לקראת יום העוגה הבינלאומית המתקיים ב- 26.11. חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם חולקת מתכון לעוגת פנטונה המשלבת בתוכה פירות יבשים, צימוקים, וניתן להוסיף לתוכה גם שקדים ודובדבנים עשירה, יש המוסיפים לעוגה אלכוהול.
בבלוג שלי אני כותבת על צרכנות, מוצרים חדשים שכדאי להכיר, המלצות על מסעדות, השקות ואירועים מעניינים,מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, הצגות טובות, טיפים רבים ועוד.. ליצירת קשר פנו למייל: galitn1@bezeqint.net
לקראת יום העוגה הבינלאומית המתקיים ב- 26.11. חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם חולקת מתכון לעוגת פנטונה המשלבת בתוכה פירות יבשים, צימוקים, וניתן להוסיף לתוכה גם שקדים ודובדבנים עשירה, יש המוסיפים לעוגה אלכוהול.
קרדיט צילום: יח"צ
מרכיבים ל – 5 יח':
קמח לבן 4 כוסות
ביצים 6
שמרים 30 גרם
סוכר 1 כוס
חמאה 400 גרם
מים 1/2 כוס
קליפות תפוז מסוכרות 100 גרם
צימוקים שחורים 100 גרם
גרידת תפוז 20 גרם
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, מים, סוכר וביצים. לשים במשך חמש דקות במהירות איטית. מוסיפים את החמאה (ללא המסה!) והשמרים ולשים עוד חמש דקות במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד חמש דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הגרידת תפוז ואת הצימוקים וקליפות התפוז המסוכרות. לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים את הבצק לנוח למשך חצי שעה במיקסר, מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר ל12 שעות מינימום.
לאחר 12 שעות או יותר, מוציאים מהמקרר, מחלקים ל5 כדורים של 100 גרם בתבנית עגולה בקוטר 20 , מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתים שלוש. מורחים ביצה, מפזרים קורט סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35 -40 דקות.
כשהעוגה שחומה מוציאים מהתנור מורחים סירופ סוכר (סירופ סוכר : 100גרם סוכר 100 גרם מים מרתיחים ביחד ומקבלים סירופ ) ונותנים לעוגה להתקרר מעט.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה