לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי שצוין ברחבי העולם ב-1 לנובמבר, השפית נוף עתאמנה איסמעיל בגרסה מפתיעה, מקורית וכמובן טבעונית לקבב עדשים ועראייס במילוי פלאפל
יום הטבעונות הבינלאומי שמצוין מידי שנה ב-1 לנובמבר מהווה הזדמנות לוותר על אכילת מוצרים מהחי ליום אחד ולהעשיר את התזונה היומית בדגנים מלאים וקטניות. במיוחד בימים אלה, חשוב לוודא שכל המשפחה צורכת מזון בריא ומאוזן, שמחזק את הגוף. דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, קינואה וקטניות כמו עדשים, חומוס ושעועית מהווים כל אחד בנפרד מקור מוצלח לחלבון, ויטמינים ומינרלים שונים. השילוב ביניהם מספק לגוף חלבון מלא, המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם ומעלה את תחושת השובע, מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.
קבב עדשים על השיפוד / נוף עתאמנה איסמאיל ל"סוגת"
חומרים ל 12-14 שיפודים:
1 כוס עדשים ירוקות "סוגת"
1 כוס עדשים אדומות "סוגת"
1 בצל לבן
1 סלק חי או מבושל ומקולף
3 כפות קמח רב תכליתי (לבן) "סוגת"
6 כפות פירורי לחם "סוגת"
1 כפית כמון
1 כף גדושה תערובת תיבול לקבב
מלח
פלפל
1 כפית אבקת אפיה "סוגת"
2 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה
שמן לטיגון ולעיצוב הקציצות
שיפודי עץ קטנים או בינוניים
לעישון הקבב:
2 כפות שמן זית
חתיכה קטנה של פחם
הוראות הכנה:
1.לילה לפני ההכנה משרים את שני סוגי העדשים במי ברז למשך 12 שעות. מסננים היטב.
2.מעבירים למיכל של מעבד מזון בצל, סלק ופטרוזיליה וטוחנים לתערובת דקה. מוסיפים את העדשים וטוחנים לממרח אחיד. מעבירים לקערה.
3.מוסיפים לממרח העדשים תבלינים, קמח ופירורי לחם ולשים היטב בידיים. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים היטב.
4.משמנים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת קבבים או מהדקים על שיפוד. מניחים את השיפודים על מגש ומטגנים מיד או מקפיאים.
5.מטגנים את השיפודים במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהקבבים מזהיבים היטב. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
6.מעשנים את השיפודים: מלהיטים על להבה את חתיכת הפחם וכשהיא בוערת, מניחים אותה בקערית קטנה עם שמן זית. מניחים את הקערית לצד השיפודים ומכסים היטב בנייר אלומיניום למשך חצי דקה, כדי שהשיפודים יספגו את טעם העשן. פותחים ומגישים מיד.
עראייס אפוי במילוי פלאפל / נוף עתאמנה איסמאיל ל"סוגת"
חומרים ל-24 יחידות:
500 גרם חומוס "סוגת"
1 בצל לבן
1 כף אריסה
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
1 כף כמון
1 כף כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
מלח
1 שקית אבקת אפיה "סוגת"
6 פיתות חתוכות לרבעים
מעט שמן נייטרלי
הוראות הכנה:
1.לילה לפני ההכנה משרים את החומוס בשפע מים. למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד מזון.
2.מוסיפים לגרגירי החומוס את יתר חומרי המלית (חוץ מהפיתות והשמן) וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3.מחממים תנור ל-250 מעלות.
4.ממלאים כל רבע פיתה בכף גדושה מהתערובת ומהדקים יפה. משמנים את הפיתות שרוצים לאפות מיד, אפשר להקפיא את מה שלא מכינים להזמנות אחרת.
5.מעבירים את הפיתות בממולאות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מניחים עליהן נייר אפיה נוסף ומעליו מניחים תבנית אפייה נוספת, בתור משקולת.
6.אופים בתנור כ-15 דקות, עד שהפיתות מזהיבות היטב. מגישים מיד עם חמוצים, טחינה ועמבה.
בתאבון ולבריאות!
קרדיט צילומים: השפית נוף עתאמנה איסמעיל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה