יום ראשון, 14 במרץ 2021

לכבוד פסח, מציעה חברת "מדגל" טיפים לניקוי ולשמירה על הברזים והכיורים בבית

לכבוד פסח מציעים מומחי חברת "מדגל" מבית פלסאון - מהמובילות בתחום הברזים, הכיורים וארונות האמבט בישראל, כיצד לנקות ולשמור על הברזים בחדר האמבט ובמטבח, בעזרת מוצרים שיש בכל בית. חברו אליהם מומחי חברת  PEDANTIX מבית מדגל - המתמחה בכיורי פרימיום מגרניט ומנירוסטה, טוחני אשפה וציוד נלווה, אשר מציעים כיצד לנקות ולשמור על הכיורים בבית – בהתאם לחומר ממנו עשוי הכיור.



עבור מרבית הברזים יספיקו מטלית רכה ויבשה, חומץ ביתי 5% ומי סבון כלים. עבור כיורים שונים יש להיעזר בחומרים שונים: ספוג רך, אקונומיקה או חומרים ייעודיים לסוג החומר ממנו עשוי הכיור.

ברזים:

אויבת הברזים היא האבנית – שנותרת על הברז לאחר התאדות המים. היא נראית ככתמים לבנים ומצטברת בעיקר בזוויות ובמפרקים. האבנית היא משקע לבן אפרפר של סידן פחמתי, הנוצר על פני גופי חימום של מים (fouling) - כאשר המים מכילים יוני סידן, ביקרבונאט, יוני מגנזיום ולעיתים גם גופרית ("מים קשים"). משקעי האבנית מצטברים בברזים, בפתחי הדוש במקלחת ובמכשירים ביתיים שונים כמו קומקום, מדיח כלים, מכונת כביסה, מסנני מים ועוד. מומלץ להסירם בקביעות, משום שהם סותמים פתחים וצינורות ומפריעים לפעולתם התקינה של המכשירים והמוצרים השונים. האבנית גם אינה נעימה למראה.



כיצד למנוע אותה או להיפטר ממנה?

להקפיד לנגב את הברזים במטלית רכה ויבשה בכל פעם שמשתמשים בהם  

לניקוי אבנית שהצטברה יש להיעזר בחומץ ביתי 5%, המפרק אותה:

לטיפול במעט אבנית: שופכים מעט חומץ על מטלית שהורטבה במעט מים, ולנגב עימה את הברז. אחר כך, יש לנגב את הברז עם מטלית רכה ויבשה

לטיפול בשכבה עבה של אבנית: יש למרוח או להתיז חומץ ישירות על הברז ולהמתין 2 - 3 דקות להמסת האבנית. אח"כ, לשטוף במים פושרים ולנגב במטלית רכה ויבשה. לחזור על הפעולה אם יש צורך

אין להשתמש בחומרי ניקוי חריפים המכילים חומצות: הם מזיקים לציפוי הברז (כרום וניקל), עלולים לגרום לכתמים ואף לגרום לקילוף הציפוי כולו

אין לשפשף את הברז בברזלית או בסקוטש, העלולים לגרום לשריטות

לניקוי לכלוך על הברז, מומלץ להשתמש רק במי סבון כלים

אחת למספר חודשים מומלץ לפרק את המזלף או הפייה והרשת, ולהשרותם כחצי שעה בחומץ עם מעט מים. אחר כך, יש לשטוף היטב במים פושרים ולנגב במטלית יבשה ורכה

אם יש הצטברות משמעותית של אבנית באחד מחלקי הברז או בבסיסו, מומלץ לבדוק אם יש צורך להחליף אטם או אם יש נזילה

ברזים צבועים יש לנקות רק במטלית רכה ולחה, ללא חומרי ניקוי או חומץ

כיורים:



הכיורים בבית - ובפרט במטבח - פעילים כל יום. אם נקפיד לשמור עליהם נכון, הם ישמשו אותנו שנים רבות, כשהם נקיים ואסתטיים.

כיצד עושים זאת?

כדי לשמור על הכיור לאורך זמן, יש לנקות ממנו שאריות אוכל, שתייה וחומרים שונים מידי יום, באמצעות סבון כלים ושטיפה במים

מומלץ ניקוי יסודי שבועי, עם חומרים ייעודיים

יש להשתמש בחומרי ניקוי ביתיים בלבד של יצרן מוכר, שאושרו לשימוש למטרה זו

אין להשתמש בחומרים המכילים חומצות חזקות או חומצות בריכוז גבוה )כגון חומצה הידרוכלורית או חומצה אצטית)

אין לערבב ולהשתמש בו זמנית בחומרי ניקוי מסוגים שונים

מומלץ שלא להשרות את הכיור עם חומרי ניקוי לפרק זמן ממושך

מומלץ להשתמש בספוג ניקוי עדין. אין להשתמש בספוג חד או דוקרני (כדוגמת ספוג ניקוי המכיל סיבי ברזל או נייר זכוכית)

אין לגרד לכלוך באמצעות מכשירים חדים

בסיום הניקוי יש לשטוף היטב את הכיור במים, ולוודא שלא נותרו בו או בסביבתו שאריות של חומרי ניקיון

למניעת נזק טרמי וסדקים בכיור: אין לשפוך בו ישירות מים רותחים. אם מסיבה כלשהי יש לשפוך מים או נוזל אחר בטמפרטורה גבוהה, יש להזרים מראש ובמקביל לנוזל החם, גם מים קרים מהברז

כיורי נירוסטה

יש להקפיד להשתמש אך ורק בספוג ניקוי רך ולהימנע משימוש בספוג ניקוי חד או דוקר, המכיל סיבי ברזל או נייר זכוכית

יש לנקות עם מים חמים וסבון כלים טוב, בעזרת מטלית או ספוג רכים, ואח"כ לנגב עם מטלית יבשה ורכה

להברקה, מומלץ להיעזר בחומר ייעודי

כיורי גרניט

יש להפריד בין כיורים בצבע בהיר, לצבעים כהים: כיורים לבנים - אוהבים מאוד אקונומיקה, כיורים צבעוניים - אסור

אסור להשתמש במים רותחים – ללא פתיחת זרם של מים קרים מהברז, בו זמנית

כיורים בהירים: מותר ואף רצוי להשתמש באקונומיקה, ובלבד שמדובר בכזו המיועדת לשימוש ביתי ולא באחת שמיועדת לשימוש תעשייתי

ניתן להשתמש בחומרים מסירי אבנית, מסירי שומנים או חומץ 5% - ובלבד שמדובר בחומרי ניקיון לשימוש ביתי )ולא בחומרי ניקוי תעשייתיים)

כיורים בצבע כהה (אפור מטאלי, שחור מטאלי, בטון, קפה): אין להשתמש בחומרים מלבינים מכל סוג שהוא, ובכלל זה אקונומיקה לשימוש ביתי. טרם שימוש בחומר כלשהו, חשוב לוודא שהוא לא מכיל חומרים מלבינים ו/או אקונומיקה

מוזמנים להתרשם ממוצרי מדגל באתר:  www.madgal.co.il

להשיג בחנויות קרמיקה וטמבוריות ברחבי הארץ.

קרדיט צילום: חברת מדגל

"מדגל", מהמובילות בתחום הברזים בישראל משנת 1973, נרכשה ב-2015 על ידי חברת פלסאון ישראל. החברה מספקת מגוון פתרונות למגזר הפרטי בתחום ברזי המטבח והאמבט, וברזיה מהווים סטנדרט קבלנים בבנייה הרבויה החדשה. שם החברה הולך לפניה בזכות מוצריה והשירות המעולה שהיא מעניקה ללקוחותיה לאורך השנים, תוך הקפדה על אספקת מוצרים איכותיים, פרקטיים ומעוצבים, במחירים הוגנים ומשתלמים. החברה הוותיקה והאמינה דוגלת בדינמיות ובהתחדשות. ב-2019 השיקה כ-100 דגמים מעוצבים של ארונות אמבט. ב-2020 רכשה את PEDANTIX ונכנסה לתחום כיורי הפרימיום למטבח. מוצרי מדגל מאושרים על ידי מכון התקנים ועומדים בדרישות תקן ISO 9001 ותקנים בינלאומיים מחמירים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה