יום שני, 14 בדצמבר 2015

"חוות תקוע" משיקה שורש כורכום טרי וארוז

הכורכום הינו אחד מצמחי התבלין האהובים עליי במיוחד,בעיקר בזמן שפעת,אני מגרדת כורכום טרי מוסיפה דבש מערבבת ואוכלת במנות קטנות כחצי כפית כל שלוש שעות,לאחר 24 שעות אני מרגישה נפלא וחוזרת לעצמי,בלי כאבי גרון בלי חולשה בגוף פשוט קסם.
"חוות תקוע" משיקה שורש כורכום טרי וארוז,תזכרו מצרך חובה בכל בית,הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם,אשר ביכולותו לחזק את הגוף לטפל ולמנוע מגוון בעיות בריאותיות.


יש יתרון בכורכום טרי כך מקבלים את החומר הפעיל שבכורכום שנקרא כורכומין בריכוז גבוה יותר,הכורכומין הינו נוגד חמצון רב עוצמה,בעל תכונות אנטי דלקתיות,אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות.
מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
הכורכום הוא שיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג` במטבח התימני.
אני אוהבת להשתמש בכורכום לאורז,אני מכינה אורז צהוב,גם לתבשיל עוף עם פטריות אני מוסיפה כורכום ויוצא נפלא,שורש הכורכום משתלב נהדר גם במרקים,ירקות,בשר,דגים ועוד,הוא מוסיף טעם,צבע ובעיקר בריאות.
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון – מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).
כשרות – רבנות גוש עציון.
מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם).
להשיג ברשתות השיווק.
למידע ומתכונים: http://www.tekoafarms.co.il
טל בן דוד יועצת ל"חוות תקוע",מציינת שבנוסף למה שצויין על הכורכום,הוא עשיר בוויטמנים ומינרלים רבים,בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.
הצעה למתכון טעים ומזין של אלינור רחמים מ"חוות תקוע": 

תבשיל אורז, עדשים אדומות ושורש כורכום טרי
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
5 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
כוס עדשים אדומות
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל שחור
בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
  2. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
  4. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
  5. מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  6. פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.

טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה