יום שני, 7 בספטמבר 2020

רגע לפני השנה החדשה, "סוגת" מציעה שני מתכונים קלילים להכנה, של אורי שביט וסמדי בומבה, שירשימו את הסועדים בשולחן החג

חלת קסם מהירה במילוי מרציפן / אורי שביט ל"סוגת"

נמצא הפתרון לכל מי שחוששים או מסתבכים עם אפיית חלה – תערובת שיש בה את כל מה שצריך לבצק, רק מוסיפים מים והבצק מוכן. אורי שביט ממלאה אותו במרציפן וקולעת לחלת שקדים מתוקה וחגיגית לראש השנה.


 

לבצק (חומרים ל-2 חלות):

1 קילו תערובת קסם לחלה "סוגת"

500-550 מ"ל (1/4 2 - 2 כוסות) מים

למילוי שקדים (קרם מרציפן):

400 גרם שקדים מולבנים שלמים או טחונים

200 גרם אבקת סוכר "סוגת"

כ-4 כפות מים

לציפוי:

1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים, בטמפרטורת החדר

2 כפות סילאן או מייפל

חופן נדיב שקדים פרוסים

 

1.     לשים יחד במהירות איטית-בינונית במיקסר את תערובת החלה והמים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים רבע שעה.

2.     מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, מעבירים למגש ומתפיחים עוד 15-30 דקות.

3.     מכינים מרציפן: טוחנים היטב את השקדים במעבד מזון (גם אם הם כבר טחונים). מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפות מים וטוחנים עוד כמה דקות עד שמתקבל מרציפן חלק ורך. אם צריך מוסיפים מעט מים.

4.     יוצרים גלילים ארוכים בגודל שווה מכדורי הבצק שתפחו. מרדדים כל נקניק למלבן ארוך וצר ומניחים לכל האורך "שורה" של מרציפן. סוגרים חזרה לצורת גליל.

5.     קולעים שתי חלות מכל שלושה גלילים ומהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6.     טורפים בקערית תמצית תה וסילאן ומברישים את החלות. מעטרים בשקדים פרוסים, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30-60 דקות.

7.     מחממים תנור ל-190 מעלות.

8.     אופים את החלות כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מברישים מדי פעם בתערובת התה והסילאן.

 

תבשיל טנזיה של פירות מיובשים עם קוסקוס / סמדי בומבה ל"סוגת"

סמדי בומבה מכינה את המנה המרוקאית הקלאסית לראש השנה עם שפה של פירות מיובשים ומגישה אותה על קוסקוס מלא אוורירי וטעים.

 


1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת"

10 משמשים מיובשים

10 שזיפים מיובשים מגולענים

100 גרם צימוקים

2 בצלים פרוסים דק

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כף סילאן

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמן לטיגון

להגשה:

שקדים

פיסטוקים

מעבירים את הקוסקוס המלא לקערה ומכינים לפי ההוראות שעל האריזה.

חותכים בסכין חדה את כל הפירות לרצועות בעובי 2-3 ס"מ.

יוצקים שמן למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים את פרוסות הבצל במשך 5-10 דקות, עד שהן מתרככות ומזהיבות.

מעבירים למחבת את את הפירות החתוכים ומתבלים בסילאן, קינמון, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב.

יוצקים למחבת 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.

קולים מעט את אגוזי המלך במחבת נפרדת ויבשה ומעבירים למחבת עם התבשיל. מערבבים.

מעבירים את הקוסקוס המוכן לקערת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומעטרים בשקדים ובפיסטוקים. 

קרדיט צילום: חגי לפלר

בתאבון וחג שמח!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה