יום חמישי, 10 במרץ 2022

פסטיבל 'בא לי גליל' הראשון - אביב קולינרי בבית הכרם

אשכול בית הכרם מכריז על השקת פסטיבל 'בא לי גליל'- אביב קולינרי בבית הכרם.

לראשונה מוביל האשכול הפקה ייחודית שתתפרש על פני שני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת, במהלכם יזכו המבקרים להנות מעושר קולינרי, תרבותי במטבחים מגוונים לצד סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ושלל פעילויות לכל המשפחה. ממש בא לי גליל!



את האביב באשכול בית הכרם יפתח לראשונה השנה פסטיבל קולינריה ייחודי שידגיש ויחשוף את העושר הקיים בחבל ארץ זה, אותו לא רבים מכירים, בפסטיבל 'בא לי גליל'  -אביב קולינרי בבית הכרם.

הפסטיבל הראשון מסוגו באזור יתקיים במהלך שני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת ויחשוף בפני חובבי הקולינריה והטיולים את האזור המאגד בתוכו תרבויות אוכל וקולינריה שונות ומגוונות, בתי אוכל, דמויות מרתקות, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, אטרקציות – והכל אל מול נוף גלילי עוצר נשימה.

בימי הפסטיבל יתקיימו סיורי ליקוט ותרבות, בתים מארחים, סדנאות בישול עם שפים ואנשי קולינריה מוכרים ביניהם השף עומר אלוואן, מוזנה בשרה, אהוד סוריאנו- מומחה שמן זית, לצד הדגמות, הרצאות וימי שוק ססגוניים. בפסטיבל יושם דגש על כרמי הזיתים העתיקים ושמן הזית המשובח המאפיינים את האשכול.

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, משגב, מג'ד אל כרום, ראמה, נחף, דיר אל אסד וסאג'ור. אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

ביום שלישי האחרון,השתתפתי בסיור מקדים לפסטיבל "בא לי גליל", אין ספק שהגליל מאוד ירוק ופורח, מקום מדהים לטייל בו, במיוחד בתקופה לפני תחילת האביב, יש הרבה מה לראות, וכמובן גם אוכל טוב, אני רוצה להמליץ על כמה מהמקומות שביקרנו בהם, וממש כדאי להגיע לפסטיבל ולהנות.





התחלנו את הסיור בחוויה הבדואית ביישוב סלאמה, בביתם של זיאד וזאדה, האירוח היה מאוד מעניין ומסקרן לשמוע את סיפוריו של זיאד, ולאכול את האוכל המעולה של זאדה,ובעצם לראות שהכל מוכן באהבה, וכל מה שאוכלים טרי ומגיע מליקוט של עשבי תיבול עונתיים.





זיאד, איש טבע בכל רמ"ח אבריו, מומחה במלאכת הגישוש וזאדה רעייתו, בשלנית בחסד, פתחו את ביתם ומקבלים אורחים  בחצר ביתם, תחת צילו של עץ התות היפהפה ומספרים על אורח החיים הבדואי, הזיקה לטבע והמהפך שחל בשנים האחרונות בחברה הבדואית. 







אחרי הרצאה מרתקת של זיאד, מתכנסים לארוחה בדואית המוגשת בחצר הבית, או באוהל  הבדואי מעוצב בחצר הבית. מאכלים מיוחדים בעונת האביב: סלט ג'רג'יר, סלט לוף, חוביזה מטוגנת עם בצל ותבלינים, מג'דרה, עלי גפן ועוד...

מיקום: בוויז-   החוויה הבדואית.

מתי?    כל ימות השבוע, בתיאום מראש.

לפרטים נוספים: זיאד 052-2846515

המשכנו בסיור שלנו, לכפר ראמה, ונהנו מהיופי של המקום , הכרנו את הכנסייה האותודוכסית המדהימה ביופיה,





ואיך אפשר בלי להמשיך לאכול בטיול קולינרי, אז עלינו למסעדה מדהימה,מסעדת "אלסובאט", המשלבת בין האוכל האיטלקי לאוכל הערבי והתוצאה טעימה ביותר, 




על המסעדה הומלאה הזו מנצחים ,מוויס חוסאם ומימי אשתו , לשעבר בעלי מסעדת "אחוזת שולמית", הוותיקה מראש פינה, שלא צלחו את משבר הקורונה ונאלצו לסגור את המסעדה. חזרו לכפר והחליטו לפתוח את מסעדת 'אלסובאט', החבויה בין סמטאות גרעין הכפר העתיק בראמה.

המסעדה משלבת טעמים ומנות מהמטבח האיטלקי והמקומי בצורה ייחודית, ניחוחות מטבח ים תיכוני עשיר. המקום מעוצב כיאה למסורת המקום, טעמנו קובה מדהימה, ארנציני מיוחד, מסחאן, סלט שנקליש וסלטים ערביים, ממליצה להגיע לשם ופשוט להנות.






בני הזוג חוסאם, בעלי המסעדה התחילו בחיפוש אחר מקום להקמת מסעדה קטנה, שתשלב מסעדה וקונדיטוריה למימי (במקצועה שף קונדיטור)ברמה גבוהה מאוד.

בלב גרעין הכפר העתיק, ראמה מצאו מבנה אבן עתיק בן למעלה ממאה שנה, מבנה משוחזר תוך שימור מוקפד על המקוריות של המבנה. מציאת המבנה התאימה להם כמו כפפה ליד וסוג של הגשמת חלום. לאחרונה נפתחה המסעדה וולצידה קונדיטוריה עם תפריט חורפי, הכולל, גם מרק ערמונים, ריזוטו  פטריות וערמונים, מסאח'ן עוף, פסטות וכמובן פיצות שף  איטלקיות מעולות. ומנות קינוח מעוררות השראה של מימי : עוגת גבינה , טרימיסו , טארטאטיין וקרם בורלה.

איפה? בוויז-   רחוב אלסובאט, ראמה.

שעות פתיחה:  כל ימות השבוע מלבד שני, משעה 10.00 עד 23.00

לפרטים נוספים:  מויס חוסאם  052-3471010

פייסבוק: https://www.facebook.com/alsobatrest/

אינסטגרם: https://www.instagram.com/alsobat_rest/

המשכנו בסיור המקסים שלנו לכיוון כרמיאל, היישר לחוות רום המקסימה,






מקום מומלץ ביותר, בו נשמנו אויר צח, וראינו נוף מדהים ממרומי החווה, טעמנו גבינות נפלאות וסלטים ופשטידות מיוחדות,





את הגבינות מייצרים בחווה וגם אפשר לקנות, לגמנו יין, ופשוט הרגשנו על גג העולם, מה צריך יותר מזה.




'חוות רום', חוות עיזים במרומי הר כמון, סמוך לעיר כרמיאל, החווה שוכנת מול נוף עוצר נשימה. בכל בוקר יוצאות העיזים למרעה הפתוח בחורש הים תיכוני המקיף את החווה, מה שגורם לחלב עשיר, ובזכות זה הגבינות המופקות מחלב העיזים, בריאות ואיכותיות יותר. כל גבינות  החווה מיוצרות בעבודת יד, החווה מוקפת גני ירק שופעים, בוסתנים מגוונים, חממה, דיר ומחלבה. העיבוד החקלאי מיטיב עם האדמה ומנצל את טובה, תוך צמצום ההשפעה הסביבתית המזיקה.





בחווה פועל מפעל שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש, שלוקחים חלק בעבודה פעילה  בכל ענפי המשק ומייצרים בין השאר עציצי 'סקולנטים' בגדלים שונים. בחווה פועלת גם "הכפרייה"- מעדניית בוטיק ובית קפה, פתוח לקהל הרחב בימי שישי (כשר), ומרכז מבקרים בו נהנים האורחים מסדנאות וקורסים שונים כדי שירגישו קרבה לאדמה, לעצמם, למקורות המזון וכמובן אחד לשני.

החווה פתוחה רק לקבוצות בתיאום מראש. את גבינות החווה ניתן לרכוש באתר.

מיקום: בוויז "חוות רום- מחלבת עיזים שמחות".

לפרטים נוספים: אורי תלם  052-4457777

אתר: https://havatrom.co.il/

פייסבוק: https://www.facebook.com/havatrom

ואת סיום הסיור המוצלח והטעים הזה איך אפשר בלי לראות את בית דולב,




בית מיוחד ואומנותי כל פינה בבית מקסימה, אסתי ואבי דולב, מהישוב צורית באשכול בית הכרם, הקימו בביתם 'בית דולב', מרחב יצירה ייחודי המשלב בין שני עולמות, פסיפס ובישול, אסתי אירחה אותנו עם חיוך ואנרגיה נהדרת, למרות שהיינו כבר שבעים ממש אהבנו את הסלט המיוחד, ואת המרק עגבניות עם יין לבן, מרק חלומי, נפלאות ידיה של אסתי הכינו גם קינוחים ממש טעימים ומיוחדים,









וכל כך כיף לראות את עבודות האומנות המיוחדות של אבי דולב, כך שהחגיגה שלמה וקסומה במיוחד, אל תוותרו על הגעה למקום לביקור.

ביתם  ממוקם על פסגת הרכס, מול נוף מרהיב ואוויר הרים צלול,  אסתי דולב, בעברה שפית במלון מצפה הימים, ולצידה ידו האמנותית של אבי דולב, המורגשת בכל פינה בבית, הפכו את הבית והמטבח רחב הידיים  למסעדה ביתית ומרחב  לסדנאות בישול ופרגולה יפהפייה לאירוח,  לצד סטודיו לאמנות שבו מתקיימות סדנאות פסיפס של אבי.





אסתי מעבירה בבית דולב סדנאות בישול. במסגרתן האורחים יוצאים לליקוט  מהגינה ויחד עם אסתי, מבשלים ארוחה מלאה. בסיום שלב הבישול, מתקבצים סביב השולחן, ונהנים מהמטעמים שהכינו בתוספת מנות שהכינה השפית  עם כוס יין טוב ונהנים מכל ביס. במסגרת הסדנא, אבי דולב, עורך סקירה קצרה על תולדות הפסיפס ולאחריה המשתתפים לומדים להכין פריט שימושי מצופה פסיפס קרמיקה.
מנות מיוחדות: מתבל זעתר מהשדה עם לימון  כבוש, ארטישוק טרי ביין לבן ושמן זית, קרוסטיני מלחם מחמצת עם ממרח חציל וגב' לבנה עיזים, טרטר אינטיאס עם סלט פומלה, בורקס פתוח מבצק עלים חמאה עם תבשיל תרד בר וחובייזה על קרם גבינות, גב' ברי עיזים בגריל עם דבש מתובל ומשולשי בצק עלים ביתי ועוד...

משך הסדנה כשעה וחצי.

איפה? בוויז 'בית דולב' רח' ארז 2 צורית.

תיאום והזמנה מראש בלבד !

משה קונינסקי, ראש העיר כרמיאל ויו״ר אשכול בית הכרם: ״פיתוח פעילות תרבותית משותפת בבקעת בית הכרם הינה הדרך לחשיפת האוצרות התיירותיים, הכלכליים ואיכות החיים הקיימים באיזורנו. אני מזמין את כולם להנות מחוויה קולינרית ותרבותית במשך שלושה ימים, בואו לגליל!

"מרחב אשכול בית הכרם הוא חבל ארץ שלא רבים מכירים לעומק, בזכות פסטיבל 'בא לי גליל' הראשון, אני סבורה שרבים ייחשפו לטעמים ולתוכן הרב באזור, בשלל האירועים והפעילויות שיתקיימו בפסטיבל. אני גאה להוביל את עשיית אשכול בית הכרם שיוזם ומוביל תיירות קולינרית משובחת", ציינה רונית עובדיה מנכ"לית אשכול בית הכרם.

איפה? רחבי אשכול בית הכרם.

עלות? מרבית הפעילויות ללא תשלום, חלק מהסדנאות בתשלום מסובסד ובהרשמה מראש.  

מתי? שני סופי שבוע חמישי עד שבת 24-26.3   31.3-2.4

פרטים נוספים והרשמה: פסטיבל בא לי גליל - אביב קולינרי בבית הכרם   (החל מ-27.2.22)

טלפון לבירורים: 04-8276500


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה