יום שלישי, 27 באוקטובר 2020

לכבוד הגשם הראשון וההחלפה לשעון חורף, סמדי בומבה מציעה קדרה נהדרת ומלאת ניחוח, שהיא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לחגוג את בוא הסתיו – מנחמת, בריאה, מזינה וטעימה ואפילו קלה להכנה

תבשיל דלעת ובטטה עם קוסקוס מלא / סמדר "סמדי בומבה" וקנין ל"סוגת"


 

קרדיט: יח"צ סוגת

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת"

300 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות

2 בצלים, חתוכים לרצועות

1 מקל קינמון

1/2 כפית כורכום

1 כף  סוכר חום "סוגת"

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

שמן

להגשה:

שקדים קלופים

צימוקים

אופן ההכנה:

1.יוצקים שמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את רצועות הבצל ומקל הקינמון במשך כ-5 דקות, להזהבה.

2. מעבירים לסיר את קוביות הדלעת והבטטה ומוסיפים סוכר, כורכום, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים מים כך שכל הירקות יהיו מכוסים.

3.מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והירקות רכים.

4.מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שמופיעות על האריזה.

5.מחלקים את הקוסקוס לקערות הגשה ומניחים עליו מהתבשיל. מפזרים מעל שקדים וצימוקים ומגישים.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה