תחילת האביב וחג הפסח שקרב, מהווה זמן מושלם לאפות ואין כמו בורקס טורקי של השפית נוף עתאמנה איסמעיל, במילוי מפתיע של עדשים שחורות וחציל שרוף.
זוכת
מאסטר שף, השפית נוף עתאמנה אסמאעיל, פרזנטורית הקמפיין של חברת "סוגת" לקידום
סדרת הקטניות, מציעה גרסה ייחודית משלה לבורקס הטורקי- עם טוויסט של טעמים מהמטבח הערבי
הקלאסי.
קרדיט
צילום: השפית נוף עתאמנה איסמעיל
בורקס
טורקי במילוי עדשים שחורות וחציל שרוף / נוף עתאמנה איסמאיל ל"סוגת"
חומרים
למאפה משפחתי גדול או 6 מאפים אישיים
1 קילו
קמח רב תכליתי (לבן) "סוגת"
1 כף
מלח
1 כף
חומץ
600
מ"ל מים
1 כוס
שמן ניטרלי, לטבילה
למלית:
500
גרם עדשים שחורות בלוגה "סוגת"
2 בצלים
קצוצים
1 חציל,
שרוף ומקולף
1/3
כוס שמן זית
חופן
עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
מלח
ופלפל שחור
קורט
בהרט (לא חובה)
לאפייה:
1 ביצה
טרופה או מים להברשה
מעט
שומשום
לשים
את כל חומרי הבצק חוץ מהמים במיקסר בעל וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש
10 דקות במהירות איטית.
מעבירים
את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-6 כדורים שווים. מרדדים במערוך לצורת פיתה. מניחים פיתה
אחת על תבנית, משמנים היטב ומניחים עליה פיתה נוספת. שוב משמנים וממשיכים כך עם כל
הפיתות, עד שמתקבלת ערימה של פיתות משומנות היטב. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לנוח
שעתיים בטמפרטורת החדר ,בזמן שהפיתות נחות, מכינים את המלית: מבשלים את העדשים
בשפע מים כ-20 דקות, לריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
מטגנים
בצל במחבת מעל להבה בינונית כ-20 דקות, עד שהוא מזהיב היטב. מעבירים לקערת העדשים ומוסיפים
את החציל השרוף ותבלינים.
מועכים
את תכולת הקערה בעזרת ממעך פירה לתערובת גסה. מוסיפים פטרוזיליה ו-2 כפות מים ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
משמנים
היטב את משטח העבודה ואת כפות הידיים ומתחילים לפתוח את אחת הפיתות בעזרת כרית כף היד,
עד שמתקבל עלה דק מאד וכמעט שקוף. חותכים את השוליים לקבלת צורת מלבן או ריבוע.
מניחים
לרוחב הבצק "שורה" של המלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מעצבים לשבלול קטן או
גדול (יחד עם שאר הרולדות) או לצורה של אוזני פיל. ממשיכים למלא את כל הפיתות.
מחממים
תנור על 200 מעלות טורבו.
מברישים
את המאפים בביצה טרופה או שמן, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור החם ל 12- 15 דקות. מאפה
אחד גדול יש לאפות בתבנית עגולה כ-25 דקות.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה