יום שלישי, 20 ביוני 2017

'הטחנות הגדולות של א"י' משיקה "קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי"....

טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' בחיפה משיקה "קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי" לנוחות ולזמינות השימוש, בכשרות מהודרת של בד"ץ העדה החרדית. הקמח נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים, וחוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח.

הקמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי מצטרף לקמחים המעולים של הטחנות הגדולות של א"י שמפתיעות כל פעם מחדש עם קמחים משודרגים שעושים לנו את החיים קלים יותר, אין ספק שהרבה יותר קל לא לנפות קמח וזה חוסך זמן ומאמץ, בהחלט קמח נהדר.
אני מאוד אוהבת לאפות עם הקמחים המעולים של הטחנות הגדולות של א"י, ועם הקמח הלבן בהיר ללא צורך בניפוי הכנתי רוזלך מדהימים שכיף לאכול אותם וניתן למרוח עליהם שלל ממרחים לפני האפייה, נוטלה, ריבת חלב, ריבה ועוד.
מצרפת לכם מתכון לרוזלך בסיסי באדיבות הפייסבוק של לנדוור,

לבצק:
600 גרם קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי
300 מ"ל מים
1 כפית שטוחה שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח.
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר קמח,מים ושמרים במהירות נמוכה להוסיף שמן זית בהדרגה, וללוש במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות, להוסיף מלח ולהגביר למהירות גבוהה, ללוש כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה, להניח מגבת מעל הקערה ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו. להוציא את הבצק ולחלקו ל-4 כדורים שווים,להניח על משטח מקומח, ולהתפיח שוב,לפתוח כל בצק עד לגובה של 5 מ"מ, למרוח שכבה נדיבה של מה שאוהבים אני מרחתי נוטלה ומעל שמתי בננה, ומרחתי ריבת חלב, לגלגל את הבצק לרולדה, ולחתוך ל-12,14 חתיכות, לפני האפייה למרוח חמאה מומסת מעל הרוזלך ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 6 דקות עד שמוכן.


"קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי" מצטרף לסדרת הקמחים המעולים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, בהם קמח לחם, קמח לחם מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מהסדרה הבריאה.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי: 7.90 ₪  (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר ברקת, שהרבני (רמת השרון), פורטי סטריט רמת גן, סיטונאות רחמים, סיטונאות נעמה סוידאן, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית וירושלים, המאפייה של ראסל ירושלים, שמואל שפע ירושלים, ל.א.ב.ל, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, חנות טבע בראשית באילת, לחם בורקין בנימינה, מאפיית קצרין, 'המזווה' – חנות אינטרנטית, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.

לכבוד הקיץ, מגישה הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י' מתכונים נפלאים להכנת עוגות ומאפים עם פירות:
עוגת סולת ושזיפים:

חומרים:
140 גרם (1 כוס) קמח חיטה לבן בהיר ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
½ כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
½ 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה, רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 חלמונים
2 ביצים שלמות
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 שזיפים, חתוכים ומגולענים
2 כפות דחוסות סוכר חום

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דקות חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צדי המיקסר בעזרת לקקן.
מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את החלמון הבא. מנקים שוב את צדי הקערה בלקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל ביצה.
מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הווניל.
מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת ומערבבים עד לאיחוד (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא נמוכה ודחוסה).
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
מניחים את השזיפים על הבלילה, הקליפה כלפי מטה, במרחקים שווים.
מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהעוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דקות בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).

אפשר לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.
מאפינס וניל ופירות יער:

תבנית שקעים ל-12 מאפינס גדולים עם עטרות נייר
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
2 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כוס שמנת חמוצה
1 כפית גרידת לימון, קצוצה דק
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל / 1 כפית מחית וניל
1/4+1 כוסות תערובת פירות יער קפואים
סוכר גבישי לקישוט

אופן הכנה:
מנפים לקערה קטנה קמח ואבקת אפייה.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, גרידת לימון, שמן ותמצית וניל. מערבבים היטב עד שחלק.
מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד.
מפזרים מעל התערובת את פירות היער ומערבבים פעם אחת וזהו!
ממלאים את תבנית השקעים בתערובת, 1/2 כוס בכל שקע (2/3 מגובה השקע).
מפזרים מעל סוכר גבישי.
אופים 12 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
מקררים בתבנית. אפשר להגיש עם קצפת.

למידע ולמתכונים נוספים:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
קרדיט תמונות מתכוני קיץ: מנחם גרייבסקי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה