לעוגה חשיבות כה רבה עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך ב- 20.07.21 והקונדיטורים של רשת קפה גרג, חושפים את מתכון עוגת מוס ריבת חלב. עוגה עשירה, מרשימה, ומתאימה לכל אירוח.
מרכיבים לבסיס העוגה:
100 ג' חמאה,
100 ג' סוכר,
2 ביצים,
100 ג' שוקולד מריר,
5 ג' וניל,
35 ג' קמח ללא גלוטן.
מוס ריבת חלב:
5 ג' ג'לטין ,
25 מ"ל מים קרים, 320
ג' ריבת חלב,
500 מ"ל שמנת מתוקה.
קראנץ':
100 ג' שוקולד לבן, 20
ג' פתיתי קוקוס קלוי.
ציפוי העוגה:
160 ג' ריבת חלב, 15 מ"ל שמנת מתוקה.
אופן הכנה:
בסיס - מניחים את השוקולד והחמאה בקערה, למיקרוגל.
טורפים פנימה סוכר ותמצית וניל. להוסיף ביצים ושאר מרכיבים.
יוצקים בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בחום תנור 160 מעלות.
קראנץ' - מניחים את השוקולד בתוך קערה למיקרוגל,
מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס ויוצקים על גבי בסיס הבראוניז בשכבה אחידה.
מקפיאים עד השלב הבא.
מוס ריבת חלב - מערבבים את הג'לטין יחד עם המים הקרים. מניחים את ריבת החלב בקערה למיקרוגל לריכוך. מקציפים את השמנת המתוקה, בהדרגה מוסיפים את ריבת החלב. מערבבים 2 כפות מהקצפת לתוך קערית הג'לטין המומס. יוצקים את המוס על גבי הקרנץ' שבתבנית ומקפיאים למשך ארבע שעות עד שלב הציפוי.
ציפוי - מניחים בקערית חסינת חום את ריבת החלב יחד עם השמנת המתוקה, מחממים כדקה במיקורגל לחימום וריכוך, מערבבים היטב ויוצקים בצורה אחידה על פני המוס. משיבים למקפיא להתייצבות.
בתיאבון....
קרדיט צילום: אנטולי מיכאלו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה