חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה יחד עם בלוגר האוכל רון יוחננוב, מתכון מנצח המתאים במיוחד לימי החורף הקרים: פסטה פוזילי טרייה עם עוף המוגשים בתבנית אחת בתנור. השימוש במתכון בפסטה טרייה שלא צריך לבשל אותה קודם ובהכנה בתנור מקבלת מרקם מושלם וטעם מענג.
קרדיט צילום: אסף אמברם
בתיאבון!
מצרכים (לכ- 5-6):
1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם)
5-6 שוקי עוף/כרעיים/פרגיות
4 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
צרור טימין טרי
2 כוסות מים רותחים
מלח / פלפל שחור
למרידנה:
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין גריל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת שום או שום גבישי
1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
1 כף דבש / סילאן
1/2 כפית כמון
מלח / פלפל שחור
2 כפות מים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
- להכנת המרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף.
- מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעל מעט טימין.
- מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה ל-45 דקות.
- לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף. מגישים חם ונהנים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה