מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו שיש! לביבות שניתן להכין בבית ללא ביצים וללא חלב. אריאל בן חמו (בריאלי) מציעה לרגל חג החנוכה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות המתאימות לחג החנוכה ולכל השנה.
בבלוג שלי אני כותבת על צרכנות, מוצרים חדשים שכדאי להכיר, המלצות על מסעדות, השקות ואירועים מעניינים,מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, הצגות טובות, טיפים רבים ועוד.. ליצירת קשר פנו למייל: galitn1@bezeqint.net
מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו שיש! לביבות שניתן להכין בבית ללא ביצים וללא חלב. אריאל בן חמו (בריאלי) מציעה לרגל חג החנוכה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות המתאימות לחג החנוכה ולכל השנה.
רכיבים ל כ – 10 לביבות:
3 זוקיני גדולים
3 כפות קמח עדשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
נייר אפייה
אופן הכנה:
1. מגרדים בפומפייה את הזוקיני, מתבלים במלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות בלבד, כדי לרכך ולהוציא נוזלים.
2. סוחטים היטב את הקישואים, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הגלם.
3. מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים (אם התערובת לא מתאחדת מוסיפים עוד כפית קמח עדשים ואם זה לא עוזר מוסיפים כמה טיפות מים).
4. מחממים תנור ל – 220 מעלות בתוכנית טורבו
5. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור.
6. יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על הנייר, משמנים אותן מלמעלה עם מברשת או ספריי שמן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל – 220 מעלות כ- 20-25 דקות או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות, מומלץ להפוך אותן במהלך האפייה לאפייה מושלמת.
חנוכה שמח ובריא!
המתכון באדיבות אריאל בן חמו (בריאלי)
בריאלי משתפת טיפים לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר, הבלוג שלה הוא צעד ראשון לבריאות שלנו ושל כדור הארץ.
https://www.instagram.com/barieli.ariel/
קרדיט צילום: אריאל בן חמו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה