החורף כבר כאן והימים הקרים והגשומים מצריכים מאיתנו להיערך בהתאם- זו האות לפתיחת עונת המרקים! ריכזנו עבורכם 3 מתכונים למרקים שווים במיוחד משף גדי אולישנסקי ממלון וילה גליליי ומסעדת סומאק ושף נועם בכר ממסעדת בולונג'רי. אם אתם בקטע של להכין בבית- כל המרכיבים כאן ואם כבר בא לכם להתפנק- תגיעו למסעדה. הכי חשוב- בתיאבון!
מרק עגבניות שורשים וזעתר:
על הסגולות הרפואיות של ירקות שורש, עגבניות וזעתר אין צורך להרחיב, השילוב בין השנים יוצר קסם של טעמים, בריאות ופינוק חם לעונה הקרה. שף גדי אולשנסקי המגיש את המרק כחלק מתפריט החורף של מסעדת השף הגלילית סומאק (כשרה) משתף אותנו במתכון המלא: שורש סלרי 2 יח', שורש פטרוזיליה 2 יח', גזר 3 יח', שתי תפוחי אדמה, בצל גדול, 5 שיני שום, 10 עגבניות בשלות קלופות, 4 ענפי זעתר בר , 2 ליטר ציר ירקות, פלפלים חריפים
אופן הכנה : חותכים את כל ירקות השורש לקוביות ומאדים את הכל בסיר שחומם מראש עם מעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומייד לאחר מכן את ציר הירקות, מבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי עד שהכל מתרכך, מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס- על פי הטעם, מוסיפים את עלי הזעתר לעוד 10 דקות בישול, טוחנים את הכול עם מוט בלנדר, מגישים עם קרוטונים ועלי זעתר לקישוט
מרק שעועית:
השעועית תפסה מקום של כבוד כחלק ממזונות העל: בעלת סיבים תזונתיים, מסייעת לתפקוד הלב, דלת שומן, רוויה בחלבון, מסייעת באיזון רמת הסוכר, מורידה את הסיכון לחלות בסרטן, מסייעת למערכת העיכול, מורידה את רמת השומן המצטבר סביב הבטן, יוצרת תחושת שובע לאורך זמן וכו'. שף נועם בכר ממסעדת בולונג'רי בצפת ממליץ על מרק שעועית בריא, חם וטעים- המרק מוגש כפרווה במסעדה בעונת החורף (המסעדה חלבית כשרה) ומציין כי בבית ניתן להוסיף בשר, המתכון של שף נועם בכר: 4 כוסות שעועית לבנה , 2 כפות שום כתוש, 3 כפות רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, מרק עוף פרווה, פפריקה אדומה מתוקה. אופן הכנה: משרים את השעועית הלבנה במים למשך לילה שם (לפחות 8 שעות), בסיר מטגנים במעט שמן זית שום כתוש , מוסיפים את השעועית שעברה השריה וממלאים מים שיכסו את השעועית, מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי עד שהשעועית מתרככת , מתבלים לפי הטעם בפפריקה מלח פלפל כמון ומרק בטעם עוף (פרווה כבר אמרנו) מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות נוספות עד לצמצום מעט של המרק, מגישים לצד בייגל'ה אפוי או קרוטונים
מרק בצל:
מנת אנטיביוטיקה טבעית אף פעם לא הזיקה לאיש, בטח בעונה הקרה כשהשפעות מאיימות על כולנו, ואם אפשר לקבל אותה בצורת מרק טעים וחם אז למה לא?. עם גבינה מגורדת או ללא, מרק בצל נחשב לאחד המרקים הפופולאריים ושף גדי אולשנסקי משף את המתכון למרק שמוגש בעונות הסתיו והחורף במלון הבוטיק וילה גליליי: בצל לבן 1 קג, 2 כפות קמח, כוס וחצי יין אדום, ליטר צער ירקות, ענף טימין, שמן זית, פלפל שחור, מלח, מחמאה / חמאה
אופן הכנה : קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד השחמה, מוספים מחמאה/ חמאה (מחמאה אם מעוניינים בפרווה, חמאה בחלבי) וממיסים. קולים את הקמח במחבת נפרד במשך דקה עד להשחמה, מוסיפים את הקמח לבצל בהדרגה תוך כדי ערבוב טוב עד להטמעה ללא גושים, מוספים כוס וחצי של יין תוך כדי ערבוב, מוספים את ציר ירקות ומביאים את המרק לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל- לפי הטעם ומעט סוכר לאיזון החמיצות, במתכון החלבי- בהגשה ניתן להוסיף גבינה מגורדת, בארוחות הבוקר במלון וילה גליליי אנו מוסיפים גבינה צפתית טרייה ומשובחת!
קרדיט צילומים:
מרק שעועית- בולונג'רי | מרק עגבניות- סומאק | מרק בצל- וילה גליליי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה