יום ראשון, 6 בדצמבר 2020

"תבואות" מציעה: "אפונה ירוקה אורגנית" – טעימה, מזינה ומשביעה מתאימה להכנת מרקים, תבשילים ואפילו ממרחים: מצורף מתכון לממרח נהדר של אפונה וטחינה, שמתאים גם כמילוי לטורטייה!

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה "אפונה ירוקה אורגנית" – טעימה, מזינה ומשביעה, המתאימה להכנת נזידים, מרקים, ממרחים ותבשילים שונים. מהאפונה אפשר להכין גם ממרח נהדר עם טחינה ושמן זית וליהנות ממנו עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתה טורטייה!



האפונה (או האפון המתורבת) היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. חוקרי תנ"ך מעריכים שהיא מופיעה בספר ישעיהו בשם "חמיץ".

בנוסף לאפון המתורבת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

האפונה הירוקה האורגנית הגיעה אליי להתנסות, והחלטתי להכין איתה מרק אפונה עם ירקות , כיף להנות בחורף עם מנת מרק מחממת, גם את הגוף וגם את הנשמה, ואחרי שטעמתי את התוצאה הסופית מאוד אהבתי את האפונה הירוקה האורגנית שמאוד הוסיפה לטעם המרק, בקלי קלות אתם יכולים להכין מרק נהדר, וכל המשפחה תהנה ממנו.



אופן ההכנה: להשרות את האפונה הירוקה האורגנית למשך שעתיים, 



לטגן בצל קצוץ עם מעט שמן זית, להוסיף גזר חתוך לקוביות ותפוח אדמה, ואת האפונה ולערבב בסיר למשך 2 דקות, להוסיף מים אבקת מרק מלח ופלפל ולבשל עד רתיחה על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה, למזוג לקערות מרק ולהנות, אפשר לטחון את המרק, גם יוצא טעים.



כשרות: פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.

מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il

"תבואות" מציעה מתכון לממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית כתית, שום ותבלינים



מצרכים:

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומושרית במים כחצי שעה

1 בצל, קצוץ

שמן זית (רצוי כתית מעולה)

1 כוס טחינה גולמית איכותית

2-4 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל לבן

מיץ מ 1/2 – 1 לימון

מים

להגשה: פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, פרוסות בצל לבן או סגול, צנוברים קלויים, פלפל חריף, שיפקה, זיתים, פיתות, קרקרים ועוד.

אופן ההכנה:

לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים

כשהאפונה התרככה, לסנן (ולשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק

להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה

להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות

גיוון: לחמם טורטייה כמה שניות במחבת. למרוח פס מהמרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול). לחמם במחבת עוד כמה שניות. להגיש עם סלסה חריפה

צילום ממרח: pixabay

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה