יום חמישי, 16 בדצמבר 2021

לרגל חגיגות השנה האזרחית החדשה: מתכון להכנת ארנצ'יני כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינה – להכנה בייתית

לאלו שמתכוונים לחגוג את השנה האזרחית החדשה בבית, עם חברים או בערב רומנטי זוגי,  השף הראשי של רשת קפה גרג רון סימן טוב, חושף מתכון חגיגי להכנת  מאכל  איטלקי: ארנצ'יני. מדובר בכדורי ריזוטו במילוי גבינה, קלילים, טעימים, יפים להגשה -  מהמטבח האיטלקי.



קרדיט צילום: דן פרץ

מרכיבים ארנצ'יני: (10 כדורים)
3 כוסות אורז עגול מבושל (רצוי שיהיה מבושל בן יום)

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

ביצה אחת

כוס פירורי לחם

מרכיבים רוטב:
3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כוס שמן

כוס בצל ירוק קצוץ

גבינת פרמז'ן גוש לא מגורדת

אופן הכנה של כדורי הארנצ'יני:

בקערת ערבוב יש לשים את כל המרכיבים הבאים:

3 כוסות אורז עגול מבושל

1 חבילה שמנת מתוקה

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית מלח

כוס מוצרלה מגוררת

לערבב הכל עד קבלת עיסה וליצור כדורים בינונים כל אחד.

ציפוי:

לגלגל כל כדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

לטגן בשמן עמוק את הכדורים עד הזהבה

אופן הכנת הרוטב:

לחמם בסיר בינוני

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס רוטב עגבניות

לתבל חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

להמתין עד שהרוטב מצטמצם

אופן הגשה:

בצלחת עמוקה מוזגים את הרוטב המוכן

מניחים 3 -2 כדורים מעלים יש להניח גילופי גבינת פרמז'ן ובצל ירוק קצוץ

 

 


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה