסרף, מלון נווה אילן:

קרדיט צילום: רשת

מצרכים:

צלעות כבש או חלקי כבש

כף סוכר חום

חופן צימוקים

חופן שזיפים

1 כף דבש

4 כוסות מים

מעט כמון

מעט אגוז מוסקט

מלח

3 בצלים

אופן הכנה

  • מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם מזהיבים
  • מוסיפים ומטגנים קלות את הכבש משני הצדדים
  • מוסיפים את הסוכר, הפירות היבשים והדבש ביחד עם 4 כוסות מים, ומבשלים על אש בינונית למשך שעה
  • לאחר שעה מוסיפים את יתר התבלינים לפי הטעם הרצוי והופכים את הכבש שיקבל טעמים משני הצדדים, ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שהבשר מתרכך
  • בודקים את הטעמים ומתקנים לפי הצורך
  • מעטרים בגרגירי רימון ומגישים לשולחן

חג שמח וטעים, שנה טובה לכולם.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה