טעים להכיר: חברת "נפטון" המתמחה בתבלינים, ממרחים ותערובות תיבול והשף עומר מילר, משתפים פעולה ב"טעים אש" – תוכנית הבישול החדשה והמדוברת שלו בערוץ האוכל. השף המצליח מציג מתכונים טעימים ומשפחתיים שקל להכין וכיף לאכול. קולקציית המוצרים של "נפטון" (משנת 1990) – עם המכסה הכחול – כוללת מאות תבלינים, תערובות, ממרחים, רטבים וציפויים לשניצל, לשוק הפרטי והמוסדי. הפרק הראשון כלל, בין השאר, הכנה – בחצר ביתו של מילר – של עוף שלם במילוי לחם, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים, בתוספת תפוחי אדמה פריכים (טוב נו, אם אתם מתעקשים אז כמון, פפריקה, מלח ופלפל. המתכון בהמשך). וכן, התאומים המקסימים טעמו, ואהבו. בסדרה מתוכננים 8 פרקים, בכל פרק יוצגו 3 מתכונים.
הפרק הראשון https://www.youtube.com/watch?v=vtUpwoGLgto
סנונית ראשונה מהפרק הראשון:
עוף שלם ללא עצמות במילוי חלה, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל), בתוספת תפוחי אדמה
מצרכים:
1 עוף שלם, ללא עצמות
חוט שמשון
למילוי:
4 פרוסות חלה, חתוכות לקוביות
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות פטרוזיליה + בצל ירוק, קצוצים
1 כף אריסה של "נפטון"
1 שום פנינה גדול, קצוץ דק
10 עגבניות שרי תמר, קצוצות גס
1 כף שמן זית
1 כפית מלח גס במטחנה של "נפטון"
1/2 כפית פלפל שחור במטחנה של "נפטון"
לציפוי:
1 כפית כמון של "נפטון"
1 כפית פפריקה של "נפטון"
1 + 1 כפית אריסה של "נפטון"
1 כף פטרוזיליה
6 כפות שמן זית
לתוספת של תפוחי אדמה:
5 תפוחי אדמה קלופים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח גס במטחנה של "נפטון"
1 כפית פלפל שחור שלם במטחנה של "נפטון"
אופן ההכנה
עוף:
1 . מערבבים היטב בקערה: חלה, שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, כפית אריסה, עגבניות שרי, מלח, פלפל ושמן זית
2 . ממלאים את העוף בתערובת
3 . מתבלים את העוף עצמו (מבחוץ) בכמון, פפריקה, כפית אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב
4 . כדי שהמילוי לא יברח – קושרים את רגלי העוף בקשירת "פרח" רגילה בעזרת חוט שמשון
5 . קושרים גם מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף
6 . צולים בגריל כ–20 דקות מכל כיוון, ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו
תפוחי אדמה:
1.פורסים את תפוחי האדמה לרוחב, ומסדרים בתבנית
2 .מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וסוגרים עם רדיד אלומיניום
3 . מכניסים את תפוחי האדמה לטאבון או לתנור לכחצי שעה
מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה.
קרדיט צילום: שניר גואטה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה