לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג, שניתן להכין גם בבית.
בבלוג שלי אני כותבת על צרכנות, מוצרים חדשים שכדאי להכיר, המלצות על מסעדות, השקות ואירועים מעניינים,מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, הצגות טובות, טיפים רבים ועוד.. ליצירת קשר פנו למייל: galitn1@bezeqint.net
לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג, שניתן להכין גם בבית.
קרדיט צילום: אמיר מנחם.
מתכון להכנת מרק שעועית לבנה
1 ק"ג שעועית לבנה – ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )
שמן קנולה\סויה – 100 גרם
בצל לבן קוביות – 250 גרם
שום פרוס – 50 גרם
סלרי גבעול קצוץ – 100 גרם
גזר קוביות – 250 גרם
גמבה אדומה קוביות – 100 גרם
תפוא קוביות – 250 גרם
כרוב לבן פרוס- 250 גרם
נפוליטנה – 500 גרם
פרסייד – כף
מים – 4ליטר
מלח – 30 גרם
סילן – 30 גרם
פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)
בצל ירוק – 50 גרם (חופן)
אופן ההכנה:
את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את
הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית, תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן, קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה
הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .
חורף חם וטעים !
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה