טחנת הקמח הוותיקה
׳הטחנות הגדולות של א"י׳ מחיפה (נוסדה בשנת 1921), משיקה את ״הסדרה
הבריאה״ - סדרת קמחים חדשה הכוללת 4 סוגי קמחים: קמח חיטה מלא 100%, קמח
שיפון מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100% וקמח חיטה כפרי.
סדרת הקמחים החדשה מציעה
לראשונה בשוק הקמחים המלאים, קמחים בטחינה דקה במיוחד המיוצרים בתהליך
טחינה ארוך וייחודי. הלחמים והמאפים יהיו בעלי טעם עשיר, ניחוח של בריאות
וחיי מדף ארוכים מהרגיל.
אני התנסתי בקמח כוסמין,הכנתי
איתו עוגיות טחינה טבעוניות,ואחד מהדברים ששמתי לב,הקמח טחון דק מאוד,ופעם
ראשונה כאשר לשתי את תערובת הבצק של העוגיות,הלישה הייתה מאוד קלה,הבצק היה
רך ואוורירי,ולא הוספתי נוזלים נוספים ובהחלט ההתרשמות שלי מהקמח שהוא
נהדר לעבודה,מעבר ליתרונות הנוספים שלו.
הקמחים עשירים
בויטמנים,מינרלים,חלבונים וסיבים תזונתיים,עוברים בקלות ומהירות בנפה,ללא
איבוד של חלקי הגרעין,ובכך נשמרים כל הערכים התזונתיים הגבוהים של הקמח.
העוגיות יצאו מדהימות ואני מצרפת את המתכון,
עוגיות טחינה טבעוניות עם קמח כוסמין מלא 100%מהסדרה הבריאה:
השתמשתי בכוס חד פעמית מפלסטיק למדידה,
כוס טחינה גולמית משומשום מלא.
שתי כפות סילאן תמרים.
3/4 כוס שמן קנולה.
3/4 כוס סוכר קוקוס.
3 כוסות קמח כוסמין מלא.
חצי כוס שומשום.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד
השומשום,עד לקבלת בצק אחיד,מגלגלים לכדורים,שמים את השומשום בקערה ומגלגלים
את כדורי הבצק בשומשום,משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית
מרופדת בנייר אפייה,אופים בדיוק 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180
מעלות,מצננים ונהנים,לצד כוס קפה.
אודות הקמחים בסדרה:
קמח חיטה מלא 100% -
נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה שונים
ומובחרים, באיכות גבוהה ומוקפדת, לקבלת קמח איכותי, בעל יכולת ספיחת מים
גבוהה וכושר אפייה מעולה. טחינת גרעיני החיטה מבוצעת בשני שלבים לקבלת קמח
דק ועדין. הבצק המתקבל מהקמח אלסטי מאוד ומאפשר לישה קלה במיוחד. אין צורך
לערבב אותו עם קמחים אחרים. הקמח מתאים להכנת לחמים עשירים וייחודיים, והוא
מהווה מקור מצוין של סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ומינרלים, המסייעים לגוף
בפעילות תאית תקינה ובשיפור מערכת החיסון.
קמח חיטה כפרי - מיוצר מקמח אחיד אשר נטחן מאנדוספרם הגרעין ומשכבת האלרון (ALEURONE)
- שכבת סובין עדינה שנמצאת בין הקליפה והאנדוספרם ומכילה כמות גדולה של
ויטמינים, חלבונים וסיבים תזונתיים. הקמח, העשוי מתערובת ייחודית של חמישה
סוגי חיטה שונים ומובחרים באיכות גבוהה ומוקפדת, מיוצר בטחינה דקה במיוחד
של גרעיני החיטה. מתאים לאפיית לחמים כפריים ומחמצות.
קמח שיפון מלא 100%
- מיוצר מגרעין השיפון על כל חלקיו, בטחינה דקה מאוד בשיטה ייחודית.
גרעיני השיפון ידועים כבעלי תכולה גבוהה של רכיבים תזונתיים רבים. קמח
השיפון עשיר בסיבים תזונתיים המספקים תחושת שובע ומסייעים לשמירה על אורח
חיים בריא. השיפון מומלץ במיוחד לחולי סוכרת בהיותו בעל אינדקס גליקמי נמוך
במיוחד, המסייע לאיזון רמות הסוכר בדם. צבעו של הלחם הנאפה מבצק זה כהה,
מרקמו דחוס וטעמו חמצמץ.
קמח כוסמין מלא 100% - הכוסמין נחשב לדגן העתיק ביותר המוכר לאדם. בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B
ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך המעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר בדם,
והוא מומלץ לחולי סוכרת. כמות הגלוטן בכוסמין קטנה יחסית מכמותו בחיטה
ולכן נחשב פחות אלרגני. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו, בשני שלבי טחינה לקבלת
קמח עדין מאוד.
אריזות הקמחים מרהיבות בעיצובן והן מודפסות על נייר איכותי ביותר, תוך הקפדה על שמירה על הסביבה. הסדרה זכתה בתחרות "כוכב ישראל 2015"
- תחרות עיצוב אריזות שמקיים מכון האריזה והעיצוב הישראלי, בקטגוריית מזון
ומשקאות. עיצוב האריזות הינו ייחודי - הוא משלב את המראה הטבעי עם
צבעוניות עזה ונקייה של החיטים, ויוצר חיבור הרמוני של שני העולמות - עולם
הטבע והעולם העכשווי. העיצוב החדשני יוצר בולטות ונוכחות על המדף.
אריזות הקמחים עשויות מנייר בעל תקן ירוק FSC
של הארגון הבינלאומי לשימור היערות בעולם. ניתן למחזר ולקמפסט את הנייר
במלואו. בנוסף, נייר האריזה נעים למגע, חזק ועמיד בפני לחות. כמו כן,
באריזה נעשה שימוש בדבק חזק ואיכותי המונע התבקעות האריזה בעת נפילה.
סדרת הקמחים החדשה זכתה לשבחים
על איכותם הגבוהה מקונדיטורים ואופים מומחים, ביניהם - ערן בורקין, ראסל
זקס ועפר שטיינבך, וחוות דעתם המעולה מצוינת בליווי חתימתם על גבי האריזות.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחירים מומלצים לאריזה של 1 ק"ג:
קמח כוסמין מלא 100%: 12-14 ₪
קמח חיטה מלא 100%: 6-8 ₪
קמח שיפון מלא 100%: 6-8 ₪
קמח כפרי: 6-8 ₪
ניתן להשיג את הקמחים ברשתות והחנויות:
ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד,
סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית, דיפ שיווק, רשת לגעת באוכל,
מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, לחם ברויטמן
אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות ניתן לברר בפייסבוק או בטלפון: 04-8672137.
מידע על חנויות נוספות ניתן לברר בפייסבוק או בטלפון: 04-8672137.
אודות החברה:
טחנת הקמח ׳הטחנות הגדולות של
א"י׳ נוסדה בשנת 1921 ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד. הטחנה נמנית עם הטחנות
המובילות בארץ, והיא ידועה באיכותו הגבוהה של הקמח ובהקפדה על בקרת איכות
גבוהה, על מנת להבטיח לאופה מוצר איכותי והומוגני בתכונותיו לאורך זמן.
הטחנה מייצרת מגוון רחב של קמחים, בהם - קמח חיטה לבן בהיר, סולת, קמח
תופח, קמחים מלאים מגרעיני חיטה, שיפון וכוסמין, סדרת קמחים מלאים בטחינה
עדינה ועוד.
הצעה למתכון - לחם עשבי תיבול כפרי:
חומרים ל-2 כיכרות:
5.5 כוסות קמח כפרי, 1 כף מלח, 1.5 כפות סוכר, 1 כף שמרים יבשים, רבע כוס פטרוזילה קצוצה ,רבע כוס כוסברה קצוצה, 1 כף טימין טרי קצוץ, 2 כוסות מים פושרים, שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמרים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים. מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך 10 דקות,
עד שהבצק רך וגמיש. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד
ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק להוצאת האוויר. מעצבים 2 כיכרות, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת יבשה להתפחה נוספת. חורצים חריצים לרוחב הכיכר. אופים ב-200 מעלות עד להשחמה. מצננים על רשת.
הצעות למתכונים נוספים באתר החברה:
למתכון להכנת פיתות בריאות מקמח חיטה מלא 100%:
למתכון להכנת לחם שאור, שיפון וגרעינים של ראסל מקמח שיפון מלא 100%:
למתכון לפנקייקס מקמח כוסמין מלא 100%:
למידע נוסף ומתכונים:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה