במיוחד לחג הפורים, נטלי קריידן, שף פטיסייר במלון פסטורל בכפר בלום
הכינה עבורנו מתכון מיוחד לאוזן המן משערות קדאיף, במילוי קרם שקדים ואגסים.
קרדיט צילום: הראל וייס
בסיס אוזן המן
200 גרם שערות קדאיף
100 גרם חמאה
כף אבקת סוכר
מתכון לקרם שקדים:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
200 גרם שקד טחון
מעט קינמון
100 גרם קמח
מרכיבים לאגסים בסירופ:
1 ליטר מים
1 קילו סוכר
1 לימון
מקלות קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות ובינתיים מתחילים בהכנות.
בסיס אוזן המן:
בקערה, ממיסים את החמאה ושופכים על שיערות הקדאיף עם אבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה הבוהקת
קרם שקדים:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מכינים את קרם שקדים:
מתחילים לערבב את החמאה הרכה, מוסיפים את אבקת סוכר, מערבבים יחד עם לאיחוד וריכוך. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים שלמות ו 2 חלמונים, אחד אחד, עד שהקציפה מתאחדת.
מוסיפים אט אט תוך בתנועות קיפול את השקדים הטחונים, את הקינמון, ואת הקמח המנופה ומאחדים הכל יחד.
אגסים בסירופ:
בסיר נפרד מביאים לרתיחה, ליטר מים עם קילו סוכר חום, מקלות קינמון וחצי לימון סחוט טרי. מקלפים אגסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כעשר דקות. מוציאים את האגסים ומקררים אותם.
אופן הרכבת אוזני המן:
יוצרים משטח עגול קטן משיערות הקדאיף, מורחים קרם שקדים במרכז, מניחים עליו את האגס (במידה והאגסים גדולים מדי, אפשר לפרוס לפרוסות דקות או לשלב רחק מחצית מהאגס) – הכל תלוי בגודל אוזן המן שתרצו להכין. באמצעות קיפול פנימה, יוצרים צורת משולש, מעין אוזן המן.
אופים בחום של 175 מעלות בתנור מחומם מראש, למשך 20 דקות או עד שמזהיב.
חג פורים שמח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה