הצלחה מתוקה: ספר מתכוני עוגות וקינוחים מנצחים
דלי פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר
ספר מתכונים דיגיטלי חדש – "עוגות וקינוחים לחגים"
של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימה
ספר מתכונים יוצא דופן שנוצר עבור כל חובבי הקינוחים המבקשים להתפנק עם פינוקים מעוררי תיאבון מבלי להתפשר על העדפותיהם התזונתיות. הספר עוגות לחגים כולל 12 מתכונים של עוגות וקינוחים דלי פחמימה, נטולי גלוטן וללא סוכר והם קלים ומהירים להכנה.
בספר מתכונים שאי אפשר לעמוד בפניהם: מעוגת שוקולד קלאסית חגיגית, כדורי שוקולד, פאי תפוחים, עוגת דבש ללא דבש, עוגת קרמל מפנקת, עוגת מוס שכבות ורטבים של קרמל, סירופ מייפל ועד קינוח קליל של גלידוניות קוקוס מרעננות.
עדי גבירצמן, מפתחת מתכונים, מומחית לתזונה מאוזנת מה– Hatafrit מסבירה: "יצרתי קינוחים מזינים וטעמים, בחרתי בקפידה מרכיבים בריאים והשתמשתי בחלופות כמו קמח שקדים, שמן קוקוס, ממתיקים טבעיים, מה שמבטיח איזון מושלם של טעמים תוך עמידה בדרישות לתזונה דלת פחמימה."
הוראות ההכנה במתכונים קלות לביצוע, מה שהופך אותם לנגישים לאופים בכל הרמות, ההוראות מפורטות שלב אחר שלב לצד טיפים מועילים המבטיחים חווית אפייה נעימה ולצד כל מתכון מצויינים ערכי הפחמימה.
הספר זמין בפורמט דיגיטלי במחיר: 29.90 ₪ לרכישה דרך הלינק: https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Desserts
עוגת דבש מגלמת את הרצון שלנו לשנה מתוקה ומלאת אושר ושפע. אך, איך בכל זאת מכינים עוגת דבש אהובה ועדיין נשארים נאמנים לתזונה נטולת סוכר, גלוטן ודלת פחמימה?
עוגת הדבש ללא דבש של עדי גבירצמן, ללא גלוטן , דלת פחמימה וללא סוכר מחליפה מרכיבים מסורתיים בחלופות חדשניות ומצליחה ליצור עוגה טעימה שלא רק משביעה את החיך אלא, עושה כבוד לראש השנה.
מצרכים לעוגה:
2 ¾ כוסות קמח שקדים
6 כפות קמח קוקוס
6 כפות אבקת חלבון
1 כף אבקת אפייה
½ כפית מלח
¼ כפית תבלין ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט (אפשרי אך לא חובה)
1 כף קינמון
¾ כוס חמאה רכה בטמפ' החדר
¾ כוס ממתיק
6 ביצים
1 כף תמצית וניל
2 כפות תמצית קפה אספרסו
½-3/4 כוס מים
מצרכים למילוי:
¾ כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס ממתיק כמו סוכר חום
הכנה של העוגה:
- לחמם תנור ל-180C ולשמן תבנית קוגלהוף/להניח בתחתית נייר אפייה.
- בקערה בגדול בינוני, לערבב ביחד את רכיבי שכבת המילוי; אגוזים, ממתיק סוכר חום וקינמון. להניח את התערובת בצד.
- בקערת מיקסר גדולה (אפשר גם עם מיקסר ידני), לערבב ביחד חמאה רכה וממתיק, עד לקבלת תערובת קרמית.
- להוסיף לתערובת החמאה את הביצים, ביצה אחת בכל פעם. להוסיף את תמצית הוניל ולערבב שוב.
- בקערה נפרדת להכין את תערובת היבשים; קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת חלבון, מלח, תבלינים ואבקת אפייה.
- להוסיף את תערובת היבשים אל קערת המיקסר בפעימה אחת ולערבב במיקסר במשך 1-2 דק', עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף לתערובת את תמצית הקפה ולערבב שוב.
- עכשיו נדךך מעט את התערובת עם מים, עד לקבלת מרקם שנוח מצד אחד למרוח ולפזר בתבנית, ומצד שני שלא יהיה נוזלי מידי.
להוסיף בכל פעם את מעט מהמים עד לקבלת המרקם הרצוי של התערובת.
הרכבה של העוגה:
- להעביר כחצי מהתערובת של העוגה אל תבנית האפייה. לפזר מעל כמחצית מתערובת המילוי של האגוזים.
- לשים מעל את החצי השני של תערובת העוגה ולפזר מעל את החצי השני של תערובת האגוזים.
- להכניס לתנור לאפייה של 45-55 דק', עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם נעוץ יוצא יבש.
- להמתין לפחות שעה-שעתיים )מומלץ עד לצינון מוחלט לפני שמחלצים את העוגה
מהתבנית, פורסים ומגישים.
הספר זמין בפורמט דיגיטלי במחיר: 29.90 ₪ לרכישה דרך הלינק: https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/Desserts
קרדיט צילומים: עדי גבירצמן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה