יום רביעי, 16 במרץ 2016

"תבואות" משיקה שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה......

לאחרונה גיליתי את שמן הקוקוס כמוצר מעולה לשימוש במטבח לבישול ואפייה,לשמן הקוקוס סגולות בריאותיות רבות,מסייע להורדת רמת הכולסטרול הרע,אנטי בקטריאלי,מחזק את המערכת החיסונית,מסייע לחילוף חומרים ועוד.
קיבלתי להתנסות את שמן הקוקוס האורגני בכבישה קרה בהשקה של חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים,השמן מהווה תחליף לחמאה ומשמש כמרכיב מצויין גם בקינוחי פרווה ובמאכלים טבעוניים.

שנים שהייתי רגילה להשתמש בשמן קנולה או בחמאה לבישול ואפייה,ואחרי שלמדתי על היתרונות הרבים של שמן הקוקוס בהחלט התרשמתי לטובה,השתמשתי בשמן הקוקוס לטיגון פשטידת אטריות ובהחלט יצא טעים ולא הרגשתי הבדל בטעם.

מקורו של שמן הקוקוס של "תבואות" בסרי לנקה הידועה באיכויות המשובחות של אגוזי הקוקוס שלה. השמן מופק בתהליך של כבישה קרה, המשמר את הערכים הבריאותיים שלו, ובנוסף הוא מיוצר מגידול אורגני, ללא חשש לחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים.
לשמן הקוקוס יתרונות בריאותיים רבים, מציינת ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה. שמן הקוקוס מכיל חומצות שומן רוויות בעלות אורך בינוני, וביניהן חומצה לאורית (המהווה מרכיב מהותי בחלב אם) המסייעת לחיזוק מערכת החיסון, וחומצה קפרילית שהינה אנטי פטרייתית ואנטי בקטריאלית, התורמת למניעת קנדידה ומגנה על מערכת העיכול.  
כמו כן, מחקרים מראים ששמן הקוקוס מסייע להגברת חילוף החומרים, תורם לעלייה ברמות האנרגיה, מוריד את רמות הכולסטרול הרע, וכן הוא מצוין למריחה על הפנים והשיער- להזנת העור והקרקפת ולטיפול בפצעונים ואקנה.  בנוסף, מחקרים מראים כי שמן הקוקוס מסייע למניעת עששת על ידי נטרול החיידק שגורם לעששת. ניתן להשתמש בו לשטיפת פה לחיסול הבקטריות המזיקות ולמניעת ריח רע מהפה.
כשר פרווה בהשגחת סטאר K ובהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
מחיר לצרכן: כ- 24.90 ₪ לצנצנת של 300 מ"ל. כ- 40 ₪ לצנצנת של 500 מ"ל.
להשיג ברשתות וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il
מצרפת לכם מתכון שהיה מצורף לשמן הקוקוס.
חטיף שוקולד עם פצפוצי אורז תפוח ללא אפיה:
מצרכים:
250 גרם שוקולד חלב מומס.
3 כפות שמן קוקוס נוזלי.
1.5 כוסות אורז תפוח טבעי.
שליש כוס קוקוס טחון אורגני.
אופן ההכנה:
יוצקים את השוקולד המומס לקערה,מוסיפים את שמן הקוקוס וקורט מלח ומערבבים היטב,מוסיפים את האורז התפוח ומערבבים,משטחים את התערובת על תבנית מכוסה בנייר פרגמנט ומפזרים את הקוקוס הטחון,מקררים וחותכים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה