שיבולת שועל או בשמה הנוסף קוואקר ידועה כתורמת לגופנו בזכות הסיבים התזונתיים.
מאוד חשוב לשלב אותה בארוחות היום יום שלנו כחלק מהרגלי אכילה בריאים.
אצלנו בבית מאוד אוהבים להכין דייסה על בסיס שיבולת שועל, להוסיף פירות דבש
ופשוט להנות.
הבנות אצלי כבר גדולות , 13,20 לא מוותרות על הדייסה כי באמת מעבר לזה
שזה בריא זה גם מאוד טעים להן.
לקוואקר ישנם שימושים רבים ונוספים , ניתן להוסיף אותו לקציצות ,
להוסיף לפשטידות, להכין עוגיות בריאות ועוד מתכונים רבים ומגוונים.
בנוסף, שיבולת שועל קלה להכנה ואפשר בקלות לשלב אותה במאכלים,
תבשילים, מאפים, קינוחים ודייסות מפנקות ומזינות, ובכך לגוון את התזונה
היומית שלכם ושל ילדיכם, להעשיר אותה בסיבים תזונתיים - וכמובן, בטעם נפלא.
בחלבונים מהצומח, בסיבים תזונתיים ובמינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום.
עובדה זו הופכת אותה לתוספת בריאה, מזינה וטעימה לארוחה,
לארוחת בוקר בפני עצמה או לחטיף אנרגיה בריא ו"נטול אשמה"
במשך היום - לאנשים השומרים על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת.
בנוסף, שיבולת שועל קלה להכנה ואפשר בקלות לשלב אותה במאכלים,
תבשילים, מאפים, קינוחים ודייסות מפנקות ומזינות,
ובכך לגוון את התזונה היומית שלכם ושל ילדיכם,
להעשיר אותה בסיבים תזונתיים - וכמובן, בטעם נפלא.
אני הכנתי קובלר תותים ובננה ומצרפת לכם את המתכון,
אני חייבת לציין שיצא טעים ביותר ממש ממליצה.
המתכון מהאתר המצויין של קוואקר כדאי להכנס ,
https://www.quaker.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA
1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2.למילוי- בתבנית העוגה מערבבים את כל חומרי המילוי.
3.מכינים את הציפוי- מערבבים את הקמח, הקוואקר והסוכר. משפשפים פנימה את החמאה בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי. טורפים יחד ביצה, תמצית וניל ויוגורט ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.
4.מסדרים את המנה- מעל תערובת התותים מניחים כפות גדושות מהבלילה של הציפוי. מפזרים מעל סוכר דמררה.
5.אופים למשך 35-40 דקות עד שהציפוי זהוב ואפוי לחלוטין. (אם החלק העליון השחים אבל החלק התחתון עדיין בצקי יש לכסות בנייר כסף ולהמשך לאפות).
מאוד חשוב לשלב אותה בארוחות היום יום שלנו כחלק מהרגלי אכילה בריאים.
אצלנו בבית מאוד אוהבים להכין דייסה על בסיס שיבולת שועל, להוסיף פירות דבש
ופשוט להנות.
הבנות אצלי כבר גדולות , 13,20 לא מוותרות על הדייסה כי באמת מעבר לזה
שזה בריא זה גם מאוד טעים להן.
לקוואקר ישנם שימושים רבים ונוספים , ניתן להוסיף אותו לקציצות ,
להוסיף לפשטידות, להכין עוגיות בריאות ועוד מתכונים רבים ומגוונים.
בנוסף, שיבולת שועל קלה להכנה ואפשר בקלות לשלב אותה במאכלים,
תבשילים, מאפים, קינוחים ודייסות מפנקות ומזינות, ובכך לגוון את התזונה
היומית שלכם ושל ילדיכם, להעשיר אותה בסיבים תזונתיים - וכמובן, בטעם נפלא.
כל מה שלא ידעתם על קוואקר וכדאי שתדעו,
שיבולת השועל נחשבת כ"דגן על" עתיר ברכיבים תזונתיים, ועשירה במיוחדבחלבונים מהצומח, בסיבים תזונתיים ובמינרלים כגון ברזל, סידן ומגנזיום.
עובדה זו הופכת אותה לתוספת בריאה, מזינה וטעימה לארוחה,
לארוחת בוקר בפני עצמה או לחטיף אנרגיה בריא ו"נטול אשמה"
במשך היום - לאנשים השומרים על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת.
בנוסף, שיבולת שועל קלה להכנה ואפשר בקלות לשלב אותה במאכלים,
תבשילים, מאפים, קינוחים ודייסות מפנקות ומזינות,
ובכך לגוון את התזונה היומית שלכם ושל ילדיכם,
להעשיר אותה בסיבים תזונתיים - וכמובן, בטעם נפלא.
אני הכנתי קובלר תותים ובננה ומצרפת לכם את המתכון,
אני חייבת לציין שיצא טעים ביותר ממש ממליצה.
המתכון מהאתר המצויין של קוואקר כדאי להכנס ,
https://www.quaker.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA
חומרים לתבנית מרובעת 30X30
למילוי תותים:
תהליך הכנהלמילוי תותים:
- ¼ כוס (50 גר') סוכר חום
- 1 כפית גרידת לימון
- 500 גר' תותים טריים או פירות יער קפואים חתוכים לקוביות קטנות (3 כוסות)
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 בננות חתוכות לפרוסות
- 30 גר' חמאה מומסת
- כף קונפיטורת תות לייט יד מרדכי
- 1 כוס קמח תופח
- ½ כוס קוואקר
- ¼ כוס סוכר
- 125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס יוגורט
- 2 כפות סוכר דמררה
1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2.למילוי- בתבנית העוגה מערבבים את כל חומרי המילוי.
3.מכינים את הציפוי- מערבבים את הקמח, הקוואקר והסוכר. משפשפים פנימה את החמאה בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי. טורפים יחד ביצה, תמצית וניל ויוגורט ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.
4.מסדרים את המנה- מעל תערובת התותים מניחים כפות גדושות מהבלילה של הציפוי. מפזרים מעל סוכר דמררה.
5.אופים למשך 35-40 דקות עד שהציפוי זהוב ואפוי לחלוטין. (אם החלק העליון השחים אבל החלק התחתון עדיין בצקי יש לכסות בנייר כסף ולהמשך לאפות).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה